icon

Kontrolujú vás manželia a stanovujú vám čas príchodu?

8. nov 2025

Ahojte damy, su vaši muzi tiez taki kontrolori,ze ak chcete ist s kamoskou, stanovia vam presmy cas- ze napr. Do 2h nech ste doma?? A píšu vam popritom,co robite a ako je atd. ?

autor
9. nov 2025
@simsalabim

@anonym_autor povedala by som, ze som dospela svojpravna osoba. Nemam cvakacky ani vecierku. Nech neprenasa svoj pocit nedovery na teba, ale sprava sa k tebe ako sa ty spravas k nemu. Kontrolovala si ty dakedy jeho? Davala mu casove ultimata? Pri odchode za kamoskou by som mu to zopakovala a povedala, ze pridem cca za x hodin. Mozno skor, mozno neskor. Telefon by som ignorovala, prip.raz pozrela a odpovedala, ale nenechala by som sa obmedzovat. Ale… tvoj sa potrebuje liecit a na tom by som trvala. Inak to bude coraz horsie. Zdrzis sa v obchode a bude ohen na streche.

@simsalabim nekontorlovala cosi, ani mu nevravvrla, dokedy ma prist, niekedy som mozno pvoo dala,ze do deisatej by si mohol prist. A vieš kedy prisiel?. Medzi jednou a stvrtou. Ale nerobila som cirkus, vsak vie kde byva
Trafi . Budem sa to musirt naucit ignorovať ten mobil, lebo ma to ozaj serie.

autor
9. nov 2025
@rusalkablack

@muchotrafka298 Píšeš presne o tom mojom ... Ke´d som neprišla do 5 minút z práce, sadol na bicykel a išiel tam / prácu som mala za rohom/ Videl, že ma zastavil asi 80 ročný dedko, a ten ma zdržal, a div mu nerozbil hlavu...Keď ma na ulici pozdravil sused, prišli sme domov, chuj ma zdrapil za vlasy a ťahal z kúpeľne po zemi, že prečo ma ten človek pozdravil, že čo s ním mám... Tiež si myslel, že sa s dvomi deťmi s ním nerozvediem. A po rodine porozprával, že odo mňa odišiel, lebo ma zbil zato, že ma našiel v posteli s iným chlapom. Pred svadbou ma na rukách nosil, a už deň po svadbe som len kukala,kde sa stratil ten šarmantný muž...

@rusalkablack tak ten bol ozaj psychopat high level...

autor
9. nov 2025
@anonym_478fb4

@anonym_autor milá autorka. Ja som v začiatkoch vzťahu mala chlapa zo silne patriarchálnej rodiny (a stále sa to vracia a prebubláva v rôznych situáciách na povrch). Svokra tiež nikam nechodí a doma u nich vládne patriarchát. Dá sa to zmeniť, ale závisí to od oboch, či chcú zachrániť vzťah. Proste pokojne povieš že nie, nemáš dôvod ho "poslúchať", alebo - ak chce, môžete sa nejak DOHODNÚŤ. Tak ako vám to bude vyhovovať OBOM. Jasne a pokojne. A do nemlátom. Ja som bola vychovaná dosť demokraticky a môj muž zažil veľa šokov, nechápal, komunikovali sme, zvykol si 🤷. Doteraz máme veľa nezhôd, kde môj muž považuje za samozrejmé, že žena zariadi a vybaví a ja to za samozrejmé nepovažujem, lebo sme v tej domácnosti dvaja dospelí/rodičia, atď. Jedna čerstvá hádka bola zo včera, kedy som si od svokry vypočula, ako keď pán manžel niečo nezariadil, mala som to predsa vybaviť ja.... Holt aj svokre som povedala svoje a rovnako aj pánovi svokrovi, lebo ten mal potrebu zopakovať mi to isté. Oni sú na moje "zvláštne" názory zvyknutí tiež. Čiže - dá sa to - popracuj najprv na svojom sebavedomí a svojej sebahodnote. Dá sa nerobiť zo seba handru a podriadenú a jasné, mužovi to bude divné, lebo z výchovy videl iný vzorec, ale keď si bude chcieť zachrániť tú rodinu, tak ako to tvrdí, bude musieť spolu s tebou hľadať kompromis a prestať dupkať nôžkami a veliť ti, čo TY musíš a nesmieš. Veľmi odporúčam psychológa, aby si to s mužom vedela správne vykomunikovať, nie hádkami, slzami a tichou domácnosťou, ale pokojom, pevným postojom a láskou. ❤️. Aby tvoj muž pochopil, že ste partneri a nie nariadený a podriadená. Ale dôležité je, že musia chcieť obaja sa počúvať. A tu je otázka, čo tvoj muž bude chcieť treba počúvať a hľadať cestu, to už ukáže čas...

@anonym_478fb4 tento patriarchat je fakt hrozny. Ako za opicami. Ale fandim ti ,ze si si ho nejak vycvicila a povies si svoje. Skusim to najprv dohovorim,.ale nemyslim si,ze sa uvedomí.

autor
9. nov 2025
@anonym_9a0d77

@anonym_autor a sebahodnota veľmi nízko
.prepáč nemyslím to v zlom len tí chcem otvoriť oči 🙏

@anonym_9a0d77 ano:, mas pravdu a ja o tom viem.

autor
9. nov 2025
@anonym_2d728d

@anonym_autor ja k tomu asi len tolko....bude to len a len horsie. Toto robil cely zivot moj otec mame. Az od neho odisla uz ako dochodkyna. S prvym manzelom som zila v zlatej klietke. Ked som odisla, otec sa ma opytal, na co toto bolo dobre. Dostal odpoved ABY SOM NEDOPADLA AKO MAMA. Odvtedy so mnou neprehovoril. So su casnym manzelom sme spolu skoro 20rokov, cztah je zalozeny na respekte a dovere. Jasne, ze mu zavolam, ked dlho nechodi, alebo aj on mne. Ale nejde o to,aby som ho kontrolovala, len aby som vedela, ci je v poriadku. Z jeho strany je to rovnake. Prajem ti pevne nervy, ale ako dieta vyrastajuce v takom manzelstve ti hovorim, ze toto dobre nebude

@anonym_2d728d prečo odišla az ako dochodkyna? A co jej robil,co si vnimala v detskom veku? Nechcem vyszvedat,ale pomoze mi to. A otcovi si dobr povedala..

autor
9. nov 2025
@kitycat

@anonym_autor tak po tomto je skoda nieco radit. Ty si vlastne stastna ako naoko ste "ukazkova rodina".

PS: z dietata bude rovnaky socialny mrzak ako vy dvaja, ak nieco nezmenis

@kitycat vobec nie som stastna , opisujem,ako to asi vnima dieta. Keby nechcem nic zmenit,tak tu nepisem. Ale potrebujem sa poradiť a zariadit. Ved to nie je len tak si zmenit zivot od zakladov.

autor
9. nov 2025
@mikadooo

@anonym_autor aj keby to robil, mobil mám v kabeli a nestarám sa, čo mi tam vypisuje 😁. Ty čo furt čumíš na mobil keď si s kamoškou? Napíš mu že napíšeš mu keď skončíte, že vyrážaš z kaviarne a bodka. Telefón do kabelky a vybavené. Vôbec by som s ním o tom nediskutovala, načo... To že on ti vyčlenil nejaký čas, je jeho problém, nie tvoj. Ja poviem, že prídem cca vtedy a vtedy a keď sa to potiahne, tak napíšem, že ťaháme dlhšie, ozvem sa, keď vyrazím domov. Nejaké jeho protesty môžeš vieš čo nie si jeho majetok snáď...

@mikadooo paci sa mi tvoj salamovsky pristup, budem sa inspirovat aj za cenu ohna na streche 🙂

krasneleto
9. nov 2025
@rusalkablack

@muchotrafka298 Píšeš presne o tom mojom ... Ke´d som neprišla do 5 minút z práce, sadol na bicykel a išiel tam / prácu som mala za rohom/ Videl, že ma zastavil asi 80 ročný dedko, a ten ma zdržal, a div mu nerozbil hlavu...Keď ma na ulici pozdravil sused, prišli sme domov, chuj ma zdrapil za vlasy a ťahal z kúpeľne po zemi, že prečo ma ten človek pozdravil, že čo s ním mám... Tiež si myslel, že sa s dvomi deťmi s ním nerozvediem. A po rodine porozprával, že odo mňa odišiel, lebo ma zbil zato, že ma našiel v posteli s iným chlapom. Pred svadbou ma na rukách nosil, a už deň po svadbe som len kukala,kde sa stratil ten šarmantný muž...

@rusalkablack boze... to sa zle aj citalo

autor
9. nov 2025
@enmery

Máš 4ročne dieťa. Do 6 rokov sa zásadne formuje jeho osobnosť a integrita. Pozri, ako si dopadla ty. Ked už nie kvôli sebe, odid kvôli dieťaťu. Ono si nesmie odniesť takéto traumy a vzorce.
Rieš psychológa, zatiaľ mu vyhovej, lebo môze prísť k fyzickej inzultácii, verím tomu, ze u vás sa to stupňovalo, takže také, ze on by ma neudrel nefunguje u poruchy osobnosti, keď stratí kontrolu, ide pudovo a urobí hocičo opäť ju získať. Také, ze prídeš o 5 hodín a bez ozvania ani neskúšajte, lebo skončíš na traumačke.

@enmery no ja si prave myslim,ze by nieco urobil,keby mu dam papiere na stol a myslim to vazne. Bud sebe,mne,ja fakt neviem. Aby ste ma ešte nevideli v krimi novinach na tv joj.

milanemila
9. nov 2025
@anonym_autor

@milanemila alno vidis a tie peniaze mi tiez vydeluje...ale vela je toho, to by som tu do zajtra sedela. Ale on sa tvari ako mily,zlaty a keby podnikem ja nieco, ja by som bola zla..na 100000% percent.

@anonym_autor a pred kym by si ty bola ta zla? Lebo sama pre seba by si spravila dobre ak z takeho vztahu odides. Ved je to manipulator, kt ta kontroluje.
Byt je vas spolocny alebo jeho/tvoj, prenajom? Ak nemas deti s nim, tak si gratuluj a zbav sa takeho chlapa co najskor ak je to co i len trosku mozne…

autor
9. nov 2025
@anonym_eca7e3

@kitycat zhrnula si to dokonale. Ak to nie je vymyslené, ak je tá žena skutočná, bolo zbytočné tu písať na 9 strán nezmení nič. Keby mala silu zmeniť, tak by konala a nevypisovala by tu, prečo nie.

@anonym_eca7e3 ja tu silu nemám, to je pravda,ale hladam ju...tak mi drz.palce prosim, nech to zvladnem. Nemusis ma hned odpisovat,ze to nezvladnem. Vidis a toto on tiez robí, vsdy ma dehonestuje za nieco.

autor
9. nov 2025
@milanemila

@anonym_autor a pred kym by si ty bola ta zla? Lebo sama pre seba by si spravila dobre ak z takeho vztahu odides. Ved je to manipulator, kt ta kontroluje.
Byt je vas spolocny alebo jeho/tvoj, prenajom? Ak nemas deti s nim, tak si gratuluj a zbav sa takeho chlapa co najskor ak je to co i len trosku mozne…

@milanemila pred jeho rodinou, mozno aj pred mojou..

enmery
9. nov 2025
@anonym_autor

@enmery no ja si prave myslim,ze by nieco urobil,keby mu dam papiere na stol a myslim to vazne. Bud sebe,mne,ja fakt neviem. Aby ste ma ešte nevideli v krimi novinach na tv joj.

@anonym_autor Ale mne je to jasné, ibaže on fyzicky zaútočí skôr či neskôr...takže ty rieš psychológa, spoj sa s nejakým azylakom, centrom, oni ti vedia poradiť prakticky, aj s odstahovaním, aby Ťa neprizabil...

lucia147852
9. nov 2025

A ty si ešte stále s ním? 👀

anonym_10fedb
9. nov 2025
@anonym_6c06f6

@viestta Ani jeden z nás nemá záujem / potrebu byť sám či s niekým iným. Sme moc šťastní, keď sme stále spolu. To je celé.

@anonym_6c06f6 Teba by som za kamosku nechcela 😅

anonym_c277f1
9. nov 2025

Je uplne zbytocne ti radiť. Nehnevaj sa ale z tvojich odpovedi je jasne ze nikdy neodides. Chuda dieta nicis mu život svojou sprostostou

enmery
9. nov 2025
@anonym_c277f1

Je uplne zbytocne ti radiť. Nehnevaj sa ale z tvojich odpovedi je jasne ze nikdy neodides. Chuda dieta nicis mu život svojou sprostostou

@anonym_c277f1 Život mu ničí hlavne poškodený otec a ten jediný je sprostý a zaslúži si take oslovenie.

tiezjedna
9. nov 2025

@anonym_autor to si nedovolil ani môj otec.... to môže robiť iba úplný kretén.

anonym_c277f1
9. nov 2025
@enmery

@anonym_c277f1 Život mu ničí hlavne poškodený otec a ten jediný je sprostý a zaslúži si take oslovenie.

@enmery on bol urcite taky aj pred splodenim dietata. autorka si ho vybrala za muža a porodila mu dieta. Dobrovoľne zostava v despotickom vzťahu a jej argument je ze ju nenechá aby sa rozviedla a ze to bude hanba pred rodinou.

enmery
9. nov 2025
@anonym_c277f1

@enmery on bol urcite taky aj pred splodenim dietata. autorka si ho vybrala za muža a porodila mu dieta. Dobrovoľne zostava v despotickom vzťahu a jej argument je ze ju nenechá aby sa rozviedla a ze to bude hanba pred rodinou.

@anonym_c277f1 Ibaže autorka trpí syndrómom tyranej zeny. Takto reagujú tito ľudia. Nadávok a ponižovanie so užije dosť, nemusíš prikladať aj ty.

Autorka na nete si nájdi kompletný zoznam centier, liniek, azylákov. Výber si najbližšie, zavolaj tam, pomôžu Ti. Aj s psychickou podporou aj prakticky.
Nedávno niečo podobné riešila moja známa a pomáhajú.

gab1sol
9. nov 2025

@anonym_autor áno, manžel má kontroluje. Ale nie, aby som bola pod kontrolou, ale v zmysle, či som v poriadku, napr. či som už dorazila na miesto a som s ostatnými. Čas návratu mi nikdy nestanovil. Ak chcel, aby som sa do určitého času vrátila, tak mi to vždy povedal aj s dôvodom (napr. že má dohodnutého barbera, aby deti neboli samé doma). A to isté platí aj z opačnej strany - vždy sa mi musí ozvať, že dorazil, že je v poriadku…

gab1sol
9. nov 2025

@anonym_autor a teda, čo som si zbežne prešla a opisuješ ty, tak to v poriadku nie je. A teda, prajem ti, aby sa ti podarilo nabrať tú odvahu a odísť. Držím palce.

anonym_c277f1
9. nov 2025
@enmery

@anonym_c277f1 Ibaže autorka trpí syndrómom tyranej zeny. Takto reagujú tito ľudia. Nadávok a ponižovanie so užije dosť, nemusíš prikladať aj ty.

Autorka na nete si nájdi kompletný zoznam centier, liniek, azylákov. Výber si najbližšie, zavolaj tam, pomôžu Ti. Aj s psychickou podporou aj prakticky.
Nedávno niečo podobné riešila moja známa a pomáhajú.

@enmery aka myslis ze je šanca, ze naozaj nieco urobí? Mozes jej dat linky čísla aj ju tam doniest ale malo ktorá žena naozaj odíde. Ano je smutne ze je tyrana, no smutne ze ani kvoli tomu dieťaťu nie je schopná nic zmeniť. Nevravim konkrétne na túto autorku ale z vela tém mam pocit ze je to aj z pohodlnosti. Nechce sa im vystúpiť z “komfortu”

euka210
9. nov 2025

@anonym_autor nie, to je hlupost

anonym_bb0ce2
9. nov 2025

@anonym_autor Od začiatku nie a ani rodičia ako som dovŕšila 18. Tak ešte to by mi chýbalo. Nikdy mi nepíše ani nepísal. Ani keby som bola do rána.

simca06022011
9. nov 2025

no just by som neprisla a som zvedava ci by siel z kozky vyskocit ako nejaky otec cakajuci tinedzerku.. :DD by som sa mu vysmiala do tvare pekne.. toto kludne moze mat blby zvyk z domu, velmi rychlo by na to pri mne zabudol :D

autor
9. nov 2025

@enmery ano,precitala som si to, sedí to. 🥲

autor
9. nov 2025
@anonym_c277f1

@enmery aka myslis ze je šanca, ze naozaj nieco urobí? Mozes jej dat linky čísla aj ju tam doniest ale malo ktorá žena naozaj odíde. Ano je smutne ze je tyrana, no smutne ze ani kvoli tomu dieťaťu nie je schopná nic zmeniť. Nevravim konkrétne na túto autorku ale z vela tém mam pocit ze je to aj z pohodlnosti. Nechce sa im vystúpiť z “komfortu”

@anonym_c277f1 a co je na tomto komfortne prosim ta?? Ver mi,ze nic.

mizoko
9. nov 2025

@anonym_autor prosím? A ty si nesvojpravna? Alebo na teba berie muž prídavky? Nebudete v poriadku ani jeden. Raz by mi skúsil toto spraviť a uvidel by ten cirkus. Vždy je všetko o dohode ale aby mi on vymeral kedy mám prísť a ešte mi aj vypisoval - tak to by sa stalo len raz. Ani ja mu neurcujem dokedy má byť a nevypisujem že čo robí a podobne. Je to jeho čas s kamarátmi a nebudem mu ho kaziť. A tak ani mne on môj čas s kamarátkami.