Kto z nás je tyran?
Budem rada za akukolvek odpoved lebo sama neviem.
Kedy ma muz pravo ublizit zene?
Ked ho vyprovokuje?
Co znamena vyprovokovanie?
Ked ho neposluchne?
Moze ho vobec zena udriet ked na nu muz dvihne ruku?
Moze ho udriet ked ju potom stale dookola ponizuje a nazyva ju sluzkou? Lebo vraj to zena je. Ma sa starat o domacnost a snazit sa zlepsovat. Zena ktora nepecie, nevari polievky, neperie uteraky na 60 stupnov, nenalozi muzovi jest, je vraj hlupa. A on ju to chce naucit. Vraj ma byt v zaujme zeny postarat sa o rodinu. Nic viac. To je jej ulohou.
Moj nazor to nikdy nebol. Chcem aj ja pracovat. Navyse pocuvam ze ma musi zivit lebo som na rodicovskej a mam len 400 prijem. Vraj sa prizivujem a to je dalsi dovod aby som posluchala a postaral sa o nas. Ma pravdu ale kupujem len malej. Ja si nekupim takmer nic, nosim aj jeho veci. Aj preto chcem pracu aby sme mali kazdy si moznost kupit co chceme ako som si pisala kedysi rozpocet. Ako vyjadrit nazor muzovi ktory si to nemysli.
Myslim si ze som zly clovek ktory ale nechce ublizovat, no ked mi niekto ustavicne ublizuje tak to zacnem vracat. Nerobim to ale preto ze by som to chcela ale v zmysle ze si druha strana uvedomi co robi. Porozpravanim sa to bohuzial neda lebo zena ma posluchat vrat. Ja ale nechcem.
Kludne uprimne. Ja sa neurazim naopak si vazim kazdy Vas nazor. Maximalne sa zacnem obhajovat.
Z posledneho incidentu mam 1,5 cm ranu na prste hlboku podla papierov z pohotovosti. Dost krvacala. Vytrhol mi kluc z ruky lebo som nechcela aby odisiel, co uz spravil niekolkokrat a vratil sa o mesiac, dva, mozno neskor. A mne roztal prst. Ale vraj je to moja chyba a zobral mi auto a odisiel. Ale nastastie sa vratil a zobral ma na pohovotost. No ja k nemu uz neviem byt mila kedze to vobec nelutuje.
Ja chcem radu co robit ale odist nemozem. Zatial. Nemam kam a nemam prijem. Alebo sa mam zmenit? Neviem. Mozno si najst praci a po mesiaci odist. Zisla by sa mi rada
@lefcaa naco riesit ci nanho plati tretina ci polovica ci 100 percent?? Evidentne ma vyraznu asocialnu poruchu osobnosti nezlucitelnu so stastnym partnerskym zivotom.
Neviem ci manipulacne ci z hluposti si sa dostala do "klietky" existencnej zavislosti na tom debovi a na matke, ktorej nieco splacas.
Ale vzdy su riesenia, len treba chciet a ... to je na tebe. V azylaku mozes byt aj bez prace. Je tam obmedzena doba dokial tam mozes byt. dovtedy najdes jasle opatrovatelku ci vypomocnu kamaratku co ti postrazi dieta aspon na brigadnu pracu. Neupinaj sa len na jasle su aj ine moznosti. Ty mozes opatrovat napr. niekomu inemu dieta spolu so svojim a on ti to oplati.
Ako to myslím?s tým vymýšľaním?že poznáme tvoju verziu...ja si osobne neviem predstaviť zbiť chlapa(môj má 93kg). To ste si v sile rovný?či si ho bila keď spal?neviem. Ja viď diery v tvojom pribehum a to že tu baby píšu (ja som začala čítať komentáre iba po prečítaní prvého príspevku)z éry si týraná,ty utekaj...áno utekaj. Ale nie preto že ťa týra.ale preto čo vieš len ty.aka si,čo všetko doma robíš,atď. My nevidíme so vašej domácnosti. Udrieť nie je správne
Ale taktiež nevieme či nejdeš v hádke to hystérie a do takého extrému že až. Bol to príklad. Neviem či je to tak. Neospravedlňuje ho to. Ale ani teba! Mám pocit že ste sa našli. Len škoda a ľúto mi je ozaj len dieťaťa.
@lefcaa odist, docasne k rodine, znamym, azylovy dom, postupne sa stavat na vlastne nohy. Toto nebude dobre nikdy a navyse sa na to bude prizerat vase dieta.
Zacni riesit kroky k tomu sa zbalit a odist do bezpecia. Bez kriku, rob to za jeho chrbtom a pekne potichu. Akekolvek nasilie zo strany jedneho alebo oboch partnerov je neakceptovatelne. Jedine ak by sa na tom ako napr sadomasochisticky par dohodli a ver by to fungovalo na jedno zazracne slovicko, ktorym to okamzite mozu ukoncit a byt zasa normalni. Ale inak je to nieco, co nema ziadne ospravedlnenie a dovod. Zena nie je sluzka, nema byt poslusna chudina , co bude iba pocuvat napady a nalady jej muza. To nie je zdravy vztah ani omylom. Proste odid kym to odniesol iba prst
Ak je co len polovica pravda z toho, co si tu popísala, tak sa daj zbaviť svojpravnosti. Nechať sa otlkat nejakým pripečeným kokotom (sorry, na toto nie je iný výraz) a ešte si ho zamykat, aby nešiel mlátiť inú, ideálne vlastnú manželku, to je akútne stadium idiocie. Mama ma dosť peňazí, ale ty jej platíš úver, lebo ona to tak chcela. Dievča, alebo príšerne trepes alebo si jednoducho nepricetna. Na toto len dobrého psychiatra.
ak ste sa dostali do stadia, ze sa bijete, ukončite to, lebo to bude stale horsie a horsie. Ty ho tiez nebi, lebo ked na teba poda trestne oznamenie, bude zle.
Ak to je reálne, tak len toľko... Pre boha živého, vy dvaja ste normálni?Lebo mi pripadá, že obaja ste na kompletku "mimo".
@lefcaa drzim ti palce aj s jaslami,aj s pracou aj s odchodom od neho. Nezabudni sa potom obratit na pravnu pomoc ohladom vyzivneho a aj zverenia dietata do starostlivosti,aby ti nerobil problemy a aby si mala financie. A hlavu hore, nikto nema pravo ta ponizovat a vobec nie bit ! On ta chce takto len zdeptat a mat z teba sluzku,ale nedaj sa, podla toho co pises vyzera,ze vies ako dalej
aky isiel taku nasiel
@lefcaa pokial ja viem tak aj sluzky dostavaju plat a nerobia pre modre oci zamestnavatela.
Na to ako sa sprava on nemam slov, to, ze ty si este neodisla hoc do nejakeho azyloveho domu mi tiez hlava neberie.
Ak je mozne dat dieta do jasli dala by som ho, a pripadne neskor zmenila za lepsie, sla by som do prace, poriesila vyzivne a supom prec od toho chlapa.
este jedna rada, ak tvoja mama byva v nehnutelnosti, na ktoru ty mas uver, tak sup riesit predaj nehnutelnosti. ak tam matka nema prihlaseny TP, budes to mat jednoduche... ked ma dost penazi, tak nech sa zariadi sama, ty predajom ziskas aspon startovaci kapital na osamostatnenie sa a nemusis platit za nieco, co nevyuzivas.
@lefcaa obaja potrebujete odbornú pomoc. S veľkou pravdepodobnosťou ste obaja psychicky labilní a tak vyzerá aj váš vzťah. Dovolím si predpoklad, že niektoré scény, ktoré si vyrobila ty, tu neopíšeš, však? Čo je prirodzené. Poukazujem len na to, že problém máte obaja. Zamykať niekoho v izbe môže byť tiež patologický prejav. Keby to urobil on tebe, ženy by šaleli z toho, ako ťa týra. Urobila si to ty a takmer nikto na to nereaguje. Píšeš, že si vyrastala v toxickej rodine, opakuješ vzorce, toto sa ti deje z konkrétneho dôvodu. Je takmer isté, že keď to preskúmaš do hĺbky, zistíš, že niektoré situácie, v ktorých ti ubližuje, ťa určitým (znepokojivým) spôsobom v hĺbke uspokojujú. Že ich často podvedome vyvolávaš.Toto je oveľa hlbšie, než aby ti na koňovi stačilo čítať, že si týraná a máš utekať. Pred sebou nikto neutečie.
@alaguema ja s aobavam aby sa nezačala k dcérke správať rovnako ako jej matka knnej. Bez pomoci to nepôjde. A takýto príbeh o 16r. Budeme čítať niekde na fóre mama ma Turá od 15tich.babku nepoznám lebo týrala moju mamu. A otec?ten týral nás všetkých. Och bože prosím daj im rozum
@veronicka88 toto nie je o rozume. Opakujúce sa vzorce prestávajú mať nad nami moc, keď si ich začneme uvedomovať a rozpoznávať ich na dennej báze v tom, čo ne/robíme. Preto som písala, že nemá zmysel ju tu ofukovať. Ona je zatiaľ obeť. Doposiaľ jej táto stratégia fungovala (áno, vypestovaná v detstve), inú nemá. Momentálne sa v tom potrebuje len uistiť. Už nadpis, ktorý zvolila, je veľmi výpovedný. Aj to, že napísala práve sem, kde je vysoký predpoklad, že tu budú virtuálne kameňovať toho chlapa.
@lefcaa ja sa divim, ze ho drzis aby neodisiel... poslala by som ho do teplych krajin. Raz by som kvoli muzovi skoncila na pohotovosti... Robi si z teba sluzku a ty poskakujes, natahujete sa slovne, ste spolu/nie ste spolu... no tiez si najdi psychologa,nie je normalne, ze ho drzis aby neodisiel, zamkynas v izbe a robis dramy ako male decko.
@alaguema je spoluzavisla a nema objektivny nadhlad nad situaciami. ako clovek ktory je vnutri vody, nevnima ze je mokry, az ked vyjde na breh...
a s tymi vzorcami mas pravdu...zazila som v nich byt, a z nich odist. K tomu treba mat velmi ciste vedomie v hlave, pre kontrolu a sebariadenie svojho spravania.
@lefcaa je to psychopat vždy ho vytočí niečo iné a je nepredvídateľný.Mozes čokoľvek spravit bude to zle a preto Ťa potrebuje doma, aby si nevystrkovala rožky a spĺňala jeho podmienky.Toto už začína byť veľmi vážne, keď aj fyzicky zaútočil, keď si mala dieťa na rukách.Musis sa čím skôr odstrihnúť odsťahovať...nečítala som všetko. A čím skôr podaj návrh o rozvod a dieťa...ma to v hlave pomýlené len na šťastie vyzeráš, že teba tak rýchlo neudupe to násilie sa bude stupňovať.On neznesie argumenty proti sebe.vsetko bude považovať, že ty si ten blázon, hysterka....mala by si ísť k psychologické pre rady
@lefcaa Ty si si nevsimla varovny signal.A nebol len jeden.
On bol taky uz davno a rad s tebou manipuluje.Ty zacinas chybu hladat v sebe a to je zle.
On je chory na hlavu.Zena nie je ziadna sluzka a nemusi chlapa vobec, absolutne vobec obskakovat.To, ze to niektore robia je ich problem.Naopak tie ktore chlapom seru na hlavu su mudre pretoze chlap nie je male decko a ani invalid.
Zijes s chujom.
@lefcaa prečo si rodila v zahraničí?žiaľ je to tak, že doma si dostávala poníženie a nelasku a teraz detto.Ides rovnaký vzorec toxickej osoby.Od neho nemôžeš odísť, lebo by si išla k takej istej psychopatickej mame.Neviem načo platíš máme úver, keď píšeš, že peňazí má dosť.Cokolvek kde pôjdeš bude lepšie ako zostať doma.Dufam, že tento x to myslíš vážne a o pol roka nebudeš písať znova, lebo jedného dňa Ti takú uderi, že dcéra môže prísť aj o mamu
To je narcisticka osoba ako vyšitá.chvilu dobre chvíľu zle a stále dookola.
@sense U mamy. Najhorsich 7 mesiacov. Je to horsie ako keby Vas niekto kazdy den mlatil. Ked som odchadzala zavolala na mna socialku a povedala ze to suseda ma udala ale ony mi povedali pravdu. Udala ma lebo som chcela od nej odist a povedala ze tyram dieta. Nastastie jej neuverili. Sama sa priznala ze ma prenasledovala ked som sla na ubytovnu a vtedy pochopili ze tyran je ona a nie ja.
@miriamsenica dakujem. Na preco nereaguje, hneva ho ked mu poviem aby sa upokojil. Alebo ked sa spytam ci je nervozny. To ho vytoci.
@lefcaa aj mna vytoci, ked sa ma spyta chlap ci som nervozna, a to nie som ziadny nervak... a hlavne ked viditelne som nervozna... na co sa ho to pytas? :D
@negymama tak ako ja niekomu koho poznam kratko nezverim svoje dieta tak ani nikto novy mne. Kedze aj vo vybere jasli som opatrna. Je to moje jedine dieta a nezverim ju len tak niekomu. Ja som sice zly clovek ale lepsie dieta ako moje podla mna neexistuje. Ma rok a pol a doteraz nic zle nespravila.
@veronicka88 udriet chlapa dokaze hocikto, celkom nerozumiem. A aj mne je malej luto preto sa snazim preto nieco urobit.

Ta jeho manzelka Ti musi v duchu neskutocne dakovat a mozno sa aj modli za teba, ze sa takeho debila tyranskeho zbavila.
....byt Tebou, usla by som...nejaky prijem mas...vzdy je riesenie, len treba najst odvahu...potom sa to uz poriesi za pochodu same. Drzim palce