icon

Kvôli zdravotným problémom nechodím do práce a chytá ma depka

26. feb 2022

Ahojte dievcata, pisem anonymne, nakoľko tu dosť komentujem, pridávam diskusie atd. Prejdem k pointe. Mám manžela, s ktorým som už 7 rokov, 3 roky sme zosobášení. Čo sa týka nášho vzťahu, mame pekný vzťah. Milujem jeho rodinu, on miluje moju. Čiže v tomto nie sú žiadne problémy. Mám však problém ja. Nechodím už 5 rokov do prace(zdravotne problémy). Som po operácii platniciek a mám choré srdce už od detstva. Manžel mi bol a je stále oporou, stále mi povie, že do prace ísť zatiaľ nemám, ak sa dám dokopy zdravotne tak potom pôjdem ak budem chcieť. Veľmi mi to pomôže, keď mi tak povie ale ja už jednoducho nevladzem. Som v koncoch, častokrát ma chytá depka, že si nemôžem nič kúpiť za svoje a stále mi príde myšlienka, že nezarábam, tak prečo by som mala si niečo kúpiť. Už mi je z toho zle a začínam si namyslat, že som neschopná a podobne:( v decembri som mala spontánny potrat, čiže som k tomu všetkému prisla o dieťatko. Neviem, čo mám robiť, kde začať, či si nájsť prácu aj keď nevladzem alebo ako mam postupovať. Prestávam byt so sebou spokojná. Mám depresívnu náladu, no zlyhávam na plnej čiare :( aj ako človek aj ako manželka. Stále som si myslela, že sa dokážem zabezpečiť sama, že budem chodiť do prace, nakoľko milujem ísť stále dopredu…..
Vedeli by ste mi napísať, ako vnímate to, co pisem? Kľudne buďte drzé ale hlavne prosím o priamosť a ako to vnímate vy. Dakujem za prečítanie a váš čas.

eternity24
26. feb 2022

Ak chytáte depku a chýbajú vám vlastne peniaze, ja by som skúsila si najst nenáročnu prácu hoc aj na 4 hodiny denne zo začiatku. Alebo 3 dni do týždňa. Za vyskúšanie nic nedáte. A ak som to správne pochopila, doma vám to lezie “na mozog”. Pochopila som, ze manžel vás návrat do prace nevyžaduje a zabezpečuje vás aj finančne, ale vy máte asi výčitky svedomia a chyba vám sebarealizácia. Vzhladom na zdravotný stav by som začala pomaly. Nejaká brigádka… vypadnete z domu a uvidíte ako vám to pojde

brunecka77
26. feb 2022

Urcite nie ste neschopna, mate tazsie zivotne obdobie, ale je super, ze mate pri sebe manzela, ktory vas chape a podporuje, tak to predsa v manzelstve je, raz pomoze jeden a potom zasa ten druhy ❤. Ak sa este necitite najst si pracu, je to uplne v piriadku, vyskusajte pravidelny denny alebo tyzdenny rezim, napr. si povedzte, ze: "v pondelok o 15 hod budem hodinu cvicit, v utorok sa pojdem doobedu prejst po slniecku, v stredu pojdem k niekomu na navstevu, vo stvrtok upeciem kolac, ktory som este nepiekla..kazdy den si precitam kusok z knihy, budem sa hodinu ucit cudzi jazyk, budem sit..." Cokolvek co vas bavi a mozno aj nieco co sa zda, zeby vas nabavilo 🙂 Prechadzka, cvicenie, vzdelavanie sa, stretavanie sa... nestoja nic a mozu nam sprijemnit den, dodat dobru naladu, zabudnut na chvilocku starosti. A potom uvidite, kam sa posunie vas zivot, nemusite to rozhodnutoe urobit dnes a ani zajtra a ani o mesiac, co musite urobit, je prestat sa tocit v tomto starom kruhu. Mozno si najdete pracu na plny uväzok, mozno na polovicny a mozno vas cas coskoro sprijemni babätko. Drzim palce.

caroline_
Autor odpoveď zmazal
miadi
27. feb 2022

Sa tu nejak rozmohlo vykanie 😆. Nemozes si najst nejaky job na doma? Nieco co by si robila trebars z pc len par hodin denne ked sa citis ok tak aby si zarobila nejake svoje $ pre dobry pocit a zaroven si setrila telo ? Alebo nieco nenarocne na par hodin , Nepises co si vystudovala a co si robila pred manzelstvom alebo pred 5r ? Ci by si mohla robit to co vies .. je to len na tebe . Urcite by ti pomohlo psychicky citit sa lepsie mat nejake svoje $.

zun
27. feb 2022

Máš invalidný?

buberova
27. feb 2022

Tiež by som odporúčala niečo na pár hodín denne alebo iba párkrát v týždni, aby si videla nejaký režim, nejakú povinnosť mimo domácich prác a lekárov. Inak ja by som mala rovnaké pocity kebyže nechodím do práce, takže podľa mňa je normálne že sa tak cítiš

cyberk
27. feb 2022

Kazda by sa tak citila ... ako tu uz navrhovali.. aspon si skus nejaku nenarocnu brigadu najst, prip. sa vzdelavaj doma - nauc sa novy jazyk alebo tak - co by ine za to dali keby mohli mat tolko volneho casu ! musis ten cas premenit vo svoj prospech aby si sa - ked nastane spravny cas, mohla lahko zaradit do pracovneho sveta 🙂

tncka
27. feb 2022

No ja to napisem mozno z ineho pohladu ako vacsina. Mas chore srdce...ako chore? Zlyhavanie,nevladzes? Vobec si nepripustaj ze nemozes minat lebo si nezarobila lebo sa z toho zblaznis. Mne skor islo na mozog to ze som bola doma zavreta,nevladala som nic, kazdy den,prip.kazdy druhy som riesila lekara,bolo mi zle atd...A teraz je otazne ci je mozne sa dat zdravotne dokopy tak aby si mohla ist do prace. Platnicky neriesim,tie po operacii predpokladam ze budu pouzitelne a po urcitom case budes moct fungovat. Lenze uz aj to je obmedzenie napr. nejaka brigada pri dokladani tovaru nehrozi pri tych platnickach. Je jednoduche napisat ze praca trebars na 4hodky to si najdes,len ci budes schopna vobec takej prace.

0kristina0
27. feb 2022

Neviem co konkretne ti je ale aj ludia s chorym srdcom pracuju. Moja mamina ma tiez po operacii platniciek a lracuje dalej manualne. Da sa aj polovicny pracovny uvazok, podla by si kludne mohla ist niekam robit a potom by ti neprepinalo.

aandrea9
27. feb 2022

Vieš koľko ľudí po operácii platniciek chodí do práce? Predpokladam, ze si srdce a pripadne tehotenstvo konzultovala s lekarmi takze to asi nebude az také vážne. Nájdi si aspoň 1/2 úväzok a hneď ta depka prejde. Ako tu niekto písal, zrejme máš aspoň invalidný.

zara0201
27. feb 2022

Sú tie zdravotné problémy také vážne,ak si si trúfla na dieťa?

iwesska
27. feb 2022

Skus sa zamerat na pracu,ktoru by si vedela robit z domu. Akakolvek kancelarska,preklady,marketing, IT,uctovnictvo...neviem,ake mas vzdelanie. Mozno by si mohla pouvazovat aj nad zivnostou. Pre mna je HO obrovsky benefit,zvlast,co sa ranneho stresu tyka,zbytocnych presunov,nahanania. Aj keby si musela par krat do mesiaca prist,je to stale v poriadku a zvladnutelne aj s problemami,ktore mas. Tym naplnis aj svoju potrebu byt uzitocna a zaroven to na tvoj zdrav.stav nebude mat dopad.

karolinakr
27. feb 2022

Plno bab sa realizuje z domu, pečenie zakuskov - furt mi vyskakuje na fcb, robia kolačiky, šiť pozri si hand made vyrobku na sashe.sk tam je plno napadov, s čim podnikat, len sa zaregistruješ, predavaš, učiť jazyky online , učtovnictvo, Nike berie na 3 hodiny denne len sediš pišeš tickety na pc.Fotiť vieš alebo robit v nejakych programoch?

martinkatinka
27. feb 2022

Na tvojom mieste by som pri zlom zdravotnom stave riesila najskor invalidny dochodok. Plno veci sa da robit aj pri zdravotnych problemoch, je len na tebe ako sa nastavis. Mozno by nebolo zle navstivit aj psychologa a pohnut sa dalej.

loginexistuje
27. feb 2022

Neviem ci mas ID ale pat rokov doma bez prace (ak sa teda nestaras o deti je dost) skus si najst pracu ak nepotrebujes financie tak aj dobrovolnicku pracu
Kedy si mala tu operaciu platniciek ? A to ochorenie srdca ci vravi tvoj kardiolog ? Moj kolega ma za sebou infarkty trojity bypass atd a pracuje na plno (aj ked by mohol zlavnit)

Vacsina invalidov pracuje lebo tie dochodky su nizke

autor
27. feb 2022

Dakujem, že vás toľko reagovalo. Skúsim odpovedať všetkým. ID mi neschválili aj napriek tomu, že som mala operáciu platniciek. Bola som na posudkovom a lekárka sa vyjadrila, že keby som ostala na vozíku, tak potom by som ID mala. Ostala som v šoku. Čo sa týka srdca, problémy boli odmala. Hocikedy mi vynecháva srdce a hocikde odpadnem. Beriem však lieky na posilnenie ale je to take, že nedá sa im na 100% veriť. Kardiológ mi povedal, že je dobre, že ma manžel nenúti ísť do prace. Mam vyštudované gymnázium a preto som ďalej chcela ísť na VŠ, chodila som ale po dvoch horko ťažkých rokoch som ju prerušila( časté odpadávanie, zlyhávanie srdca). Čo sa týka tehotenstva, tak mi ortoped navrhol, že ak by som otehotnela, tak hormóny si to vedia upraviť tak, že bolesti platniciek prestanú úplne. Ale už budem musiet niečo robiť lebo mi doma začína poriadne šibať.

loginexistuje
27. feb 2022

Tak pokial si mala len jednoduchu operaciu (napr vysatie vytecenwj platnicky) tak ano na to sa ID nedava ale ide sa dava aj na “chrbticu ale teda vaznejsie stavy ako mas ty ale nemusia byt na voziku” a kedy si o ID ziadala?
A lieky na srdce su rozne daju sa menit ak ti ani na to neschvalili ID tak to take vazne nebude
A consa tyka tehotenstva a chrbtice a srdca tak ak ti dovolili otehotniet (a tehotenstvo je riadna zatas aj na srdce aj na chrbticu) tak by som vobec neriesila a slancimmskor pracovat

Najdi si aspon brigadu kedze nemas vzdelanie a prax co si vlasnt erobulanod skoncenia skoly ?

autor
27. feb 2022

@loginexistuje na operáciu som šla pretože už som sa nevedela ani hýbať. Naraz mi odišli platničky a operácia bola nutná kvôli ochrnutiu. Buď alebo. Na vysokú školu som chodila na medicínu. Takze aj preto ma celá ta situácia tak zobrala a cítim sa nanic.

loginexistuje
27. feb 2022

A aku diagnozu si teda mala ? A preco si nepodala na ID opakovane ? Ved to si musela podavat aj dva roky dozadu ?

loginexistuje
27. feb 2022

Ja by som skusila psychoterapie aby ta to trochu nastartovalo a prisla zmena z toho ako sa neda na to ako to pojde

vulka
27. feb 2022

A čo si urobila za tých 5 rokov pre zlepšenie svojho zdravotného stavu? Alebo sa zlepšovať nedá? Je to na invalidný dôchodok?

0kristina0
27. feb 2022

Ty musis posudit tvoj zdravotny stav, ci si uz na tom lepsie a vedeli by si aj pracovat. Ak si trufas na tehotenstvo na pracu si netrufnes?

0silvia0
27. feb 2022

Ak sa zdravotne necitis ok, mas pridruzenu diagnozu (srdce) tak obehaj lekarov a ziadost o ID skus podat opatovne.
Ak sa citis zdravotne v pohode, skus hladat primeranu pracu.
Nieco musis urobit, nema zmysel sa doma utapat v ciernych myslienkach.

mariejenka
28. feb 2022

Ak čiastočný invalidný po posúdení dostane cukrovkár (to v žiadnom prípade nespochybňujem,nezlahcujem tuto chorobu), alebo v rodine mam pripad kde60 % schvalili pre poskodenie rovnovazneho systému v uchu, a čiastočnej hluchote. Tak neprichádza do uvahy,aby tebe neschvalili aspon čiastočne tiež. Znova zacat proces posudenia,a aj sama si urobiť nejaký kurz, školenie co uz ťa baví,alebo by si vedela pracovať. Platničky v diekovej chrbtici si mala operované? Tu jednoznačne treba rehabilitovať, verím ze sa ti stav zlepší natoľko,ze tehotenstvo a následná starostlivosť o bábätko bude v poriadku.

tncka
1. mar 2022

No pri tej diagnoze co pises o tom srdci je nemyslitelne mat dieta a si adept na transplantaciu, predpokladam. Platnicky su len blby bonus k tomu
A ked uz sme pritom,na zlyhavanie srdca dostanes ID a aj plny,ja som mala NYHA 2,ked mi ho priznali plny,potom neksor 3 aj 4,uz sa len zhorsovalo rokmi a dovi,nemali inu moznost ked spravy boli od dr.stale horsie a horsie. Pri srdcovom zlyhavani ocakavat zlepsenie je ako cakat na zazrak. Velmi ti drzim palce,musis byt velmi silna🥰

iwesska
1. mar 2022

@tncka Prepac,ze sa pytam, len tiez mam so❤️ problemy,tak ma to zaujima. Kolko trvalo kym sa ti zlyhavanie dostalo z I do stadia IV? Ono sa to neda spomalit liekmi? Ty si tiez cakatelka na transpantaciu?

tncka
1. mar 2022

@iwesska napis mi spravu ak chces