Labilný švagor
Žienky, volala mi sestra, že sa pohadala s mužom. Kvôli tomu, že ju nechce nikde brat na výlety. On bol tri týždne pn, už dva týždne chodí do práce, ale stále sa vyhovára, že ho všetko boli.keď ho ona poprosí, či spolu nepôjdu aspoň na prechádzku, ide, ale potom jej vyčíta, že ho humpluje. Pritom lekár mu povolil prechádzky. Majú dve malé detičky a celé leto sedia kvôli nemu doma. Keď sa ona sťažuje, že už ju ten stereotyp ubija, on povie, že veď si bola v obchode. Dnes po prechádzke povedal, že si dá liek od bolesti a sestra že daj aj štyri a on naschvál pred ňou zjedol štyri tablety proti bolesti, aj keď mu bránila. Snáď ho to nezabije, bežne užíva dve. Minule chcel po hádke skočiť okna, keď mu pekne povedala, že nech sa veľa nehrá na počítači, chcel ho rozbiť. Kričí na ňu aj pred deťmi, on sa nevie kľudne dohodnúť. Hneď je v afekte. Sestra je od stresov vychudnutá, má 54 kg a výšku 174 cm a on váži 110 kg. Podľa mňa je to psychické týranie. Je normálne aby dospelý človek naschvál zjedol pred ňou a deťmi tabletky, alebo chcel skákať z okna? Moja sestra je už zúfalá, čo má s ním zápasiť? Čo vy na to?
@moonlight1210 Veľmi,múdro si to napísala. Tvoju odpoveď jej dám zaramovat. Jasné, ona mu uzná, mesiac okolo neho behala, on len oddychoval. Ale po mesiaci chce začať trochu žiť. Staršia dcéra nemá nič z leta, lebo tatino nevládze nikam chodiť.
@katarinamarkova ja mám tiež malé deti, bývam od nej 100 km, tak nemôžem s ňou veľmi chodiť. Ona mala vždy problém so sebavedomím, typická obeť šikanovania. On vojak, viete si predstaviť ako to u nich vyzerá.
@augustovkaa ja stale nechapem preco ona nefunguje normalne s detmi ... ved cez den je s nimi len sama ... tak nech idu na nejake mensie vyletiky pripadne s kamoskami ci s tebou .. aspon budete spolu ... ono ked on chodi do prace tak vecer sa uz neda a cez vikend by spolu mohli ist ale mozno nevladze ... proste nemala by sa stale len na neho viazat ale zit si svoj zivot aj sama ...
moje deti tiez nic nemaju z leta od juna som nastupila do novej prace ... cele prazdniny nemam dovolenku .... prvy mesiac maly skolka, mala sama doma alebo u babky s plno detmi babka ma minijasle ... a priznam sa ze na nejake vylety nemam velmi energiu cez tyzden vobec nie ... v sobotu dobiehame domacnost a okolo domu a v nedelu sem tam navsteva a tak ... predtym ked som bola doma a muz je dost vytazeny pracovne chodila som na vylety s detmi sama ... a tak dva krat do mesiaca sme sli spolu ... niekam ..
ale ona ma predsa moznost ist na vylet sama a mozno sa jej muz neskor k nim prida ked uvidi ze to ide aj bez neho ... a neni na nom tak zavisla ...
@katarinamarkova a prečo by jej mala pomáhať sestra a chodiť s ňou a jej deťmi na výlety??? len preto, že má doma neschopného lenivého psychicky labilného muža? nech dvihne riť a venuje sa rodine, narobil si deti, tak nech sa im venuje a nekysne doma pri počítači, to by už potom nemal 110 kíl, chudák jeho žena
@augustovkaa no, tvoj svagor je obycajny narcis a manipulator a tvoja sestra je typicka obet, zena bez sebavedomia a sebahodnoty. Tu rady neexistuju, to musi najprv tvoja sestra pochopit, ze takto vztahy nemaju fungovat a ze ona nema byt vo vztahu druhorada, menejcenna a naplnat potreby toho druheho. Pokial sa ona nezmeni a vyslovene si 'nedupne' nozkou, cize si nebude stat pevne na svojom, tak to bude len horsie. Pomohla by jej nejaka psychoterapia, kde jej daju dokopy sebavedomie, resp. najdu pricinu, zrejme z detstva, kedze pises, ze vzdy bola takato. Vsetko sa da napravit, ale musi ona chciet.
@maznacik007 Ako hovorím, sama mam malé deti. My s mužom stále niekam chodíme cez víkendy na výlety. Je mi jej ľúto. Mladšie dieťa má uplakane, v autobuse by nevydržalo. Má 9 mesiacov. Staršia je veľmi živé dieťa, nie je pre ňu ľahké niekam sa sama s nimi vybrať.
@aliza Áno, vždy bola tichá, poslušna. Nevedela sa brániť. Muža ľúbi, aj deti. Len keby si ju on viac vážil.
@augustovkaa vies, pisala si ze on ju ma za hlupu. To uz je problem.
Ak to bude este nejaku dobu takto tahat, tak aj jej akcia vzbudi uz nie pozitivnu reakciu ale iba negativnu.
Prilis sa nauci na to ze on je spravny a ona nenormlana.
Takze sa nebude snazit najst znovu s nou spolocnu rec ale just zacne robit pritivenstva. Zacne s nou tzv. boj Kto z koho. Proste zacne hladat a hltat akukolvek podporu typu suhlasne pritakanie kolegov v praci, na FB, Pokeci atd. A bude sa utesovat kydanim na svoju zenu od inych, ktori samozrejme budu poznat cez pismenka a reci len jeho pohlad na vec (ona si ta nevazi, nedba na tvoje zdravie, je sebecka, atd.).
Vzdy je ritpziko menit zabehnutu formu komunikacie, lebo partner proste moze skusat cokolvek len aby smel ostat pri starej forme ktora mu moc vyhovovala.
Na druhej strane ak toto riziko nepodstupi, tak aj tak dopadne (s najvacsou pravdepodobnostou) rovnako, lebo casom sa ustupcivostou stane pre neho taka handra, ze ju prestane vnimat ako zenu ale ako inventar. A samozrejme sa zacne ohliadat po zene (logicky inej zene).
Tak nech si vyberie.
Mala vyhoda - az zacne fungovat ako samostatna jednotka, moze zistit ze takehoto chlapa nechce. Zmena postoja totiz prinasa reackiu aj do jej zivota. A teda si uvedomi ze vlastne k zivotu potrebuje uplne ineho chlapa.
Takze ho este moze poslat k FB prikyvovacim priatelkam zabalenho aj s maslou.
Kde sa totiz stratia spolocne hodnoty, ciele a postoje, laska prirodzene umiera.
@augustovkaa pozvi ju napr. k sebe na prazdniny
@augustovkaa musi si ona najprv samu seba vazit. 😉
@augustovkaa je to len a len o nej o jej postoji .... ja poznam tu maminku ... traja chlapci do sest rokov z toho jeden autista a chodi s nimi na vylety sama uplne v pohode a casto ... proste to je o postoji ..
ja viem co je to zive dieta .. to moje ma na to viacere diagnozy a lieky od pedopsychiatra a proste musela som fungovat aj sama .. manzel je dost pracovne vytazeny vela som cestovala aj po lekaroch ... vlak bus, mhd ..
tvoja sestra v prvom rade potrebuje zistit a prezit ze dokaze fungovat aj sama ... a potom uvidi ci chce v takomto manzelstve ostat... 9 mesacne sa da dat do satky a ide sa ... a nemusi hned ist busom niekam ... osobne napr. uprednostnujem vlak pred busom .. je pre deti vhodnejsi...
@moonlight1210 Veď to, že ich spoločné hodnoty a ciele sú zapadnute prachom. On sa tak zvláštne chová. Týždeň bola s deťmi u mamy a on jej ani raz nezavolal, žiadny záujem. Ona mu volala každé dva dni ako sa má, čo deti. Ich rozhovor trval väčšinou trval minútu a pol a z toho ona hovorila minútu.
@dadulko1 nie preto.....preto, ze sestra sa jej snazi pomoct tu na fore, tak si myslim ze jej asi lahostajna nie je.....a jednoducho preto ze zenam v tejto situaci treba pomahat, pretoze inak sa z kolotoca nedostane pretoze ocividne si sama pomoct nevie.
nejde o to pomahat jej s detmi, ide hlavne o to pomoct jej najst v sebe trosku sebavedomia.
🙂 manzel jej nikdy nepomoze ked sa ona bude spravat takto nadalej. preto ak chce aby jej zacal pomahat musi zmenit hlavne svoj postoj k sebe, a s tym jej treba pomoct.
s tym jej manzel skutocne nepomoze, ten robi dennodenne opak!
@maznacik007 Aj ja mám radšej vlak. Poradím jej, nech sadne na vlak a pricestuje k nám.
@augustovkaa super su aj vozne pre matky s detmi ... a nech mu nevola ak chce nech vola on sam ...
Žienky, dobre ste mi poradili. Zdvihnem jej sebavedomie, pozvem ju vlakom k nám na týždeň. Nech zistí, že môže cestovať aj sama s deťmi. Keď vás ešte niečo napadne, dajte vedieť.
@maznacik007 Áno, nech sa aj on posnazi. Nech si od tých jeho divadielok oddýchne.
@augustovkaa No chlap je jasny pripad pre psychiatra - ani nebudem citat diskusiu.
no ja len ze mat takeho chlapa co sa vyhraza ze skoci z okna tak ho este vystuchnem z neho, to je teda "opora" pre matku 3 deti. 🙄
@mircalla Len aby kvôli nemu na psychiatrii neskončila aj sestra:(
@augustovkaa a naco mu vyvolavala? ved ked on nema zaujem, tak by som sa na to vykaslala....ona je na nom zavisla, strasne sa snazi, aby ju mal rad. Podla toho, co pises, vyzera to na narcizmus (mam osobnu skusenost) a tito ludia nemaju radi nikoho okrem seba samych, chyba im empatia... Ona sa moze snazit, kolko chce, nikdy si ju nebude vazit, nikdy sa nezmeni a nikdy nebude mat zaujem travit s nimi cas, aj ked nebude mat zdravotne problemy. Toto je typ muzov, od ktorych utekat.... 😖
@eryykah Majú dve deti. Ale tá staršia už všetkému rozumie a on hentak hysterci aj pred ňou. Vidí ako sa mama trápi a usmieva sa na deti cez slzy. Predtým mala psoriazu len vo vlasoch, teraz ju už má aj na kolenách. Lekár povedal, že to zo stresov.
@aliza ona je strašne romantická, k narodeninám mu napísala básničku a on, že hm dobre a odložil ju. Ona je na ňom závislá. On jej povie dva krát do roka, že ju ľúbi. Aj to sa ona na to jeho opýta. Zniesla by mu aj modré z neba a on ju tak trápi.
@augustovkaa 🙂
super sestra......mozno zisti okrem toho aj to ako ma taky spravny vztah vyzerat, ked bude par dni s tebou, tvojimi detmi a tvojim manzelom.
@augustovkaa trapi sa sama...nikto nam nic nerobi 😉. Zavislost nie je laska.
@aliza ona ho má úprimne rada, bol jej prvý, sú spolu desať rokov.
@augustovkaa este raz, zavislost nie je laska. laska vyzera inak, len tvoja sestra ine nepozna. Najprv sa musi mat sama rada, az potom ju moze mat niekto uprimne rad.
@augustovkaa čo už na takom môže mať rada? je s ním a trpí,lebo nik jej nevie ukázať východisko 😒 tvoja sestra potrebuje manželskú poradňu (sama,on tam nepôjde/
@augustovkaa ved toto

@moonlight1210 🙂 trosku inak som to napisala, ale normalne ma tesi ze ma niekto presne ten isty nazor ako ja 🙂