Ľahostajnosť ľudí ma ničí
Ani neviem prečo sem vlastne píšem. Asi len aby som zo seba dostala tu frustráciu čo ma už dva mesiace výrazne trápi a nemám nikoho s kým sa podeliť. Nič ma nebaví, nemám síl sa venovať deťom, po večeroch plačem. Som doma s deťmi aj s muzom uz 8mi mesiac a az donedavna som celu situaciu celkom zvladala. Ale ako okolie ci uz blizke rodinne alebo sirsie od susedov az po znamych maju vsetci v pazi a nedodrziavaju ziadne z odporucani ( aj dnes sused 2 navstevy a to lezal 4 tyzdne doma vraj len s chripkou a aj vtedy k nim chodili ludia viackrat denne bez ruska) zacalo to na mna doliehat. Mala som nastupit po rodicovskej uz na jar do prace ale pre situaciu som sa dohodla na odlozeni nastupu o viac nez rok, co len zvysilo riziko, ze sa nebudem mat kam vratit. Deti ani my s muzom nemame momentalne 2 mesiace ziaden osobny kontakt a ked vidim co sa deje, ako ludia fakt kaslu na vsetko a stale len hladaju ako ktore nariadenie obist, tak upadam do stale vacsich depresiil lebo dalsi rok byt v izloaciii uz nedam. Stava sa zo mna zla matka aj manzelka a ja sa neviem z toho vymanit. Neviem ako dalej. Sme relativne mladi, mame male deti a bohuzial zdravotne problemy. Len som sa potrebovala vypisat, pardon za ten vylev
@ptmt1011 presne toto 🙏🙏🙏 bohužiaľ, za ničenie ekonomiky a doslova oberanie ľudí o strechy nad hlavou (už sa to deje), sú ľudia ešte aj vďační svojmu spasitelovi IM... 😤😤 A tiež ma to štve... Lebo pre 100 ľudí na JISke mame stav ako počas druhej svetovej a ústavné práva sú fuč.... Zachvilku aj všetky ľudské práva budú fuč....a ľudia sa ďalej budú triasť, aby neochoreli... A ja viem, že mamičkám na materskej je to 4, tým idú peniaze tak ci tak... No keď vaši muži prídu o prácu, bohvie ako z 370 € rodicaku vyzijete 3,4,5... Svokra je zdravotná sestra a tento rok sa všetci zbláznili s ockovaniami, ockovania proti chrípke sa im minuli hneď prvý týždeň ako prišli, včera, keď bola u nás sa smiala, že ľudia vo svojej nevedomosti a strachu ich prosikaju, aby im dala očkovanie proti pneumokokom, len aby koronu nedostali (akože wtf) a ze už minule vravela doktorke, že tým ľuďom tak preskakuje, že by bolo všetkým treba povinne začať dávať očkovanie "proti korone" = fyziologický roztok do malej ampulky a hotovo... Ako placebo perfektne. A áno, prichádza do styku s pozitívnymi jedincami a chýbajú jej 2 roky do dôchodku. A nie, nebojí sa, že ide už aj zaraz zomrieť.. Moja mama (74 rokov) koronu mala ešte v prvej vlne - napchala sa tou svojou chlorellou co už 4 roky berie, zapila to jacmenom a po týždni zasa behala (fakt beha ako srnka, ja tak rýchlo nechodim ako ona)... Však každý už len na dačo umrieť musí, ale kým som zdravý, tak snáď neumriem na koronu panebože... Ale chápem autorku, slabí a chori sa musia chrániť. No izolovať sa od celého sveta je akurát tak na maslu... Aby nakoniec tvoje deti neprišli o mamu nie kvôli korone, ale kvôli tomu, že sa doma obesis na lustri z depresie.... Nárast detských samovrážd za tento rok extrémne stúpol. Nárast prípadov hospitalizovaných na detskej psychiatrickej nemocnici v BA je neúmerne vysoký v porovnaní s minulými rokmi... A len preto, že deti sú izolované, bez sociálneho kontaktu, bez školy (nejde o učenie, ide o rovesníkov, rovnaké problémy, prekonávanie problémov spoločne v tíme...) a deti to nezvládajú...
Takže anonym, ak nechceš, aby korona zanechala na tvojich deťoch hlboké emocionálne stopy a jazvy na ich už nastrbenom psychickom zdraví, tak si nájdi nejaký kolektív, kde ich budeš brat. Ty izoláciu zvládneš. Dieťa nie
@elementissa pekné, že sa svokra smeje na pacientoch, o očkovaní proti chrípke sa hovorí zo všetkých strán, že je veľmi vhodné ho mať, pacienti nemôžu za to, že vakcín je málo.
@elementissa ockovanie proti pneumokokom momentalne lekari odporucaju, tak neviem comu sa cudujes.. a Matovic tu nie je diktator. Ma za sebou tim odbornikov, ktori mu radia. Nechapem od ludi tu nenavist voci nemu. Co niekto iny by si mohol dovolit postupovat inak? Iny politik by to vyriesil? Tiez mnohe veci z mojho pohladu mohol robit inak a nemam ho za spasitela. Aj testovanie mi pride zbytocne. Ale nemyslim si, ze zmena politika by teraz vyriesila to, ze nemocnice sa plnia a ak sa to nestopne, dojde ku kolapsu a nebude nas mat kto osetrit. Schvalne co by si navrhla spravit, aby k tomu nedoslo okrem smiatia sa na tych, ktori maju pred tou chorobou respekt?
A čo by ste robili keby chodíš do prace??? Keby musíš dat deti do škôlky? Ja chodím do práce stretávam sa denne s ľuďmi malý chodí do škôlky keby ho mam izolovať doma pozerať sa na to kde sa pohybujú iný rodicia tak sa zblázni aj on aj ja. Normálne sa navštevujeme s rodinou chodi k nám malého kamarat s ktorím je aj tak v škôlke...... A ver mi ja som silna astmaticka mam strach ale žiť v izolácii je na zblaznenie podporujeme si imunitu snažíme ako rodina držať pokope byť v psychickej pohode lebo to je základ umývam si stále ruky, nosíme rúská keď sme medzi ľuďmi ale nerobíme z toho tragédiu. A to ze k vám nepríde rodina lebo babka uprednostní iné vnučky oni len rešpektujú vaše rozhodnutie.
Ja absolutne nechapem, ani nepochopim, ani to pri tebe nedam, preco riesis druhych. Susedov a okolie. To ma byt pre teba v pazi. Aj ty si vyber, ale so zdravym rozumom, z opatreni tak, aby si ani svojmu mentalnemu, ani fyzickemu zdraviu, a v konecnom dosledku ani penazenke neuskodila. Ved pohyb v prirode mozes mat. Na nakup sa tiez prejst mozes, alebo na postu ci do lekarne. O blizku osobu a starat mozes. Do prace chodit mozes, jedine ze by vas majitel v praci ostavil. Ja nevidim absolutne ziaden dovod na paniku, alebo nejake depresie ci obmedzenia take, ze by sa nemohlo zit troska priskrtenejsie dalej. Ak aj covid by ste dostali, tak co s tym spravite. Na nakup do obchodu, kde su vzdy nejaki ludia, sa chodi. Potom uz len vyliecit, keby nieco. Osobne nemam taky pocit, ze je nieco na plac alebo podobne. Skus si vygooglit, kde v ktorom state su ake obmedzenia. Su na tom omnoho horsie niektori, tomu ver. Je to len vsetko v tvojej hlave.
@ptmt1011 presne tak ľudia sú zblbnuty vyvolávajú v nich strach a to im vyhovuje....korona tu už bude tak ako chrípka a na budúci rok príde možno niečo iné.... Tiež sa občas bojím, že to dostanem ale tiež si vravím tak co dostanem a urobím všetko pre to aby som sa vyliečila teraz akože nebudem žiť budem upadať do depresie lebo korona.
@ptmt1011 ty porovnavas koncentraky s nutenim ludi nosit rusko?
Tak to uz je ina kava.
@abbey1 chudence tvoje deti. Taka sebecka, obmedzena matka...
Stale sa podla teba nic nedeje a je ten covid v pohode, hej ? Ked nam zomiera aktualne 30 ludi denne. A este to porastie...ked nam kolabuju nemocnice...moja sestra je lekarka na infekcnom, a toto, co sa deje teraz, este nezazila...na chripku mali na ventilatore zopar ludi za dlhe roky, na covid ich mali uz desiatky a to len za par mesiacov😔.. a nielen starych, ktori by uz aj tak "zomreli", aj mladych...ale taki obmedzenci ako ty budu mat stale pocit, ze sa nic nedeje, lebo "co nevidim, neexistuje"...je mi z vas zle...
@ptmt1011 inak...vsimla si si,ze ten.virus je vsade vo svete?napr.aj v Cechach je.
Tak neviem....ktora cast spolocnosti.ma zacat pouzivat rozum?
My tu riesime Harabinove ustavne prava,ci mozem,ci nemozem.ist do.obchodu s ruskom?
To akoze co komu ideme demonstrativne ukazat a dokazat?
@kayyaa ty si prave dokazala, ze nerozmyslas ani omylom. Mozno sice umiera 30 ludi denne na Slovensku, ale urcite nie na covid 🤦♀️ A nemyslim si, ze je to nejake zavratne cislo na Slovensko pri vyse 5mil obyvateloch. Asi je to porovnatelne s minulymi rokmi vsakze? Jaj pardon, ty si to nikdy nesledovala, iba teraz, lebo v telke hovorili... 🤦♀️
@ptmt1011 ty pises, ako by si matovic koronu vymyslel...ale staci sa pozriet, co sa deje v CR...to si zas kto vymyslel ? Babis asi, ze ? To iste v ostatnych krajinach...ked nam skolabuje zdravotnictvo, tak nebudu zomierat len ludia na covid, hovorim, uz teraz ich je 30 denne, a este to porastie, ale budu zomierat aj taki, ktorych by sa za normalnych okolnosti podarilo zachranit.
V CR uz zomiera okolo 100 ludi denne na covid...bezne pres covidom tam zomieralo okolo 300-330 ludi denne...teraz plus dalsich 100..to je navysenie o 30% ...a este to velmi pojde hore...chapes ?? Ze ked sa nepribrzdi covid, bude zomierat tolko ludi a tolko ich bude chorych, ze ta ekonomika pojde aj tak dole ?? A pojde dole este viac, ako ked sa pribrzdi skor opatreniami ? To naozaj vam niektorym nedochadza ? Vidite si po spicku nosa, suvislosti nedochadzaju...
My úplne normálne chodíme ku kamošom s rovnako starými deťmi nech sa zahrajú. Obvykle niekam von na lúku alebo na ich dvor alebo na náš dvor. Dospelí pokecaju (chlapi spolu ženy spolu) decka sa zahrajú, psi sa vysantia...
Nevidím dôvod prečo by sme v tom mali prestať.
@ptmt1011 ja normalne chodim.do.prace,kt.som uz aj stihla stratit,opst najst a opat to bude asi krute,deti do skoly....a,dodrziavam.vsetko. ale nebudem.sa,tu tvarit,ze korona nie je a,situacia nie je vazna.
Prave kvoli ludom,co ju zlahcuju tu mame tento stav.
Sme za neho zodpovedni vsetci.
Dobrovolne nic,ked prikazu,tiez nic.
A ze potom.ludia stracaju pracu.....no samozrejme,ked si to kazime.
@mrkvicka060 no ty si prave dokazala, ze nerozmyslas ! Praveze to sledujem uz dlhodobo, aj u nas aj v inych krajinach. Na jar stupla umrtnost v Madride o 200%, v Lombardii az o 500% !
Ty, ktora nic nevies, ktorej staci smiesny printscreen, ktory som videla x-krat, budes urazat mna ?? Ak sledujes situaciu vies, ze tieto "oficialne" umrtia su hlasene s niekolkotyzdnovym meskanim kvoli pitve. Uz minuly tyzden patolog hovoril, ze na pitvu caka vyse 100 ludi, Krajci sa vyjadril, ze denne ich zomiera okolo 30...
Sleduj viac, budes vediet viac, a nebudes taka obmedzena, aby si urazala ludi, ktori vidia ovela dalej ako ty...
Ty si dokazom, ze ty najhlupejsi, co maju najmenej informacii, su presvedceni, ze sa nic nedeje.
@terezka1947 Súhlasím.
@ptmt1011 tak nejak. Ako daju sa opatrenia dodrziavat, no nebude sa to dat navdzy. Aj chripka zabija ludi a kazdy rok sa vracia a mozno aj v lepsej sile, no to si nikto teraz nevsima
@mrkvicka060 ked si taka mudra a sledujes situaciu, co vravis na cr ? Isto vies, ze denne tam.pred covidom zomieralo cca 300 ludi, teraz s covidom plus 100...co vravis ty taka informovana, scitana, na toto ? Stale si myslis, ze to nie je nejake "navysenie" oproti beznemu poctu ?
@kayyaa ano ano. Od zaciatku pandemie, co je tak 8 mesiacov, udajne na covid umrelo 115 ludi. Bavime sa o slovensku, nie o Madride ani Lombardii. Takze tazko na covid umiera 30 ludi denne. A podla tvojich slov ak by sa za 8 mesiacov nabalilo tolko "mrtvol", ze cakaju na pitvu a nema ju kto urobit, tak naozaj bude niekde chyba. Ale tu nenapravi ani zastrasovanie ani plosne testovanie....

Chudence deti.A koľko ich takto momentálne žije. Oni v izolácii, rodičia v psychickej nepohode. :(