Leto končí a my sme neboli na žiadnom výlete
Ahojte,mame deti 10,13 rokov a zatiaľ cele prázdniny sme doma..deti chodia von s kamosmi,urobia si program a cez víkend doma my dospeli..resp prechádzky po lese v okoli..
Dôvod? Muž je úplný lenivec,nikde nechce ísť..jemu stačí pivo!!.že treba okolo domu..ja som sa až raz odhodlala s nimi na autobuse ( keďže vlak mame najbližší 3 hodiny cesty), ale to bolo take dlhe cestovanie,že sme už boli unavení ..isli sme na túru.Auto mame len jedno a ja si netrúfam dlhšie cesty a muž mi ho dá len po okoli..keď tak ideme po mojej práci na prechádzku do lesa,prechádzky, ale deti to už moc nebavi..hlavne staršieho.Ihriska ich už prestali bavit, s mladším zmrzka,kino...Ja chodím domov z prace okolo 16:30 hod..zobrala som si aj dovolenku, ale muž sa ráno rozhodol, že je unaveny! Na dvore sme mali bazén pre mladšieho, bol tam par krát kvôli počasiu..som už zúfalá z tej situácie, taktiež nemám extra peniaze na drahsie výlety..mám ešte naplánované nejaké kúpaliska tento týždeň, ale všade ideme busom, čo je 1 hodina cesty aj viac, lebo muž tento týždeň auto potrebuje kvôli práci..
Len taký výlev ..😬
@anonym_autor ak nemáte spoločné financie, auto ti nechce dávať, nechce s tebou a deťmi tráviť čas, rozmýšľam, na čo ti je taký muž
@anonym_c581eb baby,teraz mi pisal,že zajednal dovolenku do IT..že si uzijeme!!! Keď sa sťažujem ..o dovolenke sme sa bavili už dlhšie,len on nevládze atd..minuly rok sme tiež boli..nemame spoločne účty ale podieľame sa obaja na všetkom spolu..on nerieši moje peniaze..
No vidis, stacilo sa postazovat na koni a hned je tu dovolenka 🙂
@anonym_autor ešte ma napadlo, nemáš kamarátku s deťmi, ktorá by išla autom, že by si jej prispela na benzín, prípadne niečo zaplatila na výlete?
@anonym_c581eb sestru,ale býva ďalej..len keď boli deti menšie sme často chodili spolu
No vidis, stacilo sa postazovat na koni a hned je tu dovolenka 🙂
@o__o asi sa dobre vyspal😬
Mne iba príde byť čudné, že nevyberáte dovolenku spolu? Aby si bola spokojná aj ty? Krajina, ubytko, termín...
Vy ste divni. Zarezervoval dovolenku a ani nevies co kde? On sa rozhodol vybral a zarezervoval?
Ziadne ze co povies na tento hotel alebo pojdeme sem, co ty na to?
Vy ste divni. Zarezervoval dovolenku a ani nevies co kde? On sa rozhodol vybral a zarezervoval?
Ziadne ze co povies na tento hotel alebo pojdeme sem, co ty na to?
@really8 je to divne, ale poznam viac takychto parov.... jeden vyberie a zajedna, rodinu postavi pred hotovu vec, len ide sa! a rodina ide 🙈 Aj moj svagor je taky.
U nas sice vyberam a zajednavam ja, ale vzdy im to pred tym dam na schvalenie a dam aj vyber z moznosti. Mna planovanie bavi, rodinu nie. Jediny raz som to dala na manzela a kedze nad nim stali anjeli strazni, dopadlo to dobre 🙂 Ale strasne sa bal 😂
Zaujimave, az by som sa priklanala k tomu, ze aj vymyslene. No, ale rozne asi ziju slovenske rodiny.
Muž je lenivý a ty síce vodičak máš ale nejdeš dlhšiu trasu?No tak sa odhodlaj nemusíš hneď ísť cez pol slovenska ale postupne a pôjde to.Ja síce nemám doma lenivca ale ja mam veľakrát voľno keď on nie no tak beriem deti a ideme, tiež som sa musela odhodlavat ale už nemám žiadny problem
@really8 moja kolegyňa to majú presne tak isto, dohodnú sa že idú - ale že kam to vyberie muž, ona mu do toho nekecá ...
@simsalabim
@biba_18 verim ze u niektorych to funguje ale muz ktory by najradsej sedel 2 mesiace na zadku zrazu vybral rodinnu dovolenku? Ten isty muz co zene nechce dat auto aby sli na vylet? Ten isty muz ktory je lenivec a staci mu iba pivo?
@really8 moja kolegyňa to majú presne tak isto, dohodnú sa že idú - ale že kam to vyberie muž, ona mu do toho nekecá ...
@biba_18 moja švagriná to tiež necháva na môjho brata, pretože dlhe roku sa k ničomu nemal, potom frflal tak sa nasrala a povedala že dovolenku pre seba vyberá ona a dovolenku pre rodinu vyberá už len on a ona sa len prida..
@simsalabim
@biba_18 verim ze u niektorych to funguje ale muz ktory by najradsej sedel 2 mesiace na zadku zrazu vybral rodinnu dovolenku? Ten isty muz co zene nechce dat auto aby sli na vylet? Ten isty muz ktory je lenivec a staci mu iba pivo?
@really8 to je také neuveriteľné ak lenivý muž si vstúpi do svedomia po nejakých hadkach čo výmenách názorov a bude chcieť urobiť niečo pre svoju rodinu?
Moj muz nevysmysli ziadny vylet, ziadny program, ked spominam vylet gula ocami. Ale ja som to vzala tak, nechces nejdes, my ideme. Tak chce ist aj on zrazu. Odvazila by som sa aj dalej autom ak soferujes- zapnut gps na mobile a navedie ta. S autom by sa nedalo kupit kalendar a dopredu naplanovat kam pojdete a napisat manzelovi, ze vtedy a vtedy mas auto ty?
@anonym_autor nemas nejaku kamosku , sestru , brata s detmi ? - nieco vymysliet spolocne, ale ich deti zobrat k sebe a potom tvoje k nim. Taka prespavacka je velkrat zazitok - vecer im vymysliet opekacku, nocny vylet do mesta ......lesa.
@doriiis nie,byvame v meste, preto mame tie ihriska,zmrzky,prechádzky ..cize sa dostanem všade peši..len deti už nebavia detske kútiky,ihriska..a kúpaliska mame tak cca 1 hodinu..( no take , chudobnejšie okresné mesto)..vlak najbližšie 2-3 hodky autom...áno je to blb🫣..niekedy sme chodili,ale deti boli nadšene z okolitých výletov po meste..stačilo im to..
@ibrunova už chodím s nimi sama dlhšie..len nie sú take možnosti ako keď sme chodili autom..cize len po okoli
@anonym_autor a tebe co bráni začať jazdiť autom čím viac praxe tým budeš n3zaviskejsia od muž a kúpiť si aj ojazdené auto a ísť s deťmi sáma?
@anonym_autor Zlepší sa v šoférovani a už Ťa nič nebude limitovať. Sprav to hlavne kvôli sebe.
@really8 to je také neuveriteľné ak lenivý muž si vstúpi do svedomia po nejakých hadkach čo výmenách názorov a bude chcieť urobiť niečo pre svoju rodinu?
@jana_eyre_2 v tomto pripade ano. Este o osmej bolo zle a o deviatej uz dovolenka
@jana_eyre_2 v tomto pripade ano. Este o osmej bolo zle a o deviatej uz dovolenka
@really8 a z okresného mesta musí ísť 2 hodiny autobusom aby sa dostala na vlak. Hmm...to mi tiež nejako nevychádza 🤣
S tým cestovaním preháňaš, autobus hodina vydrží aj malé decko nie také veľké ako tvoje a 3 hodiny do vlaku nemáš určite.
@doriiis k čomu jej pomôže tvoj komentár. Navrhni ako to zmeniť, kam ísť, ako aktivovať muža. Tieto komentáre sú úplne zbytočné.
@anonym_33bc56 k ničomu,hlavne, že sa vyventilovala ona ... to asi jej celodenná náplň práce
Presne ako baby pisali, ist na autobus a kamkolvek. Ano, auto je pohodlnejsie, hlavne ked sa vezies 🙂 a nastve to, ked je sofer doma a jeho jediny problem je, ze sa mu nechce.
Kupte druhe auto. Ked to nejde, musis si aj ty trochu buchnut do stola, ze ked nechce ist s vami, aj ked mate volno, tak potrebujes auto aby si mohla teda ist sama s detmi.
Ked ti "dava" auto po okoli - ved to je uplne rovnako ako ist dalej! Ked zvladnes pol hodinu xa volantom, tak zvladnes aj hodinu, aj dve. Ked bude treba, das si pauzu, aj ked len par minut, a ides dalej. Nenechaj sa takto obmedzovat, je to len v hlave, jeho a tvojej, a ty sa nechas tymto limitovat.
Nejde ani tak o deti - tie si program najdu s kamosmi po vonku, ale ide aj o teba. Aj ty potrebujes vypadnut, zazit nieco noveho...a to sa doma na dvore tazko.
@anonym_autor neexistuje okresné mesto, ktoré by malo najbližšiu železničnú stanicu v Žiline 3 hodiny autobusom.
@anonym_autor Ešte by som pochopila, keby mali deti 3 a 5 rokov, že s nimi nechceš cestovať sama. Ale vy už máte deti veľké. V čom je problém ísť sami?
Môj manžel je v práci 6 dní v týždni. Dostať dovolenku, je pre neho zázrak.
Vždy som cestovala s deťmi po výletoch, hlavne na Slovensku sama. Autobus, vlak, bicykel. Či už malo dieťa 2, 5, 10i teraz 15 rokov.
Tvij manžel by s vami chodiť mohol, no nechce. Áno, zamrzí to. Ale prečo sa fuxuješ na neho a nerobíte si krásne výlety len ty a deti?
@really8 to je typický MK, behom hodiny vyrieši všetky problémy, ktoré doposiaľ neboli riesitelne
Mne iba príde byť čudné, že nevyberáte dovolenku spolu? Aby si bola spokojná aj ty? Krajina, ubytko, termín...
@belllinka mne príde zase čudné, ako sa v niektorých témach problém na druhej strane zázračne vyrieši, ak prispievateľky pomenujú veci pravým menom 😀
@anonym_autor keď to muža netrápi je strašný sebec.Musis jedine sama s nimi chodiť už sú veľkí zvládnete to.Chodte na hríby, bicykle nemáte nebavia vás?To, že si zoberieš dovolenku a muž je unavený je čisté zúfalstvo.Jemu to vyhovuje dá sa robiť aj okolo domu aj deťom spraviť jeden vylet bolo 63 dní prazdnin.Nieco naplanuj a povedz mužovi, že pôjdete vtedy a vtedy.Ved netreba drahé aquaparku sú aj člny, príroda, hrady, opekacka po výlete.Ked si blízko Za máte Terchovou nie ďaleko, spravovanie hore...

@derdia práveže som samostatna,chodím s nimi do aqua krytého,čo je v ďalším okresnom meste..len mame 1 auto,a on ho často potrebuje..a keďže ja mám prácu v meste,tak mne ho moc netreba..len ja by som chcela ísť ďalej a s nim sa citim lepšie aj financne to dáme ľahšie..no nič to,prekonám sa a nebudem sa len sťažovať na nho! Nech si sedi doma..
@anonym_autor ešte ma napadlo, nemáš kamarátku s deťmi, ktorá by išla autom, že by si jej prispela na benzín, prípadne niečo zaplatila na výlete?