Leto končí a my sme neboli na žiadnom výlete
Ahojte,mame deti 10,13 rokov a zatiaľ cele prázdniny sme doma..deti chodia von s kamosmi,urobia si program a cez víkend doma my dospeli..resp prechádzky po lese v okoli..
Dôvod? Muž je úplný lenivec,nikde nechce ísť..jemu stačí pivo!!.že treba okolo domu..ja som sa až raz odhodlala s nimi na autobuse ( keďže vlak mame najbližší 3 hodiny cesty), ale to bolo take dlhe cestovanie,že sme už boli unavení ..isli sme na túru.Auto mame len jedno a ja si netrúfam dlhšie cesty a muž mi ho dá len po okoli..keď tak ideme po mojej práci na prechádzku do lesa,prechádzky, ale deti to už moc nebavi..hlavne staršieho.Ihriska ich už prestali bavit, s mladším zmrzka,kino...Ja chodím domov z prace okolo 16:30 hod..zobrala som si aj dovolenku, ale muž sa ráno rozhodol, že je unaveny! Na dvore sme mali bazén pre mladšieho, bol tam par krát kvôli počasiu..som už zúfalá z tej situácie, taktiež nemám extra peniaze na drahsie výlety..mám ešte naplánované nejaké kúpaliska tento týždeň, ale všade ideme busom, čo je 1 hodina cesty aj viac, lebo muž tento týždeň auto potrebuje kvôli práci..
Len taký výlev ..😬
@anonym_autor nauč sa lepšie šoférovať a môžete budúce leto vypadnúť hocikam.
K mužovi sa nevyjadrujem. Očividne sebec so sklonom k alkoholu.
@anonym_autor Oravská Polhora?
@anonym_autor nič si z toho nerob. Moji majú 15, pred dvoma rokmi som ich ešte zobrala k moru, ale už vtedy na nich bolo veľa 8dni s mamou. Minulý rok som ich vytiahla na 4 dni do Prahy, potom na 4dni do Brna, a to už frflali, lebo vedia že mám uz vopred plán kam všade pôjdeme a celý deň ich vlacim kade-tade. Tam dokonca s nami bola aj najstaršia . Ale fakt ide skôr o môj pocit aby sme trávili spoločný čas, aby mali spomienky. Tento rok už len kamaráti, stále sú vonku a dostať ich niekam je nemožné, išli s veľkým frflanim na 3dni na chalupu s podmienkou že tam bude pripojenie. Snažím sa aspoň doma si večer zahrať hru či pozrieť spolu film. Chodím s nimi sama, som rozvedená.
Takže vôbec sa netráp že ste nikde neboli, skúste sa možno rozprávať, aký mali deň, alebo čo by chceli robiť. Nebudem Ti odporúčať žiadne výlety, nie každý má finančné možnosti a to auto Ta tiež brzdí.
A ešte - Tvoj muž je poriadny pako.
@anonym_88ac37 áno,mame tu autobusovú stanicu..len nemame vlakovú stanicu....auta sme mali každý svoje,ale keďže som začala pracovať v meste,tak ja som mala už starsie,tak sa predalo..predtým som robila v inom okresnom meste a denne cestovala, jazdila s deťmi po okoli,výlety ..ale nemám odvahu ísť ďalej a taktiež keď už mame len 1 auto a chcem ísť ďalej, napr..Polsko,tak ide muž.len toto leto absolutne nič, nechce sa mu..unaveny je!! Nevládze, nemôže..
@torysheer ako si to krasne napisala❤️..presne tak to citim, že deti rastu a už preferujú kamaratov, a ja sa citim tak trochu ‘vinna’, že s nimi necestujeme..keď boli mensi, tak sme mali víkendy výlety, aj poobede spoločnú zábavu na ihriskách,ZOO, dovolenky a deti sa tešili…teraz im chcem ja vytvárať spomienky ,ale mužovi sa nechce už chodit na take ‘vyletiky’.ASI JE TO CELÉ O NOStalgii, keď boli deti male…a trávili s nami viac času…k mužovi sa už radšej nevyjadrujem!
@derdia práveže som samostatna,chodím s nimi do aqua krytého,čo je v ďalším okresnom meste..len mame 1 auto,a on ho často potrebuje..a keďže ja mám prácu v meste,tak mne ho moc netreba..len ja by som chcela ísť ďalej a s nim sa citim lepšie aj financne to dáme ľahšie..no nič to,prekonám sa a nebudem sa len sťažovať na nho! Nech si sedi doma..
@anonym_autor A ked zavelis ide sa a hotovo? Aspon jeden velky vylet musi absolvovat. Pohodlnejsie je ist autom,nie si casovo obmedzena. Si sikovna,ze to zvladas aj sama. Ale rodina by mala byt spolu a mat spolocne zazitky. Moja kamoska ma takehoto muza. Nikdy nebol s nimi na dovolenke. Na dovolenky chodila sama s detmi. Mna by porazilo z takeho muza.
@anonym_autor ešte nič nie je stratené... 🙏🍀🍀🍀
Je to v tvojich rukách, ver...
Čo tak nejaký pobyt v kempe, do stanu či chatky pri vode, spoznajú aj rovesníkov. Alebo na jednu noc do thermalparku. Akcia na dva dni.
Nejaké atraktívne podujatie, čo by ich bavilo adekvátne veku, odsledovať na nete. Ver si, neseďte doma len kvôli tomu, že manželovi sa nechce.
Vlkolínec, Čičmany, akcia na hrade, Čechy, Palcmanská Maša, Pieniny, kone... Určite ísť do nejakej spoločnej akcie. 👍
Držim palce. Nič nie je stratené proste. Fakt 💝
@anonym_autor ešte nič nie je stratené... 🙏🍀🍀🍀
Je to v tvojich rukách, ver...
Čo tak nejaký pobyt v kempe, do stanu či chatky pri vode, spoznajú aj rovesníkov. Alebo na jednu noc do thermalparku. Akcia na dva dni.
Nejaké atraktívne podujatie, čo by ich bavilo adekvátne veku, odsledovať na nete. Ver si, neseďte doma len kvôli tomu, že manželovi sa nechce.
Vlkolínec, Čičmany, akcia na hrade, Čechy, Palcmanská Maša, Pieniny, kone... Určite ísť do nejakej spoločnej akcie. 👍
Držim palce. Nič nie je stratené proste. Fakt 💝
@marca12 tak dovolenky chodime vždy spolu len autom,3 dňové welness Tatry,PL,CZ spolu lebo už to objednam a ide sa ..ale take,že spontane sa niekde vybrat ..ráno zavčasu na túru do Tatier,kúpalisko,vylet do Košíc, naše opekačky, zber hribov..vsetci spolu -už nehrozí!…v tom prípade ja chodím s deťmi sama po okoli , on si začína zvykať..už sa veľa krát stalo,že mame plany,že ideme niekam ( len okolie) a nakoniec,že on si ide dať radšej vanu, lebo nevládze..že to zvládneme bez neho🤪 to sa deje posledné 2 roky..a ešte sa teší,že sú deti starsie a samostatnejšie a nemusíme chodit s nimi všade..inak kamoskin muž nechodí nikam s ňou,ona všade sama..je úplne super nezávislá s deťmi..nebojí sa ničoho..ešte mne ‘zavidela’ ako môj muž všade s nami chodí —kde sú tie casy!!!! Asi je uz starý a isto nevládze!🙀
@mam1na ano,v tomto mas úplnú pravdu..nič nie je stratené❤️
Toto je problem: “a ja si netrúfam dlhšie cesty a muž mi ho dá len po okoli..”
@anonym_autor nauč sa lepšie šoférovať a môžete budúce leto vypadnúť hocikam.
K mužovi sa nevyjadrujem. Očividne sebec so sklonom k alkoholu.
@terry658 áno, stava sa z neho asi taký človek…sa to bojím až priznať, že sa to tak zmenilo..
@anonym_autor uzite si dovolenku, pouzi zenske vnady pri mori, vratte sa do mladych zamilovanych cias. A nechaj ho byt aj osamote a ty sa zatial vysanti s detmi 🙂
A venuje tým deťom aspoň nejaký čas? Nezvažoval návštevu lekára? keď je taký unavený, že namiesto výletu s rodinou ide do vane? alebo len jednoducho s vami nechce byť?
@anonym_autor uzite si dovolenku, pouzi zenske vnady pri mori, vratte sa do mladych zamilovanych cias. A nechaj ho byt aj osamote a ty sa zatial vysanti s detmi 🙂
@anonym_46cc0e ja neviem, možno je to aj vekom už..stráca energiu,ja som o 7 rokov mladsia..nie, nevenuje už ..len keď sme na dovolenke,výlete tak proste s nimi ide,rozpráva sa,pláva ,ponara..ale keď pozriem video napr pred 3-4 rokmi tak s deťmi šantil na dovolenke;preliezačky, hojdačke..teraz už nič, on ich berie ako samostatne!!..jedine im uvarí čo chcú a odvezie,zavezie..občas zasranduje na niecom a nechá ich tak..a urobí im milión fotiek pri oslave,vylete..a je rad,že sú vonki s kamosmi alebo v izbe🫣
@eva8 dakujem❤️
@o__o asi sa dobre vyspal😬
@anonym_autor viac x čítam, že nevládze bol u lekára nemá niečo so štítnou žľazou, anemicky?Skôr si myslím, že je pohodlný, ale rodinu ukracuje o pekné chvíle.Aj môj muž frfle, ale ide.Na dvorku nech sa motá, keď bude starší.Deti majú prázdniny treba to vyuzit
zobrala by som muzovi auto a nech ide autobusom.. este sa ho budem pytat :D nech sedi doma a pije pivo..
zobrala by som muzovi auto a nech ide autobusom.. este sa ho budem pytat :D nech sedi doma a pije pivo..
@simca06022011 áno, už ma to nebavi to jeho vecne vysedávanie a pivo, možno ma aj depresie nejaké keď to tak čítam..bol PN 2 mesiace a od mája je bez prace,že po dovolenke niečo bude pozerať..len sa obavám ako to skončí a teda som mu x krát vykricala, že je cely deň s deťmi kým som v práci, tak môžu bike, kúpalisko, cokolvek ..
@simca06022011 áno, už ma to nebavi to jeho vecne vysedávanie a pivo, možno ma aj depresie nejaké keď to tak čítam..bol PN 2 mesiace a od mája je bez prace,že po dovolenke niečo bude pozerať..len sa obavám ako to skončí a teda som mu x krát vykricala, že je cely deň s deťmi kým som v práci, tak môžu bike, kúpalisko, cokolvek ..
@anonym_autor tak auto isto potreboval na hladanie si prace,behanie po pohovoroch,ci pytat sa po firmach,ci nehladaju niekoho,ze???
@anonym_autor tak auto isto potreboval na hladanie si prace,behanie po pohovoroch,ci pytat sa po firmach,ci nehladaju niekoho,ze???
@vladuska20 áno je oficiálne bez prace, on je živnostník a keď nahodou ide na ‘fusku’..on to ma trochu inak, nie je viazaný ‘momentalne’ na ziadneho zamestnávateľa..a teda áno, on auto potrebuje ako on hovorí, lebo čo ak mu príde príležitosť!! Po dovolenke zevraj chce riešiť normalnu prácu..??
@vladuska20 a mne auto teraz netreba, lebo zevraj pracujem v mieste bydliska..? Cize ak nahodou by som chcela auto, on ho zámerne bude potrebovať!! Možno je niečo za tým viac, lebo ako som pisala, nebol taký..ja to už pripisujeme čomukoľvek..veku, lenivosti, depresii, pakovi.. !
@vladuska20 a mne auto teraz netreba, lebo zevraj pracujem v mieste bydliska..? Cize ak nahodou by som chcela auto, on ho zámerne bude potrebovať!! Možno je niečo za tým viac, lebo ako som pisala, nebol taký..ja to už pripisujeme čomukoľvek..veku, lenivosti, depresii, pakovi.. !
@anonym_autor a vies,ze je teraz leto,kde prave od jari do jesene je kopec robot,a oddychovat ma prave cez zimu,takto to u nas fungovalo roky,rokuce ked muz ako zivnostnik drel po stavbach.
@anonym_autor a vies,ze je teraz leto,kde prave od jari do jesene je kopec robot,a oddychovat ma prave cez zimu,takto to u nas fungovalo roky,rokuce ked muz ako zivnostnik drel po stavbach.
@vladuska20 áno, ale to už je ina téma..čo by som mohla rozoberať, on si mysli, že na jeseň-zimu sa budu bit o jeho prácu, ktorá nie je nejak špecifická…takze mozno táto cela diskusia prameni z toho, že je doma!..s deťmi nestrávi čas aj keď môže..jedine ich ‘prizera’ kým som v práci..a v podstate nerobí nič aj keď je veľa roboty okolo domu..takze lenivec..ja už ani nemôžem pokračovať v tejto diskusii, lebo mám naňho obrovské nervy..snáď si užijeme všetci dovolenku a potom uvidíme ako bude pokračovať naše manželstvo 😬
@vladuska20 a koho to zaujima, ze by potreboval auto.. ma ho zena a vybavene, nech si kupi druhe.. jaaaj to by musel najskor mat tu pracu, na ktoru to auto doma "pre istotu" potrebuje. Nic.. ak by neukazal, ze tento tyzden ma fusky od do, auto by som si zobrala. On viditelne nema pracu, ziadnu.. cize ziadne ze je najviac prace :D na pohovor moze ist aj taxikom...
@vladuska20 áno, ale to už je ina téma..čo by som mohla rozoberať, on si mysli, že na jeseň-zimu sa budu bit o jeho prácu, ktorá nie je nejak špecifická…takze mozno táto cela diskusia prameni z toho, že je doma!..s deťmi nestrávi čas aj keď môže..jedine ich ‘prizera’ kým som v práci..a v podstate nerobí nič aj keď je veľa roboty okolo domu..takze lenivec..ja už ani nemôžem pokračovať v tejto diskusii, lebo mám naňho obrovské nervy..snáď si užijeme všetci dovolenku a potom uvidíme ako bude pokračovať naše manželstvo 😬
@anonym_autor autorka ked to tak pises, aj ja som vytocena za teba :DDDD
@anonym_46cc0e ja neviem, možno je to aj vekom už..stráca energiu,ja som o 7 rokov mladsia..nie, nevenuje už ..len keď sme na dovolenke,výlete tak proste s nimi ide,rozpráva sa,pláva ,ponara..ale keď pozriem video napr pred 3-4 rokmi tak s deťmi šantil na dovolenke;preliezačky, hojdačke..teraz už nič, on ich berie ako samostatne!!..jedine im uvarí čo chcú a odvezie,zavezie..občas zasranduje na niecom a nechá ich tak..a urobí im milión fotiek pri oslave,vylete..a je rad,že sú vonki s kamosmi alebo v izbe🫣
@eva8 dakujem❤️
@anonym_autor ❤️
@anonym_autor teraz citam ostatne. Je to z toho, ze nema pracu. Hanbi sa, ma strach a tak boci od tych, ktorych ma rad. Nevycitaj mu, pochop ho. Zregenerujte sa pri mori, nepohadajte sa. Ber to ako darcek, podakuj mu. Nech sa citi uzitocny
Muž je lenivý sebec a ty nemáš ani toľko sebavedomia keď už ho trpis,aby si naštartovala auto a zobrala tie deti niekam ,nech majú zážitok a upevnenie vzťah v rodine. By som sa vykaslala riešiť takého chlapa. Nech si ma sprosté pivo. Veď rodina mu to raz vráti.
@anonym_autor teraz citam ostatne. Je to z toho, ze nema pracu. Hanbi sa, ma strach a tak boci od tych, ktorych ma rad. Nevycitaj mu, pochop ho. Zregenerujte sa pri mori, nepohadajte sa. Ber to ako darcek, podakuj mu. Nech sa citi uzitocny
@eva8 je to strasne,ked sa otec nedokaze ani o deti postarat,ani okolo domu sa mu robit nechce a ani do prace.By mojho muza hanba fackovala,aby si valal sunky doma bez prace,aj do zahranicia by sa zobral a siel makat,aby nas uzivil a doniesol peniaze domov.A aj ked je doma,odvody si platit musi.Len,aby jeho zena nezostala zaskocena,ze zrazu exekucie.
@eva8 áno, toto mi vycita, že ho len ‘ponizujem’ ako to on hovorí, keď mu niečo vytknem..
@eva8 je to strasne,ked sa otec nedokaze ani o deti postarat,ani okolo domu sa mu robit nechce a ani do prace.By mojho muza hanba fackovala,aby si valal sunky doma bez prace,aj do zahranicia by sa zobral a siel makat,aby nas uzivil a doniesol peniaze domov.A aj ked je doma,odvody si platit musi.Len,aby jeho zena nezostala zaskocena,ze zrazu exekucie.
Akože celkom kruto si to napisala..naše deti majú veľa krásnych zážitkov s nami..hocikedy povedia,že sú vďační, že sme ich zobrali kdekoľvek..ALE sa to zmenilo, sú starsie a už ich nezaujíma Rabkoland..a muž nemá ochotu s nimi už tráviť čas,cestovat ...naposledy sme boli ako rodina 3 dni v Tatrach na welness, pozrieť ľadový dom a iné turistiky začiatkom roka ..a bolo to super zdieľať ako rodina tu celu atmosféru..ale asi budem už chodit na dlhšie výlety sama s deťmi a muž nech si sedi doma.
@anonym_cb3666 áno platí si odvody..mám ten istý názor ako ty, ja nechápem, či mu preplo! A teda o deti sa v postará, oni ho už extra nepotrebujú ..maximálne na odvoz, dovoz ..jedlo a občasne kecanie..chodí s nimi lekár, taktiež ich berie ku svokre sem tam..deti ho majú radi, lebo im veľa dovolí, nemajú žiadne zákazy,príkazy od neho..on si radšej všetko sám robí a detom dáva oddych!! Že sa ešte dosť v zivote narobia😬
@anonym_cb3666 Bol dlho na PN, stratil zakazky, nastal zlom, ktory treba prekonat. Mozno ho fackuje ho hanba,, ako pises, preto je taky, aky je. Musia to zacat prekonavat cim skor. Tato dovolenka moze byt startom.

@anonym_autor hodina cesty busom je autom max 40 minút. To nie je "po okolí"?? Keď už je tvoj muž lenivý blb, tak sa zamysli nad svojimi nedostatkami a zmeň ich, pretože to je to, čo zmeniť môžeš a tým aj zásadne ovplyvniť váš celkový komfort.