Ľúbi ju, ale nepovie jej, že je krásna
Moja kamarátka ľúbi muža, a on ľúbi ju. Poznám ich oboch, sú to veľmi milí ľudia. Kamarátka mi však povedala niečo, nad čím premýšľam. Sem tam jej ten jej zvykol povedať v rámci nejakej debaty, že napr. raz vo vlaku stretol naozaj KRÁSNU slečnu, alebo že bol s VEĽMI PEKNOU kolegyňou niečo vybaviť , alebo že sa stretol s babou, ktorá bola VEĽMI PEKNÁ...všetky tie slečny boli ešte pred tou kamoškou a ona chápe, že o nič nejde, veď je mnoho krásnych ľudí. On to ani nemyslel nijako zle, keď jej to vravel, lebo to pre neho nič neznamená.. Ju trápi ale to, že JEJ nikdy nepovedal, že je krásna...teda nie žeby sa mu ona nepáčila, je mu sympatická a ľúbi ju najmä preto, aká je. A aj jej občas vraví, že je celkom pekná, celkom kočka atď...ona si uvedomuje, že nie je nádherná, ale je to milé a normálne priemerné pekné dievča, mnohým mužom sa páči. Rozumejú si, ľúbia sa, sú šťastní, dokážu spolu hovoriť snáď o všetkom...ale toto ju z času na čas zamrzí, že nie je dosť pekná na to, aby to človek, ktorého ľúbil, aspoň niekedy povedal aj o nej a je to asi jediná vec, o ktorej s ním nerada hovorí. Lebo keď sa pokúsila, on to nechápal, vždy len čosi také ako "načo by mi bola taká, ktorú neľúbim, hoci by bola Miss SR". On je príliš priamy a ona príliš citlivá, on jej nikdy neklame a možno to berie tak, že ani v tomto nechce, no a ju zas mrzí to, že by chcela byť pre neho tá naj...iba som sa tak nad tým zamyslela, tak ma zaujíma váš názor, boli by ste na jej mieste šťastné? trápilo by vás to, alebo by ste sa nad to povzniesli, že o nič nejde?
A ked som sa v pohode zapla 2 mesiace po 2. porode do siat zo stuzkovej (15 rokov dozadu), tak som to tiez nezabudla spomenut, ze kto ma taku zenu, ze moze byt rad.... 😀
ja si myslim o sebe, ze som pekna...nie som nadherna a dokonala, ale nie som skareda a nie som ani povrchna....ale...ked sa nad tym tak zamyslam, tak tiez mi muz nehovori, ze som krasna. ked by som sa ho na to sama opytala, ci som krasna, samozrejme by povedal ano 😀 nezalezi mi na tom, aby som bola krasna pre okolie, chcem sa pacit sama sebe a svojmu muzovi....ALE ked sa s muzom bavime proste o obycajnych veciach, ze ja neviem....nejaka situacia sa stala, ze nejaka super kocka cica mica parkovala na 100x....tak nepride mi to, ze ja som oproti nej skaredsia, len preto, ze mne to muz nehovori a dnes videl nejaku cicu micu :D chapete... ci? 😕 😀 ved aj v obchode sa stane, ze ide nejaky krasny pohladny muz a obzriem sa, ale v duchu to neporovnavam s vyzorom môjho muza, ze kto z nich je krajsi...tiez svojmu doma nehovorim aky je krasny :D ....takze si myslim, ze aj u muzov to tak bude. ved aj zena sa niekedy zapozera na inu zenu a obdivuje jej vlasy, alebo postavu, alebo len kraaasny lak na nechtach 😉 Vsetky sme krasne, ci uz telom alebo v tom lepsom pripade aj dusou, pekny den kočky 🙂
Poznám zopár mužov, o ktorých viem, že sú si vedomí toho, že doma nemajú zrovna krásavicu (ale to nie sú ani oni 😀 )..ale čo je dôležité -ich žena to nevie, pretože jej dávajú pocítiť len to, že je pre nich najlepšia na svete..a to, si myslím, je oveľa dôležitejšie ako slová 🙂. Na druhej strane plne chápem zármutok tvojej priateľky, pretože keď vie pochváliť iné ženy a ju nie...je to proste také sklamanie. Nechápem, prečo je pre neho také ťažké jej to povedať..pretože krása sa dá vnímať tisícimi spôsobmi, a jej by stačilo počuť to vyznanie, že je krásna a on by pritom vôbec nemusel mať pocit, že klame, pretože iste je preňho krásna žena -i keď "len" vnútorne, veď by si ju inak nevzal. 🙂
Mnohi muzi su taki, ze nevedia zalichotit, nechapu vyznam tohoto pre zeny.
Je to podla mna taka trochu netaktnost, taka trochu aj lenivost, kedze im to ta zena aj povie - priamo a narovinu ale oni tomu nadalej neprikladaju dolezitost, ide to "mimo nich".
Co uz s tym? Ked je ten muz inak super, treba sa s touto chybkou na krase v ich charaktere vyrovnat, aj ked chapem ze to nie je prijemne...
Niekde som citala anekdotu, ale pravdivu, skoda ze sa mi to prave nedari vygooglit, ked som to nepotrebovala, natrafila som na to na nete aj viackrat, bolo to o muzovi, ktory si vzal uplne priemernu zenu, ale neustale jej opakoval aka je krasna, a vyhlasoval to o nej aj pred svojim okolim, kazdemu ju chvalil a vravel ake ma stastie ze ma taku krasnu zenu atd. a ten paradox na tom je ze ona po case naozaj aj vonkajskovo opeknela, realne sa to "zhmotnilo". Vsetci sa jej potom pytali ako k tomu dosla, co robila - chceli navod a ona nic, vsetko to sposobilo to ze ju jej muz za taku povazoval. Zaujimave, vsak? 😵
Inak toto bol pre mňa taký podnet, zamyslieť sa, kedy to mne naposledy povedal ten môj...a vieš, že si vôbec nepamätám? 😀 Väčšinou sa na to sama spýtam, keď sa mi podarí pekne namaľovať alebo upraviť...Nič, musíme sa asi zmieriť s tým, že chlapi sú proste inak nastavení ako my, ženy z Venuše...Sú predsa z Marsu 😎 😀
ja si myslim, ze je dolezite, aby muz svojej zene povedal aspon obcas, ze je krasna, ze ju miluje, ze je stastny, ze ju ma a podobne. A tak by to malo byt aj opacne (aj muzi to chcu pocut)..su to sice len slova, ale su dolezite. Mne moj manzel hovori dost casto, ze som krasna, aj ked sa zrovna tak necitim a teda musim povedat, ze je skvele to pocut..a nehovori to len tak do vetra, tolko ho uz poznam..tak isto si kazdy alebo kazdy druhy den hovorime milujem ta a este ma to za tych 6 rokov, co sme spolu (aj ked manzelia sme len pol roka) neomrzelo...ked to chlapa nenapadne sameho, treba mu to povedat...
@luvika no ono je to tak, ze kazdy to obcas rad pocuje a kedze krasa je velmi subjektivne vnimana, kazdy z nas moze byt pre niekoho ten najkrajsi a vacsinou cez optiku ruzovych okuliarov a zamilovanosti, sa nam zda ten nas partner najkrajsi... Je to preto cudne a mna by to tiez mrzelo, keby som to od mojho obcas nedostala. Kompliment od cudzieho muza potesi, od vlastneho zahreje...
Mozno by mohla porozmyslat nad nejakou zmenou vyzoru, nahodit sa a skusit, ci sa predsa len nedocka... A ja by som mu to narovinu povedala, ze to proste chcem pocut a hotovo a ze som tiez len jesitna zenska a nech za tym nehlada nic hlboke a mudre, proste nech sa len chvilku nado mnou rozplyva 😉
@luvika A to sa pri akej prilezitosti hovori zene, ze je krasna? Lebo ak si chlap zoberie za zenu dievca, tak asi vsetkym kamosom aj rodine uz povedal, ze stretol krasnu zenu a chce s nou chodit a chce si ju zobrat za manzelku.....atd....
Ja som od manzela este v zivote nepocula, ze som krasna.........vela krat mi povedal, ze ma miluje. Vela krat mi povedal, ze som super oblecena, alebo ze super vypadam, ze mam dobry outfit, ze mam krasne urobene vlasy, ci make-up.....Ale nejako mi to nepasuje medzi dvoch ludi, aby si jeden druhemu rozpravali, ze : Si krasna...... aj ty si krasny 😅 😅 😅 😅
Mna by viac trapilo, keby mi nikdy nepovedal, ze ma lubi...a namiesto toho mi hovoril, ze ma ma rad a ze som krasna.
@luvika hm...ono sa to lahko hovori,ze je malickost nepovedat zene,ze je krasna....ale ruku na srdce,kt.po tom od svojho manzela netuzime pocut? 😀
su tu mozno baby,kt.su tak silne a vzdy nad vecou,ze to pocut nepotrebuju 😀 ..ja taka nie som...ono je a nie je to malickost...jasne,su v zivote dolezitejsie veci ako pocuvat komplimenty a muz by sedel cele dni na gauci a nic nerobil,o nic sa nestaral....ale do kazdeho vztahu to-si krasna patri.
myslim,ze asi ten pan bude proste len ina povaha,mozno nepocul ani otca doma hovorit mame,ze ju lubi,je sikovna,ze jej saty pristanu...atd....a mozno nie je zly napad,ako tu aj jedna baba spomenula....pekne na nejakej prechzdzke,nakupoch,...okomentovat nejakeho muza-ako dobre vyzera,ake ma krasne oci,atd....ono to ten pan mozno skor pochopi na takomto priklade ako pri vusvetlovani,ze tvoju znamu trapi,ze jej nic pekne nepovie...
muzi su vacsinou dost citlivy na komplimenty na inych,kolegov,znamych...ale aj na takych okoloiducich...
ak by vo vztahu mali IBA ten problem a jednoducho ju lubi a je pre neho vsetkym,neriesila(snazila) by som to a zamerala sa na to pekne vo vztahu...
@luvika a ona chodi s mojim chlapom? Ako keby som citala o nas dvoch...ten moj to zvykne zaklincovat tym, ze no niesi najkrajsia na svete, ale ved ine veci su dolezitejsie. Potom mi to vysvetli tak, ze ma predsa klamat nebude 🙂 viem, ze su to banality a ak je clovek stastny mal by na to kaslat, ale zena obcas potrebuje pocut, ze je pre toho svojho ta NAJ. Zial, natrafili sme na chlapov, co to inym povedat vedia, vlastnym ani za nic
@luvika
Podla mna jej ten chlap spomina krasne zeny ucelovo... Nie je si nou isty (ci by si nenasla lepsieho), tak sa ju snazi zneistit... Vyvolat v nej ziarlivost, pochybnosti o sebe... Ja si myslim, ze normalny chlap so zdravym sebavedomim by svojej partnerke nevesal na nos, keby denne stretol aj 10 krasnych zien, pretoze by vedel, ze to zenu moze ranit a zneistit...
A myslim si, ze dotycny muz v konecnom dosledku nakoniec len blafuje a ziadne krasne zeny nestreta... Je to proste len hra ako zakryt svoju vlastnu neistotu... Moj nazor
@luvika Uff, mne by bolo teda ozaj luto, keby mi manzel z casu na cas nepovedal, ze som krasna 🙂...on ma na to svoje frazy 🙂....Svoje komplexy mam aj ja, takze o to viac. No a neviem si predstavit, ze by mne manzel nepovedal, ze som pekna a o inych zenach by to nezabudol proste utrusit. To by bolo tazke a asi by som sa cez to len tak lahko nepreniesla, ak vobec. Ja som na nieco tiez velmi citliva a ine je, ked sa skritizujem sama, ine, ked sa skritizujem sama a manzel nesuhlasi, ine, ked sa skritizujem sama a manzel suhlasi, ine, ked ma skritizuje on a ine, ked ma skritizuju ini. 🙂 Ja ale musim povedat, ze ja mam manzela, kt.ma stale vidi krasnou a povie mi to vacsinou vtedy, ked sa tak vobec ja sama nevidim. Jo, aj neumyta a strapata a k tomu ceresnicka aj tucna 🙂. Vacsinou to vobec necakam a vacsinou tiez poviem, nech netrepe, ale neviem si predstavit, ze by s tym prestal. 🙂 Som si na to asi zvykla. Myslim, ze je mile to pocut od svojej polovicky, niekedy to nesmierne potesi a povzbudi. A pre neho je to prirodzene tak ako aj pre mna. Niekedy to az tak udrie do oci 🙂, ze to clovek proste musi povedat. 🙂
@digysa tak ale tym ze si super oblecena a super vypadas ti to vlastne hovori, ci?🙂
osobne som rada ked mi muz po viac ako 14 rokoch co sme spolu stale raz zacas povie ze som krasna, podla mna je to pre zeny prirodzene ze to chcu pocut😉 musim ale uprimne napisat ze tento kompliment pocuvam omnoho viac od cudzich chlapov ako od vlastneho. Na druhej strane o to viac potesi - viem ze sa mu pacim, dava mi to tiez najavo spravanim, dotykmi, pohladmi etc. ... a zaroven viem ze v momente kedy mi hovori ze som krasna je zo mna obycajne paf🙂 o to viac to pohladi sebavedomie...
@luvika podla mna v pripade tvojej kamaratky o nic nejde a jej muz ju lubi. Na druhej strane jej to vadi a preto by to mala riesit - aby z komara nespravila casom somara... takze asi klasicky - ked muz je priamy, musi byt aj ona - mozno mu rovno povedat ze to potrebuje od neho pocut, mat ten pocit ze je pre neho naj - lepsia, krajsia, milsia etc. ... proste zena jeho srdca😉 a vysvetlit mu aj dovody preco to chce pocut . Ak on ju lubi, tak si podla mna da v buducnosti nato pozor...
Tak necitala som vsetky reakcie,ale mne by to velmi vadilo,hlavne keby takto ospevoval cudzie zeny,no mohla by som ho....
@dai Ja som mala skor na mysli to slovne spojenie-tu frazu: " Si krasna"
Nejako mi to nesedi.....ale ked povie chlap, ze - dnes vypadas super, mas pekny make-up, tvoje saty su krasne (nie ja, ale oblecenie)
Chapes, co tym myslim? Ja beriem, ze muz by mal pouzivat komplimenty....len som asi spravne nepochopila, preco ma hovorit tu vetu: Si krasna
Ale zase mne to muz hovori takto: YOu look great tonight, Your hair looks great, I love your make-up, You look nice, your dress is beautiful
O druhych zenach takto nehovori....obcas ked vidime pekne dievca, tak povie: she looks good, or she is hot.
@luvika Asi nie je normalne, ze sa muz o byvalych vyjadruje, ze su/boli velmi krasne. Asi je normalne, ze terajsej nepovie, ze je krasna, ak nie je. Mohol by jej vsak povedat, ze ho velmi vzrusuje, alebo ze ju velmi miluje. Ak si je kamaratka vedoma, ze nie je extra krasavica, nemalo by ju to ubijat. Myslim, ze postaci, ked ho upozorni na viac taktu voci nej, ked sa vyjadruje o inych zenach.
@digysa tak moja anglictina asi nie je na takej urovni ako tvoja ale podla mna slovne spojenie YOu look great tonight neznamena nic menej a nic viac ako ze vyzeras super😉 a to teda pre mna je synonynum toho ze si krasna... a jasne ze chlap ktory je s tebou neustale ti toto povie len vtedy ked si naozaj vynimocne pre neho vyzerajuca... na vyber slov by som az tak nehladela - niektore slova clovek pouziva viac, ine menej - ja si napr. pamaetam ako sme pohadani s muzom isli na jednu oslavu a napriek tomu ze bol moj muz na mna najedovany a ja na neho tak sa na mna celu cestu pozeral tak ako chce asi kazda zena aby sa na nu muz raz zacas pozeral🙂 nie zamilovane ( natio sme boli moc najedovani ) ale tak ako sa pozera chlap ked sa mu nenormalne pacis... a v tom momente mi napr. uplne jeho pohlad stacil nato aby som vedela ze vyzeram super😉 a predpokladam ze prave take pohlady a take to you look great chyba tej kamoske zakladatelky - dokaz ze sa mu paci aj fyzicky😉
@luvika "nepotrebujem krasnu, ja lubim teba" - tak ale toto je akoby jej rovno povedal, že nie je krásna 😅 😔 . Ten má ale zmysel pre humor... 😅 Teda dúfam, že takéto zadre len v rámci srandy.. 😕 I keď..ako sa hovorí -čo človek nevie povedať priamo, zamaskuje to "akože do humoru"..Neee, toto fakt by nemusel. 🤐 Ono raz, dvakrát ok, zasmejeme sa, ale ak je to často, už to aj zabolí a prestane byť vtipné. Dúfam teda, že to nemá vo zvyku často používať. 🙂
@luvika No ja si myslím, že pre muža by mala byt jeho žena tá najkrajšia zo všetkých, ved hádam preto si ju zobral, že sa mu zdala krásna, úžasná a sexi a neviem čo ešte....ale on do nej ani nebol vobec zalúbený? Mne to tak pripadá, že on ju má rád, ale nemiluje ju úplne. Moj muž mi hovorí, že som krásna a že ma lúbi skoro každý den a mne to velmi vyhovuje. Asi by som nebola taká spokojná a štastná, keby mi to vobec nevravel, možno preto mi všetci hovoria, že vyzerám stále mlado, asi je to moj tajný elixír 😀
Baby, ale uz ked sme pri tom, ja som fakt dnes stretla krasneho muza v obchode :D som si sadla rovno vedla neho a jeho maleho synatora, ako som sla krmit mojho drobca a som sa vkuse na neho divala, az som maleho odzabkala 😀 neviem ci bol ze aj pre inych krasny, ale mal taky mily kukuc a usmev...byt tak nezadana, hihi...ale nieeeee, nie to som chcela...no paradox bol, ze ked dosla jeho zena, tak pomoc...absolutne nie ze nebola pekna, ale ani sympaticka, zhukla na neho cosi a on chudak s malym sa postavil a ako ovecka cupital vedla nej 😝 no chapete toto?
@maximiliana no viem si predstavit...dost blby pocit 😒 neviem, preco su ti chlapi niektori taki nechapavi 😖
si predstavujem seba alebo mojho muza ako si navzajom hovorime, ze sme sa stretli alebo boli niekde s takym/takou krasnym/krasnou muzom/zenou 😀 Uz toto mi pride divne. Akoze ak ten clovek je pekny ale nic mi inak nehovori a je to nejaky kolega, nahodny okoloiduci alebo vypravca vlaku, jednoducho, neviem, preco by som ho takto mala opisovat muzovi. Ani by ma to nenapadlo a ani to nie je pre mna dolezite, tak asi preto. Tento chlap sa zrejme rad pozera po krasnych zenskych a zrejme je to pre neho dolezite a tym padom ma jeho dotycna asipriatelka trochu problem, pokial sa medzi ne nezaraduje. A dobre to vie. Osobne, ked som bola do niekoho zalubena, tak bol pre mna naj. Krasa bez zvysku je pre mna chladna krasa a nezaujima ma. Zaujimavy a charizmaticky clovek je ovela viac. Pokial by dotycna chcela chlapa, pre ktoreho ona bude ta naj, holt, musi este hladat, tento to nie je. Ak chce silou mocou tohoto, tak si musi zvyknut, ze sa nic nezmeni do buducna. A holt, nadherny fejs jej nikto nepricaruje. Jedine, co si moze ona pricarovat, je vyhovujucejsi chlap 😅 Mozno sa mylim. A ci sa o tom s nim porozpravat? Jasne jej povedal, ze pekna miss mu je nanic, ked ju nelubi. Tak by mohol mat tolko chochmesu, aby pred nou nebasnil o inych. A ked to robi, asi si trochu protireci. Panbohvie?
@luvika Takýchto mužov je viac, ktorí sú submisívni voči manželke, lenže máááálokedy jej také správanie tolerujú "večne". 😉 Príde deň, kedy precitnú a potom pápá. Buď im k tomu dopomôže iná žena, ktorá im dá najavo svoju úctu alebo sami si povedia "dosť!" 🙂 A tento, čo si ho stretla, ak je ešte aj pekný...nooo, jeho pani by sa mala čím skôr uvedomiť ;o))). Inak ja stretávam deň čo deň v škôlke takéto sympatického otecka 😀 😀 😀..Haha, sme to my ale.....a vraj len muži sa takto zhovárajú 😀 😀 😎 .

@luvika Musí mu povedať, aké má potreby. Muži majú iné túžby, ženy iné túžby. Muž má potrebu cítiť sa rešpektovaný, vážený, potrebný, teda mu dobre padne, keď mu žena občas povie: "Potrebujem ťa", pochváli ho za vykonanú prácu, aký je šikovný, že sa o ňu stará...Žena zase potrebuje počuť, že je jediná, krásna, milovaná, potrebuje sa cítiť vypočutá... To sú prirodzené potreby, o ktorých sa ale musia rozprávať. Muž nevie, že žena potrebuje počuť, že je krásna - musia si sadnúť a hovoriť o svojich túžbach. Muži a ženy rozmýšľajú úplne inak. Komunikácia je základ. Odporúčam knihy od dr. Lemana alebo Moje túžby, tvoje túžby, alebo Keby len muž vedel, čo žena prežíva....