Ľudská troska
Ahojte,určite tu je toho veľa napísaného,nehľadala som,necitala,nezapajala som sa do žiadnej diskusie.
Posledné roky upadam,nedokazem začať deň s úsmevom,nemám žiaden cieľ,z ničoho radosť.
Skôr mám pocit,že je na mna všetkého veľa.
Mám rodinu,manžela,deti-o ktoré sa starám ja,vzhľadom na to,že manžel často cestuje kvôli práci.
Pred krátkym časom som si našla prácu aj ja,no manžel mi vyčítal,že pracujem dlho,nevenujem sa deťom,rodine,doma nestíham nič spraviť.donútil ma dať vypoved.
Áno,mohol by to urobiť on,no neurobil.
Niekto by s takým mužom určite nebol,ja nemám na vyber,nemám kam odísť.myslím to doslova.
Nemám peniaze,nemám absolútne žiaden príjem,nakoľko som pracovala kratko.
Mám pocit,že to tak chce,mat nado mnou kontrolu.
Boli chvíle,kedy ma aj udrel,zbil,prestalo to,na to som mu povedala,že až sa to zopakuje ešte raz,zavolám políciu.síce mi povedal,že môžem dopadnúť aj horšie,ale už ma nikdy neudrel.
Nie som dokonalá,tiež niekedy poviem,co netreba,alebo neurobím,co by som mala.
Ale mám pocit,že celé toto manželstvo je divne.
Sex vynútený-ja nechcem,no on chce a či sa mi to páči,alebo nie..
Všetko tu musí byt ako chce on,hoc on ruku k dielu nepridá,pretože sa mu práve nechce,alebo chce len oddychovať.ja mu to neberiem,pracuje celé dni,jasne,že si potrebuje oddýchnuť,aj keď občas by sa zišla aj jeho pomoc.
Niekedy ma hnevá,že sa mi neozve aj dva dni keď je prec,mimo domu,keď sa ho na to dodatočne pýtam,nahnevá sa na mna,vytvorí scénu a napokon som aj tak ja ta najhoršia,ta,ktorá tu scénu vyprovokovala.
Neraz mi vynadá,aj pred deťmi.napokon príde za mnou a pýta sa ma,či to bolo potrebné,či som mu musela nadavat.hovorí mi,že sa mám ísť liečiť.ja si uvedomujem,že moja psychika nie je úplne v poriadku,ale zatiaľ nie som úplný blázon.teda,dúfam.
Stále mi dáva pocítiť,že nič tu nie je moje,že tu môžem bývať len z jeho dobrej vole a keď sa mi nepáči,mám odísť,no mám si vziať aj deti.
Vie,že nemám kam ísť.občas som chodila s kamarátkou korculovat(korčule mám z čias,keď som mala 20rokov,kúpila som si svoje prvé)zakázal mi chodiť niekam,lebo sa vraj len flakam.ja fakt nikam sama nechodím.ani do potravin.Často mávam chvíle,že nedokazem udržať slzy,rozplacem sa-vysmieva sa mi,že stále len revem,myslím si,ze na neho to zapôsobí.
Boli ma celé vnútro.chce sa mi kricat,ujsť,zomriet.
Mám pocit,ze na tomto svete nemám miesto,je mi ľúto mojich deti.nedokazem im zabezpečiť nič,nedokazem sa o ne postarat a on to vie.povedal mi neraz,ze až ma nájde v takom stave,tým ho vlastne donútim,aby zavolal sanitku,aby ma odviezli do nemocnice.
Vie,ze nemám peniaze,no stále mi vraví,kedy so sebou niečo začnem robiť,ze mi vidieť prvé šediny,ze by som si mohla aspoň nechty nalakovat.
Od neho peniaze nepytam,on mi ani žiadne nedava,iba ked ideme občas spolu na nákup,tak nakúpim co je potrebné domov.
Je toho oveľa oveľa viac,ja len neviem,či som fakt chorá,ako mi to vraví.či ma ma naozaj odviezť do nemocnice niekam.
A prečo ho poslúchaš na slovo a dovolíš aby ťa takto manipuloval?
Ani nerozmýšľaj či ostať alebo odísť, planuj odchod s pomocou krízového centra
@jaja20
V tomto pripade by som aj bola rada, keby je to vymyslená téma. Keď si tak ľahko autorku zhodnotila, tak podľa tvojich príspevkov, by som som tak na prvú dala, že si človek, ktorý 1. neoplýva veľkým množstvom empatie, 2. asi nevieš veľa o tom, ako môže utrpieť psychika človeka, ktorý je dlhodobo týraný a ako sa taký človek potom správa, 3 áno, iba vtedy sa vieš dozvedieť o modromkoňovi, keď máš kamarátky, inak neexistuje … 🤦♀️
@zoozoo Ahoj, kontaktuj niektoru z tych liniek pomoci pre tyrane zeny, potrebujes niekoho kto ta bude spravadzat tym procesom. Najhorsie na tom cele je, ze aj ty k nemu zrejme stale nieco citis, vola sa to traumaticke priputanie a je to uplne bezne, ludsky mozog je zial nastaveny tak, ze miluje aj toho, kto mu ublizuje ak sa to ublizovanie strieda s hoci aj zriedkavymi prejavmi naklonnosti. Ked si si bola schopna najst pracu, najdes si ju znovu, na nejaky cas mozte poriesit aj nejake nudzove byvanie. Najdi prosim v sebe tu silu a zacni to riesit, takyto zivot si nezasluzis a ten clovek sa uz nezmeni. Nenechaj svoje deti zit v takomto prostredi, tu traumu si budu niest so sebou cely zivot a mozno sa aj rovnako spravat ku svojim partnerom neskor.
@jaja20
Hneď v druhom príspevku celej tejto diskusie som jej poslala link na stránku ipcka, kde reálne týmto ženám pomáhajú a majú s tým kopu skúseností. Povedz mi, prosím ťa, čo iné sa dá spraviť??? Mám ju ísť hľadať? Myslím, že som v rámci svojich možností urobila úplné maximum.
@yoxinka Odhliadnuc od toho,že si rýchlo zmenila svoj príspevok zo 17 57 hod.,tak potom si počkám na výsledok,či sa autorka bude riadiť tvojím odporúčaním. Očividne nemá skutočný záujem o zmenu svojho života,len sa potrebovala " vypísať ". Lebo táto manipulácia trvá už dlhý čas,ale ona to nechala prerásť až do takýchto hrozivých rozmerov....
@zoozoo Bože môj, to je strašné, on Ťa týra. psychicky, finančne a voľakedy aj fyzicky a tipujem, že k fackám niekedy zas dôjde ☹ A totálne konečná by bola pre mňa to, čo Ti povedali deti.... Mala by si pozbierať poslednú silu a začať riešiť odchod. Neboj sa, dom je aj Tvoj keď ho kúpil po svadbe. Píšeš, že peňazí má dosť. A robí legálne, jeho príjem je oficiálny? Lebo keď hej, tak ani o pekné výživné sa nemusíš báť.
@zoozoo úplný idiot,despota,tyran......vobec nie si blázon len sa snažíš brániť a on stále hľadá ako ťa uraziť a ukázať kto je tu pán....Akokeby si bola pre neho pes alebo slúžka . Určite vyhľadaj pomoc. Aké veľké máš deti? To fakt nemáš kam ísť? K rodičom, známym po prípade ku Kuffovi je to kňaz alebo Gombita . Neviem odkial si,ale oni by ťa prijali na východe. Tvoj vzťah nemá zmysel. Už sa ťa naurazal dosť. Vieš kedy nie je doma pán manžel tak máš možnosť odísť.
@zoozoo boze ťažko sa to číta, ešte ťažšie radí😔ako ti rádia žienky nižšie, skús kontaktovať krízové centrum, možno ti poradia. Mňa napadla ešte možnosť spojiť sa s nejakou inou mamkou v podobnej situácii a nájsť si napr. Spoločný prenájom aspoň na čas. Budeš môcť opäť pracovať, vzájomne si vypomôžete s deťmi a zároveň ti dobre padne ak budeš mať spriaznenú dušu. A ten chrapúň ti bude posielať výživné. Hnusák hnusný tyranský. Baby to dobre vystihli že je to tyran. Z teba robí hlupaňu. On sa stará o príjem, miluje ťa ale ty si neschopná. Satan jeden.neboj sa ty si úplne v poriadku, akurát si zdeptaná tým chudákom a nevieš čo máš robiť. Moc ti držím palce a skús si pozrieť iné diskusie, vieš koľko žien má podobné problémy? Verím tomu, že ak sa pohneš ďalej a časom si nájdeš prácu, zdvihne sa ti sebavedomie a z teba bude úplne iná žena.
@jaja20 nehnevaj sa, nemyslim to v zlom, ale nemas potuchy, o com pises. Ono to funguje napr. takto: byvaju na dedine, pojde s detmi napr na ihrisko. Jej muz sa vrati zo sluzobky, pojde im nakupit a nejaky sused mu uplne normalne povie medzi recou, ze videl jeho zenu s detmi na ihrisku. A uz bude zbita. Alebo sa vrati domov, opyta sa jej, ci niekde bola a odpovie mu pravdu. Pretoze jej sebavedomie je tak podkopnute, ze nevie klamat.
Neskutocne smutny pohlad je na taketo zeny.
@zoozoo tvoj chlap je psychopat - manipulátor, vyhľadaj odbornú pomoc, odíd od neho aj s deťmi hoci aj do azyloveho domu, nájdi si robotu a choď od neho preč lebo ťa úplne zničí.
@jaja20 - ona má strach. Reálny strach o život, o deti, ten ju blokuje. A naozaj nemáš zrejme potuchy, ako funguje psychika týraných žien. V tomto prípade potrebuje reálnu pomoc, ak nemá nikoho, kto by jej vedel fyzicky pomôcť, tak jedine krízové centrum by jej pomohlo. Volať tam, keď muž nie je doma (ak má telefón).
@katrinka8 No veď to som práve zvedavá,či si z týchto rád zoberie ponaučenie a rozhýbe sa. Lebo len od nej to záleží. Priestor, čas aj prostriedky na to má,aj v televízii chodia reklamy s linkami pre týrané ženy,aj na internete, ktorý denne používa,je to tiež,mobil má, takže naozaj len sama musí chcieť zmeniť svoju situáciu.
robit detičky,podotýkam detičky načo s takýmto magorom a neverím ze nebol aj pred tým, nuz naivná to duša

@struhanka no myslím, že treba odísť čo najskôr, obvolat krizove centrá a odísť, to je priorita. Prácu a rozvod poriešiť neskôr. Lebo ona potrebuje odísť z toho toxického prostredia. Sama písala, že ju donútil podať výpoveď. Keď si nájde prácu, zase jej bude robiť problémy. Preto najskôr treba odísť.