icon

Ľutujem, že som sa vydala

katarinka2112014
8. jan 2017

Ahojte. Neviem čo mám robiť a nikto mi nevie poradiť, tak preto píšem sem, aby som sa vedela nejako inak začať na to pozerať.
UZ dlhšiu dobu ľutujem, že som sa vydala za môjho manžela. Som mladá a otehotnela som. Rodina z každej strany na nás tlačila so svadbou a tak sme sa vzdali aj keď sme nechceli. Sme manželia iba pol roka a máme trojmesačnú dcérku.
Keď sme spolu chodili bolo všetko v pohode. Rozumeli sme si aj keď bolo veľa hádok a nepekných situácii, no pekonali sme to tak že som ustúpila a on mi nasľuboval kade čo.
Poslednom čase je to neznesiteľné. Neustále má uráža, že som zlá matka, manželka neviem nič robiť, nestaram sa o domácnosť a ani oňho. Že nemáme sex ako kedysi každý deň a teraz iba raz za dva týždne ( nevadí mu vôbec to že som po pôrode a zakaždým má to veľmi bolí ). Niekoľko krát má už aj fyzicky napadol čo som nečakala. Najhoršie na tom všetkom je, že ma napadol týždeň po našej svadbe (kde som bola v siedmom mesiaci tehotenstva ). Boli sme na chate a jeden známy ho nahneval a in si to vybil na mne. O päť dní na to som skončila v nemocnici, lebo som mala riziko predčasného pôrodu. Nechcel si priznať vinu. Bol opitý a môj názor je taký, že chlap aj keby bol neviem ako ožratý nemá právo udrieť ženu ( a nieto tehotnú ). Takže vtedy prišiel veľký kameň úrazu. Druhý kameň bol ten, že si to nechcel priznať a všetko hodil na mňa, že je to moja vina a tak to pokračuje ďalej. Neustále hádky, nadávky, urážky a vyhrážaniu sa, fyzické napádanie, vyhrážaniu sa, že ma dostane na psychiatriu, že tam patrím ( pritom on má niekedy také stavy, že si obíja hlavu o stenu, hádže sa na zem a podobne ). Najnovšie chce poštvať proti mne mojich rodičov a neustále klame, ako mne tak celej rodine o mne. Poštval proti mne jeho rodinu a uz aj moju. Povedala som mu že sa s nim rozvediem a on mi odpovedal, že nech skúsim požiadať o rozvod a ešte len uvidim peklo. Takže netuším čo mám robiť. Ja by som sa najradšej teraz rozviedla, kým je dcérka ešte malá a nevie čo sa deje ako keby bola už väčšia a znášala by to veľmi zle. Neviem čo mám robiť a už sa ho aj bojím. Zo začiatku sme mali rovnaké názory, chceli sme to isté ale po svadbe sa zmenil od základov a on už chce robiť iba to čo on chce nie to čo chceme obaja. ☹ som zúfalá

dankabodvanka
16. jan 2017

@oli18 Vystihla si to úplne presne 🙂

makrelka123
20. jan 2017

Ahojte,mam tiez dilemu...uz pred manzelstvom manzel casto pil samozrejme pri aktivitach ako hokej a pod...,len som tomu pripisovala status stareho mladenca kedze medzi nami je 14 rocny rozdiel...bola som slobodna mamicka a ked bol triezvy spraval sa normalne co sa mi aj pacilo ze sportuje az kym som nezistila ze je viac smadny ako sportuje,aj do prace chodil ok len ked prisiel vikend...potom som mu to zatrhla a bolo ok..po case ide sa zenit,ze sa ozenil,po pol roku som otehotnela,ze sa mu narodi syn,ze sa mu narodil......vyhovorky typu..stavam chalupu co mu verim ze sa narobi ale chlastat kym mu nestaci, a doma potom vyskakovat pred ocami 8rocnej sa mi teda nepaci!..jednoducho sama prilezitost!par krat spravil take halo ze samozrejme vsetci vedeli ze sa zas hadame..udrel ma len raz..ale uz aj to staci..nebolo to silno..ale len to ze zdvihol ruku..mne o majetky nejde..len vsetci si mysliaa aky krasny zivot zijeme a ze si vypije len raz za cas ale uz mam toho aj ja dost lebo za dvere nik nevidi..proste mohla by som pisat este vela veci ale to by uz bol taky sloh ze ani mne by sa to nechcelo citat,dakujem pekne za kazdy nazor😀

makrelka123
20. jan 2017

Teda moja otazka znie ci sa mam rozviest ci nie...pretoze nic nam nechyba ale na druhej strane jeho stavy a trojdnove zatahy kazdy mesiac mi aj ublizuju aj rozculuju a hlavne sa mi nepaci ze to vsetko vidi moja dcera,ktora mala sice o dost horsieho otca od ktoreho som odisla...proste nam nadava ked pije a je agresivny...

obsadenemeno
20. jan 2017

@makrelka123 a cakas aj odpovede ci si sa len chcela pochvalit?

makrelka123
20. jan 2017

No chvalit sa teda nemam cim...chcela som len nazor ci by ste sa boli schopne rozviezt ked je v podstate ok vsetko len ked si vypije zmeni sa na debila v skratke...dufam ze tu "pochvalu si myslela ironicky"dakujem
@obsadenemeno

vorkola
20. jan 2017

Ak to takto bude pokracovat treba od neho odist,Chces sa znicit, aj s dcérou?On to ma z toho alkoholu,a preto je taky

makrelka123
20. jan 2017

@vorkola Jei jasne ze ak sa to bude coraz castejsie urcite k tomu rozvodu dojde,len mam dilemu ci ma vobec este zmysel cakat,kym sa nezomelie nieco horsie😟

natalka13
20. jan 2017

@makrelka123 ano bude to horsie a horsie, ono ide o to vadi ti to ? Jasne odid od neho. Ak si myslis ze vydrzis tak vyderzaj pioner a trp.
Ja by som nezniesla, aby moje deti kazdy mesiac pozerali na ozrateho otca ☹

zabka124
20. jan 2017

Nuž, čo na to napísať ... chlap si dovolí len to, koľko môže. Treba mu dať jasne najavo kde sú hranice. A aj chlapa treba sem tam preplesknúť cez hubu, keď si zaslúži. Len sa netreba báť. Keď vie sľubovať peklo po podaní žiadosti o rozvod ... je toľko spôsobov ako urobiť peklo zo života jemu ...

makrelka123
20. jan 2017

Vidis som ukazka naivnej zeny ktora dufa a veri ze sa vsetko zle na dobre obrati a ze sa zmeni...len ma proste zastavuje asi to,ze ked je normalny,tak naozaj sa na neho mozem spolahnut vo vsetkom az kym nepride jeho "trojdnova chvila"...som si vedoma ze ja ho nezmenim..musi chciet on, ale on sa tvari, ze je to vsetko ok a este spravi z toho moju chybu,to je vtedy jeho uzasna schopnost..az normalne sem tam v tej chvili rozmyslam,ci za to ozaj nemozem ja..samozrejme po chvili mi to dopne,ze co trepe..v ziadnom pripade by sa nemal takto ku nam spravat..viem..😔

makrelka123
20. jan 2017

@zabka124 Chcela som do neho sotit ale stal pri schodoch tak som ho nechcela rovno zabit

obsadenemeno
20. jan 2017

@makrelka123 ano. A ano, bola by som schopna sa rozviest koli tomu, ze ked si vypije, tak sa zmeni na debila. Lebo ver mi, ze ak mu to budes prepacovat, tak bude popijat aj nadalej a viac a viac....a pribudnu udery..... a na to vsetko sa bude divat tvoja dcera.
Tak sa rozhodni, kto ti je prednejsi. On alebo tvoje dieta.

makrelka123
20. jan 2017

@obsadenemeno jasne ze vzdy su na prvom mieste deti....dakujem vam pekne,hoci sa vam to nezda povzbudili ste a potvrdili mi ze nemam na co cakat😉

moni244
20. jan 2017

@makrelka123 ach jaj, ďalšia, čo číta romantické knížky a žije v rozprávke

makrelka123
20. jan 2017

@moni244
Posledne co som precitala je slabikar😀nie vazne..ja nehovorim ze neexistuje vztah bez hadok..len clovek caka ked niekoho lubi ze sa bude tak spravat ten druhy aj ku nemu😉

libawet
20. jan 2017

@makrelka123 je mi to ľúto, nemám právo tu odsudzovať a posudzovať niekoho, v ktorého šľapajách som nešla. Čo však napísať Tebe? Vieš, ono je to tak, že žena si myslí, že muž sa zmení a on si zasa myslí, že ona sa nezmení. Lenže ľudia sa nemenia, len sa časom vyfarbia. Určite už aj sama vieš, že to tak je a ak by sa čas dal vrátiť, svojho muža si radšej ani nevšimneš. Čo už teraz? Je tu dieťa, vaše dieťa, ktoré sa na tento svet nepýtalo, no je tu, nemá žiadnu vinu na tom, že jeho otec je alkoholik a prečo by malo byť divákom jeho alkoholických excesov? Ak môžeš a máš možnosť od neho odísť, urob to. Ak aj nie kvôli sebe, urob to kvôli vášmu dieťaťu, raz Ti poďakuje.

erikavesela
20. jan 2017

@katarinka2112014
Ma dve deti a neviem si predstavit, ze by som, co I len pri jednom, hlavne, ked je take malicke, prezivala nieco podobne ako ty...ja ta nechcem odsudzovat..napriek tomu odpovedz si sama na otazku...preboha preco si si ho brala, ked ta zbil v siedmom mesiaci...
Ten clovek sa nezmeni...chod za rodicmi a vsetko im povedz, ze sa chces rozviest a poziadaj ich o pomoc..prosim ta odid od neho skor ako sa stane nieco horsie... cas s malym babatkom je narocne obdobie...nikdy nevies ako a kedy mu zase prepne, potrebujes, aby sa nieco stalo tvojmu dietatku...pri takomto chrapunovi (velmi slabo povedane) nikdy nevies...rodicia ti isto pomozu...zvladnes to..neboj..ale preboha odid a to co najskor...mysli na to, ze malicke ma zazivat pekne chvilky a nie krik, hadky a bitky...nebudes prva ani posledna, co to urobila...chod a neobzeraj sa...uz sa k nemu nevrat...rodicia ta podrzia a navyse potrebujes, aby ste sa s malickou jedneho dna bali obe?..neboj sa ho...dieta mu nepridelia, na sk este stale prevlada nazor, ze dieta ma byt s matkou a hlavne take malicke...kojis...pozri to otec nemoze..takze nema sancu...ale prosim odid!!!!!

dankabodvanka
20. jan 2017

@daniel69 Tak ti to zhrniem....ostane s ním dlhé roky, bude ju mlátiť, zbúcha jej ešte 4 deti...každý konflikt otočí proti nej a ona bude nešťastná do smrti, ale urobí čokoľvek, len aby bol spokojný.....mýlim sa? Poznám také prípady a my s tým nič neurobíme.....žiaľ 😢

pijavickaa
21. jan 2017

Necitala som predošlé komenty, ale ty sa prosím ta zbal a chod prec, najlepšie k rodičom. A mozno by som zvážila aj podanie trestného oznámenia. Najmä ked on sa vyhráža peklom.

Ono cakat na to, ze takáto situácia sa zlepší je asi zbytocne. Nenechaj prosím, aby to dospelo do toho štádia, ze tvoje dieťatko bude vyrastať tak, ze bude vidieť, ako ta ten psychos tlčie. A uz vobec, aby mu ruka uletela pri dieťati.

lavender273
21. jan 2017

@katarinka2112014

Zena moja tu nelutuj to ze si sa vydala, ale vobec ze si natrafila na takeho chuja. A este 'skoropolicajta' ( ospravedlnujem sa tym normalnym ) . Ved on je psychopat! Tvoji rodicia su slepi a hluchy? To si radsej nechaju mlatit a teririzovat dceru akoby mali prezit jej rozvod?? To kde sme toto! A nechapem preco TY mas niekomu dokazovat ze kde je pravda? Sorry ale je tam dieta, ktore treba chranit. Nebolo by take ze on by nesiel z prec z domu mojich rodicov! To je pekne ze ma konexie v parlamente a....? Cil skor sa ho zbavis, tym lepsie pre teba a pre dieta. Ja nehovorim ze my zeny sme svate, aj my vieme byt svine ale toto co dokazu robit chlapi sa mi az mozog zastavuje! To kto ich vychovava k takemu chovaniu???

cajomila
21. jan 2017

@katarinka2112014 Jezisku,tak toto uz pocujem neviem kolky krat...zoberiem ti dieta...toto je tipicke cim sa chlapi vyhrazaju zene,ked vidia ,ze to myslia vazne.Dobre vedia ake su matky na deti naviazane a citlive.Ale musim povedat,ze asi ani jeden to este neurobil...ostalo iba pri tych vyhrazkach.Ono zase starat sa o deti neni az take jednoduche,ako o tom iba hovorit.
Nedaj sa zastrasovat...vrat sa z kratsej cesty,on sa nezmeni.A ked uz je teraz take hovado,aky bude o par rokov?A ako na tom budes asi tak ty???

cajomila
21. jan 2017

@katarinka2112014 Prosim ta aka hanba?!?...ved uz nie je socializmus.A akoze,to co ti tvoji rodicia radia?Ci treba aby si im raz zavolala dobita,dolamana alebo z psychiatrickeho oddelenia...aby ti uverili?Na nieco take treba cakat? Ja a moje sestry sme prezili detstvo s alkoholikom a tyranom...preto beriem tieto veci velmi vazne!

janasim
21. jan 2017

@tanecnica82 súhlasím

pillipilli
21. jan 2017

Ako darmo sa zakladatelka uraza ale najskvor to fakt nema v have ok. Zacala som to citat aj som skoncila lebo to sa neda.... on to,rodicia hento... a TY si kde???
Ten chuj zije vo vasom rodicovskom dome,mlati ta si s nim nestastna a ty beres ohlad co povie ocko. Ako ja si myslim ze ti treba aby ti dobre nalozil a pochopis to. Popripade z teba spravi mrzacku ale rodicia budu hepy hypo lebo ich dcera bude vydata. Chore cele.... a co ma najviac zarazilo ,ze pije s tvojim otcom a potom ozec si ho pride este zastat!!!!

zuanach
21. jan 2017

@katarinka2112014 nechapem, ze byvate u vasich a oni si este nevsimli, ako sa sprava, nepocuju vase hadky, nevidia, ako sa opija? A dieta ti urcite nevezme, asi musel sledovat vela telenoviel

savanas
21. jan 2017

@katarinka2112014, aj keď ja osobne nepoznám podrobne tvoju situáciu a neviem ti ani podať pomocnú ruku, tak súhlasím z mnohými ženami, aby si určite, pokiaľ je to možné, opustila násilné prostredie. Možno ako žena znesieš veľa vecí(videl som to na mojej mamine), ale z vlastnej skúsenosti ti môžem povedať, že ja osobne som nezhody medzi mamou a otcom začal trochu vnímať asi najviac ako 6 ročný. Keď mama umývala krv na podlahe po nezhode s druhým otcom. Alebo dodnes si veľmi živo pamätám krvou oprskanú stenu a povalu.
Ja som bol vďačný, pretože detská psyché má podvedomé obranné systémy, ale teraz keď som 41 ročný, tak mám čo robiť aby som v sebe nejakým spôsobom vyliečil 13 rokov tej čudnej minulosti.
Myslím, že nech sa radšej nájde cesta tak, aby si mala možnosť dožičiť svojím deťom prostredie, ak by sa dalo so žiadným žiadnym násilím, pretože dosť ovplyvňuje vývoj a správanie sa detí.
Si mladou maminou začínajúcou nie zrovna najlepšie. Ale nik z nás nie je dokonalý a učíme sa aj na vlastných chybách, pretože nás to pred tým nik lepšie nenaučil.
Nebol nikto, kto by nás to naučil lepšie.
Ale ty to môžeš urobiť lepšie. Náš systém myslím, že ešte stále nie je tak dotiahnutý, aby dokázal čo najlepšie a najrýchlejšie poskytnúť asi všetkým obetiam násilnosti tú najlepšiu ruku. My ľudia robíme či vedome alebo nevedome veľa krát rozhodnutia, ktoré niekedy vyjasní skutočný výsledok až čas. V tvojom prípade docela za krátke obdobie, ale je to asi najmä tým, že pre teba domov asi nebolo to najideálnejšie miesto.
Ja osobne som vďačný asi najmä mojím vílam a pár známym, pretože naša mamina nemala šancu v tej dobe len tak chrániť 6 detí a trošku to bolo inak ako teraz. Mali sme troch otcov a posledný bol najťažšou skúsenosťou. bol to zvláštny osud.
Verím, že tvoja láska voči deťom je veľká a snaž sa nájsť v sebe nejakým spôsobom silu a všetku tú ženskú prefíkanosť pre lásku najmä deti a opusť miesto násilia a bolesti čím prv. My sme najmä pri treťom otcovi po 6 rokoch konečne od neho utiekli vďaka ľuďom, ktorý nám pomohli behom hodiny zbaliť všetko a odsťahovať sa preč, tak aby sa dal zase začať ako tak život bez strachu a toho, čo sa snažím zbaviť viac ako 20 rokov.
Je lepšie, keď deti si zapamätajú jednu unavenú tvár ženy ktorá ich miluje, než ako veľa tvári ktoré sú bez lásky. Deti sú veľmi citlivé tvory. Naša mamina zniesla strašne veľa bolesti a strachu, ale vzalo jej to skoro všetku silu a láskavosť, ktorá mi dodnes tak strašne chýba a robí mi problém vo vzťahu milovať niekoho.

Je lepšie, keď deti si zapamätajú jednu unavenú tvár ženy ktorá ich miluje.

erikavesela
21. jan 2017

@savanas
Fu, zle sa to cita..nezavidim ti detstvo...len k tomu, dieta si pamata iba naurcite obdobie svojho detstva, lebo...citacia: "Dôvodom môže byť vznik nových nervových buniek v mozgu a dôsledkom strata niektorých dávnejších informácií. Mozog sa od nich očisťuje pri vytváraní nových spomienok."
Priznam sa, nechapem zeny, ktore su ochotne toto znasat.. aj u nas v obci je jedna rodina, obaja maju vs, kde je otec agresivnym alkoholikom, a ona znasa jeho spravanie ako bitky, lamanie prstov, krik, hadky, strach, monokle a pod. o com sa ani v obci nedozvieme, od psychologa som pocula, ze ide o druhotnu zavislost na alkohole, ta zena si to nikdy neprizna, uz maju 3 deti a prostredie im teda neprospieva, su agresivne, najstarsi sikanoval deti v skole a sam mal pritim nejaky problem...predpokladam, ze psychickeho razu...nechcel prijimat potravu...proste zil zo vzduchu...jeho matka s nim chodila po mnohych lekaroch a nic nezistili...ale k psychologovi nesla...podla mna zo strachu, keby sa to nahodou prevalilo...takze, ako hovorim, nechapem to, ved matke musi zalezat na jej detoch..ja viem za sociku bolo osamostatnenie sa pre matku s detmi tazsie ako dnes....boze zeny...oddidte, kym sa nestane nahodou nieco horsie, ako len, ze zbije nejaky chuj vas...na @savanas vidno ako sa to prejavi na uz dospelom cloveku

cmeliak87
24. jan 2017

@erikavesela každému sa raz všetko vràti

gazah
24. jan 2017

Sama to nezvládnete. Odporúčam centrum pre týrané ženy. Tam vás presne odnavigujú čo a ako treba robiť a postarajú sa hlavne o vašu psychiku. Majú s tým veľké skúsenosti.