icon

Má chlap právo udrieť ženu, hoci ho vyprovokovala?

janusienka
12. feb 2014

založila som si nový nick tu,dopredu hovorím,lebo chcem trošku anonymity.chcela by som sa spýtať vás,žienky,asi trošku skúsenejšie ako som ja.
dlho som sa odhodlávala založiť tu nejakú tému takúto.ale nedalo mi to.aký máte na to názor.
v skratke::stalo sa to už dávnejšie,cca pred pol rokom.Som so snúbencom 4 roky.máme obaja len 24 rokov.Prvý vzťah náš.On je dosť uzavretý,introvertný,málo čo povie,ale má ma rad,to viem.Náš vzťah si už za tie roky prešiel vážne všeličím.Hádky hrozné,najmä ja sa hádam,ked vidím nejaké veci na ňom zlé,alebo ak niečo on zle robí.potom aj dvakrát sme sa rozišli,nakoniec sme sa vrátili k sebe,lebo ma o to prosil.
Pred pol rokom,sme obaja popili čo to,boli sme vážne pripití,no ON viac..A nás to dosť vzalo,kedže nepijeme.A začala som mu hovoriť o tom,ako sa mi páči jeden náš spoločný kamoš,aký je fešák aké má pekné telo,ako si s ním rozumiem,že by som ho možno chcela (bola som si istá,že si môžem všetko k partnerovi dovoliť,bola som presvedčená o tom,že ma nikdy neudrie),no ako som to vravela,tak vstal a šiel sa napiť čaju ,ja som kráčala za ním,nech mu to ešte " dovyrozprávam",čo mienim.a vtom to prišlo. jemná facka,skôr také obšuchnutie,ani sa nezahnal ani nič,skôr len taká " výchovná slabá " .aby som bola ticho ..bola to skôr "ťapka ",nič mi neostalo ani na líci,ani nič,a ON ostal úplne pokojný,nič nepovedal,len neskôr ,ked ja som plakala ,tak že či som v poriadku.Nemal potrebu sa mi ospravedlniť ani nič.JA popravde odvtedy som s ním stále,ale ten obraz ,sa mi akosi vryl do pamäti,že mi dal po líci.bolelo ma to duševne,líce len štípalo ...ako viem,že som ho provokovala,ale neviem,Obávam sa ,čo bude dalej.nemal agresívne sklony predtým,len je strašný nervák,to vieme všetci.Obávam sa,že mi strelí aj niekedy inokedy.Potom o pár dní neskôr,ked sme sa o tej facke rozprávali,tak až POTOm sa mi omluvil.:( aj to len tak,že " prepáč" cez zuby,nemal potrebu sa ospravwdlniť vobec.bral to asi ako normálnu vec.bojím sa,či sa v nom neskrýva násilník,lebo jeho otec bol násilnícky k jeho matke.
babenky,poradte,čo s tým? 😒 😒

macamac
13. feb 2014

@mafin152 😀
to čo za témy si tu dala?

@janusienka prosím ťa, fakt choď za odborníkom
čo ty riešiš nie je normálne v tvojom veku
alebo máš 15 . to by trošku sedelo
ja ti neverím, že máš 24. sorry 😝

juliana77
13. feb 2014

ponaučenie:

Ked sa rieši problém, treba ho hned vyriešiť a viac sa k nemu nevracať, vracať sa musíme akurát do práce, lebo dostaneme výpoved.

Biť by sme sa s mužmi nemali, jedine tak o diaľkový ovládač.

Prajem pekný večer, a fandím triezvemu názoru!!

macamac
13. feb 2014

@erjona hm...možno to nie je fér
ale dotvoria obraz o kočke
a hlavne...ten vek mi nesedí na takéto zmýšľanie

macamac
13. feb 2014

@juliana77 amen 🙂
aj tebe pekný večer 🙂 🙂

kofoluska
13. feb 2014

@erjona A podla mna dobre ze to urobila. Aspon vieme, s kym mame do cinenia. @mafin152 to urcite neurobila preto, aby niekoho zhadzovala - na to si autorka temy vystaci bohate sama. Len poukazala na to, ako sa dievcinka bavi inde a ako sa teraz prisla zjavne bavit sem.

juliana77
13. feb 2014

@macamac zmýšľanie nie je o veku, ale skúsenosti sú o veku.

trend270
13. feb 2014

@mafin152 dobre ste urobila. Aspoň sme si uvedomili, ze zbytočne plytvame casom a energiou.

cmulinko
13. feb 2014

@erjona samozrejme,že som chlap....čo iné by som aj '' bola ''.Som '' jedna '' z mala chlapov registrovaných a prispievajucich od roku 2005 na tomto fóre.volaj ma teda skôr stará vykopávka 😀 a nie chlap.ja som tu už zažila kadejaké diskusie.

erjona
13. feb 2014

@cmulinko 😀 😀 😀 😀 😀 😀

erjona
13. feb 2014

@macamac
@kofoluska
@trend270

Dievcence vsimnite si datum tych tem, to nie su cerstve temy ....

macamac
13. feb 2014

@erjona no veď to
pozri, ona sa roky dokáže rýpať a užierať v sebaľútosti
to nie je zdravé 😒

erjona
13. feb 2014

@macamac No to nie je zdrave, jasne a mala by to riesit, ale pokial nechce sama, zhadzovat ju, jej tiez nepomoze,,,,
Vela ludi, co maju problem, si myslia, ze vracat a rozoberat jednu temu dookola pomoze, nie je to tak, no to si vsak musi uvedomit v prvom rade ona sama, jednoducho, ked to nebude riesit, je najlepsie, ked od partnera odide...

Mna sa tato tema dotkla z dovodu, ze mam presne takuto istu sesternicu - mame takehoto idiota v rodine. Ked spolu chodili, tiez to zacalo s obsuchmi a tahanim za vlasy, potom otehodnela a zobrala si ho, v tehotenstve ju chcel zmlatit predomnou, bola v 8 mesiaci, postavila som sa pred nu a povedala, co je za uboziaka, myslela som, ze aj ja obciahnem jednu a to som mala vtedy len 16 rokov, no nedovolil si to, a to som mala tvar uplne blizko jeho tvare, jednoducho sa zobral a odisiel, odvtedy mam uplnu averziu voci takymto ludom.
K tej sesternici - mlati ju doteraz, jednoducho, kto si nechce nechat pomoct, tomu nepomozes, ale tiez ju nejdem zosmiesnovat a podobne veci, ma s nim teraz 3 deti...
Ja by som odisla, ona sa rozhodla zostat, aby detom nezobrala otca a to ju este aj podviedol v tehotenstve - takze nesudim ju, neodcudzujem, ja taketo veci neviem prekusnut, ona si to necha... s tym nic nenarobis, asi 3 krat boli rozideni a ona sa vratila na urcitu dobu k rodicom aj s detmi a zakazdym ju dokazal namotat a naklamat jej... a ona uverila, vraj teraz je to uz lepsie, ako vravela, ale aj tak neverim, ze na nu nesiahne...

jabadaba
13. feb 2014

@janusienka no citam si tu vasu vlasatu epizodku a nemam slov. Vies o com je vztah? Komunikacia v nom? Ved vy neviete zlavit zo svojej pravdy ani o col a idete az do vypatia nervov toho druheho! Kazdy ma pravdu? No ma. Ale treba sa naucit prijimat aj tu druhu a dospiet ku kompromisu. Vy dvaja spolu to neviete a nezvladate. Vy dvaja k sebe potrebujete uplne iny typ partnera. Len tak budete mat zdravy vztah. Vas vztah je chory od zakladu. Otriasa nim nedovera, Ty si sa v nej zacyklila, zufalstvo tvojho partnera az tak, ze zlyhava a chniape Ta za vlasy ci pred tym Ti da facku. To co nacvicujete? Zacni pouzivat rozum mimo city a pekne si sadnite a v klude si nalejte cisteho vina. Ako sa veci maju a dospejte k rozchodu. Nikam nespejete, ublizujete si, pracujete leda tak na tom, ze jednemu z vas rupnu nervy definitivne. Potrebujete v zivote dramu k vzruseniu? Neblbnite, obaja! Toto nie je spravna laska, toto je znicujuca laska. Romanticke to je leda tak vo filme ci romane. V reale to speje k blbemu koncu.

jabadaba
13. feb 2014

ako si to tu tak docitavam viac a viac mam dojem, ze zakladatelka sa toci dokolecka, nahana si vlastny chvost a nie a nie sa dobrat konca. Mi to pride ako perpetum mobile. Ak sa raz zastavi, vysledkom bude nervovo zdeptany chalan a obetnou extazou opojena dievcina. Ta bude zrejme nasledne pokracovat inde a roztoci to zas. Ak sa nespamata. 😝

marce63
13. feb 2014

Tvoje správanie a výroky janusienka, mi pripadajú nezrelé, ak ti na partnerovi záleží budeš vzťah budovať a nie ničiť ho. Ak si sa nepoučila z tejto situácie a budeš partnera ešte niekedy takto " skúšať", nemá takýto vzťah asi význam. Výrok " Ženu ani kvetinou neudrieš" platí a je preverený stáročiami. Otázne ale je, či aj v tvojej špecifickej situácii. On chcel odísť a tak vyriešiť situáciu / takže mi to nepripadá ako reakcia nerváka/, ale tebe to stále nestačilo a musela si ísť za ním a samozrejme ďalej rozprávať. Mne to od neho skôr pripadá, že ťa chcel už konečne zastaviť a urobil to ako úplne krajné riešenie. Toto si musíte vydiskutovať vy medzi sebou raz a navždy, určiť si pravidlá. Veľa šťastia.

maria1989
13. feb 2014

dofrasa, baby, keď to tu čítam, to mňa už by starý musel dávno zabiť za moje reči a činy 😀 😀 😀

tinach
13. feb 2014

Začni hackovat, ukludni ťa to, nebudeš provokovat.... 😅

lucinocka
13. feb 2014

@macamac paneboze 🙄 🙄 maznala sa s frajerom na 5 den cykla, ani sex nemali a ona do seba supla tabletku po 🙄 🙄 🙄 to aj pubertaci maju uz aspon zakladne znalosti, ako sa otehotnie 🙄 🙄

janusienka
autor
13. feb 2014

@marce63 on neodišiel,on sa šiel len napiť ,asi dva metre odo mna,od pohovky,kde sme sa rozprávali,ale OSTAL v tej izbe,kde sme sa rozprávali.On neodišiel,nechcel riešiť situáciu odchodom.práve naopak,šiel sa len napiť,a dalej to počuval.pre mna stále platí,že ženu ani kvetom neudrieš .zjavne prenho nie.
dokonca aj ked sa niekedy rozprávame o niečom,čo sa udialo ,napríklad v TV ten zmlátil ženu tak ,že ostala v kome a pod,ja sa rozčulujem nad tým,aky hajzel a on nič na to,ani pol slova nepovie.je to divné....

erjona
14. feb 2014

@janusienka Je tomu uz viacej ako rok aj pol, alebo rok, ak som dobre pochopila, dal ti odvtedy nejaku facku, ci uz nie? Lebo ak nie, tak potom to nie je typ nasilnika (moj pohlad) pretoze takyto ludia s tym jednoducho nevedia prestat, ked raz zacnu, tak to ide len dole vodou....

sue
14. feb 2014

@janusienka len jedno sa opýtam,za to,že zakladáš témy na rôznych fórach,ti niekto platí? Ako vysvetľuješ to,že téma táto je skopírovaná z iného fóra? Ako vysvetlíš tie ostatné témy? Je to hanba,ak sa tým bavíš a úbohé,ak ti za to platia...

erjona
14. feb 2014

@janusienka A este by ma zaujimalo, co bol hlavny dovod tej hadky, ked ta za tie vlasy potiahol, hadali ste sa kvoli tej facke, alebo kvoli niecomu inemu?

kofoluska
14. feb 2014

@janusienka Precitaj si posebe prosim ta vsetko, co si v tejto diskusii napisala. Pretoze par stran dopredu si pisala, ze ti sam povedal, aby si prestala.
Tak sa uz prestan hrat na ublizenu chudinku, vyhladaj odbornu pomoct a daj nam tu s tymi svojimi epizodkami pokoj. A ako som uz raz pisala, svojho priatela konecne definitivne posli k vode - pre jeho vlastne dusevne zdravie.
@erjona no prave - ake su stare. A citala si si aj reakcie? Evidentne ju prekukli na tom diskusnom fore a uz vedia, s kym maju do cinenia. Ano, ak sa niekto nexce liecit, nemozes mu to nutit. Ale nech potom laskavo nie je slecinka prekvapena, ked sa docka reakcii akych sa docka. Vsak si staci len porovnat, ako pisala na zdravie.sk, ze sa to cele udialo na DISKOTEKE. A tu vypisuje, ze sedeli DOMA (neviem, ci spolu byvaju a teda nejdem hodnotit, ci sedeli u nej alebo u neho doma). Nasledne si serie do huby aj tu v tejto teme. Ked to clovek sleduje, je to jedno prekrucanie za druhym. RAz urobil to, potom zase ono. Raz to bol obsuch, raz facka. Raz jej povedal, aby prestala, isiel sa napit caju, ona cupitala za nim a ked jej to tu baby vyhodili na oci, tak sa zacala obranovat tym, ze NEODISIEL z miestnosti. Pritom sama napisala, ze jej povedal, aby prestala. Mafin spravila dobre, ze sem tie temy pastla, aj ked su stare. Vieme ze sa neoplati s touto chorou dusou stracat cas - keby xcela pomoc,ako sa zo svojich psychickych problemov dostat, to by bolo o inom. Ale to ona nexce. Tuzi len byt stredobodom pozornosti, aby ju vsetci lutovali a snazili sa jej pomoct.

robino8888
14. feb 2014

Ja ti poviem len toľko, že si ten tvoj zaslúži diplom, keď dokáže s tebou vydržať. Neviem či by to ešte nejaký iný chlap dokázal 😉

erjona
14. feb 2014

@sue Za take nieco, aj peniaze dostanes, to som este ani nepocula, my tu prispievame zadarmo 😅 😅 😅

erjona
14. feb 2014

@kofoluska Ono to ani nie je tak podstatne, kde sa to stalo, ale ze sa to stalo - a najpodstatnejsie je, ci sa to zopakovalo, ak nie, tak potom tu nie je co riesit dalej.... 😉

eliska31
14. feb 2014

@robino8888 aaaaaaaaaaaaaaaaa mame tu chlapa!!! Zeny ne ze donho skocite... 😎 😎

kofoluska
14. feb 2014

@eliska31 Donho alebo nanho? 😀 😀 😀 😀 😀

@erjona nepochopila si, preco som to napisala. 🙂 Neriesila som, ze dostala facku, ani to KDE ju dostala. Snazim sa Ti ukazat, ze ta baba klame a prekruca a vymysla si. Realne pochybujem, ze sa ta situacia vobec udiala. Keby ano, tak by stale nemenila jej priebeh a kde sa to udialo, ako sa to udialo. Tot vsjo. A to, ze nam sem mafin pastla jej dalsie temy nam len pomohlo dotvorit si o nej obraz. Naozaj potrebuje odbornu pomoc - tej sa vsak na MK tazko docka.

eliska31
14. feb 2014

nooo podla toho co zvladne 😅

kofoluska
14. feb 2014

@eliska31 Aby nas na neho na chudaka nakoniec nebolo privela. 🙂 Ale som rada, ze sa ozval aj chlap - ine je, ked situaciu hodnotia zeny, ine ked chlap. 🙂