Má chlap právo udrieť ženu, hoci ho vyprovokovala?
založila som si nový nick tu,dopredu hovorím,lebo chcem trošku anonymity.chcela by som sa spýtať vás,žienky,asi trošku skúsenejšie ako som ja.
dlho som sa odhodlávala založiť tu nejakú tému takúto.ale nedalo mi to.aký máte na to názor.
v skratke::stalo sa to už dávnejšie,cca pred pol rokom.Som so snúbencom 4 roky.máme obaja len 24 rokov.Prvý vzťah náš.On je dosť uzavretý,introvertný,málo čo povie,ale má ma rad,to viem.Náš vzťah si už za tie roky prešiel vážne všeličím.Hádky hrozné,najmä ja sa hádam,ked vidím nejaké veci na ňom zlé,alebo ak niečo on zle robí.potom aj dvakrát sme sa rozišli,nakoniec sme sa vrátili k sebe,lebo ma o to prosil.
Pred pol rokom,sme obaja popili čo to,boli sme vážne pripití,no ON viac..A nás to dosť vzalo,kedže nepijeme.A začala som mu hovoriť o tom,ako sa mi páči jeden náš spoločný kamoš,aký je fešák aké má pekné telo,ako si s ním rozumiem,že by som ho možno chcela (bola som si istá,že si môžem všetko k partnerovi dovoliť,bola som presvedčená o tom,že ma nikdy neudrie),no ako som to vravela,tak vstal a šiel sa napiť čaju ,ja som kráčala za ním,nech mu to ešte " dovyrozprávam",čo mienim.a vtom to prišlo. jemná facka,skôr také obšuchnutie,ani sa nezahnal ani nič,skôr len taká " výchovná slabá " .aby som bola ticho ..bola to skôr "ťapka ",nič mi neostalo ani na líci,ani nič,a ON ostal úplne pokojný,nič nepovedal,len neskôr ,ked ja som plakala ,tak že či som v poriadku.Nemal potrebu sa mi ospravedlniť ani nič.JA popravde odvtedy som s ním stále,ale ten obraz ,sa mi akosi vryl do pamäti,že mi dal po líci.bolelo ma to duševne,líce len štípalo ...ako viem,že som ho provokovala,ale neviem,Obávam sa ,čo bude dalej.nemal agresívne sklony predtým,len je strašný nervák,to vieme všetci.Obávam sa,že mi strelí aj niekedy inokedy.Potom o pár dní neskôr,ked sme sa o tej facke rozprávali,tak až POTOm sa mi omluvil.:( aj to len tak,že " prepáč" cez zuby,nemal potrebu sa ospravwdlniť vobec.bral to asi ako normálnu vec.bojím sa,či sa v nom neskrýva násilník,lebo jeho otec bol násilnícky k jeho matke.
babenky,poradte,čo s tým? 😒 😒
@janusienka mna máta to,že je nervák a bojím sa,že ma zbije v buducnosti,ked už budeme manželia.a potom nebude cesty spat.napisala si toto a tu mas aj odpoved, bojis sa.........tak snad nepojdem do manzelstva s niekym z koho mam obavy, ze ma bude bit.................. k tomu ostatnemu sa vyjadrili predo mnou
@eliska31 aj ja mam ten dojem. Ale to skor bude tym, ze nie samotna emancipacia je problem ale skor to, ze podaktore si ju vysvetluju, ze sa mozu spravat ako totalne kravy a ze si mozu dovolovat cokolvek a chlap bude drzat ako hluchy dvere! A zacina to, ako to tak sledujem uz od skolky! Tak hnusne su drze tie dievciska a za kazdym dostane chlapec a uz ma to zacalo riadne dozierat! A to sa nebojim hlasit k feministkam, rada sa zien zastanem. Ale toto uz presahuje tolerovatelnu mieru aj z mojej strany.
idem ja za mojou laskou sa venovat jemu ale tu mate chlapsky nazor:
"uuuuuuuuuuuuuuffffffffffffffffffffffffffffffff , to dievca nevie co chce , a aj ked vie , tak sa nezmesti do koze , a ten chudak by si mohol najst tiez kocenu s viac rozumom, bo ked teraz nanho zacne skusat take oblbovaky alebo chutky tak si neviem predstavit o par rokov... idem skontrolovat pracku lasko ci uz doprala"
@janusienka on chcel ABY si sa spamätala..keby ta nechal tak-bez facky, zrejme by si mu natárala také sprostosti že by došlo k rozchodu-z jeho strany.
Ked nevieš piť tak nepi.
No necuduj sa ked mu rozpravas taketo veci! Nonsens
Tak nezdá se mi to v pohodě, ale ještě divnější mi přijde vykládat tohle muži, i opitá sebevíc
no navážate sa do mna,v "pohode".ste ostré,ale keby vám vylepil jednu ten váš,tak neviem.
mňa to zranilo,že vôbec sa uchýlil kniečomu takému,lebo podľa mna mal ísť,preč..tresnúť dverami,alebo sa rozkričať na mna a nie hned siahnuť po krajnom riešení,akým je facka a za tým si stojím.
nemala som ho takto hnusne provokovať,lenže on nemal právo mi dať facku.obšuch to ani nebol,normálne mu vyletela ruka.Štípalo to hodnú chvílu...nebola to však facka ,po ktorej by mi ostala modrina,ale aj tak,to bola facka.a resp ------umysel facky ---chcel mi ju dať ,intenzita je už iná vec
@sunshineka všetci ho tu omluvajú.aký je on chudák,a ja tá krava.myslím,že sme poriadne schybili obaja,to však,si asi dámy nedočítali celé,ked ho tak vehementne tu obraňujú.že je nervák strašný,cholerik,a že by to kludne spravil znova,lebo doma videl,že takto sa riešia hádky-fackami ...a možno aj horšie ktovie...
baby,ja hovorím,že SOM SCHYBILA,síce som mu ani omylom nedrístala,ako tu niektoré píšete,že by som s ým druhým chcela spať,to vôbec,len som hovorila,že je to pekný sympaťak ( môj frajer dobre vie,že by som s nikým iným nikdy nespala),že sa viem s ním vždy pororzprávať a pod...nehovorila som,že chcem s nim vyspávať..to nikdy by som si nedovolila povedať.
ja som schybila ,lenže schybil aj on..
ja som si chybu pred ním priznala a lutujem ju,aj som ju ľutovala -že som ho ranila
ON NELUTUJE a nema potrebu lutovať
@janusienka to je pekne...ale teraz to zober z toho, ze ON uz vie co si mu povedala. Mozno ti to nebude pripominat, ale furt ked ho uvidi, alebo sa spomenie v hlave sa mu rozblika kontrolka! Chtiac/nechtiac si ich porovnavala a to muzske ego neznesie...
@janusienka pozri, nie je to spravne co spravil. Mal sa hrdo otocit na opatku a taku kozu blbu ako Ty pustit okamzite k vode a viac sa neobzriet. Spravny chlap by spravil presne toto. Ale on je zial slaboch a prosikal Ta o vztah. Ty o jeho slabosti vies a hnusne toho zneuzivas. Ked mu rupnu nervy po tvojom odviazanom dorazani tak ups, jaj, toto nemal, ja chudinka obet! Jednoducho si zjavne persona, ktora skusa co to da, az do krajnosti. A k tej krajnosti prislo. Uz si hadam spokojna, zistila si jeho limity. Ja byt tebou idem skusat limity tomu seladonovi, o ktorom sa Ti tak zda aky je pritazlivy macho. No co za nim nebezis? Nuz a nakoniec, pri vsetkej ucte mile dievca, scapat sa tak, ze nevies co dristat...to je vykon! 😝
@janusienka ty sama si na zaciatku opisovala "a vtom to prišlo. jemná facka,skôr také obšuchnutie,ani sa nezahnal ani nič,skôr len taká " výchovná slabá " .aby som bola ticho ..bola to skôr "ťapka ",nič mi neostalo ani na líci,ani nič" 🙂 a teraz sa rozculujes ze sa ho zastavaju ludia. To co si robila ty, milujuca zena / ani muz/ svojmu partnerovi neurobi ani zo srandy... Ak chces odsudzovat druhych, zamysli sa najskor nad sebou. Kolku vinu nesies sama. Ak vies co mal urobit, mala si mu to najskor oznamit, aby vedel ako ma podla tvojich predstav reagovat. Neplanuj ziadnu buducnost kym nedospejes s nikym.
@jabadaba mal ma teda nechať,,mal naziapať a odísť,čo už ,neurobil to,jednu mi strelil...aby som bola ticho..takto do dopadlo...
a nebola som opitá,že neviem,čo drístam,bola som opitá menej než on 🙂 nikdy som nebola tak opitá,aby som nevedela,čo hovorím🙂
@erika182 ja tu facku neviem nejako inak opísať,len tak ako som ju opísala.nebola taká,že by mi zuby vybila,bola jemnejšia.ale BOLA,inak to opísať nedokážem.štípalo ma po nej líce,to viem...inak to nedokážem opísať
@janusienka a co si cakala? Hpvoris svojmu drahemu ako sa ti paci iny chlap a aka si z neho na makko a ze by si s nim v pohode asi aj spala? Keby tebe rozpraval toto tvoj pritel tak by si sa z toho tesila? Skus sa trosku vzit do jeho koze ako sa asi mohol on citit? Bud rada ze neplesol dvermi a uz sa nevratil.
čoho sa bojis ?vsak to nespravil z dlhej chvíle....ani tá nezbil a nedokopal dal tí facku aby si skončila ako si mozes hento dovoliť povedať partnerovi?ja na jeho mieste by som s tebou už nebola...tiež si myslím že chlap nemá čo udrieť ženu ale po tomto?
@janusienka jaj nehnevaj sa ale si ma pobavila celym tym prispevkom. Toto som robila ked som mala 16. Ale aby som reagovala aj normalne na otazku tak nie nema pravo ta udriet za akychkolvek okolnosti, tak ako ani zena nema pravo udriet muza. Ak niekto povie ze udrel preto aby sa zenska spamatala z akehosi osialu tak to u mna nie je argument. Vzdy dotycny moze vstat a odist a nechat toho druheho v tom osiali sameho nech sa ukludni. A este otazka: On sa ospravedlnil, aj ked pomedzi zuby a co ty?
@janusienka ano mal, mal mat pevnejsie nervy na tolku potupu, ktorej sa mu od teba dostalo. Ved Ty si ho ponizila ako chalana, ryla si do neho, tala si mu do ziveho. Kedze aj on bol pod vplyvom tak jednal ako jednal. Rozhodne vsak nemozes byt na seba hrda. Ja perspektivne vas vztah nevidim. Pre facku, ktora padla a pre ponizenie, ktoreho sa mu dostalo. Toto si milujuci ludia nerobia. By som bola zvedava kvoli comu ste sa zravali pred touto fackou, pisala si, ze ste si preskakali uz kadecim vo vasom vztahu. Je to velmi smutne, pretoze ste mladi, slobodni a trt viete o realnych problemoch toho realneho zivota. Nemava vami ani rutina, ani stereotyp ani obrovska zodpovednost za deti! Napriek tomu ste si vas vztah nevazili. Vy ste mali vo vztahu zazivat najma pohodu. Asi chodte kazdy svojou stranou. Ja to vidim tak.
@mimikas v živote by som s iným nespala,také slová odo mna nikdy nepadali.a partner to vie,že by som ho nikdy nepodviedla.ja nie som z tých.ten chalan sa mi zapáčil,ked som mala zlé obdobie s partnerom.
@mimake ano,niekolkokrat som sa mu omluvila.on nemal potrebu,len ked som ho svojimi vycitkami k tomu dokopala,že či sa nehanbí udrieť ženu,tak potom sa pomedzi zuby omluvil,i ked mi povedal,že mal dôvod to spraviť.No vyrastala som v rodine ,kedy ma vždy učili o tom,že nikto nemá právo nikdy udrieť manželku,manžel to nesmie spraviť,porse chlap by to nemal urobiť nikdy,ma vždy učili.a nie,že môže si biť chlap ženu ako chce.
moja mama by už potom musela byť zabitá,ona sa stále háda s otcom a veľmi nepekne.takže oco ,kebye je moj chalan,tak ju už asi zabije....
@janusienka ty čím ďalej, tým viac perlíš 😀
moja zlata...nechcem urazit nikoho...ale toto je jak zo zlej telenovely...mala si zle obdobie s partnerom, tak sa ti zapacil iny...super...potom sa strieskate a basnis onom pred partnerom...vycitkami ho dokopes k ospravedlneniu...no ja neviem, ale podla mna zena nema pravo takto ponizovat chlapa vo vztahu ako si ho ty ponizila. A krk dam na to, ze to dlho nevydrzi...
@janusienka pozri ja ti poviem za seba. To co si urobila ty je jedna vec, to co on je vec druha. Ja som typ cloveka ktory by pri takomto chlapovi neostal. Moj uplne prvy chlapec ( velka laska kedze bol prvy) mi dal raz tak isto po hadke facku a skoncila som to hned aj ked som ho milovala. Ja som pri hadkach taky ten taliansky typ. Kricim vsetkym hadzem atd. Raz pocas mojho vztahu s manzelom ked som bola tiez pripita som mu aj vynadala a to som teda cakala co urobi. Jeho reakcia bola ze sa otocil a odisiel z izby. Ked som za nim cela napajedena dobehla prve co bolo mi povedal ze som ho tym sklamala. Hned som si uvedomila co som urobila a ospravedlnila som sa mu ( viac krat sa to nestalo) Tiez by tu mohli niektore povedat ze som si v danej situacii jednu zasluzila, ale neudialo sa tak, pretoze sa moj muz vie kontrolovat ( aj ked to ja niekedy neviem) Sam sa vyjadril ze ak by co i len raz udrel zenu bola by to prenho ta najvacsia hanba a ze to takto robia len slabosi. Takze za mna ti poviem : nie nemal na to pravo chod od neho prec
@janusienka píšeš zase a len, čo mal urobiť ona
mal odísť z miestnosti....mal ma nechať...mal ziapať....
kks, stále len, čo mal robiť ON
to ti ide
dirigovať, ako sa majú správať druhí
a TY? kde si TY?
vieš, ako sa máš chovať?
asi nie, keď si ho vyprovokovala k facke
@janusienka ja som tiez bola vychovavana v tom, ze chlap zenu nema pravo nikdy udriet, za ziadnych okolnosti. ale takisto, ze zena sa nesmie dotknut muzovho ega, pretoze je to prenho velmi bolestive. ma zena pravo opisovat vlastnemu snubencovi ineho muza, ktory sa jej paci, aj ked ju k tomu ani neprovokoval? viete o sebe tieto vase chyby, teraz je len otazka, ci on dokaze prijat, ze ho v opitosti dokazes velmi provokovat a ranit a ty ze jemu mozu rupnut nervy. moze ti hocikto hocico poradit, niektore zeny neznesu, ked ich muzi piju, niektore neznasaju ked nie su romantici, kazdej vyhovuje nieco ine a kazda sa musi rozhodnut sama co je ochotna respektovat.
Jezis ja ale budem dnes hnusnaaaa :D
Najskor sama napises, ze to ani facka nebola, len taky obsuch. V dalsom prispevku napises, ze to nebol obsuch, ale facka, lebo Ta este niekolko hodin stipalo lice. Na uvod nam vsetkym napises, ako vstal a siel si naliat caj (evidentne sa mu nexcelo Ta dalej pocuvat) a Ty si cupitala za nim, aby si mu to dopovedala. A kusok pod tym pises, ze si mu povedala, ze ked sa mu to nexcelo pocuvat, mal odist z miestnosti alebo z bytu a on na to neodpovedal. A co Ti na to mal povedat? Vsak on VSTAL A ISIEL PREC - ako sama pises! Este Ti aj povedal, ze mas prestat. Akoze co viac mal v danej chvili povedat? Chovala si sa ako male decko, tak Ta ako male decko ukaznil.
Kokos - ze umyselne si ho provokovala. To kde zijes? Na akej planete sa umyselne partner provokuje len preto, lebo som si ista, ze mi neda facku? A este pis, ze sa nic vazne neudialo. Vies, ako sa mu to muselo pocuvat? To, ze on Tebe raz spomenul nejaku peknu kolegynu - tiez o nej mlel pol hodinu v kuse a dopodrobna Ti vymenovaval vsetky jej zasne crty, postavu a podobne?
Nie, neostavaj s nim. Odid od neho po tretikrat, ale prosim Ta, v zaujme jeho dusevneho zdravia sa uz k nemu nevracaj,
@janusienka Citujem ta: a nebola som opitá,že neviem,čo drístam,bola som opitá menej než on. nikdy som nebola tak opitá,aby som nevedela,čo hovorím
No, o to viac si sa zhovadila, ze si PRESNE VEDELA, CO HOVORIS....Keby si bola ozrata na mol a trepes voloviny, tak sa to da pochopit. ALe zamerne toto rozpravat........hmmmm 😖 😖 😖 😖
Myslim, ze on ti nikdy neublizi..........ale myslim, ze by ste sa mali rozijst. Vztah, kde dvaja spolu este len randia (bez starosti, bez zavazkov, bez deti) a uz sa stihli 2 krat rozijst nema absolutne ziadnu buducnost......... Vas zastihne jedna poriadna manzelska kriza a vas vztah je kaput.
Nehodite sa k sebe.
@mimake ja som pri nom ostala po tej facke,hoci som rozmyslala reálne vtedy nad rozchodom.ale neodišla som,lebo som ho veľmi lubila,a vlastne aj ľúbim.hoci mame mnoho prekážok a problémov,máme sa radi.to obaja vieme.
lenže ja som ničím vtedy nehádzala ,ked mi jednu vycapil,ja som nemala hysteriu,ja som kludne hovorila,o tom...a on takto prudko zareagoval.Máš pefketného muža citlivého,tak sa ho drž:🙂 vačšina žien moze o kludasovi chlapovi len snívať sen.ako napríklad aj ja .ja mám nerváka,a ja to o nom viem už dlho.Iný chlap by mi nevrazil,ale niečo iné by spravil.Nič iné na svete by ma tak nesklamalo a nešokovalo,ako tá facka.Mala som o nom strašne vysokú mienku dovtedy,že by nikdy neuudrel ženu a tak...ale on je zástancom toho,že ked si to žena zasluhuje,tak jej ma streliť.zniesla by som od neho vtedy aj,keby mi povedal,ze som k....alebo niečo podobné,ale toto bolo príliš.aj ked mi fyzicky neubližil,ale psychicky áno.otriaslo to mnou .nie,preto ,ako tu píšu baby,že som sebec a bla bla bla ..ale pre to,že ja som vedela o nom,že je slaboch,že sa v živote s nikým nepobil a preto som ho lubila,že je taky mierumilovný a DOBRY chlap a citlivý,lenže jaksi ,opak je pravdou ,dokáže byť agresívny,ked ho vytočím.
vaše názory sa tu roznia ,že či mal alebo nemal ma udrieť ..ktovie,kde je pravda ,to nikto nevie...asi mi táto diskusia ničím nepomohla :( žiaľbohu
Som žena, ale musím povedať, že keď si nejaká facku zaslúži, tak by ju mala schytať. Niektoré by mali chlapi cepovať od rána do večera. A podľa toho čo som čítala, buď rada, že sa s tebou nerozišiel..akože sorry, ale hento mu ideš vyprávať? A teraz sa tváriš, že ťa ide pri každej príležitosti zabiť?
ty kokos...ty fakt potrebujes poriadne slahnut, ale aby sa ti vratil rozum....to ze sa chlap nepobije s niekym je slaboch?????????? Tak potom ja mam najvacsieho slabocha pri sebe 😀

@cmulinko tak ale zase vylepit jej nemusel.tak neobhajujme jeho facku.a z toho,co pise je aj on pekny kvietok a cudujem sa,ze jej len obsuchol lice,ked je taky nervak