Má jeho žena nárok na moje auto?
Partner (s ktorym som nebola zosobasena, ale chodili sme spolu) ma manzelku. Tahali to spolu vpodstate iba kvoli detom, o mne nevedela.
My sme viac menej normalne fungovali sem tam prespaval u nas na byte, chodili sme na dovolenky atd. Minuly rok mi kupil auto, vsetko bolo ok. Ale jeho manzelka sa o tom dozvedela, urobila bordel, chce rozvod atd no a okrem toho pani sa teraz rozhodla ze vraj mi to auto nepatri ze ho mam vratit im do rodiny.
Existuje nejaky zakon ze by som ho musela vratit? Auto je normalne na mojom mene.
No fuj je mi na grc neznášam ženy ktoré dokážu mať pomer so ženatým mužom a ešte prijať dar auto tak toto fakt . On okradol svoju rodinu o financie aby zaplatil tebe auto . Prepáč ,ale prídeš mi ako ,,lacná .....,,ktorej za sex kúpil darček . A jeho žena dúfam že ho kopne do zadku oberie a čo najviac majetku a potom ho kopneš aj ty lebo nebude mať keš a tak padne na hubu tak mu prajem .
@betulinka1 nie lebo ona by bola manzelka a matka ako zo zurnalu 😉 jej by sa take nikdy nestalo.
@tiezjedna nerád jej, nech si ho nechá .A manželka nech mu odsúhlasi striedavku. Potom bude oddychnuta manzelka, a bude počúvať rádio v novom aute, čo si kúpi z vyrovnania z BSM
Asi práve pre toto funguje ešte inštitút ako manželstvo,aj ako právny akt A nie, vydávať sa nechystám (ja osobne),aj keď verím,že niekto to považuje len ako akt lásky 😊.
V hotovosti zaplatiť auto je sila. Som zvedavá ako to budú na súde dokazovať. A tiež by ma zaujímalo ako sa o tom manželka dozvedela. S odstupom času by ma zaujímalo ako toto celé dopadne pre všetky zúčastnené strany. 🍿
Dámy, zbytocne sa tu rozčuľujete. @autorka dostala auto darom od muža, jediný kto môže žiadať dar od nej naspäť je tym pádom muz. Žena môže žiadať tak akurát započítať sumu, ktorá bola na to auto vynaložena v ramci vyrovnania BSM. Nič viac nič menej.
@autorka absolútne sa nemusíš ničoho obávať, auto je tvoje.
@anketkarka hotovostné transakcie sú obmedzené. @draik o rozvode nikde nepadlo ani slovo. Podľa autorky sa iba manželka rozčuľuje a chce auto "do rodiny".
@som_realistka tak nejako. Ja by som všetkým kurevníkom striedavku uzákonila aj so zákazom babičiek... By im spadol hrebienok😉
Aj som si myslela ze to bude real tema. Ale ako citam dalej tak som presvedcena ze nie. Fakt nemoze byt niekto tak "prazdny".....
A tie peniaze mu narástli na strome alebo ich mesiacne po 100vke nenapadko vyberal z účtu, moja ty si blbá ako tágo 🤣
A ty si nejaka jednobunkova lúza , že si nevies zrobit peniaze na svoje auto , na ktoré budes mat právny a morálny nárok len ty ? Tieto chuderky , čo len frndy otrcaju a to je cely ich zdroj príjmu ….
@draik 👍
@draik a ja skutočne netuším, prečo tu píšete co sa da robiť teoreticky a nie, ako je to v skutočnosti. Ale však jasne, ako každý pravnik.
Este raz, zena nema od milenky žiadne právo žiadať naspäť dar, keďže jej ho neposkytla. To môže jedine ten, kto dar poskytol. A ak tvrdíš niečo iné, tak určite vráť diplom.
A btw, poznám podobnú situáciu s bytom a takáto žaloba bola zamietnutá ako nedovodna. Ale píš si tu ďalej tvoje teórie, to jedine vies.
Ty máš koľko rokov keď nevieš že väčšina mužov ktorá chce milenky a majú ženy tak na tie ženy nadavaju ako sa zmenili,ako sú spolu len kvôli deťom. Bola si iba jeho matrac,nič viac. A áno,najúbohejšie čo môže byť zobrať taký dar RODINE! Nie jemu ale rodine ! A ak ma maloleté deti tak tým deťom!! Karma nezabúda a modli sa aby sa toto niekedy nestalo tebe lebo to bude riadne kruté a nechutne..ono muži sú prasteni..ale ako to môžeš spraviť žene ? Mne by to nedalo už len z Toho že by som to nespravila tej žene !!! Aj keď prvoradý je samozrejme vinník chlap. Utekaj lietať na dovolenky..a áno ty si určite o ich manželstve vedela pravdu 😂😂😂😂😂 si chudera nič viac !
@mamina7070 auto nie je nehnutelnost, kde sa uvadza ako titul nadobudnutia darovacia zmluva.
Ak kupna zmluva znie na jej meno, je auto jej. Milenec je mimo. Sud moze vsak skumat vydavky manzela v manzelstve, ktore patria do BSM.
Auto ti nemaju ako zobrat. Len je otazne ako sa ten tvoj amant zachova,ked zisti,ze manzelku bude musiet vyplatit z polovice sumy auta. Pretoze ho platil zo spolocnych penazi.
@jakubrianka auto je autorky, ona je majiteľka, zapísaná vo všetkých papieroch. Darca by si mohol nárokovať vrátenie daru, ale vo veľmi prísnych a obmedzených dôvodoch.
Že bol chlap nadržaný a teraz mu manželka prišla na prietrtky , nie je zákonný dôvod. Bodka čo sa týka auta.
To že si môže manželka dať zarátať do delenia BSM aj tento neprimerane vysoký darvje už iná vec, netýkajúca sa autorky
Ani nevieš ako sa mýliš. Máš to trocha pokrivené..
Krava povrchná .. spadneš na hubu pochopíš .
Skrz detí boli spolu, no odrazu sa uz rozviest dá a ked to chce ona? Písu ti uz pisatelky, ze auto tvoje, neviem, zavolaj si právnicke a porad sa.
Vies co by mna zaujimalo? Ani nie tak to to auto, ale ci si do neho naozaj zalubena a ci je on zalubeny do teba a ci chcete byt spolu...
Vôbec to nemusí byt troll. Presne takúto som mala jednu "znamu". On, veľký pánko, lovaty, kúpil jej auto, ale nenapísal ho na ňu, ale na jej brata, aby to nebolo také okate. On ženu doma (myslím, že v tom čase aj vážne choru) a dve takmer dospelé deti. A oni t*tosili kade tade, na víkendy chodili kade tade. Dokonca tej žene to chcela povedať po ich spoločnej "znamej". Ze aby to už konečne žena vedela. 🙈 ale táto dotyčná ho po niekoľkých rokoch nechala, nasla si oveľa mladšieho, tiež zadaného 🤣 tak bol pekne nasraty na ňu. Takže áno, veru existujú aj takéto charaktery, žiaľ.

@ivik4 nestojí ti to za to, prejdeš debila, zavru ta jak za zdravého 😀😀😀😀😀