icon

Má sa tá svadba zrušiť?

27. máj 2023

Ahojte
Poprosím Vas o radu
Sestra sa ma vydavat o dva mesiace..uz len pro forma sa maju dat pozvanky ale vsetci sa ma svadbu chystajú,rodicia su verejne znamy v okrese aj v obci,vydavat sa chce ale..
Ale ten jej snúbenec je divny
Chodi do kostola a aj jeho mama chodí na pute a su velki katolici a aj moja sestra,on si vsak ide svoje uz dost,co ju donutil s nim byvat roky pred svadbou,teraz rozbieha karieru a od vcera riesia ze on sa na svadbu este neciti
Vôbec neuznava sestrinu vieru,tvari sa,ze aj on ju ma ale nezije tak 😥nevazi si jej postoj, rodinu, svadbu chce zrusit,pohadali sa a ze na tom trva,ze nech si vsetci riesia svoje,ze on zalohy platil a je s tym v pohode,ked to zrusi,pritom maju fotografa napr kt sa zajednava rok dopredu,to nie je svadba z rozmaru,su spolu 6rokov zasnubeny skoro 2 roky
Sestra vratila snubak ale neuvedomuje si akemu pranieru ju vystavuje a aku hanbu utrzi sestra,podla mna je to sebec,mehladi vôbec na to,co sa v obci udeje ako to rodicia preziju, objednali kolace,zveladuju zahradu na odobierku, maľujú,su starsi proste to bude tazke ak to naozak zrusia..nechapem to
Tvrdi ze ju miluje ale cudne sa sprava proste toto sa robi?
Sestra spi na gauci,je tam este ekonom.situacia koli nemu opustila dream Job a odisla strasne daleko byvat a robi kratko v novej praci,nema nic usetrene ani nema kam ísť proste uplne cele zle
Este to neoznamili snazila som sa mu aj so setrou vysvetlit ze musi proste nejaký tlak vydrzat,robi si karieru a je tam uz 2 r este tak 3-4 kym bude nejaka pozicia..sestra sa vydat chce je to jej prirodzena tuzba a nie len tak zit akoze.. to nie je pre ňu..

mamula20
Odpoveď bola odstránená
deti95060810
27. máj 2023

@bylinka25 tiež si to pamätám... pohádali sa pre zákusky....

kaitlin3
27. máj 2023

Nechápem trochu otázke v tom nadpise, veď ten chalan svadbu nechce, to si to predstavujete ho tam nasilu dotiahnuť za golier kvôli dedine? Veď toto je hotová vec, on ani druhu šancu na svadbu nechce 😁

nikaeli
27. máj 2023

Môj kamatát sa asi mesiac pred svadbou dozvedel, že ho snúbenica podvádzala - chcela ísť do manželstva "s čistým štítom", tak sa mu priznala. Predýchal to, myslel si, že to zvládne, že je to už minulosť. Nedal to. Pri manželskom sľube povedal "nie". Otočil sa a odišiel z kostola. Už je to viac ako 15 rokov.

tykat
27. máj 2023

A niekto iný by si ju zobrať nechcel? Ked uz je ten fotograf rok dopredu zajednany, vsetko objednané, zálohy popletené, rodicia sa tešia. Nech teda nemajú hanbu.
PB 🙈 toto by som riešila ako posledné. Ked svadbu nechce, je divný, chce to zrušiť tak to treba zrušiť. Ci aj to je problem, ze kam pôjde sestra ked nebude s nim?

miriam11
Odpoveď bola odstránená
ivik4
27. máj 2023

Ked uz riesis nejaku trapnu hanbu, tak väcsia bude ked ju necha samu cakat pred oltarom...
By som sa nevnucovala niekomu kto so mnou svadbu nechce

jaond19
27. máj 2023

Kvoli jednomu dnu si nicit zivot?? Taka hanba neexistuje ktora by ma k tomu prinutila....

mimka1402
27. máj 2023

Hanba? To je najlepšie čo sa jej môže stať. Nebude prvá ani posledná ktorej sa zruší svadba. Lepšie byť single ako s takým trkvasom. To ozaj tak veľmi riešiš všetko možné, ale nemyslíš ma sestru a jej budúci život? Keby ju ľúbil vyzeralo by to inak. Ona si zaslúži lepší život a s niekym inym. Noa čo, každá klebeta sa rieši 3 dni, potom príde niečo iné čo sa bude riešiť. Radšej teraz rozchod ako sa rozvádzať.
Ber sestru okamžite k sebe na nejaký čas a nech začne odznova a bez neho. Koláče a všetko nestoja nič oproti zmarenemu životu s nim.

autor
27. máj 2023

No ja si myslim,ze ma ist od neho ale ona si ide svoje ze ho lubi a svadbu ze prelozi na neurčito 🙈

autor
27. máj 2023

@mimka1402 hej to som jej navrhla

autor
27. máj 2023

@miriam11 no riesim to,ze ona s nim ostat chce aj napriek tomu
Ono by to bolo ine keby sa rozídu ako to tak nejak v hanbe dalej podporovať a pokračovať vo vztahu..

lucka_ke
27. máj 2023

určite zrušiť, ak on nechce byť manžel a opora tvojej sestre je dobre, že jej to povedal vopred a nie až pre oltárom alebo po svadbe, rodičia to prežijú, susedia trošku poklebetia, sestra nech sa skúsi vrátiť do dream job práce a bývanie si nájde, neboj, podpor ju svet sa nezrúti, ešte svoje šťastie nájde

sense
27. máj 2023

Neries za sestru, predpokkadam na 18 a je drzitelom obcianskeho preukazu. Ci ty sko sestrs a aj zvysok rodiny by ste boli spokojnejsi nech ma zo zivota peklo hlavne ze je vydata? Vsetcia ss im montujete do vztahu, ale chzda bema kam ist.
A nemyslim ze chlap je zvabalec len preto ze cuvne zo svadby. A do mna keby huci chlapova rodina a ze msm tlak vydtzat lebo on chce, tak ho poslem tiez vies kam aj s rodinou.
Lebo aj zasnuby zrejme boli preto lebo sa to patri a co by povedali susedia

nelca84
27. máj 2023

Vy ho chcete prinutit, aby si sestru vzal aj ked nechce, "v podstate su rozideni" len kvoli hanbe? Tak vy nie ste ani jedna v poriadku 🤦‍♀️

luccija
27. máj 2023

On ju nedonutil odsťahovať sa a odísť z práce...bolo to jej rozhodnutie.Kolko majú rokov?

autor
27. máj 2023

@nelca84 nie,my v podstate v takomto pripade nechceme aby s nim vobev strácala cas..asi tak

kamila1999
27. máj 2023

Mne sa stalo čosi podobné, mali sme so snúbencom naplánovanú svadbu, všetko termín, fotograf, sálu a pol roka pred sa zrušila. Snúbencovi preplo, mal bokovku..najprv som tiež riešila, čo kto povie, čo si pomyslia..no ale je to môj život, tak som mu povedala, že keď bol taký šikovný a stíhal ešte na ďalšiu stranu, nech všetko on zruší, fotografa, sálu atď. nech zaplatí penále on. Rodine a priatelom som to oznámila, možno týždeň bolo rečí ale na počudovanie v pohode a uznali, že radšej skôr ako sa trápiť v živote. Takže hlavu hore, sestra nech sa tomu postaví..nech si nezničí život s takým chlapom. A nech kašle na ľudí, bude zase dobre, prebolí to💪

petamich
27. máj 2023

no neviem ci bude lepsia cesta svadba z donutenia a potom velmi rychly rozvod

zuzanka.zuzu
27. máj 2023

však v dedine povedzte že ho nacapala s iným mužom v posteli, to už dedina vôbec nerozdycha 😜

stanulienkat
27. máj 2023

To, že su šesť rokov spolu, ešte nič neznamená. Vyzerá to, že mladý muž má tvojej sestry plné zuby, len ona roky čaká kým si ju niekto zoberie. Hádka o svadbe je len cerešnička na torte. Tento vzťah podľa mňa nefunguje už dosť dlho. Mladý muž to vidí, ale tvoja sestra to asi vidieť nechce. Mnohé ženy si zakladajú na tom- len sa vydať... a sebaúcta v riti.

bu1bu
27. máj 2023

Každé čudo trvá 3 dní!!! Sestra nech si zbalí veci a ide od neho preč hneď a okamžite. A rodicia ak ju ľúbia ( co teda nepochybujem ze áno) to pochopia.. Mne by bola prednejsia moja dcéra ako akékoľvek pletky v dedine.
Kamoška zrušila svadbu 10 dní pred termínom, a všetci to prežili. Kaslala by som na akékoľvek zálohy, a poďakovala tomu trulovi ze sa mi chce spratat zo života...

elizabet173
Autor odpoveď zmazal
lumatri
27. máj 2023

Ja som si presla podobnou situaciou. Len s tym rozdielom, ze to mala byt malicka svadba. Bolo to priserne tazke prekonat nieco take, dlho som sa z toho dostavala. A teraz dakujem Bohu, ze to tak dopadlo! Mam milujuceho manzela a dietatko a som stastna, ze vtedy ta zrusena svadba ma oslobodila z nezdraveho vztahu.

jaskolka
27. máj 2023

Nechápem, ty chceš, aby sa nasilu vzali a aby, sestra sa, trápila celý život (alebo aspoň čas do rozvodu) len preto, že čo povedia ľudia, keď sa svadba zruší?
Ci sestra sa chce nasilu vydať a vy ju odhovarate? Lebo nie je mi zo celkom jasné.
On sa zenit nechce, sú prakticky rozideni, a teraz akože aa majú kvôli ľuďom vziať a po pár týždňoch sa rozvádzať?
Toto je choré, čo riešite , že čo povedia ostatní. Radšej zrušiť svadbu ako sa potom hneď rozvádzať alebo sa trápiť v zlom a nanič manželstve.
Ja som takisto mala mat svadbu ešte s bývalým, zrušila sa mesiac pred termínom. Chvalabohu, bolo to najlepšie, čo sa mohlo stať.

jaskolka
27. máj 2023

@mala_zabka "s devinou pri spánku" 👌👌😆😆

monillia
27. máj 2023

@autor vy v ktorom storočí žijete? Hanba na dedine keď zrušia svadbu,..už sa mali dávno zobrať keď toľko spolu chodia...Vazne ta otázka, zrušiť svadbu?Už ste mali mať dávno všetko porušené, čím skôr tým lepšie neblokujete kapacitu.No a sestra ,presviedčať ju môžeš aby išla domov,či sa to podari ťažko povedať, možno až keď ju frajer vyhodí. V každom prípade dostala od života obrovský dar ako začať odznova a nie uviazat si nebola na"cely zivot"

kubkovamama
27. máj 2023

To čo je,že "my nechceme aby...." Snáď je to segrina a jeho vec.Nikto nevidí páru do života ani ty,ani kamošky,ani rodičia.Neznasam takéto staranie sa.Je svojpravna,nech spraví čo ona uzná za vhodné.Ze hanba,no moje nerve

jaskolka
27. máj 2023

@nikaeli tak to fakt musela byt riadna bomba vtedy...

andrea78
27. máj 2023

Svatbu zrusit, sestru podpor ako mozes a nech si myslí kto chce co chce. Hanba nehanba, kazda senzacia trva tri dni. Toto buducnost nema, ak sa vezmu nedopadne to dobre. A je to len jej vec, neries za nu. Ona sa rozhodne, ona s tym bude zit, je svojpravna, dospela. Ty ju mozes len podporit a pomoct jej zvladnut naslednu situaciu.