Má zmysel riešiť nepozvanie na oslavu?
Zdravím Vás, máme íst svokrovi na obed mal narodeniny.
Muž ma brata, jeho ženy rodičia prídu aj jej babka s dedkom. Moju mamu nikto nevolal. Mužovi som to povedala, že moju mamu nikto nevolal, povedal, že aj tak by neprišla, čo si o tom myslite? Mam to ďalej riešiť? Ďakujem za názor….
Tieto akcie obvykle fungujú na princípe reciprocity - návratnosti. Raz pozvem ja, potom Ty. Nepozveš Ty, nepozvem ani ja. Tvoju mamu pozvali 2-krát, 2-krát prišla, niečo strovila. Tvoja mama nepozvala ani raz. Mne z toho logicky vyplýva, že ona dlží pozvanie im, nie oni jej. Rozumieš? Každá minca má 2 strany...
volala som s mamou vravela že keby ju zavolajú príde ale že nerieši, ok. Ale čo má úplne dohalo, vravela že svokrovi cez týždeň písala k narodeninám a že jej neodpísal ani to poondiate ďakujem
A ešte k tomu pozývaniu. Mama má iba mna a 10 ročného kocúra, na 60 -ku nás a svokrovcov zavolala do reštaurácie na obed, inak nerobi oslavy načo, ci iba zato aby ju niekto zavolal na oplátku? Mna to mrzí iba kvôli nej
Najprv si písala, ze mama oslavy nerobí a teraz, že vás a svokrovcov pozvala na 60-tku do reštaurácie. Tak ako je to vlastne?
@h2 vymysla,lebo sa jej nepacia komentare. Bodka.
Pozvanie do reštaurácie, nieje oslava…
Pozvanie do reštaurácie na 60 narodeniny nie je oslava??? A čo to teda je?
@h2 ved obed predsa 😁
Aspon netrep,prv,ze si len volate a pridete jej max zablahozelat a teraz uz posedenie/oslava v restike. Lebo aj ten obed k 60-tke je oslava!
@petulda333 Ja mám pocit, že na tomto koni už pomaly nie je reálny príspevok, kde by si autorka aspoň niečo neprimyslela. 😒
Prílid prezivas, príliš fabulujes. Jednoducho nemajú blízky vzťah. Ak je mama sama, tak ju volaj k vám, zaclenuj ju, nech je častejšie aj s vami. Potom by pozvanie možno prišlo. Pozvali tých, čo k nim majú bližšie. A to druhá svatka zjavne nie je.
Napísala si - A ešte k tomu pozývaniu. Mama má iba mna a 10 ročného kocúra, na 60 -ku nás a svokrovcov zavolala do reštaurácie na obed, inak nerobi oslavy načo, ci iba zato aby ju niekto zavolal na oplátku? Mňa to mrzí iba kvôli nej....Načo robiť oslavy? ...áno, presne nato načo ona na oslavy chodí, aby zablahoželala a strávila príjemné chvíle s rodinou a priateľmi... a to, že mama nieje ochotná nikoho pozvať ťa nemrzí viac?... to by som skôr riešila ako to, že ju nik nikam nevolá....veľmi sebecky nato pozeráš
A to si na oslavu hádam môžu pozvať koho chcú, alebo.
Dám si popcorn a idem čítať 😅
Autorka, príde mi to že prvý príspevok bol ok, a v ďalších už začínaš vymýšľať (klasika na koňovi, keď niekto založiť tému a odpovede sa nevyvíjajú podľa jeho/jej predstáv).
Popravde nechápem, preco to tak pitváš. Svokor si môže pozvať koho len chce a zjavne nie je s tvojou mamou v takom blízkom vzťahu, aby si chodili navzájom na oslavy. Ved sama píšeš, že mu na tie narodky ani len nevolala, poslala len suchu sms.
Nejde o tú jednu stoličku či jedno menu navyše, ide o princíp, že sa chcem na oslave obklopiť ľuďmi, ktorí mi sú (podľa môjho vlastného uváženia a nie úvah mojej nevesty) blízki, aby tam bola uvoľnená a priateľská atmosféra. Toto možno tvoja mama celkom nechápe, keďže sama oslavy nerobieva.
Najhoršie, čo vídam na akychkolvek oslavách je, ak tam niekto sedí ako 5 korún, lebo je tam vlastne iba do počtu, zo slušnosti…

ja som tiež prestala pozývať ľudí, ktorí nepozývajú mňa...veď, ak ti to vadí povedz mame aby ona robila oslavy a pozývala svokrovcov na oplátku...toto bude asi ten dôvod, nemyslíš?