Má zmysel začať vzťah s mužom, ktorý je o 16 rokov starší?
Ahojte mám dilemu a potrebovala by som poradiť aj keď viem že rozhodnuť sa aj tak musím sama. Môj problem je žeja mam 22rokov a poznam muža o 16 rokov staršieho ktory chce somnou žiť. Pozname sa už 4 roky. Začal ma tento muž baliť už v minulosti no vtedy som mala 16 nevedela som si predstaviť s nim žiť. On si našiel priatelku pisali sme si stretavali je v pohode muž. Teraz ma bali zaľubil sa do mna znovu chce byť so mnou mať rodinu. no ja sa neviem rozhodnuť či ma to zmysel ked je o domna o tolko starši a ešte aj to že ma deti jeho najstarši syn je o domna o 4 roky mladši. A viem že moja mama by neprežila keby si s nim začnem kedže ma o nom zlu mienku. Považuje ho za sukničkara. Ja sa s nim citim vyborne môžem mu povedať všetko ale sa bojim že mi bude neverny pretoze sam mi raz povedal že verny byť nevie. Ale ja verim že každy sa môže zmeniť. Tak ak by sa dalo poradte mi či ma to zmysel začať s nim niečo.
Babeny ďakujem Vám všetkým za radu 🙂 nie som doňho až tak zaľubená a nechcem byť jeho ďalšou. Vlastne nechapem ako som sa mohla zamyšlať nad vztahom s ním. Som dlho sama tak mi to asi udiera na mozog. :D Verim že najdem muža ktorý nebude ako tento.
Ono ešte teraz ste pomerne mladý,ale zamysli sa ked ty budeš mat 35 on 50 ti je strašne velký vekový skok. S mojim manželom mame rozdiel 5 rokov on za tých 5 rokov prežil rozne dobrodružstva ja tých mojich 5 rokov slobody som obetovala detom nie nelutujem to ved oni vyrastú,len je tam malinká odchylka a občas to robi problém čo potom pri 16rokoch?? Moja sestra ma o 10rokov staršieho a tam už su vačšie problemy ona je mlada a on proste už starý! Každý vlastný rozum a priority. Si mlada najdi si mladšieho. Nikdy nevieš čo sa môže stat čo ako budete mat deti a nedajbože zomrie budeš mlada a deti bez otca nerozmýšlaj srdcom,ale rozumom..
@somavi bol to len príklad. Nikde nepíšem, že všetko je o sexualite, ale je to dôležitá súčasť vzťahu. Keď má žena 35-40, je na vrchole krivky, ale jej takmer 60-ročný manžel je pomaly v jej závere. Aj keď sex mať môže aj vo vysokom veku, tá frekvencia je úplne inde, ako u 40-nika a pokiaľ to nie je vyslovene aktívny športovec a vyznávač zdravého životného štýlu, tak aj fyzicky už sú tam zmeny, ktoré môžu viesť k tomu, že ju bude priťahovať podstatne menej. Navyše, podľa všetkého to nie je ani potencionálne stabilný partner, ktorý by jej tieto veci vedel kompenzovať inak. Ja osobne si to neviem celkom dobre predstaviť. Moja mama s manželom sú niečo po 60-tke, ja nepoznám nikoho z okruhu ich známych, kto by ma skutočne mohol priťahovať. Nemám na mysli len fyzickú stránku, ale ani mentálne, ani duševne...a to sú pri tom celkom svieži a aktívni 60-tnici, ale je to predsa už vek. Ešte pred desiatimi rokmi možno aj áno z pohľadu dnešnej 40-tničky, teda tých 10 rokov rozdiel...bol tam jeden mamin kolega, ktorý bol atraktívny v tom veku. Ale teraz už nie je. Proste život ide, roky plynú. Aj na to treba myslieť. Aj u párov - rovesníkov sa postupne, pomaličky stráca mnohé z toho, čo bolo na začiatku. Nie to ešte pri takýchto rozdieloch.
necitala som vsetky prispevky, ale mala som vztah s muzom o 15 rokov starsim, bola som este mlada zaba....a som nesmierne stastna, ze to poblaznenie vtedy skoncilo. Teraz som v najlepsich rokoch, mam male deticky, manzela o nieco mladsieho a citim sa ako 20-rocna, doslova prekvitam. Uprimne, neviem, si predstavit, zeby som mala po svojom boku uz skoro 60-rocneho muza, hm 😕
U nas ten 10rocny rozdiel nieje vobec citit.a to uz sme 11 rokov a za tie roky pribudli vrasky nielen muzovy ale aj mne a ja to na nom milujem a budem aj ked bude mat 50tku na krku ja tiez nebudem mat 30tku takze tych 10rokov naozaj nie je velky rozdiel ani v nazoroch ani neviem vcom.ale ked si zena zobrala uz predtym dudrosa co nadaval na svet tak po niekolkych rokoch sa to este viac ukaze.je to vsetko o nastaveni cloveka a co vyzaruje.
Oo, never, ze sa zmeni. Aj keby ti to sam slubil, co nespravil. Sam ti povedal aky je. Nikto sa len tak nemeni. Ani koli zene.
@emilia25 do tých 10 rokov to podľa mňa ešte ide. Ale 16...to je o dosť viac, skoro generačný rozdiel. Tiež som mala ako mladá 21 ročná žabka staršieho muža a vtedy to bolo super. Som s ním sporadicky v kontakte a veru dnes si ťažko viem predstaviť, že by sme mali tvoriť pár. Rozdiel bol 15 rokov. On má teraz 57. Ja sa ešte cítim a myslím, že aj vyzerám mlado. On je už unavený (hlavne mentálne) takmer 60-tnik. Určite sú aj výnimky, veľmi vitálni starší ľudia, ale to sú presne to - výnimky.
Vyhoda v starsom manzelovi je asi ta, ze pravdepodobnost, ze svoju mladsiu partnerku vymeni za mladsi model, je nizsia.
Ale taky nevernik nie je muz na zivot.
@alaguema moja svokra ma 72rokov a musim povedat ze clovek by jej tolko nepovedal je uplne samostatna a okrem noh co sem tam bolia a tlaku co je normalne vtomto veku je to aj o genetike a hlavne aj o psychyke.svokryn otec sa dozil vyse 90tky a do choroby bol tiez uplne samostatny.clovek ma tolko rokov na kolko sa citi.
Necitala som vsetko,medzi mnou a mojim muzom je tiez taky rozdiel, spoznali sme sa ale neskor ako ked som mala 22 (vtedy som na vazny vztah ani nemyslela)... Skor ako vekovy rozdiel ma zarazila jeho hlaska ze nevie byt verny, ...zrejme mu nejde ani tak o vazny vztah a lasku ako o zdvihnutie si ega...
Niekto spominal ze muz v 50 bude chciet v klude pozerat tv s pivom v ruke a nebehat okolo deti....mizno vacsina ano ale nie vsetci, su aj taki co ziju v tom veku este aktivnym zivotom
Na nejaky cas ano..na nejaky cas to bude fungovat...ale potom to zacne to prave peklo pre teba...ziarlivostne sceny, majetnickost...kde-si, ziarlivost...vydelovanie peniazkov, ponaucovanie (ved on je strasi a vsetko vie)..
Dievca, kopes si hrob pre seba a pre tvoje dieta do buducna..cele zle. Precitaj si XY tem kde je najprv ruzovy oblacik a potom pride krute tresnutie na zem a vytriezvenie...
Pokial chces rebelovat pred mamkou alebo rodicmi, tak je to zly napad...
nema
@martu33 koncetrovat sa na to ,ze si "sama" je nezmysel. mas samu seba - svoj zivot, rozvijaj svoje konicky, sportuj, vyuzi volny cas , venuj sa svojmu zdraviu, sportuj , medituj, studuj, hladaj zmysluplne cinnosti a popri nich najdes zmysluplnych ludi. najdi si partnera pri niecom co vas spaja. to nikdy neuskodi 🙂 ..byt s niekym s kym tahate jednym jednym smerom je super, byt "sam" a travit cas na sebarozvoj je tiez super 🙂 nie je sa kam hrnut bez rozmyslu.
@emilia25 nepíšem o tom, kto sa koľko dožije, ale kto je ako dlho vitálny a mladistvý. Extrémy sú len výnimočné. Aj ja poznám 93 ročnú pani a stále žije a robí veci primerané svojmu veku, ale nerobí veci, ktoré robia 50-tnici...aj moja mama vyzerá na menej, než má. Ale mentálne sa za posledné roky zmenila. Je o niečo menej aktívna, niektoré veci, ktoré ju predtým zaujímali, ju zaujímať prestali, preferuje viac pohodlie a kľud. Proste vplyv veku je nevyhnutný a človek po 60-tke sa prirodzene prikláňa k iným veciam v živote, ako človek 40-ročný. Pripravuje sa na starobu, mení sa pohľad na svet. Teraz len preto, že máte starších chlapov, tu nebudeme popierať veci, ktoré sú raz dané.
@alaguema no ja s tebou nemôžem súhlasiť . Mne nezáleží na tom , v akej fyzickej kondícii -myslím tersz tu sexuálnu , bude manžel o 10-20 rokov . Úprimne jo ľúbim a vážim si ho a ci bude chciet sexovat raz za pol roka alebo raz za mesiac , pre mna nehrá az takú rolu . Myslím , ze toto je dosť povrchne ponímanie vzťahu . A ja tiez nebudem vyzerať ako teraz a nemyslím , ze by niekto z nas uvažoval nsd tým , ze uz nie sme pre seba príťažlivý . Veď tu ide o nieco hlbšie .
@martu33 naco si chces kazit zivot so starym chrenom? este k tomu vies o nom a sam ti to napisal.ze nevie byt verny.k tomu 4 deti.....a Teba by prwstal bavit tak po 5r mozno ked uz bude mat problemy s erekciou a ty budes v naj rokoch...ani z tvojej strany to nieje vztav na dlhe lakte.tak naco chces byt dalsou.jeho trofejou?? Ved kamaoska s nim mozes byt ale obzeraj sa radsej po mladsich.nie starych chrenov.
@somavi Fuha, neviem si predstavit prepac raz za 6 mesiacov? Vsak to musi byt hrozne! Sexualita nie je jedina cast vztahu, ale dolezita, resp. take to kriterium, ktore musi byt splnene. Spokojny sexualny zivot prinasa uvolnenie v stresovych situaciach, dodava energiu, spaja dvoch ludi a este je v tom nieco, co si teda nenahradis sportom a objatiami....
Ale cele je to taka hra so stastim, aj mladi maju niekedy problemy a ini starsi zas nie, takze ktovie, ale trend je v tomto pripade nepriazdnivy.
@somavi no a sme doma... akonáhle ide o fyzickú príťažlivosť a sex, sme všetci, ktorí tomu prikladáme nejakú dôležitosť, strašne povrchní. To sú také infantilné predsudky. Aj vzťah, kde sex hrá dôležitú úlohu, môže mať svoj hlboký citový rozmer, vieš? 😉 Sú ženy, ktoré sex nepotrebujú takmer vôbec. Pre ne môže byť starý muž v tomto smere aj ideálny. Pre iné to môže byť trápenie. Sex raz za pol roka v 40-tke?? Pre mňa by to bolo trápenie a pochybujem, že by mi to vedel kompenzovať citovo, intelektuálne, alebo akokoľvek inak. A či by sa mu vôbec v 60-tke chcelo niečo kompenzovať. Po 20 rokoch manželstva. Tam už ten chlap asi očakáva skôr starostlivosť a svätý pokoj.
@alaguema Máme v klube, na popis ktorého sa rovnako dobre hodí ústav akadémie vied ako stredisko extrémnych športov, dvoch členov nad 75r ktorí sa plnohodnotne zúčastňujú na činnosti. Jeden, legenda a nestor, dokonca v 81 a keby nebol zomrel blbou náhodou tak možno by ešte vydržal. Ja skoro v 60 nemám o nič menší záujem o život ako som mal pred 40rokmi.
@bluka2 Neblbnite, chlap alebo nemôže mať sex vôbec (čo sa môže stať komukoľvek kedykoľvek ako akákoľvek iná choroba, podobne ako väčšina chorôb sa len pravdepodobnosť zvyšuje s vekom) alebo aspoň raz za týždeň áno aj keď má 80 (tam často býva problém že nemá mať sex s kým). Takže ak je vhodná partnerka a môže tak sa nebojte, raz týždenne to bude ak drží zdravie.
@oldman50plus Tak to su myslim dobre spravy, este to neviem posudit 😀
Mam manzela starsieho o 16 rokov. No rozdiel je v tom,ze som jeho prva manzelka a mame spolu nase dieta,ktore je jeho jedine. Cize byt tebou by som ani neriesila v prvom rade vekovy rozdiel,ale mnoho inych varovnych signalov,ktore nie su u muza v poriadku hoc by bol aj tvoj rovesnik. Plus muz s detmi=muz so zavazkami na cely zivot,vzdy svoj cas bude delit medzi teba,vase deti a jeho deti. Co sa tyka vekoveho rozdielu,ma to svoje pre aj proti,to ti mozem kludne porozpravat.
@oldman50plus áno, sú takí, aj ja osobne poznám pána, ktorý má 70 rokov a športuje denne 8 hodín. Športoval totiž celý život, tak je logické, že je v dobrej forme. Ale o sex údajne záujem už nemá, manželku stále má, o nej neviem, ako to prežíva, je cca v jeho veku, tak predpokladám, že asi dobre, vytešuje sa z vnúčat a venuje im asi väčšinu svojho času a energie 🙂. Staroba je v mojich predstavách vek definitívneho duchovného dozrievania a nie aby som obiehala krčmy, či nezoženiem dákeho seniora ochotného k súloži 😎 Sporadicky sexuálne žijú aj ľudia vo vysokom veku, ale určite nie ako v 30, alebo 40-tke. Takže raz týždenne 80 ročný...nechce sa mi veriť. Určite to nie je pravidlo.
urcite to bude mat zmysel, ked Ty budes mat 60 a on 76....
@lucinka511 nikdy nevieš co sa stane , tak si tieto trápne komenty nechaj pre seba. Tak ako môj manžel môže byt aktívny este kopec rokov, tvoj môže mat nejaký zdravotný problém . Mne záleží skôr na tom , ze mam doma úžasného muža, ktorý sa o nas s láskou stará a lubi nas ako na tom , ze si možno o 10 rokov nevrznem každý týžden .

Tiez by som radila neist do toho.ale nie kvoli veku u nas je tiez 10rocny rozdiel ale hlavne kvoli tomu ze on uz ma deti mal rodinu zenu a ktoru navyse podvadzal tak uz len kvoli tomuto ruky prec chlap ktory nevie byt verny sa nikdy nezmeni.a je tu vela pribehov kde rozvedeny chlap a zena ziarli na deti.takze slobodna k slobodnemu.zapis si to hladaj aj ked vyssi vek ale hlavne slobodny bez deti kde si vy dvaja urobite svoju prvu a dufam aj poslednu rodinu.