icon

Má zmysel začať vzťah s mužom, ktorý je o 16 rokov starší?

martu33
20. jan 2017

Ahojte mám dilemu a potrebovala by som poradiť aj keď viem že rozhodnuť sa aj tak musím sama. Môj problem je žeja mam 22rokov a poznam muža o 16 rokov staršieho ktory chce somnou žiť. Pozname sa už 4 roky. Začal ma tento muž baliť už v minulosti no vtedy som mala 16 nevedela som si predstaviť s nim žiť. On si našiel priatelku pisali sme si stretavali je v pohode muž. Teraz ma bali zaľubil sa do mna znovu chce byť so mnou mať rodinu. no ja sa neviem rozhodnuť či ma to zmysel ked je o domna o tolko starši a ešte aj to že ma deti jeho najstarši syn je o domna o 4 roky mladši. A viem že moja mama by neprežila keby si s nim začnem kedže ma o nom zlu mienku. Považuje ho za sukničkara. Ja sa s nim citim vyborne môžem mu povedať všetko ale sa bojim že mi bude neverny pretoze sam mi raz povedal že verny byť nevie. Ale ja verim že každy sa môže zmeniť. Tak ak by sa dalo poradte mi či ma to zmysel začať s nim niečo.

somavi
21. jan 2017

@lucinka511 no počuj , ty tak vidíš do problematiky , akoby si to sama aj zažila . A pritom predpokladám , ze píšeš čisto teoreticky . Kdezto ja staršieho manžela mam a asi viem lepšie aké to je. Aspoň v mojom vzťahu , tak tu zas nerobme z toho drámu . Ci radšej si zavesim na krk sopliaka , co síce zdravotné problémy mat nebude o toľko skôr ako ja , ale mne ich spôsobí hodne- ako tu čítam kopec sťažnosti , ze muž na pokeci hľadal sex - a podobne vzťahové problémy. Zase romanca to nemusí byt ani smrovesnikom , tak zase nepoukazuj na vek. To je nepodstatne , vsetko je to len o človeku. A ked sme uz pri tom zdravotnom stave. Môj muž mal infarkt- a to mal 36! Nastastie vsetko dobre dopadlo a momentálne je vsetko ok. Ale prežili sme si svoje. Takze nikdy nevieš co ti život nachysta, takze by som to takto vekovo neohranicovala. A ked príde situácia , ze sa budem musiet o nho postarať , urobím to s láskou. Lebo tu on nam dáva dennidennne. A mozno príde situácia , ze sa bude musiet starat on o mna. Co ty vieš. Nikdy by som nemenila. To, ze jej nesľubuje vernosť , je uz o inom , s takým mužom by som ja nestrácala čas . To ale nejde o vek.

alaguema
21. jan 2017

@maciatkolulu pozri...akokoľvek si tu budeme nahovárať a zastierať - mladý človek je fyzicky príťažlivejší. Či žena, či muž. Aj Trump vyzeral prijateľnejšie za mlada ako teraz a nehovor, že je to jedno, lebo ti aj tak neuverím. Vekom nikto nekrásnie (a on zvlášť 😀). Do istého veku sa vieme udržiavať v skvelej forme, ale na koniec prírodu aj tak neoklame nikto z nás. Ja cvičím 5 dní v týždni, hodinu v kuse, aby som si udržala proporcie ako som ich mala pred 7 rokmi, kedy som pre ich udržanie nemusela robiť takmer nič. U mužov to platí tak isto. To len oni radi veria, že to tak nie je 😉

dharmasanata
21. jan 2017

Ja som mala o 15 staršieho ale už by som do toho nešla ...a to som isla do vztahu skoro ako 30tnička nie 20 ako ty...bude ti určite chýbať aktívnejší život...

gita17
21. jan 2017

@martu33 chces sa s nim porozpravat a potom sa rozhodnut? Skus sa sustredit na skutky a fakty, nie je na recicky. Ludia toho nakecaju ale skutek utek 🙂

majcika
21. jan 2017

Jeho posledná veta by bola tá, ktorú použil...ze nevie byť verný....to kam sa žena dopracuje aby jej toto povedal chlap s ktorým premýšľa, že vytvorí rodinu. Za mňa Nikdy...ak nevie byť verný nech si hľadá seberovnu... Nie moc vernu

lucinka511
21. jan 2017

@somavi dobre ale nepis prosim Ta mladej babe kt je na vazkach.ze to moze fungovat.kedze ten jej o 16r starsi priatel jej povedal.ze verny jej nebudu.tu by som uz vobec nepisala o tom ako to mne funguje so starsim partnerom..a ano par prikladiv zo zivita kde vyssi vek nebol vzdy idealny...moj dedko a babka.tam im to mic nefungivalo a viacej starsich ludi.kde zena v mladom veku sa staral i starsieho manzela ale lasku som tam nevidela...ale jasne moze to dopadnut ako aj ty pises ale ze starsi luz sa postara o mladsiu.ale 16r badat este ked sa jedna o tak mladu 22babu.nech sibuziva a hlasa seberivnehi nie viazat sa na stararsiehi pana so 4detmi kt jej nedokaze byt verny....to ake tobty mas doma nieje podstata diskuske.

lucinka511
21. jan 2017

@maciatkolulu tak ale ty si si nenasla v 20 stareho chrena.kevy ano mozno inak pises.ale sibsa s tvijim podla tvojich sliv stretla po zenite uz..cize gam je to troska ine.a zasa 10r je ok.vcelku prijatelne i ked vekom sa to aj tak odzrkadli..tym si bud ista..Ale tvrdit niekomu ze vztah 22 rslobodnej a 38r so zavazkami.chronickeho nevernika moze vydrzat je dost scestne.

martu33
autor
21. jan 2017

Tak už nie sme v kontakte.ževraj som ho sklamala kedže som ho odmietla. Ale ja verim že som spravila správne. 🙂 Som mladá mam čas na rodinu a verim že najdem toho praveho ktory bude verný bez zaväzkov a nebude taky chruno ako tento. 🙂

somavi
21. jan 2017

@lucinka511 autorka v úvodnom príspevku nepísala , ze jej povedal , ze jej nebude verný . A ja nemam čas citát všetky príspevky . A ty si mi tu začala cosi o plienkach pre seniorov, co sa ma teda kus dotklo, prepáč . Ja som mala tiez 22 ked som si "zavesila " na krk môjho muža a nemam pocit , ze by som si neužívala život . Ale asi každý pod pojmom užívania si, mysli nieco ine ze? A ty mi prosim ta nediktuj co ja mam komu pisat .

somavi
21. jan 2017

@martu33
@martu33 o tom to je, ked si to tak necítila a nemala si chut na rodinu , urobila si správne .a v tom prípade je jedno ,ci mal viac o 1 rok alebo o 16😊

somavi
21. jan 2017

@lucinka511
@maciatkolulu pána beka, ze uz si po zenite... 😀😀😀 žena, ty ako rozmýšľaš preboha?

doty1
21. jan 2017

@martu33 nooo, včera pred deviatou večer to bol človek, s ktorým ti je výborne a môžeš mu všetko povedať a dnes je to už chruňo 🙂
Bolo to tuším v Perinbabe, "Mládí být krásné, chtěl bych to ještě jednou zažít. Hergot." 🙂

lucinka511
21. jan 2017

@somavi tak som ti opisala beznu realitu ako zvatsa byva.ja neviem preco si sa urazilo pri talom velkom .vekom rozdiele to je celklm realne.urazit som ta nechcela.ale co je pravda nieje hriech. tak potom si si malanporiadne precitat prispevok a reagovat ..a sa tam splminala nevernosy tu by som jaburvite nepisala o tom ake to je uzasnw but so starymmmuzom.skor by som sa zamerala na tu neveru a to ze uz doma ma 4 deti.z toho by bol tazko krasny vztah.nakolko ten oan ma vela zavazkov z predosleho vztahu...a s tym su spojene zvatsa aj problemy.

dilino
21. jan 2017

za 10 rokov budeš mať ty 32 a ON už 48 ty budeš chcieť mať deti ako každa žena a možno ich budeš mať v 30 a ON už by mal byť dedo pre svoje vnúčata ked pišeš že jeho syn ma teraz 18 rokov dalej pišeš že ti povedal neviem byť verný tak to už iba samo o sebe dalej že mal priateľku ked si bola mladšia ty že si si s nim nechcela začať a chodil za tebou tak ju vlastné klamal bol jej neverný nevera nieje len o tom spať s niekým ale aj mať vzťah a chodiť inám za inou ženou to je tvoj pripad ja by som do toho na tvojom mieste nešla never sladke sľuby rečičky a ked na to pride urobi ti dieťa ak vôbec bude chcieť s tebou ho mať a potom vezme nohy na plecia a zdupka jedna radosť to si radšej dobre premysli aby si neskôr nemusela ľutovať.

maciatkolulu
21. jan 2017

@lucinka511 prosim ta po akom zenite, co to meles kocka😨 toto snad nemyslis vazne? Ja nechapem, ako sa mozes vobec opovazit napisat nieco take, ked nevies kedy sme sa stretli a kto ma kolko rokov a co je podla teba "po zenite"???? Toto je fakt trosku uz smiesne....a trosku trapne, nemyslis?

somavi
21. jan 2017

@lucinka511 nevšimla som si, ze písala , he verný byt nevie. Tak to samozrejme nie je o com . S je jedno v tom prípade koľko ma rokov .

maciatkolulu
21. jan 2017

@lucinka511 pozri, opakujem sa ako papagaj, napisala som svoju skusenosta, na co mam pravo, napis ty svoju a bude, mas na to pravo, ja ta tu neposudzujem, ci si mlada, stara, ci mas stareho, ci mladeho, ci ziadneho😉 ja som napisala, ze moj ex mlady sa zachoval ako absolutny chruno a moj muz "po zenite" inak aktivny, zdravy, plny energie, je ten pravy chlap, kazdy nech si robi svoje, kazdemu sa paci ine, takze mam pravo napisat snad aj toto, niekomu moze absolutne fungovat aj 20.rocny vekovy rozdiel, proste ich vec, nie kazdy chce zit aktivnym spolocenskym zivotom, nie kazdy sa potrebuje flakat po nociach a behat po party, kinach, niekto moze chciet sediet doma pri krbe a preberat zlu ekonomicku situaciu v ugande😅 - to ako priklad, takze sa krot, pretoze ja som jasne napisala svoju skusenost a rovnako som napisala, ze zit s clovekom, ktory povedal, ze nedokaze byt verny, je blbost a navyse autorka je trosku este asi mierne pubertalna, lebo za jeden den taka zmena nevypoveda o nejakej velkej zrelosti, takze prijemny vecer, ideme si menit navzajom plienky😅

natalkanasta
21. jan 2017

@martu33 Super!! Samozrejme, ze si sa rozhodla spravne. Este sa moze stat, ze zacne dobiedzat, ze si jeho osudova laska a nemoze bez teba zit, nenechaj sa potom oblbnut. Ono je to tak, ze ked si dlhsie bez priatela, ze po niekom prirodzene tuzis, ale netreba sa uspokojit hned s hocikym, som rada, ze si sa takto rozhodla!! 🙂

lucinka511
21. jan 2017

@maciatkolulu suhlasim.len 22 rocnej babe by som nepisala ake to je uzasne mat taky.velky vekovy rozdie .ked ten o kt pochybovala ma uz 4 deti a povie jej ze verny nevie byt...troska treba aj vesiet rozlisit situaciu.kebyze tam riesi len vek nepoviem ale takto navo jej je s prepacenim starych .neverny chren so zavazkami?? a uz sa k tomu nemam ako inak vyjadrit.

maciatkolulu
21. jan 2017

@lucinka511 akoze ok, ale nevsimla si si co som pisala?

somavi
21. jan 2017

@maciatkolulu super si to napísala 👍😊

rusalkablack
21. jan 2017

ja mam uz po patdesiatke, a zivotne skusenosti ma naucili - mladi k mladym, stari k starym.

alaguema
21. jan 2017

@rusalkablack jednoduché a výstižné 😉
Ono je to celkom iný pohľad z retrospektívy a iný je ten, že mám chlapa 2-5 rokov a je úžasný, aj keď má o 15 rokov viac...určite môže byť. Ale tú naozaj presnú správu zo vzťahu môže človek dať až na konci. Keď sú spolu 30-40 a viac rokov.

germaniawerks
21. jan 2017

keď máš sexi telo nohy riť atď . tak choď do toho ale inak ne lebo ťa zvalcuje nebudeš mu stačiť čo sa týka lásky

somavi
21. jan 2017

@alaguema ty strašne píšeš hlavne o fyzickej príťažlivosti . Ako ta nepriťahuju starší pani , ako každý den cvičis a podobne.. veď o to vôbec nejde predsa. Ja mam 30, manžel 45. Sme spolu 7 rokov. Priťahuje ma a priťahoval . Ale moje city voči nemu sa nezmenia ani o xy rokov , ked mu pribudnú vrásky . A ano , bude starý časom. Taktiež ako aj ja. Tiez budem on10 rokov vyzerať inak ako ked sme sa brali. A aj tvoj muž bude raz starý . Akurat , ze ja popri tom mojom budem možno vyzerať mladšie . A vôbec neriešim nejake starnutie , ani vitalitu , ani sex . vek u nas nehrá ziadnu rolu. To, ze ta nepritjuju 60nici je n poriadku . Ani mna . Resp ked ja budem mat 45 s môj muž 60, asi sa mi teiz iný 60ici nebudú páčiť . Ale môj muž ano.

alaguema
21. jan 2017

@somavi ja fakt neviem, čo ty riešiš...reagovala som v poslednom príspevku na inú osobu, nie na teba. Naozaj nechápem tvoju potrebu mi dokázať, že máš úžasné manželstvo a že aká výhoda, lebo popri starom mužovi budeš vyzerať mladšie, no fakt úžasné, ale asi len pre teba, mne toto fakt nič nehovorí, nepotrebujem to, ale....veď dobre, ja ti to prajem, naozaj ma nemusíš viac presviedčať, verím ti, ok...choď radšej za ním, lebo to začína vyzerať, ako keby si presviedčala samu seba...no, a majte pekný večer, ja by som šla tiež za mojim mužom, keby nebol na služobke 😉

madana
21. jan 2017

@martu33 necitala som kto Ti co poradil,ale podla mojho nazoru ak nevyskusas nikdy nebudes vediet ci by vam to nahodou neklapalo.....na druhej strane,ak to skusis- zit s nim,nedajboze mat s nim nieco viac,mozes sa dost popalit.
16-rocny vekovy rozdiel nie je najvacsim problemom medzi vami,skor to vidim s mojimi zivotnymi skusenostami takto,ze tento muz Ti asi verny velmi nebude.Nie je to typ verneho cloveka...v jeho 20 rokoch sa uz stal otcom,a odvtedy uz mal zrejme viacero pomerov s inymi zenami,a takeho muza tazko prevychovas...a mozno aj ked si naivne teraz myslis,ze Ty ho casom prevychovas a on sa urcite zmeni eeee takito typkovia -suknickari sa nemenia....nie su spokojni nikde a so ziadnou!!!
A aby si neskoncila tak,ze Ty ho budes casom doma s detmi cakat,a on za ten cas bude s inou a to bez najmensich vycitiek.

somavi
21. jan 2017

@alaguema ja som reagovala na spravu , ktoru si adresovala mne, takze neviem o com píšeš . Ja samu seba presviedčať nemusím , neboj . Ty chod radšej cvičiť teda , aby si sa mužovi páčila aj o 10 rokov 😊 pekný večer

luckabac
22. jan 2017

Nič v zlom dievča ale ty musíš mať v hlave nasraté. Už len pre tie posledné tri vety.

majkam6
22. jan 2017

no nechcem sudit ale moj.manzel je vo veku tohto pana a mne pride az uchylne ze by sa mal pozerat za 20rocnymi.ja mam 35a pracujem s ludmi a uprimne s 22rocnymi nemam zrovna rovnake zaujmy,temy a toboz nie prirority.sice chapem aj chemia spravi vela,ale ked vyprcha co potom.a ked ti povie muz v zaciatku vztahu ze nevie byt verny a ty uznavas monogamny vztah utekaj a ani sa neobzeraj.