icon

Majiteľka ma vyhodila z bytu

23. dec 2021

Ahojte , majiteľka mi dala týždeň na vysťahovanie sa , tvrdí že som porušila pravidlá.
Asi pred 3 mesiacmi som sa jej opýtala, či by som si mohla kúpiť psíka , lebo mi je smutno samej , malého , nejakú čivavu, alebo iné “kabelkové” plemeno.
Povedala, že zvieratá v žiadnom prípade. Asi mesiac a pol nato som si kúpila rybičky maličké akvárium s pár rybkami. Nejak som nepovažovala za dôležité jej to oznamovať lebo veď .. ryby 🤦🏻‍♀️
Predvčerom prišla s mužom vymeniť led pásik pod linkou a úplne sa vytočila a dala mi týždeň nato aby som sa “spakovala” viem že už nevyriesim nič , nesplachnem kvôli tomu ryby do záchoda len ma zaujíma či to je vážne až take vážne porušenie pravidiel ? Vyhodili by ste zato nájomníkov ?

Strana
z3
autor
23. dec 2021

@vroni nieee ja už som pobalena dokonca už máme s kamoškou vybavený domček na prenájom a môžem si tam aj írskeho vlkodava doniesť 😂😃 len zabijam nudu posledné dni a zaujímal ma pohľad iných , že či sa nájde viac takých, ktorí by vyšmarili nájomcu z bytu resp. Či je niekto, komu by tiež ani vo sne nenapadlo že ryby budú problem.

vroni
23. dec 2021

V praxi som sa stretla so zákazom zvierat len mimo sk a aj vtedy sa viac či menej týkal len psov, ja byt prenajímam, klauzulu o zvieratách nemám žiadnu a ani som ju zatiaľ nikdy nepotrebovala. Aj keď priznávam, že by sa mi asi malo páčilo, keby som sa dozvedela, že môj najomnik je nadšený chovateľ 200 tarantul....

evaachesa
23. dec 2021

@zuzanockamt Pred koronou sa byť rýchlo prenajal, no tento apríl počas koronu sme veru maly problém nájsť niekoho. Keď sa vyľudnila BA a väčšina pracovala z domu, klesol záujem o byty na prenájom. 2x sme aj zmluvu podpísali, no z jedného pána sa vykľul podvodník a druhý párik sa deň pred nasťahovaním rozišiel 🤦 takže u nás bol byt 2 mesiace prázdny. Alebo len máme smolu 😏😀

autor
23. dec 2021

@vroni ja som sa jej chcela potom opýtať že či ani škrečka alebo morča ale to by som určite vyberala z klietky a buď by behalo po byte alebo tak , tak som ani neskusala , vtedy mi trklo že Ježiš veď rybičky ! S tým určite nebude mať problem 😂
Keby som bola vážne taká ako ma tu opísali tak si kúpim na tajňaša psa a pred plánovanými kontrolami ho dám rodičom aby nevidela. 😃 ja mám zo zahraničia práveže skúsenosti že zvieratá neriešia lebo tam platíš taký vysoký ten depozit že bežný Slovák toľko nezarobí za štvrť roka😃

autor
23. dec 2021

@evaachesa ja by som byt nikdy nechcela prenajímať asi , pozerám na fb tie skupiny o podvodníkoch a tak a to je strašne čo dokážu ľudia porobit s bytmi.. moja kamoška tiež napríklad , byt jej platí frajer s ktorým tam nebýva , cely ho vyplatil aj depozity ma tam záhradku , majitelia povedali že psíka môže mat ale musí byt riadne venčený, nie aby si spravil záchod zo záhradky , minule som u nej bola a samé ho*ná na záhrade 🤦🏻‍♀️🤦🏻‍♀️
Ja si vážim všetko keďže som nato tvrdo makala aby som tam mohla bývať v tomto aj v každom pred tým 😃

zuzanockamt
23. dec 2021

@evaachesa my sme riešili nájomníkov aj počas tejto pandémie a pohoda, závisí od mesta, od lokality v meste, vybavenia atď

kittykat22
23. dec 2021

Zavazok je jasny. Majitelka ma peniaze, ty mas byt. Zmluva hovori jasne. Rybicky su povolene, pokial niesu vyslovene zakazane. Ze si majitelka mysli, ze do tyznda odides? Moze zabudnut. Zakonna lehota je jasna. Ohanat sa, ze si nieco porusila, co nie je v zmluve? Tak prepac, ale asi nie. Ako chapala by som keby si tam mala macku - lebo tie skriabu casto a fakt dokazu poskodit byt. Alebo stena ktore vsetko hryzie. Ale rybicky?????

kittykat22
23. dec 2021

@vroni ake poucenie? Majitelka moze penit kolko chce. Zakon je platny pre vsetkych. Neexistuje, ze vyhodi najomnika mimo stanovenej vypovednej lehoty. Pre teba, pre mna, pre najomnicku aj pre majitelku. Pokial nemala v zmluve, ze zvierata su zakazane tak si domov moze priniest aj leva 🤷🏻‍♀️🤷🏻‍♀️ Peniaze brat, to ano, ale dodrzovat zmluvu to nie?

vroni
23. dec 2021

@kittykat22, skutočne? A podľa akého zákona? To zviera, mam na mysli. Toto je jedna z nevýhod neexistencie zákona o prenajme bytov. Proste šedá zóna. Áno. Vyhodiť zo dna na deň ju nemôže. Ale zakázať ryby jej môže. Ak nemajú klauzulu, že každý doplnok zmluvy musí byť v písomnej forme (a väčšina zmlúv, ktoré som doteraz o bytoch videla ju nemala), tak jej môže zakázať aj ústne, telefonicky alebo doložiť inzerátom, že to bola podmienka od počiatku. Takže v tomto prípade sedí na dlhšom konári majiteľ. Ale myslím, že toto autorku netrápi.

kittykat22
23. dec 2021

@vroni https://www.ppn.sk/33/podnajom-a-chov-domacich-... zmluva alebo cau.

https://www.profesia.sk/kariera-v-kocke/legisla... co myslis, ze prenajimanie je seda zona? ze na prenajimanie neexistuje zakon? To si asi robis srandu nie.

karolinakr
23. dec 2021

A dá ti aspoň tých 1100eur depozit naspäť či nie? Povie. že si porušila zmluvu a rybka jej okúsala nábytok?

diusqa761
23. dec 2021

Inak ženy , nezdá sa to ale aj ryby vedia poškodiť nábytok . Máme už roky (niekedy máme ryby 3, niekedy 2 teraz nám ostala 1 , náš dôchodca 😅) a museli sme kvôli nim už skrinku vyhadzovať. Mali sme akvárium na takej lacnej kancelárskej skrinke zo sconta a tie ryby keď boli hladné alebo nespokojné od zlosti prskali vodu z akvária von a nie málo. Občas keď sme si to hneď nevšimli že sme neboli doma atď tak sme našli všade naokolo akvária kde prskali napučané a neskôr sa kvôli tomu aj lak úplne popraskal. Bola to biela skrinka a bolo to tam poriadne vidno aj tie flákance z vody aj všetok popraskaný lak. To nehovorím ako vyzerala stena pri akváriu. Ale to je jedno. Porušila si pravidlá o ktorých si dobre vedela tak sa treba s tým zmieriť. Na druhú stranu majiteľka ťa do týždňa vyhodiť nemôže , existuje niečo ako zákonná lehota .

vroni
23. dec 2021

@kittykat22, čítaj poriadne. Hneď na začiatku je napísané, čo ak podmienka v inzeráte NEBOLA. Tu bola, takže je nepotrebné ukotvit to ešte raz v zmluve.

ice8
23. dec 2021

@moonikajan najomnika nemozes vyhodit len tak, a jej pravidla musia byt v rozsahu zakona..

vroni
23. dec 2021

@kittykat22, tebe čítanie asi veľmi nejde, že? Samozrejme, že existujú nájomné zmluvy. Neexistuje zákon o prenajmoch bytových priestorov. Špeciálny, ktorý pojednáva len o bytoch.

ice8
23. dec 2021

A vadil by jej aj zivy kapor na Vianoce?

karolinakr
23. dec 2021

Ja sa do takýchot diskusií ani moc nechcem zapájať, lebo raz tu bola a majiteľky prenajímaných bytov tu robia hon na čarodejnice, raz som dala niektoré perly na diskusiu na fcb, toľko smajlíkov som davno nedostala Kto chce psa biť, palicu si najde, ja by som skrz rybu nevyhadzovala, niekto chce a môže vyhodiť. Ja som tiež platila načas bez problemov dlhy čas a raz som bola na dovolenke, 1 deň som sa opozdila, tak najomca chcel zo zámočníkom vypáčiť dvere a všetky veci mi vysťahovať pred barák na cestu, takže mňa nikto nepresvedčí, že všetci najomcovia sú normálni.

karolinakr
23. dec 2021

@ice8 asi hej

sticker
evaachesa
23. dec 2021

@autorka veru ako vravíš, je to hrozné ako poniektorí dokážu tie byty zničiť a nevážia si lebo to nie je ich...potom ako sme mali zlú skúsenosť s chlapíkom čo mal pravdepodobne v pláne nám vykradnúť byt, som sa pridala snáď do každej skupiny na FB kde riešia podvodníkov a preklepla som si každého potenciálneho či ho tam nenájdem 😀... odteraz si už ľudí preverujem aj v registri dlžníkov pre istotu...no nie je to sranda veru....ale toto čo tebe urobila majiteľka je prestrelené 😏🤦

@zuzanockamt byt máme vo vyhľadávanej lokalite, komplet zrekonštruovaný a moderne zariadený, no žiaľ mali sme smolu na ľudí a aj preto sa to tak natiahlo 😏

autor
23. dec 2021

@karolinakr dá mi ich, neviem teda ako to je úplne presne , ale myslím že depozit slúži na pokrytie škôd poprípade nevyplateného nájmu alebo energii. Nič z toho tam nieje keďže som nič nepoškodila , naopak ešte som opravila to čo tam mala ona pokazené keď som sa nasťahovala 😃 moja chyba.
Aj v iných bytoch v ktorých som bývala som mala vždy super vzťah s majiteľmi aj po rokoch si napíšeme s niektorými na sviatky a tak občas ako sa majú. Vždy keď sa mi niečo pokazilo (nie mojou vinou) tak som sa to snažila riešiť sama na svoje náklady aby som ich čo najmenej otravovala, a tak som myslela že to bude aj teraz, oni majú syna v zahraničí dlhé roky tak boli sami, nemal im kto pomáhať keď potrebovali, tak som to robila ja keď sa mi dalo. Teraz mi trklo že možno sa ich syn chce vrátiť 🤔

ice8
23. dec 2021

To co si opravila mozes znovu pokazit 🙂

ice8
23. dec 2021

napriklad ja som raz mal byt v BA, teda bol som v prenajme, bol som tam sam, o pol az 1 rok sa mi majitelka ozvala, ze ci som pouzival chladnicku, lebo je pokazena, ze su tam 2 nove baby a ze nic s tym nerobili. Povedal som ze nie, ani ja som ju nepouzival, uverila. A to som bol sam mlady chalan vtedy este na 2 studentky, a majitelka mi uverila.. Preco? No ja neviem, mal som tam nedoplatok na elektrine, ktory ju šokoval par mesiacov po tom, co som odisiel, lebo chcela ten byt predat, nakoniec nepradala :D neviem, mne to bolo jedno, pretoze som za +30eur ziskal byt ovela blizsie k centru. No ale ten nedoplatok som zaplatil, asi jej odlahlo, lebo cakala, ze sa neozvem.. Potom mi poslala dakovny dopis, a mala pocit, ze som byt aj vymaloval, lebo mala pocit, ze je krajsi ako ked mi ho dala do prenajmu.. Mna ucili, aby som cudzi majetok nenicil, tak som bol nauceny.
Ten druhy byt, tam tiez som mal asi nedoplatok, ale vtedy som to nejak neriesil, nechapal, kedze som tam len studoval/pracoval, ani neprespaval, tak som prakticky nepouzil ani kubik vody, ale to mi uz nedopropisovali - takze aj taky majitel existuje.. A to moze byt v takom byte.. celkom v pohode aj 200eur za ten 1 rok.. Mne to bolo jedno, byty posluzili, mal som svoj pokoj, mohol som studovat, pracovat.. Ale je to "sranda",ako ludia okradaju ludi..

abbey1
23. dec 2021

My prenajímame.na Svk a prenajimame si na Svk. Sama vo vlastnom chovám.množstvo domácich zvierat, ale najomnikovi by som žiadne ziera nedovolila. Rovnako c zahraničí som snad v každom inzeráte videla presne uvedené, či je ci nie zviera povolené. I v nájomných zmluvách máme presne uvedené pravidlá ohľadom domáceho zvierata.
Ak si raz také pravidlá dohodnem, nebudem ich obchádzať.

kik3677
1. feb 2022

To ti normálne prišla do bytu ked si tam nebola? Som v prenájme skoro 2 roky a v živote tu majiteľ nebol 😅 ale len na kontrolu... Samozrejme som seriózna ale proste tu nebol

Strana
z3