icon

Majiteľka ma vyhodila z bytu

23. dec 2021

Ahojte , majiteľka mi dala týždeň na vysťahovanie sa , tvrdí že som porušila pravidlá.
Asi pred 3 mesiacmi som sa jej opýtala, či by som si mohla kúpiť psíka , lebo mi je smutno samej , malého , nejakú čivavu, alebo iné “kabelkové” plemeno.
Povedala, že zvieratá v žiadnom prípade. Asi mesiac a pol nato som si kúpila rybičky maličké akvárium s pár rybkami. Nejak som nepovažovala za dôležité jej to oznamovať lebo veď .. ryby 🤦🏻‍♀️
Predvčerom prišla s mužom vymeniť led pásik pod linkou a úplne sa vytočila a dala mi týždeň nato aby som sa “spakovala” viem že už nevyriesim nič , nesplachnem kvôli tomu ryby do záchoda len ma zaujíma či to je vážne až take vážne porušenie pravidiel ? Vyhodili by ste zato nájomníkov ?

evaachesa
23. dec 2021

Myslím si že to bola zámienka. Asi jej to padlo vhod...možno má nejakú náhradu (vie zvýšiť nájom) alebo tam pôjde nejaký známy. Neverím že v tejto dobe a ešte pred sviatkami keď je problém nájsť normálneho nájomníka si toto dovolí. Tiež prenajímame byt a skoro 2 mesiace sme nevedeli nájsť normalnych nájomníkov.

autor
23. dec 2021

@karolinakr do 10L tuším 😃

moonikajan
23. dec 2021

@simca06022011 pani nenapisala ake veľké akvarko. Každopádne ja som prenajimala a tieto "banality" stoja veľa peňazí. Napriklad výmenu podlahy kvôli vydutym parketam (aj keď sa vyleje kybel), co už potom človek z najomnika nedostane. Proste nastala strata dôvery. Mne zničil prahy a lišty podlahy "malý psík", ktoreho som dovolila. Myslíte, že mi niekto preplatil opravu?

cacianka
23. dec 2021

Veľké ako uhorková fľaša 🤭 pardon 1 vedro....
Praskne sifón, alebo hadica na wc, premoká vaňa/sprchový kút ti narobí inú šarapatu.
Ale pozri si zmluvu a podmienky ukončenia, aby si neprišla o zálohu

ice8
23. dec 2021

@moonikajan a zaloha nebola? ved zalohy toto riesia - resp ako sa tomu odborne hovori, kaucia ?
autorka-
tak ak sa boji, ze praskne akvarko, tak si kup toto, daj do toho akvarko (pozor, aby neprasklo pri zdvihani, pocul som ze akvarka praskaju), a potom ak bude mat stale problem, tak nech Ti da na PAPIER matematicke vysvetlenie a nech sa podpise vlastnym menom, ako to ohrozuje byt.

carambolos
Odpoveď bola odstránená
abbey1
23. dec 2021

10litrove akvárium? To je aké prosím ťa? Čo v ňom chováš? Môžeš sa hnevať a nechápať koľko chceš, ale pokiaľ raz je vyslovene uvedené, že žiadne zvieratá, máš to akceptovať, alebo sa vopred dohodnúť.
Kto vie, čo ešte iné je vo veci. Nejako veľmi neverím, že toto je hlavný dôvod na ukončenie nájomnej zmluvy.
Možno tam už bolo a je niekoľko drobností a toto len utvrdilo majiteľov, že ti nedôverujú. Alebo sa ťa skutočne potrebujú zbaviť a rybičky im padli vhod. Ale no neviem.

moonikajan
23. dec 2021

@ice8 nie zaloha nebola predstav si. A majiteľka jej nič nemusí nič dávať písomne, je to jej byt a jej pravidlá.

simca06022011
23. dec 2021

@moonikajan ale to su bezne nehody ktore sa stavaju, bohužiaľ na to sa berie zaloha a bohužiaľ to sa stava... A kazdemu a nie len nájomníkovi. Mne by ziadna majitelka bytu taketo veci nediktovala, nech so poskodenie da do zmluvy, rybicky v 10l akvarku ani 20l nie su pes ani macka.... Pre kazdeho plati zmluva.

simca06022011
23. dec 2021

@vroni 400l akvarko urcite autorka nema... Staci citat.

ckatka
23. dec 2021

Máš zmluvu alebo nie?
Aké sú tam podmienky vystahovania?
pokiaľ si mala v zmluve zakázané domáce zvieratá, porušila si pravidlá. Je jedno aké zviera. Ryba je zviera. Keby aj v 7decovom pohári.

zuzanockamt
23. dec 2021

@evaachesa že problém nájsť nájomníka 😂 prenajímame byt a je obrovský záujem vždy

mogaa
23. dec 2021

no môj názor je že ak niekto povie že nechce v byte žiadne zviera, tak žiadne zviera,....

nadazdi
23. dec 2021

8 rybičiek v 10litroch je dosť bieda 😅 na 1cm rybky 1liter vody, takze na tvojom mieste by som sa vykašľala na byt a aj na akvaristiku 😅

pandorra
23. dec 2021

Aké rybky máte v takomto akváriu? 10 l je strašne málo na akvárium.

madeline1
23. dec 2021

To neries, ci je to porusenie. Povedala ti, ze mas odist, tak si hladaj nieco lepsie. Cez sviatky bud u vasich, od noveho roka mozes byvat inde.

jana_eyre_2
23. dec 2021

@vroni tak isto sa ti môže vysmyknut hrniec plný vody, to bude to isté ako rozbité akvarko..

@autorka za rybičky je to maximalne prehnane a fakt smutné, že teraz pred vianocami (!) Dá týžden na vysťahovanie?! To čo už je.. ľuďom j***** naozaj..

0kristina0
23. dec 2021

Ty tu prajes majitelke bytu aby si nasla podnajomnikov co jej pri odchode zoberu aj linku ale ja tu prudim? Z coho mate nastrbene vztahy, z jedneho akvarka? Sorry ale to ti neuverim. Majitelka ti vyslovene zakazala mat zvierata v byte a ty si si aj tak spravila po svojom a ani si sa neunuvala jej to oznamit. Je jedno ze sa jedna iba o trapne rybicky, ide o pripncip. Podla mna spravila dobre. Zistila, ze sa ti neda doverovat tak radsej ruky prec od teba. Este sa budes rozculovat na verejnom fore.

kittykat22
23. dec 2021

Ak sa chces handrkovat ... pokial nemas v zmluve vysloveny zakaz zvierata, tak mozes majitelke napisat, ze chces vypovednu lehotu a nech uvedie dovod, ze mas akvarium. Napis jej to v sms. Ked ti to posle, tak jej odpis, ze tu zmluvu das na sud, pretoze jej konanie je trestne a budes sa s nou tahat po sudoch. Odides v stanovenej lehote najomnej zmluvy a posledny mesiac neplat najom, nech to zaplati z kaucie. Pretoze ta s tebou bude chciet urcite vypiect.

autor
23. dec 2021

@kittykat22 nemám v zmluve nič take, písala som to v prvom komente , že to napisala iba do inzerátu a potom mi to povedala do telefónu 😃

autor
23. dec 2021

@0kristina0 tebe už ani nebudem k veci odpisovať lebo ty máš očividne komplex menejcennosti tak sa ukajaš na tom poúčať a robiť z ľudí na fóre debilov😂😂 a to nie len tu, všade kde komentuješ perliš

kittykat22
23. dec 2021

Inzerat je k nicomu, telefon je k nicomu. Co je v zmluve, to plati. Papa pani majitelka. Pekne by som jej hodila o hlavu sudny spor. Aj blbemu je jasne, ze by si to vyhrala. Tak ty tam zijes xy rokov, platis a ona ta do tyzdna vyhodi? No urcite.

autor
23. dec 2021

@kittykat22 nebyvam tu tak dlho zas cca 10mesiacov. A nieje to ani tak ako tu niektoré píšu , je to staršia pani, keď mali s mužom koronu nosila som im nákup k dverám , nikdy som nebola drzá , vždy som si vážila ten byt tak ako že som na návšteve. Niektoré tu zomna robia fakt tela, ale mna vážne v tej chvíli nenapadlo, že ryba môže byť problem 😃 a vôbec sa ani nerozculujem ani nič, debatujem. Ale tieto čo si tu domýšľajú rozprávky všelijaké to je moc 😂😂

vroni
23. dec 2021

@simca06022011, jezisi kriste a co, že nemá? Nemá ho dnes, môže mať zajtra alebo o mesiac, normálne sa rybicky v sedemdeckach nechovaju. Proste majiteľka povedala, že zviera nie, tak platí zviera nie. Škodu môže spôsobiť mačka, pes, myš, krokodíl a aj rybičky. Môže sa mi to nepáčit, môžem majiteľku vyhlasovať za strelenu hysterku, ale raz je to jej byt, jej pravidlá. Pokiaľ najomnika explicitne upozornim, že si niečo neprajem a on to nerešpektuje, tak mam ako majiteľ urobiť co? Pripúšťam, že okamžitá výpoveď je prehnaná a zrejme by ani nebola právne platna, ale na klasickú výpoveď z nájmu by mi to úplne stačilo.

autor
23. dec 2021

A ešte dodám že pani som dala 2 depozity = 1100€

vroni
23. dec 2021

@jana_eyre_2, nie je. Keď pri troche šikovnosti tou vodou z hrnca vytopis susedov, tak to pôjde z poistky. Keď ich vytopis vodou z akvarka, hradís to zo svojho. Ale súhlasím, že okamžitý vyhadzov je neprimeraný.

0kristina0
23. dec 2021

Tela tu robis zo seba ty. Uz to konecne pochop, ona je majitelka bytu a zvierata ti zakazala, co si ty odignorovala, pripadas mi ako nedozrete decko.

autor
23. dec 2021

@vroni je to blbosť , ani za tým nemôže byť nič iné keďže za 2 mesiace sa mala predlžovať zmluva. Tie rybky už 2 mesiace prežiť mohla, 😃 určite by som dala pozor aby neobkusali rohy nábytku alebo káble.
Takto sme sa mohli rozísť aspoň v dobrom, nemusím takéto cirkusy 😃

autor
23. dec 2021

@0kristina0 joooj dobre moja nečerti sa tolko

vroni
23. dec 2021

🤷‍♀️🤷‍♀️🤷‍♀️ Potom proste majiteľka vypenila. Ci už k tomu mala dôvod alebo proste shit happens.... To netuším. Ty si nemala kupovať ryby, ona ta nemala vyhadzovať z bytu, asi by som sa pokúsila o nejaký zmier, teda na tie dva mesiace, a brala to ako poučenie do budúcna.