icon

Majú deti rozvedených rodičov tendenciu tiež sa rozviesť?

lenkaa222
9. jan 2013

ahoojte..robím prieskum..majú deti rozvedených rodičov tendenciu rozviesť sa aj oni..alebo nie??čakam vaše názory, skúsenosti, postoje

Strana
z2
simca06022011
9. jan 2013

Nemyslím si, že sa dá takto generalizovať. Sú tu dva typy.. pre deti, kde bol rozvod braný zle, napr. zlým nevlastným rodičom alebo iným spôsobom, podľa mňa bude prirodzenejšie biť sa o to aby si udržali harmonickú domácnosť a budú sa snažiť nerozviesť. Čo nie v každom prípade je podľa mňa najlepšie... a deti, kde rozvod prebehne v pohode, ale napr. nie pre nejaku malichernosť, to bude prirodzené ak uvidia, že vzťah ich neuspokojuje a nie je sila/možnosť/dôvod to zlepšiť... možno deti, kde sa rodičia rozvedú hneď pri prvej somarine, to budú brať na ľahkú váhu.. ale to už neviem... či sa niekto rozvádza len tak so srandy...
U nás je to tiež skôr naopak, priateľ je z rodiny kde je rozvod najhoršia vec na svete a nie su spokojni... a on vobec pre udrzanie vztahu nic nerobi, neriesi... je to pre neho prirodzene a hotovo.. z mojej strany, ked si myslim ze clovek ma narok na to byt stastny a spokojny aj v rodinnom zivote a nie sa stale prisposobovat je vacsia snaha, a to u nas je rozvod na beznom poriadku 🙂 (ja sama mam rodicov rozvedenych, aj starych rodicov, aj tetu, aj uja... a prezila som to... viem co je to rodina a co tato institucia znamena 🙂 )

pingu1
9. jan 2013

tazko povedat

zuzkag2
9. jan 2013

ja som z rozvedenej rodiny, nasi sa rozviedli ked som mala 3, do mojich 9 rokov sme zili v jednej domacnosti, na velke stastie si nepamatam ziadnu hadku. ale od kedy sme sa prestahovali si ani nepamatam zaujem otca. ak su rodicia rozvedeni, a jeden v domacnosti chyba, myslim ze dietatu chybaju vzory parterskeho spravania sa, mozno preto v dospelosti ich manzelstva skor,alebo viac koncia rozvodom. ja napriklad sa manzelstvu absolutne nebranim, a prave rozvod je to co by som nikdy nechcela zazit. aby moje dieta vyrastalo bez otca. myslim, ze kazdy sa sprava podla toho co zazil. generalizovat sa neda.

barcelona94901
6. feb 2013

nie,často je to naopak ,práve tie deti sa snažia udržať aj to,čo už nefunguje

denae
6. feb 2013

moji rodičia žili spolu šťastne až do smrti 58 rokov, moji dvaja starší súrodenci rozvedení nie sú, ale ja som. Moje dcéry mali 3 a 6 rokov, keď som sa rozviedla. Moje dcéry majú obidve partnerov z rozvedených rodín, ale zatiaľ absolútne nič nenasvedčuje tomu, že by tam hrozili rozvody. Skôr naopak. Sú všetci šťastní už aj z toho dôvodu, že majú úplné rodiny. Takže určite to nie je "dedičné".

ivett1
6. feb 2013

nedá sa to podľa môjho názoru zovšeobecniť ... i keď v mojom okolí je dosť takýchto ľudí, ktorých rodičia sa rozviedli ... je možné, že ide len o "kopírovanie" správania vo vzťahu partnerov, aké vlastne videli doma ... ale všetko závisí od samotnej osobnosti človeka ... a rozhodnutia robíme aj na základe skúseností ... ak bolo manželstvo rodičov "hrozné" a rozvod bol vykúpením, tak určite si z toho zoberiem patričné ponaučenie do života......

Strana
z2