icon

Mám 155 cm a nemôžem šoférovať auto

21. jún 2020

Ahojte...kúpila som auto a nemôžem na ňom jazdiť 😥
Aby ste ma pochopili...som maličká 155cm a mám krátke ruky a nohy...no som obézna a proste neviem ako to urobiť ale nedá sa mi šoférovať... Jasné chudnem ale z brucha no neviem kedy schudnem...takže auto som kúpila zbytočne...je mi do plaču...je nejaký grif ako normálne šoférovať? Vďaka

autor
21. jún 2020

@lanvinka tak nech ťa to už netrápi a nekomentuj ďalej aj tak už nie je o čom 😉

lanvinka
Odpoveď bola odstránená
autor
21. jún 2020

@lanvinka ja som odpovedala na otázku dotyčnej či mám chlapa... treba pozorne čítať 😘

lanvinka
Odpoveď bola odstránená
autor
21. jún 2020

@lanvinka sexi sa necítim ani náhodou a viem že musím schudnúť...prečítaj si úplne všetko kedy a kde som začala byť arogantná...ak ti to vadí tak nepíš a hotovo... dobrú noc

autor
21. jún 2020

@lanvinka a vy sa na tom náramne bavíte ako vidím 👍

autor
21. jún 2020

Zas milna info😉 do auta sa zmestim 😉 tak kto potom sa nezrozumiteľne vyjadruje ja alebo ty?

ukulela
21. jún 2020

Baby, ale prr. Tak vy mate 50kg a čo??? Neviete, môže tam by zdravotný problem, prekonaná choroba atď. A vy tu púšťate perly ...
A zakladatelke, no tak Oto nevyriešia. Dispozíciu auta nezmenis. Len iné auto... Ešte premýšľam, či by ti nebol lepší automat, no neviem. Bolo by ti poradiť s nejakou moletkou. Ja mám starší Yaris a s bruškom som tehotná v poho šoférovala. Som síce vyššia, no nohy krátke. Ale teda váhou som bola o dosť menej. Tak 90.
...

simca06022011
21. jún 2020

Auto treba skúšať. Nehnevaj sa ale bola si blbá že si to neurobila. My mame zase problém, že chlap ma dva metre a do aut sa nevrace, tak aby mu bolo pohodlne, aut sne skúšali veľa kým sme vybrali... Ako nemal si to skúšať a nastavovať? Sú rôzne auta, rôzne sedačky v nich a aj volanty a proste všetko... Sú auta kde človek pomaly leží, inde normálne sedí... Proste neexistuje kupit si auto ak máš nejaký hendikep bez vyskúšania. Teraz mozes skúšať alebo čakať a chudnúť..

lilke
21. jún 2020

Nečítala som vôbec predchádzajúcu diskusiu. Mám tiež 155, som pevnejšia. Jazdila som predtým vo fabii. Dalo sa, ale stále som naťahovala krk, nemala som dobrý výhľad, sedadlo som mala pomaly na prednom skle. Fabiu som "zdedila" po manželovi. Potom som si už dala veľký pozor na výber auta. Opäť som chcela iba malé auto do mesta, taký nákupný vozík. 🙂 U mňa napokon prišli do úvahy iba 2 značky: Toyota Yaris a Ford fiesta. Ostatné malé autá iných značiek som vylúčila, práve kvôli svojej výške, problém pri soferovani. Ešte jedna značka bola pohodlná pre mňa, zabudla som bohužial, no deti ju zrušili, vzadu sa im veľmi zle sedelo.
Moja rada, predajte fabiu, pozrite iné auto. Vo fabii som bola tiež prilepená na volante, nohy nepohodlne stiesnene. Keď som mala prednedávnom auto v servise, jazdila som opäť na fabii, a bolo to pre mňa dosť frustrujúce, zvykla som si na pohodlné sedenie.

damtiporiti
21. jún 2020

A chudnes v ramci tych Extremnych premien, ci nakoniec ta nevybrali?

yvoneta
21. jún 2020

Ahoj, skusim Ti poradit, tiež som z tých xxxl a soferujem fabiu. Problém mám hlavne v zime v hrubej bunde, takže v zime to budeš mať o to horšie ako teraz. Mne osobne vyhovuje sedadlo nie celkom dopredu, ale kusok dozadu, ako by som na pedale dociahla len tak tak. To vsetko pri zdvihnutom volante a nízkom sedadle . Potom si dviham sedadlo hore, to sedadlo nejde uplne ze kolmo hore, ale akoby takým oblukom hore a zzároveň dopredu. Ak ešte stále nedociahnes zmacknut spojkovy pedál, prisun sedadlo dopredu. Viem, bzrucho uz budes mat asi na volante, skus sa ostelovat aspon 1cm od volantu. Alebo teda tocit volantom tak "divne", ze ruky tristvrte na tri ( hodiny ) a posunovat volant postupne po kuskoch, ked ho nepretocis rukou v spodnej polohe koli bruchu. Niektorí tak točia volant aj ked su chodí, len nezrucnyiiiii, alebo niekoho moze boliet rameno, laket, tak preto. Ja si myslim, ze to dáš, ešte pokúšať treba. Ak som nieco nedostatocne vysvetlila, pytaj sa.

pallacinka29
21. jún 2020

@guliver19 a aj mentalnej vybave...

yvoneta
21. jún 2020

@guliver19
@fidka79
@pallacinka29 baby, autorka potrebuje radu, otázka znela jasne, na čo tieto zbytočné plytke reči ? ! Ona sa nepýta ako schudnúť, či vôbec, ako si udržať manžela...ak nemáte čo povedať k téme, posmešky si nechajte. A kludne môže mat toľko kg, aj ja mam dosť a vacsina ľudí by povedala menej. Ale kilá sa tu tiez nemuseli riesit, len ste to znej vytiahli, napisala to a uz ste pitvali viacere. Nepáči sa mi to. Otazka znela jasne, prosí o skusenosti.

yvoneta
22. jún 2020

@lanvinka a jediný tvoj problem je, ze riesis, co netreba, s čím nemáš skusenost, nevies jej poradit, ale zbytocnych komentov je tu dost. Na čo sa vôbec púšťať do takychto tém, keď ste podobny problem nikdy neriesili, neviete si to predstavit, nemáte nikoho takeho v rodine a podobne. Takze na konkretnu otazku sa žiada konkretna odpoved skusenych. Nie tu riesit omáčky, manzela, príťažlivosť, chudnutie a ine dristy. A ked ty @pallacinka29 si schopná sa vyjadrovat k jej mentalnej urovni, tak to svädčí práve o tej tvojej.

ljzozv
22. jún 2020

@yvoneta zastanem sa len jedneho k tomu co si povedala. Muselo sa povedat kolko ma autorka kg, lebo inak by nedostala ziadne realne odpovede. Lebo vacsina by si to vobec nevedela predstavit. Vid prve prispevky - nizku tehotna a dalo sa. So zvyskom s tebou suhlasim, zbytocne urazky.
Ale autorka sama dost prudsie reaguje aj na normalne rady
Fakt urobila chybu, ze nevyskusala auto pri kupe.
Skusit oslovit predajcu ak je nove auto a povymienat co sa dá, sedacku za nejaku inu, ine pedaly. Veľa moznosti jednoducho nie je.
Chudnut by Fakt mala autorka kvoli sebe a drzim jej palce k jej spokojnosti, lebo rozumiem, ze tam mozu byt rozne faktory a zo dna na den to nejde.

nika82
22. jún 2020

@nafka0483 nato aby jej auto upravili nepotrebuje papier od doktora

november1111
Odpoveď bola odstránená
metuzalem
22. jún 2020

Potom asi fakt len auto vratit a vybrat ine

yvoneta
22. jún 2020

@ljzozv urobila chybu, to áno, preto nastal problém, ktorý pomenovala a žiada konkrétnu radu. Tie kg v číslach nič nehovoria o rozložení tuku. Keby to mala vsetko na zadku a stehnach, tak jej brucho nezavadzia. To bola podla mna najdolezitejsia info a malá výška, krátke končatiny. A keď aj schudne, tento typ postavy bude mat vždy veľké brucho, ostanú jej akurát tenké nohy.

bafka
22. jún 2020

Ahoj. No napr ja som chudá, vyššia o 8 cm a v aute, ktoré máme, dociahnem ltt na pedále. Sedačka úplne na doraz dopredu, nastavena ako sa len dá a na pedále dočiahnem, ale mám kolená opreté o dosku v predu a zavadzia mi volant. Takze dosť stresujem, že fakt najmenší ťuk niekde a autom, a mne to zlomí nohy, pritom nemusí to byť ani neviem aká nehoda. Máme staré auto. Rodičovské šoférujem v pohode, aj svokrovcov, aj susedovej keď som musela. Ale naše je problém..teda, šoférujem, ale pohodlie absolútne nula bodov. Na iné auto nemáme, tak sa budem ešte dlho zožierať týmto. Videla som šoférovať malé a pevné ženy, vidíš aký problém mám ja a som chuda a vyššia, takže je to aj o type auta a ako ďaleko má pedále.
Každopádne čo sa týka zdravia, vieš čo robiť 😉 ale neodsudzujem ani náhodou, ja som z dosť pevnej rodiny, to ja skôr vytŕčam 😀 (strašne chudnem keď stresujem a ja stresujem snáď stále). Ale čo sa týka auta, niektoré sú strašne blbo riešené

yvoneta
22. jún 2020

Akú máš fabiu? Lebo viem, ze sedenie v 1tkovej fabii je iné ako v 2kovej, aj postavenie pedalov.

autor
22. jún 2020

@yvoneta 2kova

nafka0483
22. jún 2020

@nika82 Ja neviem, nevyznam sa. Autorka sa najprv pyta na rady a potom zrazu uz ma vsetko vyskusane, overene a nic sa neda. Viem, ze auta upravuju pre autoskoly, pre hendikepovanych, tak sa mi zd azvlastne ze uz okolo toho stihla uz aj vsetko pozistovat.

bosorka2302
22. jún 2020

No ja mam 158 a dotiahnem v pohode..kupila som citroen c4 piccaso vyssie auto sedacka sa da dvihnut dohora a vidim paradne. Tiez sa mi da sedadlo posunut aj dopredu a este nie je nadoraz a vahu mam cca 80 kg a nevadi mi nic. Neviem mozno skusit iny typ auta

paris1110
22. jún 2020

Je blbost ze musi dat na prerabku auta papier lekar. Papier dava na schvalenie socialna poistovna ak chcete aby vam to preplatili. Je jasne ze zaplatit si to musite sama a tym padom ziadny papier nepotrebujete. Kontaktujte firmu ARES. Robia najroznejsie upravy aut. Urcite by vam nacenili predlzenie pedalov a zdvihnutie podlahy ak by bolo treba a problem by bol raz dva vyrieseny. Len je to otazna peniazkov - kolko by takato uprava stala. Ale nepredpokladam zas zavratnu sumu.

jaass
22. jún 2020

Keď si kupovala auto, tak si si neuvedomila, že si malá, tučná a že nedostaneš??????? Nechápem 🙄🙄🙄

adulik2
22. jún 2020

Predat auto a chodit peso, predpokladam ze keby si mohla šoférovať tak by si aj smeti isla vyviesť autom. Nic v zlom ale mat 130 pri 155 seriem na auto a kupim bicykel a pernamentku do fitka. Pozri si spevácku Adele cely cas bola tučná poznali ju cely zivot ako tučnú a brutálne schudla.

autor
22. jún 2020

@adulik2 áno budem chodiť pešo 30 km do práce... niektoré čo nemáte k veci čo napísať radšej sa venujte rodine 🙏

autor
22. jún 2020

@jaass nevadí... ja zas nechápem prečo sa vyjadrujes keď nechces pomôcť len si rypnut???????????????🙄🙄🙄🙄