icon

Mám 30 a som sama

28. dec 2020

Baby, v kolkych rokoch ste stretli svojho zivotneho partnera? Mam za sebou 3 vazne vztahy, z toho jeden vacsia katastrofa ako druhy. Nikdy som nemala prilis vysoke sebavedomie a cim som starsia, tym viac si davam za vinu, ze asi nie som vhodna na vztah, ze so mnou ziadny chlap nebol a nebude stastny. Vsetky kamosky, spoluziacky su vydate, maju deti, moji surodenci tiez, taktiez vsetci moji ex.
Vzdy som snivala o velkej laske, o cloveku s ktorym by sme si rozumeli a boli si oporou atd. Ja viem, som naivka a snilek. Cim som starsia, tym viac to na mna dolieha.. uz ma nebavi chodit s cudzimi chlapmi na kavu a skumat, kto ma ake psychopaticke uchylky. Nechcem si hladat chlapa na zoznamkach a namotat sa na niekoho, kto sa hra na dobruckeho a po par mesiacoch sa vyfarbi. Len mi to pride, ze v dnesnej dobe to uz inak ani nejde..

vilma7
28. dec 2020

@littlefiona možno nestretne úžasného, ale stretne takého s ktorým si chce založiť rodinu. Môj manžel je úplne normálny chlap, našťastie neslope, Nepodvadza, je aj veľký sympoš,nevyjadruje sa vulgárne,otcom je ozaj úžasným... človek vekom mení hodnoty, ja viem že motýliky v pupku nebudú lietať večnosť, ale hľadala som niekoho, s kým si budem rozumieť, ľúbiť sa a nerozvádzať po prvom probléme.... tiež som si vyberala , s viacerými sa stretla, až kým som nevedela, že tak toto je ono. 🤣🤣🤣 . Nebol to hneď prvý, nestrácala som s mnou nevhodnými čas.

elizabet173
Autor odpoveď zmazal
nikolka1986
Odpoveď bola odstránená
littlefiona
28. dec 2020

@elizabet173 sme spolu krátko a chcela som tomu dať čas, spoznať sa. Problém mať dieťa nemá, ale po nejakom čase som si začala všímať, že osobnostne mi vôbec nevyhovuje, na veľa vecí máme úplne rozdielne názory. Má aj veľa pozitív samozrejme, je zodpovedný a starostlivý, veľmi veľkorysý, ale bohužiaľ to neprevyšuje tie negatíva, ktoré vidím. Nie sme naladení na jednej vlnovej dĺžke.

pleun
28. dec 2020

@littlefiona 😂😂
Neviem, možno aj predtým to už boli tí praví, ale ja som ešte nebola vyzretá!???

autor
28. dec 2020

@nikolka1986 skor by som povedala, ze mam presne opacny problem - davam vzdy viac ako dostavam a chlapi to vyuzivaju. Chcem len normalneho chlapa, ku ktoremu sa vecer po praci pritulim a v objati vypijem caj. Pojdeme spolu na nakup a uvarim mu veceru. Cez vikend si dame spolocne ranajky. Budeme riesit co kupime jeho sestre na narodky a ci budeme mat na Vianoce zivy alebo umely stromcek. Neustale ale narazam na blbcov, ktori by chceli aby som bola chudsia (som chuda, akurat necvicim), odviazanejsia, spolocenskejsia, taka a onaka. Kazdy by ma chcel len menit.

elizabet173
Autor odpoveď zmazal
iffushka
28. dec 2020

To aby som sa začala báť. Budem mať 30 v marci, sama som asi rok a pol, predtým vzťah 4roky, myslela som že bude svadba a deti.....a musím priznať, že ešte len postupne prichádzam na to, že je dobré, že to nevyšlo.
Všetci mi to vraveli, že to nie je dobré, nepočúval som.
A ešte stále sa z toho vzťahu uzdravuje.
A ďalší nechcem, kým sa na to nebudem naozaj cítiť.

autor
28. dec 2020

@kvetinka75 prvy 4-rocny vztah sa uz nemal kam posunut, isli sme od seba. V dalsom bola po 2 rokoch nevera z jeho strany, ukoncili sme to. S tretim sme si na zaciatku mysleli, ze spolu zostarneme, vsetko bolo super. No ked zalubenost opadla, zistili sme ze kazdy potrebujeme inu povahu po svojom boku - ja citliva, on az neprijemne pragmaticky a neempaticky (internetova znamost). Preto si uz nechcem zacat s uplne cudzim chlapom a zase sa popalit, lebo na zaciatku je kazdy sladky.

elizabet173
Autor odpoveď zmazal
nikolka1986
Odpoveď bola odstránená
autor
28. dec 2020

@nikolka1986 nie kazdy je falosny a len caka na chvilu, kedy moze svojho muza/zenu ohovorit a ponadavat si pred inymi. To je presne ta neucta.

nikolka1986
Odpoveď bola odstránená
ysseba
28. dec 2020

Odveci - ale Tvoj príbeh mi strašne pripomenul seriál, ktorý som teraz pozerala. Kukni si ak máš chuť a máš Netflix. Volá sa Vianoce u našich. Bolo to super a má aj dobré recenzie 🙂

zoodiac
28. dec 2020

bohuzial, pokial to nechces nechat na osud, budes za tym musiet ist. ja som bol este prilis mlady, ked som si povedal, ze musim najst stastie v zivote sam - pretoze ma samota velmi obmedzovala a sposobovala mi stavy uzkosti. Resp. ani to tak nebola samota ako chybajuca potreba lasky, samota ako taka mne osobne nevadi. A to som aj spravil, naucil som sa byt stastny a to je podla mna dolezitejsie, ako byt vo vztahu. Pretoze (bohuzial) vacsina ludi su vo vztahoch a vacsina z nich su nestastni. Niekedy je tazke vyjst aj sam so sebou a nie este s niekym inym :D je to vlastne taka poistka, ak to niekto dokaze, byt stastny sam. Ked by si si aj nikoho nenasla, budes aj tak stastna. Na druhej strane ak vie niekto byt stastny sam, bude stastnejsi aj s niekym inym (mozno to znie ako paradox, ale je to tak).
Ale ak to nechces nechat na osud, naozaj chod za tym. Nanestastie pre teba mozno budes musiet skusit aj nejake zoznamky, budes musiet zazit trapne rande a mozno aj nejake dalsie nepodarene vztahy. Bez toho to nejde. Co mozes, je skusit zvysit sance potencialneho vztahu - skus si hladat niekoho podobneho, podobneho prioritami a zivotnymi nazormi, niekoho kompatibilneho (aj ked sa vravi, ze protiklady sa pritahuju, mozno je to pravda z fyzikalneho hladiska, no zo vztahoveho je to nezmysel - taky vztah nema velku trvacnost).
Skus sa socializovat v okruhu tvojich hobby, hladaj si zaujmove skupiny a bud v nich aktivna.
Nie si naivnejsia ako kazdy clovek, co chce stastie najst s niekym inym (len nehladaj stastie "v" niekom inom - to je lahko pominutelny omyl mnohych snilkov).

elizabet173
Autor odpoveď zmazal
elizabet173
Autor odpoveď zmazal
nikolka1986
Odpoveď bola odstránená
marysa21
28. dec 2020

Buď sama sebou ak ťa muž naozaj miluje nebude chcieť ťa meniť . Mám tiež kamaráta má 36 rokov a tiež ešte nemal šťastie na tú pravú nepije , nefajčí je finančne zabezpečený a je stále sám a verí , že mu osud tú pravú do života jedného dňa priveje . Hlavu hore tých slobodných 30. ročných je ešte veľa a máš si z koho vyberať .

ajko2011
28. dec 2020

V 16 😂 sme spolu už 12 rokov, máme 9 ročného syna a skoro 3 mesiace manželia 🙂

elizabet173
Autor odpoveď zmazal
elizabet173
Autor odpoveď zmazal
princeznasevera
28. dec 2020

Ja som na mojho cakala 10 rokov a stretla som ho v 30. Je to ten najlepsi muz pod slnkom takze nevesaj hlavu este to pride

vilma7
28. dec 2020

@littlefiona u mňa bol problém aj to, že som bola a som v zahraničí ale chcela som Slováka, takže preto sa to nejak predlžovalo..

marysa21
28. dec 2020

@elizabet173 áno súhlasím s tým , že majú pekné , vzdelané ženy , ktoré sa im starajú o deti a domácnosť a nevážia si , čo majú doma a hľadajú si milenky ( v Ba je ich až až ) opak toho ,čo je už ulovené doma nerozumiem tomu veď vyberali si sami s kým chcú žiť a k tomuto sa rozhodnú.

goodidea
28. dec 2020

Ja to uzavriem.. život je ťažký jeden z najtažších..

marrydreamkas
28. dec 2020

@asia83 musim len suhlasit, ja som mala 28,ziadny vztah za sebou, zacala som sa mat rada aka som a ze budem stastna aj sama, kupila som si garsonku a do 2mesiacov som stretla svojho manzela, bolo to rande na slepo, kolegyna dala na mna cislo svojmu susedovi, nikdy sme sa predtym nevideli, ani na fotke, mali sme sa vsak hned o com rozpravat, ja som od toho absolutne nic necakala, vdaka comu som bola sama sebou a to sa mu zapacilo.nebola to laska na prvy pohlad z mojej strany urcite, ale o to viac som sa do neho neskor zalubila.mala som predstavu o vysnivanom muzovi, mozem povedat,ze ju moj muz nenaplnil, ale zase v inych oblastiach je taky,ze som ani len nesnivala, takze nase pohlady a predstavy mozu byt aj skreslujuce a nie vzdy je dobre trvat na nich za kazdu cenu.

miro1360
28. dec 2020

Ty môžeš nájsť na internete chlapa, ale asi do pár správ sa s ním stretni a reálne zisti kto to je a to priamo u neho doma. Kľudne oslov sympatického v obchode, v práci, cez leto sú stovky možností. Po pár dňoch zistíš rýchlo ako funguje (prvé dní/momenty nerieš, ale tie ďalšie u neho doma začne byť aj v tvojej prítomnosti uvoľnený a to je on). Keby hovoril že to je rýchlo - tak to je dobrá správa a ukonči to, lebo spomaleného nehľadáš (ďalšie stratené roky? hľadáš zrejme viac flexibilného). Ak to vyzerá nádejne tak postupne spoznaj jeho kamarátov a kamarátky, všímaj si ako sa správa v ich spoločnosti (to je on), a nechaj sa pozvať s nim tam kde oni zvyknú tráviť voľné chvíle (znova to je on). Ak nemá kamarátov tak je viac samotár (každý hľadá niečo iné, čiže možno výhoda). Nerieš žiadne kávičky, žiadne chodenie po mestách, spoznávačky typu v kine kde sedíte a vlastne zistíte len to že viete pozrieť film, ani podobné blbosti - to nie je reálny život ktorý hľadáš. Noví chlapi sa ti budú pretvárovať, veľa zlého skrývať a vyrábať zo seba ideály - hlavne písalkovia hľadajúci vzťahy. Odrádzam ťa od budovania internetového vzťahu a dlhých zbytočných písačiek. Internet použi na rýchle zoznamenie a rýchle prečítanie reality. Je to taká rapid metóda, ale asi jediné reálne rýchle riešenie. Keby si každý týždeň "vyskúšala" (nemám na mysli vyspala) chlapa v domácnosti, tak za 1 rok prejdeš 30 osobností. Hľadaj aj v sebe kompromisy, ale reálne. No a úplne na záver ťa odrádzam od samaritánstva (pokusov chlapa výrazne zmeniť na svoj obraz, lebo po 30-tke sa väčšinou jedná o hotovú osobnosť). Držím palce.

autor
28. dec 2020

@miro1360 nechcem nikoho menit, rovnako ako nechcem od niekoho, aby menil mna. Pisala som uz predtym, ze prave preto mi to s poslednym nevyslo - ja som ho lubila takeho aky bol, on na mne chcel menit od stylu obliekania az po moju povahu. Ku koncu som uz mala pocit, ze nestojim za nic, ked na mne partner vidi vzdy len to zle.
Jasne, ze si hladam niekoho podobneho. Ale po poslednej skusenosti sa uz aj bojim, ze sa zase zo skveleho cloveka, s ktorym som mala zo zaciatku tak vela spolocneho po par mesiacoch vykluje uplny opak.

miro1360
28. dec 2020

Ja ťa chápem a viem že hľadáš hotového človeka ktorý hľadá teba ako hotového človeka. Dnes to je tak, že veľa chlapov babu reálne neoslovuje (myslím že v čase neinternetu to bolo inak). Reálne hľadáš aspoň čiastočne chlapa ktorý sa ti bude páčiť - preto skús tu radu vyššie a oslov ty takého (tým eliminuješ stratený čas že ťa taký osloví), nie každý pôjde ale nájdeš. Potom tou rýchlou metódou zisti aký je (ďalšie ušetrené mesiace/roky). Všímaj si prvé náznaky toho čo nehľadáš (zrejme násilie, lenivosť, poučovanie, kritiku) - prvé náznaky odhaľujú osobnosť a hovoria ti uteč :D