Mám 30 a som sama
Baby, v kolkych rokoch ste stretli svojho zivotneho partnera? Mam za sebou 3 vazne vztahy, z toho jeden vacsia katastrofa ako druhy. Nikdy som nemala prilis vysoke sebavedomie a cim som starsia, tym viac si davam za vinu, ze asi nie som vhodna na vztah, ze so mnou ziadny chlap nebol a nebude stastny. Vsetky kamosky, spoluziacky su vydate, maju deti, moji surodenci tiez, taktiez vsetci moji ex.
Vzdy som snivala o velkej laske, o cloveku s ktorym by sme si rozumeli a boli si oporou atd. Ja viem, som naivka a snilek. Cim som starsia, tym viac to na mna dolieha.. uz ma nebavi chodit s cudzimi chlapmi na kavu a skumat, kto ma ake psychopaticke uchylky. Nechcem si hladat chlapa na zoznamkach a namotat sa na niekoho, kto sa hra na dobruckeho a po par mesiacoch sa vyfarbi. Len mi to pride, ze v dnesnej dobe to uz inak ani nejde..
Tridsat nie je ziadna katastrofa, v praci mam vacsinu kolegyn, ktorym tiahne na 40 a su same.. A obdivujem na nich, ake su spokojne a vyrovnane a beru zivot taky, aky je.. Naco sa zbytocne trapit.. Ale zaroven ta chapem, ja som bola podobna, nemala som nejako stastie na muzov, svojho teraz uz manzela som stretla 2 mesiace pred 34. Brali sme sa v 35, dieta sa mi narodilo v 36. Vsetko som stihla, i ked keby som si mohla vybrat, urcite by som toto vsetko chcela zazit skor, ale zivot je taky, nejde vsetko tak, ako si vysnivame.. Inak, manzela som stretla v praci, zo zoznamiek som bol totalne unavena a frustrovana. Drzim ti palce, naozaj este nie je na nic neskoro, mozno ten pravy musi este na sebe popracovat a zdokonalit sa, aby si ta zasluzil😉
Tu bola podobna diskusia akurat s casovym odstupom, neviem, ci je mudre spoliehat sa na rady typu 40 rocna kamoska si nasla ...
https://www.modrykonik.sk/forum/rodinne-problemy/mam-43-rokov-a-som-stale-bezdetna-a-bez-muza/?page=8#post-83388147
Ahoj, ja som stretla môjho keď som mala 23. Chodievali sme rovnakým vlakom do školy. Predtým sme sa nikdy nevideli a ja keď som ho videla prvý krát tak sa mi podlomili kolená 😀 Keďže som z neho nevedela spustiť oči, asi po týždni sa mi prihovoril a začali sme randiť, a ...Už sme spolu 10 rokov ja som spoločenská, rada cestujem, on má rád svoj pokoj a kľud, pohodu. Ja sa pokúšam zaktívniť jeho a on zase ktorí mňa 😀 A nevedeli sme sa dohodnúť ani na tom, či bude stromček živý, či umelý..😀 Ja len že aj rozdielne povahy sa vedia zladiť ak je tam láska, tolerancia a vôľa. Niekto by povedal, že to nemá význam, ale nám to klape a baví nás to..Hodnoty v živote máme rovnaké, to je asi to, čo nás spája. Vieš, hovorí sa, že láska je všade okolo..podľa mňa, keď je žena spokojná a šťastná aj sama so sebou, priťahuje to aj pozornosť mužov. Viem, že to znie ako klišé ale užívaj si to, že sa nikomu nemusíš prispôsobovať, choď do prírody, na prechádzku, venuj sa sama sebe. Verím, že do cesty ti ten pravý ešte len príde 🙂 Ešte mi napadlo, že by sme sa nestretli, keby sa mu ten týždeň nepokazilo auto a nemusel ísť vlakom 🙂)) no život je aj o náhodách..
Co sa tyka veku a hladania partnera. Zober si to len z fyziologickeho hladiska. Zeny medzi 20 a 40 rokov su najkrajsie, muzi maju vtedy najviac testosteronu, maju najvacsi zaujem o vztah a su aj ochotni urobit najviac preto, aby to vyslo.
Daj vedla seba zenu a muza po 40tke, zena je uz menej atraktivna, muz ma uz mozno tak polovicny testosteron. A vysledok je, ze ak najdes vobec niekoho vhodneho, nemusite sa ani dat dokopy a mozes mat neviem ako dobru povahu, ale ked dotycnemu uz tvoj vzhlad netrha zily, tak nic z toho nebude. A tebe zase netrha zilami nejaky pako. Ak sa vobec daju vtedy dvaja dokopy, uz maju problemy s pocatim, sexom,... Preto mysliet si, ze ak v 30tke nikoho nenajdem, tak v 40-50tke to musi vyjst v pohode, nemusi skoncit dobre.
Stara dobra cesta bola, ze sa dvaja zobrali mladi, ona krajsia, on nemal byt skaredak, ale hlavne by mal byt pracovity a schopny, fesak ako bonus. pracovali, setrili, vychovavali deti spolu. Ona zostarla, on dozrel vzhladom a schopnostami, mladost prezili spolu a zosta(r)li spolu. Dnes zena do 30tky vymeni 5-10 partnerov, caka hory-doly a nic, potom si da 5-10 rokov pauzy a mysli si, ze v 40-50tke pred menopauzou stretne vytuzeneho partnera na cely zivot, pride na hotove, sup dve deti na prvy pokus ... a miesto toho sklamanie. Bud ziaden partner, alebo problemy s pocatim,...
Nemas byt zufala, ale sadnut si do kuta a cakat, kym ta tam niekto objavi ako Fleming penicilin, nemusi byt dobra cesta. A ked uz niekoho najdes, dvakrat meraj a raz strihaj, ci zase nezabijes dalsi cas.
Nie si naivná človek má byť šťastný ja som tiež sám a myslím si že sú ľudia čo majú ostať sami. Mňa po čase všetko omrzí musím nachádzať nové podnety lebo inak upadam začnem piť brať drogy a sám seba ničím. Asi mám určené dva roky či už v práci alebo vo vzťahu a skrátka musím ísť. Neviem či to niekedy niekto definoval ale u mňa to je tak. Svojim spôsobom som nešťastný človek ktorý potrebuje radikálne zmeny aby vôbec prežil. Na druhej strane robil som už všetko mam známych po celom svete a div sa svetu všetci ma majú radi a volajú mi a tešia sa keď sa stretneme atď. Boh vie čím to je kedysi som hovoril že ak chces dobre písať musíš si vybrať buď žena alebo reč z toho dôvodu je ešte aj reč ženského rodu. Čím som starší chýba mi niekto s kým by som zdieľal starosti ale aj radosť. Sám neviem či písanie stojí za takú veľkú obetu. Boh vie. Ja tapam.
Závidela som mojej sestre, ktorá od svojich 14-tich rokov má stáleho partnera... Takže sú spolu už 21rokov... Myslela som, že po mojich vzťahoch a kvôli rečiam, čo sa okolo tých vzťahov namotalo, že si nikoho nenájdem. Nakoniec sa mojím manželom stal kamarát, s ktorým som trávila dosť času... Všetci vraveli, že by sme sa k sebe hodili. Spätne sme im oznamovali, že by sme sa skôr dohrýzli, akoby sme spolu chodili...
Moja kamarátka má teraz 34rokov a len teraz sa vydával. Mala neskutočné šťastie na hlupákov. Našla si o dosť staršieho, za čo ju všetci osočujú, ale prajem jej, nech je šťastná.
Nevzdávajte sa... A ako to povedal môj otec, keď som raz s plačom prišla domov... "Ten pravý ešte na teba čaká..."
Ja sa môžem tiež pridať do skupiny 😊 mam 39 rokov a už viac ako 6 rokov som nemala normalny vzťah 🤷🏼♀️🤷🏼♀️🤷🏼♀️ a je pravda, že by, som už niekoho normálneho uvítala vo svojom živote. Tiež narážam na, samých blbcov...
Inak k tomu, ako vysokovzdelane a dobre zarabajuce su priebercive, nemozu najst odpovedajuceho partnera a radsej zostanu same. Cez vianoce prisla rec na bratranca. Vzdelanie uciliste, robi s pocitacmi, ale zial z rodiny vychovou uplny bezcitny Monk bez EQ, no pablb, cely otec, ale aspon vzhladovo ok, 35 rokov. Ze chodi s nejakou 45 rocnou pravnickou a kazdy den pocuje iba o tom, ako chce byt tehotna. 🙂 Vzdelanie, postavenie,... vsetko ide bokom, ked zacnu naozaj tikat hodiny a odchadza vlak. Vtedy je uz jedno, kto bude otcom, kludne najvacsi pako a potom pridu staznosti.
Inak toto je stale relativne vdacna tema 😅
Minule kamos akurat spominal ako sa v dnesnej dobe pohlavia navzajom obvinuju, ze na oboch stranach niet dobrych partnerov. Kolegyne sa pytal ci niekoho ma a ona mu vravela, ze dnesni muzi su nepouzitelni 😀
Ja osobne neviem ci proste vsetci maju len prilis velke naroky alebo ci to skutocne suvisi s realitou, ale pre srandu kralikov, mna by napr zaujimalo co zeny skutocne hladaju u partnera pretoze ja mam miestami dojem, ze nech uz je clovek akokolvek dobry, kazdy sa len zameriava na jeho nedostatky ( ktore ma kazdy ) a na zaklade toho si vytvara celkovy dojem, ze dotycna osoba nie je vhodna ako partner do vztahu.
Je to skor zvlastne, ze generacia nasich rodicov a starych rodicov nemali problem najst si partnera a v relativne kratkom case sa aj sobasili a mali deti a na druhej strane my sme akosi velmi vyberavy.
Ludia mali kedysi toho menej a boli viac stastni nez sucasna generacia ktora ma skoro vsetko a napriek tomu sa nejavia byt velmi stastnymi.
@hopsadobrandejsa neviem ako ine baby, ale za seba mozem povedat, co ma odradza:
- chlapi typu “ruka hore”, ktori z toho nevyrastu ani po narodeni deti a vecne chcu zit party zivot
- taki, ktori polovicu vyplaty natlacia do auta
- necitlive hovada bez EQ, ktori maju schopnost vcitit sa podobnu kusu stareho zeleza
- samolube typy, co sa otacaju za kazdou suknou a fotia si napnute bucepsy vo fitku
- kotlebovci, odbornici na covid/ockovanie
- chlapi dufajuci, ze si najdu sluzku co ich bude nonstop obskakovat
- ludia ineho/nejakeho vierovyznania (ja som ateistka)
Zial, ked si odratam vsetko co nehladam, vacsinou uz zostavaju iba zenati, zadani alebo nevyzreti 😕
A kde ich hľadáš ?
inymi slovami si narocna. ale clovek musi mat naroky, ak si vybera cloveka, s ktorym ma stravit zivot. samozrejme o to dlhsie budes cakat a o to intenzivnejsie musis hladat. ale nikto nie je dokonaly a 100% vztahov ma nejake problemy, pretoze dvaja nikdy nie su 100% kompatibilni. casom budes musiet zvazit, ktoreho zo svojich narokov sa budes musiet vzdat, no z tych narokov, co si uviedla, su vsetky pochopitelne (mozno az na to vierovyznanie, to je dost obmedzujuce a nie za kazdu cenu nevyhnutne)
- pravdupovediac nepoznam vela ludi okolo 30-tky ci po 30-tke ktori chodia pravidelne vymetat kluby, ale toto podla mna ma riesenie. My ked sme boli maly s bratom tak rodicia chodili na plesy, zabavy takze ja toto ako problem nevidim. My sme rano rozbalovali ceny co vyhrali....obyvacka plna balonov :D. Je rozdiel chodit zabavat sa a rozdiel chodit do hlucneho klubu ozrat sa. Ja osobne by som privital partnerku s ktorou by sme sem tam isli na ples. Spoznas novych ludi, prijemna zabava.....na odreagovanie sa super
- kazdy clovek ma hobby....niekto auto, niekto nieco ine. Ja mam napr tiez rad auta, to vsak neznamena, ze budem do auta tlacit peniaze ked mi peniaze treba aj na ine veci. Poznam chlapov co maju drahe konicky a ziju v spokojnych manzelstvach takze toto je vec tolerancie a dohody. Znova si zbytocne diskvalifikujes potencionalnych partnerov
- toto je jednoduche....nestykaj sa s buranmi s ktorymi si nemas co povedat alebo pri ktorych sa citis neprijemne
- kazdy chlap sa obzrie za peknou zenou, treba to robit nenapadne aby sa partnerka necitila zle. Znova to iste ako v predoslom bode, nestykaj sa so svalnacmi ktori sa viac venuju svojmu insta nez partnerke
- no comment.....politiku tu riesit nemusime
- hladaj si takeho ktory byva sam. Navarit si, vyzehlit, vyprat, povysavat su podla mna celkom trivialne veci ktore dnes ovladaju teenageri. Ja netvrdim, ze som z domacich prac nadseny, ale tiez to treba urobit.
- vierovyznanie by som neriesil. Moj brat je ateista, jeho zena katolicka a funguju spolu. Ona ho nenuti chodit do kostola, on respektuje jej vieru.....znova, vec dohody.
Pre mna je tak trochu tazke uverit, ze vsade stretavate len samych lajdakov. To by dnes uz vazne nikto s nikym nerandil ak by na oboch stranach plota boli len neschopaci.
@hopsadobrandejsa vacsina z tych narokov vyplyva zo zlych predoslych skusenosti. Netvrdim, ze sa s nimi neda pracovat, avsak su to kriteria, ktore si vsimam hned na zaciatku. Tiez nie som dokonala, mam zdravotne problemy, ktore mozu byt pre niekoho obmedzujuce (pre byvaleho boli). Nie som ten typ zenskej, ktora sa da do reci s kazdym a ma si vzdy s ludmi co povedat. Nemam rada vela ludi pokope, velke oslavy, som skor tichsia povaha. Su to vsak veci, ktorych som si vedoma a ak ich bude raz moj buduci partner respektovat, rovnako budem respektovat ja unho veci, ktore mi mozno az tak nesedia. Je to o kompromise.
Myslím ,že nemáš až také veľké nároky na partnera ak si ich už napísala všetky tak určite sa nájde dosť slobodných ( podobné tipy ako si ty) ,len asi si hľadala alebo spoznala zatiaľ ,len tých ,čo ti moc nesadli tiež poznám niekoľko chlapov v okolí ,ktorý by vyhovovali napísaným podmienkam a sú sami .Treba otvoriť oči a hľadať medzi obyčajnými mužmi a nie modelmi ( takí sa radi ukazujú vo fitnes aký sú mocný a sprostý ako hovorí kamarát ) a určite časom nájdeš ,čo hľadáš všetko príde v pravom čase .
V preklade teda hľadáš:
- introvert pozerajúci nadol
- nefalošne empatický
- kľudný, submisívny, nepanovačný
- pracovitý aj doma
- bez názoru (prispôsobivý v názore)
Musí zrejme vedieť variť, lebo ak by sa tebe aktuálne nechcelo resp. nedalo,
z radosťou to spraví on :D
... určite taký stratený mních niekde existuje, ale v realite ťa neosloví, viac akčná budeš musieť byť ty :D
Podľa tých bodov ja takého jedného mám, ale nikomu ho nedám 🙂 Až na ten posledný bod, je veriaci a ja tiež...
Takže...
- na diskotékach ho určite nenájdete... Tam sú takí, čo pozerajú po druhých, na tie "zadky" čo sa tam vlnia a chloncú...
- o automechanikovi by som premýšľala, lebo väčšinou, čo som stretla, tak vrážali peniaze práve do auta (samozrejme, nie každý taký je...)
- na zoznamkách si väčšinou chcú vyleštiť svoje ego... Tie správy tam boli fakt nechutné, keď som bola prihlásená na internetových stránkach...
- Nie každý kotlebovec je zlý, ale ja si držím pred nimi odstup. Stretla som jedného a bol fajn. A žiaľ, ženatý... Takže do vreca ich nedávam...
- nie je viera ako viera... To že vy neveríte, ešte neznamená, že on tú vieru bude do vás pchať za každú cenu. A keď to robí, lebo cirkev povedala, mal by premýšľať nad tým, čo robí... Som toho názoru, že presviedčať sa má životom a nie slovami...
- a ohľadom tej slúžky... Som vydatá už cez 5 rokov... Mnohokrát mám ten pocit, že nič iné nerobím, len upratujem, žehlím, varím. Lezie mi to hore krkom. Ale som doma s deťmi. Niekto im musí pripraviť papať. Ocko príde domov unavený (lebo je poštár a denne prejde 18km do kopca a z neho s 50kg na chrbte, lebo vozík by to neuniesol. A úprimne, v tomto počasí by to na bicykli nedal. A má na roznesenie len 4hodiny...) Takže keď je schopný niečo spraviť, je nedeľa a to väčšinou celý deň je pri deťoch a ja si vtedy ozaj oddýchnem pri robote... Robím to z lásky, pre tie úsmevy, že manžel príde domov s úsmevom, že má šikovnú žienku a nie nejakú lenivú potvoru doma. Že deti na mňa pozrú od taniera a povedia: "Maminka, mne to chutí..." Keď mi povedia, ako ma ľúbia... To je údel ženy, matky, manželky... Samozrejme, horšie to bude, keď nastúpim do práce, to všetci pocítime ten neporiadok a hlad. 🙂 Ale aj teraz som toho názoru, že keď sú deti, nemôže byť stále poriadok...
Máte vydaté kamarátky, ženatých kamarátov... Nie je medzi "ich" kamarátmi niekto, s kým by ste si sadli do očka?
Ja iba dodam ze mas vyborny list, naozaj vyborny! Velmi mi pripomina moj a zaujalo ma to posledne - ja som tiez chcela partnera s rovnakym svetonazorom (ziadne nabozenstvo).
Povzbudim ta - oplatilo sa cakat, zoznamili sme sa 35 a 36 r a aj nas syncek prisiel po case.
Urcite nezlavuj zo svojich narokov - taki chlapi napzaj existuju!
Neboj sa, ved 30tka je pekny vek, boze, ...vymenine sa? A si slobodna, bez zavazkov, to sa lahsie hlada. Ono neni terno sa dobre vydat, ze urobis sito z napadnikov, a za roky sa ti chlap vypracuje, zmeni a zmeni aj zenu.....a ty si nie na nule, ale v minusovej stupnici odrazu. Terno je, ak si stastna stale. Tes sa z kamaratok a ich deticiek, ak pride nejaky napadnik, tes sa zo stretnutia, ak to prerastie v randenie, tes sa z randenia, ak budete spolu zit alebo cojaviem co, tes sa z toho. Terno je byt stastnym s tym, co prave mas. Teraz si sama, bez zavazkov, mas 30, tak to prijmi a tes sa z toho, mohlo byt aj horsie a je 100 bab, ktore by s tebou menili. A urcite sa to zmeni, len si treba vsimat a mat svoje priority. Drzim palce.
Najvyssi cas popracovat na sebavedomi. Na nete je mnoho navodov,knih,videi. A ver,ze ked sa zmeni ty,najdes aj priatela. Take individua sa na teba lepia,lebo ich pritahujes. Zeny s nizkym sebavedomim maju castokrat zlych chlapov. Pestuj si zdrave sebavedomie
@miro1360 presne si to vystihol 🙂 tak si toho svojho mnicha skusim najst ja 😀
@majkeel ja som tiež vysokoškolský vzdelaná, myslím ze nevyzerám najhoršie, viem sa obracať aj v kuchyni a dokážem zastať aj iné práce okolo domu a nemyslím si, že som prieberciva len proste nemám šťastie. Hodiny mi tikaju už dávno ale popravde nebudem s hocijaký blbcom len preto aby som nebola sama alebo nebodaj mala dieťa. To mi príde trochu na hlavu... Dieťa dokáže urobiť každý ale to nie je všetko, potom ho treba aj vychovať a poskytnúť mu zázemie... Takže radšej sama ako s idiotom 😊
@hopsadobrandejsa myslím ze v dnešnej dobe nájsť vhodného partnera je oveľa ťažšie ako kedysi. Vtedy ľudia medzi sebou viac hovorili, oslovili jeden druhého aj na ulici, pozvali na kávu a tak. Dnes sú všetci väčšinou zahladeni do seba, skryti za anonymitou internetu a poviem ti, niekedy je to až neuveriteľné co muži do tých správ dokážu napísať 🤦🏼♀️ keď si predstavím ci by to žene dokázali povedať aj zoči voči...
Ja som veľmi priamy a otvorený človek. Nemám rada hry atď... Keď sa mi niekto paci tak chcem zistiť ci z toho niečo môže byť alebo nie lenže vtedy ti muži ako keby cukli a pokazí sa to. Najskôr wau strašne nadšenie aká som skvelá a potom zrazu záujem opadne. Neviem čím to je ale deje sa mi to dookola. Muži asi stále potrebujú byť lovci a o ženu ktorá sama prejavuje záujem asi záujem nemajú 🤷🏼♀️
@janka_23 Myslím si ,že na zoznamke je veľmi malá pravdepodobnosť si nájsť toho pravého .Aj kamarátka skúša Tinder niekoľko rokov a nachádza tam ,len neschopných mužov ,čo asi nemajú odvahu osloviť ženu na ulici a konverzácia s nimi je veľmi slabá .Ako hovorí kamarát tiež slobodný doba internetu asi urobila z mužov slabochov ,čo sa boja osloviť ženu na ulici (slušne a zdvorilo ) a nadviazať s ňou konverzáciu a asi aj opačne je to myslím .Dnes sú obe pohlavia voči sebe na ulici nekomunikatívne každý si ide to svoje a o druhých sa nezaujíma a nepochváli ako v minulosti a nik nehľadá na opačnom pohlaví pozitíva ale skôr negatíva pri zoznamovaní ,lebo chce mať hneď po svojom boku a v živote osobu ,ktorá by vyhovovala jeho predstavám a to v minulosti nebolo ,lebo vzťah je o kompromisoch a akceptovaní toho druhého aký je a nie aký chceme aby bol hneď a to z ľudí vyprchalo a majú problém nájsť k sebe partnera na celý život .

Asi by si mala dvihnúť tu spadnutú latku hore a vyssie a mat väčšie nároky na partnera. Tých pravých je neúrekom, len si dobrých chlapov radi uchmatnú práve tie potvory, ktoré si o sebe myslia. Tým nechcem povedať, aby si bola potvora, ale práve naopak- začni mat vyssie nároky. Čím nizsie, tým horsi partner a skorší rozchod. Partner je na cely život (podľa mna) oplatí sa mat vyssie nároky. A možno, nedávaj až tak na vzhľad, ten za chvíľu pominie.