Mám bojovať, či sa rozviesť?
Ahojte.je mi to uplne trapne,ale tak rad si vypocujem vase nazory. Som zenaty 4roky,mame 3male deticky.byvame v starsom domceku,ktory patri svokre.neplatime najom,len si platime energie a veci s tym spojene.posledne 2roky to ide s nami dole vodou,kazdu chvilu sa vadime.raz je dobre,raz zle!zena sa urazi na uplne malickosti a dokaze somnou nekomunikovat aj tyzden.ja podnikam,cize dost casu travim kolo prace.a to ju tiez stve ze som stale prec,ze vsetko robi sama.ale sama tam nieje nikdy,lebo svokrovci su tam na dennom poriadku,jej brstia,sedternice,tetky kamaratky,atd!uz ma to fakt nebavi,ziadne sukromie!neraz som sa pobalil a odisiel odtial.nikdy ma nevolala ani nesnazila aby som sa vratil.vzdy som len ja prosikal,ako uplny saso!kupili sme pozemok,dom darovali rodicia len mne,kedze videli ako zijeme a chceli aby sme sli byvat bokom sami.noale veci sa tak zvrtli,ze zena dala na rozvod,a ze si najde lepsieho!pritom sa nemala zle.nepijem,nedrogujem,nechodim za kur...proste nic,len to ze fajcim.daval som 600e na domacnost,ona ma 270 a nic nedokazala odlozit.ja som si svoje vydavky financoval sam cize 600 odomna mala cistych.ked trebalo nejaky mimoriadny ucet vyplatit,tak som to zatiahol ja...sex je biedny,len ked ja chcem a aj to nula bodov.jej netreba muza,jej staci mamka a spol.odstahovat sa nechce,a ak teda by sa odstahovala tak len ked dom napisem aj na nu!je to normalne???radsej sa rozvedie a bude mat 3deti na krku a furt ma ruzove okuliare ze si najde lepdieho,len v dnesnej dobe neviem ci si niekto zavesi na krk zenu s 3 detmi...je mi z toho zle!srdce hovori tak,rozum inak...ale ona uz ma v tom jasno,rozvod nic ine...
... myslím si, že ten neporiadok na fotkách pri troch deťoch je úplne bežný 🙂 upratuje sa keď deti spia ... mám ti odfotiť môj bordel po jednom chlapcovi? 😀 xixi , ... ja vidím problém len v tom, že každému niečo iné vyhovuje, boli ste proste zvyknutí na niečo iné 🙂 ona je skôr extrovert a ty si introvert , u mňa a muža je to podobné, ibaže jemu moje návštevy nevadia a keď je toho už na neho veľa tak mi to povie a ja to akceptujem 🙂 skôr je to o správnej komunikácii 🙂
@morning Ďakujem. Pani manželku radšej nepozdravím, lebo sa bude hnevať, že si nosím prácu aj domov. Niekedy rozmýšľam, či registrácia na tomto portáli bola chyba alebo nie, ale kým neodíde moja nespavosť, zasa tu po istom čase trošku pobudnem, ak dovolíte. Ľudia okolo mňa už o takomto čase spia. Pokec uprednostňujem kvôli online chatu, ale keďže tam nechodím, treba sa vopred dohodnúť, ak niekto chce prediskutovať nejaký problém (ale zasa nie často). Mám obzvlášť úctu k ženám a hlavne k mamičkám. Nesmierne si ich poslanie vážim. A ako ste si už nielen dnes všimli, nemám problém sa rozprávať ani s mužmi či deťmi.
@smoulingirl ty si jaký Sherlock Holmes 😀
@smoulingirl Sikovne dievca!!! 😉 😉 😉
@pietro82 Ja som si až teraz uvedomil názor tvojho príspevku, lebo píšeš tak, ako by si už rezignoval alebo si bol takmer istý v tom, že svoju manželku už nemiluješ, lebo ona nemiluje teba. Ako chlap chlapa ťa povzbudzujem a som si istý, že tu nezvíťazí mužská hrdosť či zranená pýcha, ale zdravý rozum a chuť bojovať za správne veci.
@rhoy aj nejako vysvetlite to falosne foto, alebo to budete ignorovat?
@rhoy ako vidim, vymenili ste jedno falosne foto za ine falosne foto. myslim, ze teraz uz nikto nepochybuje o tom, ze Vasa registracia na tomto portali bola chyba. dovidenia, pan "psycholog" a pozdravujte "manzelku a deticky"
@rhoy nevzdávam sa,ale momentalne už nevládzem bojovat...nechám jej istý čas,uvidim...aj ked viem aka je,nebude riskovat somnou nic,kedze tých šancí som mal už x-y krát...mrzí ma že som nenapísal skor,ked som este mal šancu ako takú,bez dakeho doprosovania a ponižovania sa...jedno viem,tam už bývat nechcem ist,bolo by to po čase take iste...ak zmenu,tak poriadnu! ak začať od znova, tak inde,bez svokrovcov jedných či druhých...len my ako riadna rodina..
@pietro82 Nečitala som vsetko. Bola som zvedava na tie fotky, ktore sa tu spominali. 🙂
Niekde spominas, ze si jej kupil auto. Ona ( vy a teda aj deti) by podla mna potrebovali viac skrin, novy nabytok. To mi na tych fotkach bije do oci viac ako ten neporiadok. Ak chces mat poriadok, treba mat miesto na ulozenie.
Urcite mate vela hraciek a satstva.
Vy mate urcite dost problemov, to musite riesit s odbornikmi. Manzelka je vycerpana. Ja pochopim aj to, ze sa rozplakala pri zisteni tehotenstva, ze zase leto bez opalovania. No chcela by na seba mat konecne chvilu cas. Ist do wellness. Pocuvaj ju, co ti hovori a po com tuzi. Potrebuje si dobyt energiu. Lahnut si na plaz a nerusene sa opalovat. Chvilu mat okolo seba ticho, re-kreaciu , rozumies tomu slovu? Myslim, ze aj navstevy rodiny berie v tomto zmysle. Ak pochopis jej potreby a skusis jej pomoct, myslim, ze vas vztah zachranis.
@pietro82 Veľmi dobre ti rozumiem... Kedy to vlastne podľa teba začalo ísť dolu vodou? Pamätáš si na nejaké podnety, ktoré vyústili do krízy? Nejaké konkrétne okolnosti. Pomohol by vám aj mediátor, prostredník, ktorý by tlmočil pocity toho druhého a bol nestranný. Nič si nevyčítaj, lebo nič nie je stratené. Viete ešte spolu normálne komunikovať?
@pietro82 Mať tri malé deti za tak krátke obdobie..., žena sa mení, akoby bola už niekedy bez chuti do života, reaguje podráždene, tá monotónnosť ju ubíja, nemá problém reagovať prehnane či precitlivelo. Vtedy sa my chlapi musíme zaťať a niečo vydržať, ak ozaj robíme všetko pre to, aby sme boli plnohodnotnými partnermi. Vieš, manželstvo nie je prechádzka ružovou záhradou a my chlapi to prežívame inak ako ženy. Keď môžem v hocičom pomôcť, tak pomôžem, len sa, prosím ťa, veľmi neriaď radami z koníka, hoci zopár žien tu má výnimočnú schopnosť pomáhať, empatiu a bohaté životné skúsenosti, ktoré ich sformovali do vnútorne zrelých, úprimných osobností s vysokou výpovednou hodnotou rád. Ale je ich veľmi málo.
@rhoy posledné dva roky cca...zacali chodit svokrovci pravidelne, ja zacal rozbiehat novu prevadzku,neviem dako si nepametam ten presný zlom...komunikovat momentalne asi skor nie ako ano...ano mozno by nam pomohol mediator,alebo manželska poradna ale ona asi nebude nic podobne riesit.nemam jej volat,pisat,nic..len ak budem chciet deti,inak nič! beriem to,vela sa nam toho nakopilo,3deti,podnikane,nove bývanie...az prilis vela sme sa venovali obaja svojim povinnostiam,až sme si neuvedomili,že stracame to najdolezitejsie, rodinu,jeden druheho...ano nic nieje stratene,ved myslim ze by nas ani na prvý šup nerozviedli kedže mame tak male deticky,ale tak može sa stat aj opacna vec a to že nas rozvedu....no neviem
@pietro82 A čo jej dáš na MDŽ? Vezmes napr deti a mozte ist na najblizsie term kupalisko. Opytas sa, ci by chcela ist, ci jej to vyhovuje... Tam sa totiz musi vychystat min den vopred, mat vsetcia plavky... Rozpisujem, lebo neviem ci chodievate.
To ma napadlo, len preto, ze take nieco spominala. Ale mozno su deti chore, tak treba sa zariadit inac.
Ako casto chodievate vy k svokrovcom? Potesilo by ju to? Je nejake miesto, kam by rada isla? Deti zaneste k svokrovcom a vy chodte na nakupy ( zenske! Topanky, saty, kabelky, sperky, drogeria, pripadne detske oblecenie). Za pokus to stoji, nie?
@pietro82 Lepsie ako nic, ale z tej ona konkretne nic nema. ( moj manzel tvrdi, ze zaplnia smetiak 🙂 ) Ale ak ma rada kytice, tak hej. Ja som vsetko neprecitala, tak vsetko presne neviem ako je. Ja by som radila nerespektovat ten jej zakaz: nepis, nevolaj. Neviem ako sa presne citi, ale zena sa kazdu chvilu citi inac. A to co v hneve povie, zakaze, je jedna vec. Druha vec je vsak to, co nepovie, len citi, pripadne po niecom tuzi. Keby si to uhadol, tak si genius. Ale tak vo vseobecnosti, kazdej zene dobre padne, ak sa o nu zaujimaju. Otrepane: ako sa mas? Co deti? Su zdrave, posluchaju, papaju, spinkaju.... Ona stym ma dost roboty, aby sa o to starala.
2. Dobre padne, ked sa moze vyrozpravat. ( zas tam pride cela jej rodina si s nou poklebetit, no mal by si to byt ty, kto ju vypocuje).
3. Dobre padne objatie, obdiv: dnes dobre vyzeras! Schudla si? Drzis dietu? Novu farbu na vlasoch?( mozno pribrala a vyzera horsie ako vcera, ale maly kompliment pohladi dusu)
4. Dobre padne, ked moze vypadnut z toho stereotypu. Bez deti. Bud rad, ze tam mas v susedstve, ci kde svokrovcov. Urcite s detmi radi pomozu. A vy ste stale manzelia, tak hor sa na nakupy, na plavaren( konecne sa vyzlecie do plaviek), na vylet. Vyvetrat si mozog. Resetovat.
Ked ste byvali spolu a vadili ti tie neustale navstevy, co si nezavesil tabulku na dvere s napisom: nerusit, prave sa milujeme! Hadam by tam nevtrhli?
Verim tomu, ze ju poznas lepsie a uhadnes, co ju aspon troska potesi.
@pietro82 prečo si si teda nedával pozor, ked ako si písal, už to druhé dieťa ste neplánovali a máte tri deti a teda veľmi veľmi krátko po sebe. Vtedy je žena dobrá, ked je sex a akonáhle nie je, tak je na nej všetko zlé. Ako si sám priznal, s rodinou tráviš málo času, tak rozvod je u vás len papierová záležitosť.
haha, ze bordel...detska izba nasich deti vydrzala v tip top stave asi 20minut...resp kym nedorazil mladsi a nepohral sa...tak ze povysypal vsetky sufliky a krabice na kopu. Mam nachystanu lopatu a budem to davat do krabic lopatou...uz nespravim tu chybu ze to budem triedit tyzden kym budu na prazdninach 🙄 Krpec je este maly, este len prichadza do veku kedy zacne upratovat, zatial len rozhadzuje...Treba to prezit a ist dalej... Vcera som polovicu cinneho casu travila napravanim toho co zdemolovali, zaspinili, znicili, poskodili, rozhadzali...lebo su to deti. Idu na hodinu von a ja potom hodinu cistim oblecenie, umyvam chodbu, umyvam ich...Ale tak inak to nejde...Len vydrzat.
Dobre, nehovorim ze mam pradlo po zemi, ale ak napr.vesiam a zazvoni postarka tak ak je dobra konstelacia, mladsi mi za tych pat minut s vesanim "pomoze" a ak by to niekto odfotil v tom momente tak fotka ako pre socialku zo zanedbanej domacnosti...Jasne ze to tak nenecham...ale ak by sa do toho nieco stalo co by malo vyssiu prioritu na riesenie tak veru by ten vzneseny obraz musel pockat...
@sissmiss určite záleží aj na tom, aké tie deti sú. Občas strážim deti jednej kočke, keď si potrebuje niečo zariadiť - lekára,úrad....jedno má štyri, druhé rok a pol, deti sú pokojné,prehrajú sa, kreslia, tancujeme, všetko mi pomôžu upratať, tá malá pomáha, staršia upratuje celkom sama, viem si predstaviť , že pri nich stíham navariť, mať upratané, ísť s nimi von. Strážila som aj deti susedke, bol medzi nimi rozdiel rok aj pol, tiež by sa ešte dalo,ale boli živšie. No a máme v rodine dve deti, ktoré si síce tiež všetko nakoniec spracú, ale pri nich je problém ísť na WC, aby aspoň jeden z ich nebol na stole, alebo na linkecez obed spia niekedy aj štyridsať minút....a to sú deti dve, nie tri. Takže by som neriešila poriadok, alebo neporiadok pri troch malých deťoch, ktoré sa narodili rýchlo po sebe, toto nie je podľa mňa prioritným problémom tohoto vzťahu. Tu sa obaja, aj muž, aj žena správajú ako malé decká a neuvedomujú si, že to odskáču tie deti. Manželka má možnosť ísť bývať do domu - s manželom, ale asi bez mamičky za zadkom toho nie je schopná. Radšej obetuje rodinu a vydiera muža, aby jej prepísal polovicu domu, ktorý je len jeho a na jeho mieste by som ho určite neprepisovala, za tejto situácie ani náhodou. On sa správa ako zbabelec, keď je problém ujde. No keď má kam, možno keby nemal, tak by problém riešil. A nepáči sa mi, že nehospodária spoločne, ona má príjem taký a taký, ja mám taký, to je o čom? Veď sú rodina! Lenže oni si to ešte asi nevšimli.
Ktovie, ci dotycna mamicka tiez nepise o svojom probleme v niektorej teme. Rada by som vedela aj jej pohlad na vec. Preco sa chce tak velmi rozvadzat? Dopriala by som im Svokru z TV. Skoda, ze ona nechce komunikovat s manzelom.
@timea7 tam je to cele zle, ale napr.ani ja by som nezniesla keby pridem domov a tam polovica manzelovej rodiny den co den, rano vstanem a niekto z nich v kuchyni...akoze mna by to tiez deptalo, takze by som mozno tiez mala tendenciu ujst...Proste sukromie rodiny nejake musi byt (u mna, u nas, v nasom pripade). Tuna vidime jeho spravanie ktore on popisuje co robi a nie je to ok. Spravanie jeho manzelky z jeho popisu tiez nie je v poriadku. On pise ze je super chlap atd a medzi recou spomenie ze rozbil vsetky kvetinace co mala na oknach lebo sa nastval...na svoje vybuchy ma dovody ale manzelka ma byt podla neho, ona uz dovody mat nemoze. Cele zle, detinske, malicherne...U oboch.
S tymi detmi, ano, zalezi aj od povahy a vselicoho dalsieho, su zeny ktore po prvom dietati ktore bolo kludne davali blahosklonne rady neschopnym nemoznym matkam ktore tie svoje deti nevedeli zvladnut. Doma sa smiali ake su tie druhe otrasne 😅 (to mam od kamosiek ktore sa s tym priznali, nepredpokladam to len tak) az kym sa im nenarodilo dieta na ktore ziadne vychovne metody neplatili...a ony si to vychutnali az do dna. Ale aspon si to priznali ake boli naivne. V rodine mame rodinu so 4 detmi a ich mama hovorila ze tri boli jak anjel a jedno ako cert...Takze niekedy sa to aj tri krat podari a clovek si mysli aky je uzasny a ako mu to ide...a pritom mal len velke stastie (plus idealne podmienky pri tehu, dobry porod, atd...je tam vela faktorov ktore to mozu ovplyvnit). Ale zena ktora je inak neschopna si rada privlastni zasluhy za nieco co je nahodne...hlavne teda ak to na co ma naozaj vplyv nevychadza. Inak tie deti tuna pana podnikatela za tie dva tyzdne co bol s nimi doma (fakt s tromi? Dva tyzdne? Kde bola manzelka? Lebo ak tych 5 dni co bola v porodnici s tretim...tak to nie su dva tyzdne a tri deti...a kedze rodinu tam maju vraj denne tak zeby neprisli zrovna pocas toho casu pomoct?)tak mozno deti boli z neho vyhukane a preto posluchali, lebo ho poriadne nepoznaju a tym bol aj vzacnejsi. To je tiez typicke, ze deti uz vedia co na mamu zabera a vedia ako na nu, co pouzit a ako dosiahnut svoje, kdezto ak s nimi otec nie je casto, je tam vacsi respekt, ale nie prirodzeny, zeby otec mal na tom zasluhy, ale proste len caro neznameho, troska strachu a otukavaju si ho. Po dlhsom case by si nasli aj na otca sposob, su len take roma ticke predstavy ako to otec s detmi doma zvlada...kazdy videl dva filmy kde to bolo znazornene a uz je mytus na svete, otec ma najskor chaos ale potom najde system a funguje mu to zazracne...🙄
@pietro82 ahoj,,začnem niako od stredu,,čo sa týka toho domu,,priklánam sa skor k jej názoru,,vieš,,,aj u nás to bolo také,,,muž kupil dom,,platí ho ALE..VELAKRáT KED BOLI PRE NEHO HORšIE MESIACE (JE ZIVNOSTNIK) som dom platila aj ja,,čo dokopy je možno vyše 2 000e potom dost tu porobili a zafinancovali aj moji rodičia a ja teraz som brala spotrebák na strechu,,takže je jasné že chcem aby bol dom aj na mna napísaný,,lebo ked sa niečo stane nedajbože sa mu niečo stane,, alebo sa somnou rozíde potom čo? akože ostanem s dietatom na ulici? vieš,,aj ona potrebuje byt zabezpečená,,ale ja to beriem len z toho hladiska že valstne ja som do našho domu spolu s rodičmi vrazili vaic ako 20 000e a to je pol hypotéky,,takže ten dovod prečo som chcela aby sa prepísal aj na mna je opodstatnený,,ale aks a máme baviť o tom akos a k tebe správa,,je to zaujímavé,,že ma také odvážne reči pri 3 detoch,,väčšinou ženy čušia ako voš len aby neostali s detmi samé,,znášaju bitky a alkoho,,a vidíš ked ma žena muža normálneho ktorý sa aj stará aj tak je zle,,vieš je to len o tvojom pohlade ona možno myslí a koná inak ako to ty tu prezentuješ,,teda nechcem povedat že klameš,,,ale vždy je lepšie si vypočut obe strany,,ale kedže to nejde,,myslím si že dávaš dost,,ženy si dost aj všímaju čis a otec venuje dost detom,,niaky spoločné výlety,,,ale viem ta pochopit,,sukromie je doležité,,zažila som to u nás,,ked večne niekto z priatelovej rodiny tu prespával,,a naša obyvačka bola pomaly každý víkend ako ubytovna,,,zatrhla som to,,a je pokoj,,proste chcem sukromie ked som skoro stále v robote,,vieš ak už nieje reči o láske,,skus odíst na dlhšie,,s detičkami sa možeš stretávat aj tak,,
@sissmiss V niecom mas pravdu, ale rozdiel je aj v pristupe k detom. Deti potrebuju aj muzsky vzor. Ja svojim detom spievam uspavanku, vlastne uz spievame spolu. Donekonecna ich vecer este nieco napadne, co musia povedat. Beriem to ako taku psychhygienu, povediaco ich trapi, co ich tesi. No ale to niekedy nema konca kraja. Ak k nim poslem manzela, ten si s nimi lahne, nedebatuje, nespieva oni su ticho a do 5-10 min spia. Co je lepsie?

@rhoy Takato fotka + ponuka na Pokec = tu na Konovi to vyzera dost uchylne... 😀 😀