icon

Mám bojovať, či sa rozviesť?

pietro82
2. mar 2015

Ahojte.je mi to uplne trapne,ale tak rad si vypocujem vase nazory. Som zenaty 4roky,mame 3male deticky.byvame v starsom domceku,ktory patri svokre.neplatime najom,len si platime energie a veci s tym spojene.posledne 2roky to ide s nami dole vodou,kazdu chvilu sa vadime.raz je dobre,raz zle!zena sa urazi na uplne malickosti a dokaze somnou nekomunikovat aj tyzden.ja podnikam,cize dost casu travim kolo prace.a to ju tiez stve ze som stale prec,ze vsetko robi sama.ale sama tam nieje nikdy,lebo svokrovci su tam na dennom poriadku,jej brstia,sedternice,tetky kamaratky,atd!uz ma to fakt nebavi,ziadne sukromie!neraz som sa pobalil a odisiel odtial.nikdy ma nevolala ani nesnazila aby som sa vratil.vzdy som len ja prosikal,ako uplny saso!kupili sme pozemok,dom darovali rodicia len mne,kedze videli ako zijeme a chceli aby sme sli byvat bokom sami.noale veci sa tak zvrtli,ze zena dala na rozvod,a ze si najde lepsieho!pritom sa nemala zle.nepijem,nedrogujem,nechodim za kur...proste nic,len to ze fajcim.daval som 600e na domacnost,ona ma 270 a nic nedokazala odlozit.ja som si svoje vydavky financoval sam cize 600 odomna mala cistych.ked trebalo nejaky mimoriadny ucet vyplatit,tak som to zatiahol ja...sex je biedny,len ked ja chcem a aj to nula bodov.jej netreba muza,jej staci mamka a spol.odstahovat sa nechce,a ak teda by sa odstahovala tak len ked dom napisem aj na nu!je to normalne???radsej sa rozvedie a bude mat 3deti na krku a furt ma ruzove okuliare ze si najde lepdieho,len v dnesnej dobe neviem ci si niekto zavesi na krk zenu s 3 detmi...je mi z toho zle!srdce hovori tak,rozum inak...ale ona uz ma v tom jasno,rozvod nic ine...

sissmiss
4. mar 2015

@elika74 to je pravda ze ti chlapi su ini a mozno je to niekedy preto jednoduchsie, ale aj viac kriku tam je, viac slziciek, menej citov...Tazko povedat.

timea7
4. mar 2015

@sissmiss absolútny súhlas, mrzí ma, že on sa na rodinu, na svoju rodinu pozerá akoby zvonka, ako pozorovateľ, akoby do nej nepatril, ale svojím spôsobom ho trochu aj chápem,tak, ako píšeš,príde domov a doma ako na korze. Ja to tiež neznášam a aby so mala stále svokru a kopu rodiny za zadkom....a to som u svokry aj bývala, bolo mi u nej super, ale mladá rodina má byť sama, vytvoriť si vlastné pravidlá. Lenže tuto nie je ochota, aby boli sami a asi ani ochota tie pravidlá vytvoriť, alebo pristúpiť na nejaký kompromis. Obávam sa, že už sú tak ďaleko, že neviem, či by to fungovalo. No museli by chcieť obaja. Pred časom som pozerala v TV príbeh dvoch mladých ľudí, mali rýchlo po sebe dve deti, problémy s bývaním, s komunikáciou....vyriešili to bravúrne, odsťahovali sa cez pol zemegule, úplne iný život, iný pohľad na seba, partnera, aj svet naokolo, veľmi im to pomohlo. Vrátili sa späť, stavajú dom, sú šťastní. Tým som nechcela povedať, že problém v manželstve treba riešiť odsťahovaním sa, ale poukázať na to, že ak je ochota so vzťahom niečo urobiť na oboch stranách, VŽDY sa dá manželstvo zachrániť. Tu mám pocit, že by obaja potrebovali prefackať, aby sa spamätali - majú kde bývať, bývať sami, bez hypo, muž nie je nezamestnaný, ani na vozíku, ani gambler, ani alkoholik, nevyhľadáva známosti, ona tiež nie ,len sú obaja natoľko sprostí, že zabudli, zmazali zo svojho života to, prečo sa vlastne mali radi. Keby išlo u dvoch, čo spolu chodia, kašľať na to, ale tu sú tri malé deti, ktorým treba vytvoriť pokojnú rodinu a nie matku, ktorá nie je ochotná vzdať sa pohodlia pri mamičke a otec, ktorý sa správa ako sopľoš a keď je problém, zdrhne.

lenka07
4. mar 2015

@pietro82 skús dohovoriť svokrovcom aby sa do vás nestarali veď máte tri deti a manželka B si mala uvedomiť že ty si jej polovička tebe prisahala úctu,manželskú poslušnosť .Nečítala som všetky komentáre ale to je môj názor ja by som z rozvodom nikdy nesúhlasila a ak by k tomu došlo vzala by som jej deti veď ona si ich neváži a teba tiež nie inak by nerobila také hlúposti.

mamulka211
4. mar 2015

Oni si proste nedoveruju, medzi nimi nie je spolupatricnost, on si zije svoj zivot, ona svoj, ale v hlbke duse su oni dvaja cudzi ludia, ktori spolu nedokazu fungovat, lebo je medzi nimi priepast nedovery. Kazdy z nich ma svoj dusevny svet a ten druhy je v nom nepochopeny. Su to dve rozdielne bytosti, co spolu nemaju vela spolocneho, preto nikdy nevytvoria harmonicky vztah. nie kazdy s kazdym k sebe pasuje...

timea7
4. mar 2015

@lenka07 práve to som chcela ešte dodať, že obrovskú chybu robia aj svokrovci - máte tri malé deti, tak mašíruj žiť s ním do domu, keď máte kde, že nie je tvoj, no ničím si naň neprispela,keď vám deti odrastú a zamestnáš sa, môžete postaviť ešte jeden, tam bude tvoja polovica. Deti budú raz dediť a ty sa máš kam vrátiť a nie také somariny, že ani na kávu k nej nepríde, ak sa odsťahuje. Keby nemala rodičov za zadkom, asi by nevykrikovala, že si nájde iného, lepšieho. Možno hej, jej muža poznáme len z jeho riadkov a napísať sem môže hocičo. Ale nemyslím si, že sa až toľko mužov bude trhať o ženu s tromi deťmi.....

natalym
4. mar 2015

Pekne ste to napísali baby.
Ja som nad tým uvažovala, že tá jeho žena musí strašne unavená a nahnevaná. Ja keď sa nám narodila malá, staršia mala 5 rokov, ja nevyspatá, hladná, staršiu som poobede keď prišla zo škôlky nevládala ani počúvať, nieto ešte odpovedať na zvedavé otázky. Navrieskala som na ňu koľko rázy. A to mi pomáhala mama, manžel chodil vtedy na týždňovky, on bol mimo, keď prišiel na víkend bol narobený a ja nasratá, že sa zase všetkému vyhol. A ona tak malé detičky. A teraz s nimi nebol 8 dní, lebo nemá auto? 12 km? Keď niekoho ľúbim, tak idem aj behom. Môj muž kedysi za mnou behával alebo na bicykli išiel 15 km, len aby ma videl.
Ona je strašne nasratá, strašne, preto to robí a tak sa správa. Keby som sa ja v tomto stave dozvedela, že čakám tretie tak asi skočím z okna. Fakt.
Ak to chce zachrániť, ale naozaj chce, tak musí zobrať všetku lásku, ktorá bola na začiatku, tú znásobiť aspoň 1000 krát a tak ísť do toho.

pietro82
autor
4. mar 2015

@lady511 ahoj.tvoje pochopenie mam,kedze ste tam dali 20tis.u nas je to opacne,zena ani jej rodina ned@li ani cent,nepomohli ani palcom nepohli,dokonca tam nikdy neboli pozriet ako dom vyzera..cize ja nevidim nic,co by ma viedlo k prepisu na nu.ano,potrebovala istotu,ale ked som povedal,ze jej darujem teda1/10 nech ma istotu strechy nad hlavou,nesuhlasila..trvala na polke...vies ty a ja to mame zasadne opacne.aj pozemok smekupili od nasich,to bololen akoze,tiez sme nezaplatili nuc.bolo to akoby darovane v podstate.myslim,ze clovek ak niekoholubi,ma s nim deti,planuje s nim zomriet,tak sa takto nezchova!mozno davno ma niekoho vyhliadnuteho,len chcela sa zabezpecit lebo peniaze ma celkom rada.stazovala s,ze jej nedavam nic extra,tak som navrhol,ze budem gazdovat s financiami ja...nechcela a tiez mala problem ked som hej povedal aby teda davala blocky do sacku,ze chcem vidiet kam peniaze idu...ze jej neverim a pod.pritom 570 neni nic extra,ale podotykam,tych penazi som sa ani nedotkol.svoje vydavky,nafta,cigy,do prace jedenie,tel,poistky....toto vsetko som si financoval sam...jej to po odpocitani vsetkych poplatkov za energie tv,net,auto,poistky,atd vychadzalo 17e na den...neviem,mozno som divny...

iza29
4. mar 2015

@pietro82 ak človek niekoho ľúbi, tak nezuteká...

elika74
4. mar 2015

@natalym zamysli sa nad tymi 12 km este raz. Ale ako vezme tie 3 male deti zo sebou? Vonku je zima, ani kocikovat sa neda dlho, prechadzat sa vydrzia mozno pol hodiny. Ona ho nechce pustit dnu! ? ! To robi aj detom svojim, nielen manzelovi. Ak je to takto, tak fakt ona prehana. Mozno by ju skrotila navsteva socialky, ci sa naozaj stara dostatocne o tie deti. Ak tam ma na pomoc celu svoju rodinu, mohla by mat aj poriadok.

natalym
4. mar 2015

@elika74 Ísť tam môže, zaklopať na dvere môže. Nerozprávaj mi, že hodinu by vonku nevydržali. Ty nechdíš s deťmi von, alebo čo? Furt len ako sa to nedá....... A furt len ráta tie groše.

pietro82
autor
4. mar 2015

@elika74 no u nas nasnezilo

pietro82
autor
4. mar 2015

@iza29
@iza29 tak potom asi nelubim 🙂 🙂

natalym
4. mar 2015

@pietro82 Pohrať sa v sniežiku?

natalym
4. mar 2015

@pietro82 Tak potom je to jasné a neni o čom.

timea7
4. mar 2015

@elika74 prosím ťa nežartuj, aj tu na MK sú ženy, ktoré majú tri deti a chodia s nimi normálne von. A manžel je na týždňovkách, alebo ešte horšie, v zahraničí. V pondelok som bola s tromi deťmi (nie moje)- dvojičky plus staršia vonku hodinu aj pol. Prežili sme všetci. Netvrdím, že to má pri troch maličkých deťoch dovolenku, ale má okolo seba ľudí, ktorí jej pomôžu. Naše matky mali bežne dve, tri aj štyri deti, prali plienky a to polovica nemala automatickú pračku, o umývačke nehovoriac, všetko varilo doma, obchody otvorené v sobotu do obeda a dosť, cez pracovný deň do šiestej. Nemali kopu vecí, ktoré nám dnes uľahčujú život, ale nemali ani priblbnuté seriály, ktoré musia niektoré mamičky bezpodmienečne pozerať a nesedeli na PC hodiny. Áno kysnem tu aj ja, ale popri práci a dieťa mám dospelé. Tak nehľadaj, ako sa to nedá. Obaja majú na danej situácii svoj podieľ viny, kto aký a kto väčší, nemá zmysel riešiť, mali by nájsť ochotu vzťah zachrániť.

pietro82
autor
4. mar 2015

@lenka07 no neraz som im povedal aj daval najavo že mi to vadí ked su tu denno denne...ved nech prídu cez víkend,pogrilujeme alebo neviem,ale co je vela to je moc...a oni co na to??? je to nas dom, mi si tam budeme chodit kedy chceme a kolko chceme...a bol som vybavený!! zene hovoim,podme odtialto do pice,lebo ma tu už jebne z toho!!! nie nejdem, ty si furt preč a ja sa sama zblaznim...hmm tak a výsledok mame tu...nic ine sa cakat ani nedalo....bola to jak casovana bomba 😒 😒

kvietok173
4. mar 2015

Prepac nemam cas to cele citat a mozno to tu aj bolo ale neda sa urobit prepis domu pre pokoj jej duse ale s podmienkou ze v pripade rozvodu ostava majetok tebe? Neviem ci nieco take sa da? V podstate ide o to ze jej prejavis tymto svoj dokaz lasky k nej ale zaroven sa chces poistit. Pripadne na deticky s dozivotnym pravom byvania. No je to smutne merat lasku cez majetky ☹. Neviem porad sa s pravnikom ci sa da takyto prepis drovanie polky domu a tu klauzulu ze pri pripadnom rozvode nebude mat pravo na majetok si myslim ze by sa nejako dalo upravit ale to by som jej urcite nespominala 🙂 ak je to mozne ale zrealizovala. Drzim palce 🙂 a ano slabochvilkovymi vecami s neriesia problemy - alkohol, zeny atd 🙂

0silvia0
4. mar 2015

@pietro82 možno tým, že nedokážeš byť veľkorysý muž, z tohoto dôvodu manželka myslí na peniaze a na zabezpečenie seba i vašich detí a stala sa z nej mrcha (píšeš, že na začiatku to bola skromná žena). V každej druhej reakcii preratúvaš euráče, vyčítaš, že oni nepomohli, nepohli prstom, neprispeli. Ja som financoval, ja som kúpil, ona míňa...Ja jej dávam toľko a ona má len toľko... Môj manžel nikdy takto nehovoril, všetko je naše spoločné, my kupujeme, my míňame. A to pritom môj plat je len tretina z toho jeho, dokonca máme len jeden účet aj to na moje meno a nikdy, fakt nikdy mi môj manžel nekontroloval čo kupujem a koľko míňam. U nás je obojstranná dôvera. Vy bojujete každý za seba a možno to začalo práve tvojimi neprimeranými reakciami - ona má 200, ja jej dávam 600 atď. Ako že ona má 200? Veď je to rodičovský príspevok, nie jej plat... stará sa o vaše deti, ona nezarába... Takže skús sa fakt zamyslieť aj nad sebou, spúšťač takýchto rodinných problémov si kľudne mohol byť aj ty...

pietro82
autor
4. mar 2015

@natalym
@natalym v sneziku?skor v blate...nenapadlo ho tolko zas

natalym
4. mar 2015

Jeden chlap aby si nevedel urobiť poriadok s jednou ženou a svokrou. Jak ja milujem môjho muža, ten by im ten pobyt tak znepríjemnil, že by ich tam ani nenapadlo chodiť. 😀
Na dvere by toľko búchal a stál by vonku, že by ho musela pustiť dnu. Toto by neexistovalo u nás doma, kurňa.
A to som si o ňom fakt myslela všeličo, ani neviem aký poklad mám doma. Dúfam, že sa to nedozvie. 😀 😀 😀

kvietok173
4. mar 2015

@pietro82 ale slovnik ma teda tvoj nenadchol. Ja som tiez s troma doma sama a manzel chodi aj na mesiac prec 🙂. No ja som rada ze tu nemam nikoho aj ked velakrat by som prijala pomoc le nasi obaja su 100km od nas ale tak zas to je o zvyku. Teraz som bola tyzden chora v teplotach s troma detmi ☹ akoze sialenstvo ale vysli sme z toho. Ale zienku neprerobis je zvknut tak zit ale to muselo bt predsa od zaciatku takto predsa.

natalym
4. mar 2015

@pietro82 Blatko majú deti radi, dá sa im dať čižmičky............... Už sa fakt neposer. Teba mať doma, lopata hliníková by pristála na Tvojej hlave.

rhoy
4. mar 2015

@0silvia0 Súhlasím s tebou, obaja si vzťah pokazili rovnakou mierou, avšak teraz máme výsledok, ktorý by sa mal riešiť, no ako, keď už nie je láska len výčitky a odpor? A dokonca aj únik. To je dlhodobá situácia, všetko sa nakopilo, preklopilo do niečoho iného ako ochota, kompromis, pochopenie. Vzťah je nefunkčný a speje k rozvodu. Možno to naozaj bolo treba riešiť skôr.

timea7
4. mar 2015

@pietro82 vieš, čiastočne tvoju ženu chápem - tak, ako ti ti povedala,ty si stále preč a ona sa tam zblázni. Mohol si jej ale navrhnúť. aby sa ona porozprávala so svojimi rodičmi, aby vás nechali žiť. Je mi jasné, ako si sa tam cítil, keď mali svokrovci k tomu taký chorý postoj - že si tam môžu chodiť, kedy chcú. Lenže vy dvaja ste bohužiaľ nevystupovali ako nová rodina, tvoja manželka stále pritakávala svojím rodičom a ty si bol ako návšteva. Keby ste sa boli dohodli vy dvaja a postavili jej rodičov pred hotovú vec, slušne, bez emócií sa s nimi porozprávali, že chcete mať súkromie a že keby nie, tak máte k dispozícii dom, kde by ste ho našli, možno by pochopili. Je ale zbytočné riešiť, čo bolo, treba sa pozerať dopredu. Zavolala by som si na tvojom mieste a ten súd, aby si vedel, na čom si, tak ako ti tu už radili. Ak to ešte nepodala a ty máš záujem pre záchranu manželstva ešte niečo urobiť, nepíše jej, choď za ňou, hádam ťa nevyhodí. Ak odmietne komunikovať, tak už niet o čom.

pietro82
autor
4. mar 2015

mam pocit že čas stravený tu na tomto fore je uplne zabitý,každý si melie svoje...nečítala som to cele ale poviem ti aky si ... a neviem co? fakt ma to tu už unavuje....aka chudinka je žena a hajzel muž...toto fakt nemusim...dovi dopo

elika74
4. mar 2015

@timea7 ja mam tiez tri deti, mam aj dvojicky, tak sa tu nevyvysuj nad nikoho, mam ich na 24 hodin a nielen na par hodin, mne nemusis radit co mam robit
@natalym a ty by si isla 15 km kvoli hodinovemu pobytu vonku s detmi v snieziku? To je riesenie? Co to vyriesi? Mamicka ukaze detom ako sa nema spravat k ich ockovi? Ocko nie je opatrovatelka na hodinu. No nemal odist. Vratit sa a riesit veci doma. Ak tam ma trvale bydlisko , nenechat sa vystvat manzelkou ci jej rodinou. Takze ziadne take, ze vrat klucik. Jedine vratit klucik a hned vymenit zamok a svokre zabudnut dat klucik od domu.

timea7
4. mar 2015

@0silvia0 som to už písala, že to delenie príjmov sa mi nepáči....oni hádam ani manželia neboli, len v tej posteli....ani chuť spoločne bývať, žiť, ani hospodáriť....

natalym
4. mar 2015

@elika74 Keď niekoho ľúbim a stojím o neho tak by som išla aj 20 km pešo a v snehu. Kvôli deťom určite, bežala by som. Ty nie?

On už odišiel, to je aktuálna situácia a mal za nimi ísť. Nie sa vyhovárať ako sa to nedá. Ale veď už napísal, že neľúbi. Tak o čom točíme?

timea7
4. mar 2015

@elika74 ja sa tu nad nikoho nevyvyšujem, ani s mojich slov nemám pocit, že by som ti v niečom chcela radiť. Roky som pracovala ako učiteľka v škôlke, takže ísť von s tromi deťmi je pre mňa veget, bežne som chodila s dvadsiatimi, a to nie len von, na plávanie, na klzisko. Môj príspevok bol reakciou na to, ako sa teraz nedá byť byť vonku, lebo je zima. S tým nesúhlasím, ani náhodou. A on sa na čo vyhovára? Ved píše, že kúpi auto? A autobusy tam chodia, či? Keď tam chodil za frajerkou, s tým zrejme problém nemal.

natalym
4. mar 2015

@timea7 Lenže toto nie je o počasí to je o láske k niekomu. To niekto nie je schopný pochopiť. ☹