icon

Mám bojovať, či sa rozviesť?

pietro82
2. mar 2015

Ahojte.je mi to uplne trapne,ale tak rad si vypocujem vase nazory. Som zenaty 4roky,mame 3male deticky.byvame v starsom domceku,ktory patri svokre.neplatime najom,len si platime energie a veci s tym spojene.posledne 2roky to ide s nami dole vodou,kazdu chvilu sa vadime.raz je dobre,raz zle!zena sa urazi na uplne malickosti a dokaze somnou nekomunikovat aj tyzden.ja podnikam,cize dost casu travim kolo prace.a to ju tiez stve ze som stale prec,ze vsetko robi sama.ale sama tam nieje nikdy,lebo svokrovci su tam na dennom poriadku,jej brstia,sedternice,tetky kamaratky,atd!uz ma to fakt nebavi,ziadne sukromie!neraz som sa pobalil a odisiel odtial.nikdy ma nevolala ani nesnazila aby som sa vratil.vzdy som len ja prosikal,ako uplny saso!kupili sme pozemok,dom darovali rodicia len mne,kedze videli ako zijeme a chceli aby sme sli byvat bokom sami.noale veci sa tak zvrtli,ze zena dala na rozvod,a ze si najde lepsieho!pritom sa nemala zle.nepijem,nedrogujem,nechodim za kur...proste nic,len to ze fajcim.daval som 600e na domacnost,ona ma 270 a nic nedokazala odlozit.ja som si svoje vydavky financoval sam cize 600 odomna mala cistych.ked trebalo nejaky mimoriadny ucet vyplatit,tak som to zatiahol ja...sex je biedny,len ked ja chcem a aj to nula bodov.jej netreba muza,jej staci mamka a spol.odstahovat sa nechce,a ak teda by sa odstahovala tak len ked dom napisem aj na nu!je to normalne???radsej sa rozvedie a bude mat 3deti na krku a furt ma ruzove okuliare ze si najde lepdieho,len v dnesnej dobe neviem ci si niekto zavesi na krk zenu s 3 detmi...je mi z toho zle!srdce hovori tak,rozum inak...ale ona uz ma v tom jasno,rozvod nic ine...

sunshineka
2. mar 2015

@lenka2232 vsetko bolo myslene v ramci srandy,ziadne navazanie 🙂

katarinamarkova
2. mar 2015

@pietro82 tak takto.....kazdy vztah je o 2 ludoch.....a je vzdy uplne fascinuje vypocut si nazor oboch co sa problemov tyka....vzdy sa clovek dozvie, ze pravda bude asi niekde uprostred 🙂
- ste manzelia, ak som spravne pochopila....takze ak tebe bolo nieco darovane pocas manzelstva - polovica je jej a ona ma uplnu pravdu, ze ak niekam byvat, ci zacat stavat tak samozrejme aj na jej meno.....preco by to tak nemalo byt?
- stale sa stazuje ze je sama - teba nenapadlo, ze mamka, tetka, babka, ujko, kamoska nie su v ziadnom pripade tymi, ktorych povazuje za partnera, ktory by s nou mal travit cas? nikto z nich ta ako partnera nenahradi....a ked si jej nie na blizku ako partner, to je dost smutne.
- uraza sa pre malickosti? ( zaujimalo by ma o ake malickosti ide ) ked sa uraza a nebavi s tebou, tak asi pre nu to malickosti nebudu.
- ty sa zbalis, odides a cakas, ze ona ta bude nahanat? ospravedlnovat sa? - chlapovi co ju nechal s 3 detmi samu zbalil sa a odisiel? takto predsa dospeli ludia problemy neriesia
- by si sa cudoval kolko muzov si rado zavesi na krk zenu s detmi.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
to bol tak trosku mozno jej pohlad na vec
pravda je asi niekde uprostred, ze? 🙂
---------------------------------------------------------------------------------------------------
ci bojovat, ci sa rozviest? to je len na tebe
poloz si otazku: chcem s tou zenou mat rodinu, vychovavat s nou nase deti, zostarnut s nou?
ak ano ziadny boj nie je marny....ale musis sa trosku pozriet aj na seba! tak ako to musi spravit aj ona! len niekto musi zacat.....ona sa chce rozvadzat....takze ak to chces zachranit zacat musis ty! ak nie......rozved sa

lenka2232
2. mar 2015

@sunshineka ono vacsinou sa tu ludia vyjadruju k niecomu, co napise len jeden z toho paru...jasne ze nepoznam jej nazor....ale ona by sa nemusela oduvat ako male dieta za blbosti a nekomunikovat aj tyzden? to je troska divne, ved takto sa problemy neriesia, len sa kopia

mamulka211
2. mar 2015

@lenka2232 to som ti pisala ja nie sunshineka 😀

olifcek
2. mar 2015

@pietro82 prepises polovicu domu na nu a bude na koni... nemyslim, ze je to ok riesenie... chapem, ze je mozno aj urazena, ze je to len Tvoje a nie spolocne, no zase... ved Ta tym domom vydiera... :( nech pekne idete byvat k Tebe, a ak to bude super, tak o par rokov jej urob radost a polovicu prepis i na nu... 🙂 nech mas istotu, ze Ta bude lubit pre Teba a nie pre vidinu predaja polovice domu...

katarinamarkova
2. mar 2015

@pietro82 este jedna otazocka 🙂 nema v tebe istotu lebo si uz tolkokrat odisiel..........
- to tolkokrat je kolko?
🙂 len taky moj osobny postoj.....partner by odisiel raz.....z hocijakeho dovodu......mozno raz by som ho ako partnera brala spat - ale s riadnou davkou opatrnosti a urcite by som sa nikdy viac na neho nevedela 100% spoliehat, doverovat mu.....vzdy by tam niekde bolo....co ak odide znova?
a to by bolo raz....
ak by to spravil 2krat.....uz by sa vracat nikdy viac nemusel....

lenka2232
2. mar 2015

@mamulka211 preklep, ospravedlnujem sa 🙂

pietro82
autor
2. mar 2015

@katarinamarkova ved prave,ze mojich odvhodov bolo vela...neviem,asi 7-8x :-\

marceldula
2. mar 2015

@janinah toto hovori za všetko...

barby1982
2. mar 2015

@pietro82 Ahoj môj manžel ti radí takto: citujem nedá mi nenapísať tomuto chudákovi ako ho jeho manželka vydiera, na vine je jej matka, určite ju tlačí k prepisu domu, aby sa dostala k majetkom. A keď dom prepíšeš, rozvodu sa nevyhneš. Rada chlapa daj jej pocítiť, že ťa potrebuje, odíď a keď ťa nebude kontaktovať, neozvi sa ani ty. Čakaj kým jej dôjde, že ťa potrebuje. Inak budeš čakať dlhé roky a nakoniec budeš mať dlhý nos. Ak jej na vašej rodine záleží, príde a bude žiť s tebou tie tri deti niesu problém ako vraví, veď má na starosti len deti a domácnosť. Peniaze sú váš problém chce ťa pripraviť o dom buď chlap maj gule je s tebou len pre peniaze . Bude to ťažké, ale neodprosuj ty, čakaj kým sa ona ozve, keď sa neozve nestojí ti za trápenie. A deti si cestu k tebe nájdu ak budú chcieť. Nenechaj sa vydierať, veď ten dom je pre vašu rodinu iba prínos, či je tvoj, jej, alebo oboch. To ti radí môj chlap.

pietro82
autor
2. mar 2015

Naposledy co som odisiel,tak mesiac nekomunikovala,nepozdravila ked som prisiel z prace ...jak uplne cudzi ludia,ak nie este horsie...do mojej rodiny sa navaza,jej bratia mi pisali ze sa mampprdeli,a pod...skoda slov

katarinamarkova
2. mar 2015

pardon opravujem sa......teraz ma napdlo, darovane veci, nie som si ista, asi to bude ako pri dedenych, ze nespadaju do bsm? ci?
🙂 ale za ostatnymi slovami si stojim

pietro82
autor
2. mar 2015

Vela ludi,aj znamych mi povedalo ze som az prilis dobry bol,a preto je takato.dom mi darovali pred mesiacom a ked som jej povedal ze je len na mna,tak bola zas ticha domacnost...ze som prijeb...ze takto sa zit neda,aj jej tatko mi hovoril ze nech to dam naporiadok,pol na pol...no hnus...svatuskari,kszdu nedelu v kostole a poza chrbat ohovaraju kde sa da...

mima4
2. mar 2015

@pietro82
nikdy neodchadzaj od svojej rodiny, spravaj sa uz ako muz!!

katarinamarkova
2. mar 2015

@pietro82 7-8 je veeeeela......pre mna by to bolo uz daleeeeeko za hranicou tych odchodov c.1 co by som vedela mozno mozno tolerovat......
ale: vsetko sa da napravit.....ak sa chce.....len ty sam musis vediet ci chces......
( tym nechcem povedat, ze chyba je len v tebe, aby si ma zle nepochopil.....vzdy je to 50/50 )
ale ak ona to uz vzdala a dava ziadost na rozvod tak ty si ten jediny co to moze este zachranit.....alebo aj uplne potopit....a zacat zit inak.

pietro82
autor
2. mar 2015

@katarinamarkova ano,nespada to do bsm a to je ten problem...sa boji ze odide s holou ritou...s takou,akou aj prisla...mal som jeden pozemok este za slobodna,ten som predal a dal jej polovicu penazi,och som ja ele slepy bol :-\

pietro82
autor
2. mar 2015

@katarinamarkova pochybujem ze si v dnesnej dobe najde chlapa,ktorý si zavsí na krk 3 cudzie deti...i ked ked boh dá, aj motyka vystrelí...
a možno ho už dávno aj má, len chcela vyťažiť ešte čo najviac...

pietro82
autor
2. mar 2015

vianoce,štedrý deň ....09:00hod...došli svokrovci žene blahoželať k meninám...choré..ja s deťmi ozdoboval stromček,žena varila kapustnicu,a deti zobrali von sa prechádzat...že stromček si este uziju...no som myslel že ma vykotí...a keď som povedal žene,že sa mi to nepáči,že ani na tie vianoce nemáme kľud a ona že to je normálka,nič sa jej nezdalo divné...držala s mamkou ,nie somnou...
ráno vstanem, idem si zapalit,a v kuchyni sedí svokra,pije kavu a cita noviny...super,fakt aby som nepobehoval v trenkoch po dome...ziadne sukromie, ziadny domov...kto nezažil,nepochopí!!!
nedeľný obed sa u nás nikdy nevaril v nedeľu,ale v sobotu,lebo vtedy tam bola celá banda,nech maju teplý obedik...a v nedeľu sme len dojedali zvysky,cele to bolo prisposobene im,nie nam....
prídem z práce,opýtam sa žena co si varila, a ona odpovie.máš ruky,vieš kde je chladnička...uvaríš mi prosím ta kavu? ja som ti tu není slúžka!
neraz som prišiel z prace narobený, pohral s detmi, prebalil, dal ich spat, pozbieral kocky,rano povysaval, občas aj riad poumýval, a furt som bol ten zlý,že sa im nevenujem atd...posteľe ako rano vstala,take ostali do večera...bordelárka je, a aj vždy ostane!

pietro82
autor
2. mar 2015

Takto sme si zili...

mima4
2. mar 2015

@pietro82

mozem sa spytat, preco ste tak rychlo za sebou mali tolko deti?

niezeby to bolo zle..ale nie kazdy psychicky zvlada taky napor...a aj podla tych fotiek vidno..ze tvoja manzela je vycerpana a asi aj dost frustrovana a vlastne aj ty...

pietro82
autor
2. mar 2015

ale nechcem tu na nu kydat,to zas nie,je to moja žena,moje deti....len ma mrzí ako to všetko smeruje do preč a deti mi budu chýbat...vždy ked som prisiel z prace,skakali,vískali,radovali sa...no srdce mi to trha 😒

ale rozum na druhej strane mi hovorí, nerieš, rozved sa a maj konečne pokoj... všetko sa pre niečo deje, možno toto celé sa deje pre niečo pekné čo ma možno čaka...

pietro82
autor
2. mar 2015

@mima4 prve sme chceli,to je jasne... druhe sa dako nechcene pristastilo,ale tak nelutovali sme....no a tretie sme zistili tak,že mala antikoncepciu,ale doktor jej povedal že to bola daka slaba,ze po porode ani silnu nemoze predpisat....ale tak chvalaboju,ze tretia bola dcerka kobečne a nie tretí chlapec 🙂

pietro82
autor
2. mar 2015

a to si presne pametam doteraz, ze ked zistila ze je tehotna, tak sa rozplakala, ze dalšie leto v keli,že sa ani opalovať nebude moct...

lucka1987
2. mar 2015

@pietro82 a co tak ist spolu do poradne ? vziat si medzi seba nejakeho mediatora, ktory vam obom prinesie treti pohlad, nezaujaty . lahko je utekat, je to najjednoduchsie riesenie. keby nemas deti, poviem si ok, fajn, city ochladli stalo sa.. ale su tam deti.. 4 roky zenaty, je to velmi kratka doba na taketo problemy. v podstate by si mal mat stale ste " medove tyzdne " ( poznam to podla seba, sme spolu 8 rokov z toho 5,5 roka zosobasení a stale je to ta sladka laska )
tu si mozes prist po rady a nazory zien, no prve co treba riesit je obojstranna a uprimna komunikacia, deti odlozit niekde bokom na par hodin alebo na noc a kludne sa o vsetkom porozpravat, kam smerujete, co obaja chcete a ako chcete vychovavat vase deti.

lucka1987
2. mar 2015

@pietro82 ?? .... este raz.... " ked zistila ze je tehotna, tak sa rozplakala, ze dalšie leto v keli,že sa ani opalovať nebude moct... "
to vazne ? prosim ta, kolko ma rokov ?

mima4
2. mar 2015

@pietro82

nezahadzuj svoju rodinu a manzelstvo... to v com ste je len kriza..jasne, vsetko sa da poriesit rozvodom, budes mat klud a zivot aky chces mat... ale tym sa tvoje manzelstvo a rodina nezachrani. Je tak jednoduche ludi vymenit, odist, kaslat na vsetko, ovela narocnejsie je snazit sa o napravu, opravu vztahu, prebudenie lasky k niekomu, kto ta zranuje, ale ma to ovela pozitivnejsie ovocie... predovsetkym pre deti...
Obaja ste neboli pripraveni na tolko deti v tak kratkom case a proste ste to nezvladli..ale to neznamena, ze sa to neda dat do poriadku...len musite obaja chciet.
Povedz svojej zene nieco pekne, povedz jej ze ju mas rad a vies, ze veci nie su OK medzi vami... ale neodchadzaj od svojej rodiny. To najlepsie co mozes detom dat je rodina, je laska, je vzor manzela, otca... Ani neuvazuj o rozvode... chod za svojou zenou, ked rano vstane a objim ju, povedz jej, ze ti na nej zalezi a chces aby ste mali dobry vztah. Kup jej nejake prekvapenie...kyticku...dobru cokoladu...
Nevzdavaj sa!

pietro82
autor
2. mar 2015

@lucka1987 z mojej strany zaujem bol,ale ona už nechce...už to uzavrela,dala o rozvod, že je koniec!aby som jej nevolal,nepísal.....ok nebudem sa zas zhadzovat,robit zo seba šulina ako predtým...nech je po jej...aj ked by som na sude nebol za rozvod,tak verím tomu že nas nerozvedú...len či to bude mat daky význam to neviem...skor nie ako no...casom budeme tam kde sme teraz

pietro82
autor
2. mar 2015

@lucka1987 to bolo pri poslednom tehotenstve...mala 30tku v lete

lucka1987
2. mar 2015

@pietro82 tu sa len jedna otazka vynara.. milujes ju stale aj napriek vsetkym tym okolnostiam ? sam si mozes odpovedat. a verim, ze ked si odpoves, vies ake budu tvoje nasledne kroky

pietro82
autor
2. mar 2015

@mima4 ja momentalne uz s nimi nebývam týžden....o mojom navrate nechce pocut ani slovo...jedine co ju trapi momentlne,je to,že nech donesiem kluč od domu...nic viac,nic menej