icon

Mám dve deti a veľa pijem

lenka1993
10. nov 2021

Som mám dvoch deti. Pijem veľa. Preto tá téma. Hanbím sa. Deti sú stále čisté najedene. Pijem keď spia. Uvedomila som si že som alkoholik. Piatok idem k doktorke. Budem to riešiť. Neni to dobre. Prosím neodsudte ma. Neviem ani čo chcem. Asi podporu že to dám. Dalujem

Strana
z2
luccija
10. nov 2021

@maximilie ženy pijú potajomky a dlho sa to sa dá tajiť.
@lenka1993 super rozhodnutie.Pises, že zapijas žiaľ a sklamanie....pokým sa to nezmení budes sa stále utiekat k alkoholu.Z čoho si sklamaná?
To býva bludný kruh človek pije, lebo má depresiu a potom, keď vytriezvie má ešte väčšiu a preto pije, aby zabudol.
Zvládnes to máš pre koho deti sú malé to je veľká motivacia

karolinakr
10. nov 2021

Toto neni su veci, ktore treba skryvat, čim viac si na očiach, tym viac na pozorel ! Potajomky si len budeš uhýnať bokom, kym si mlada, rieš, je to v tvojich rukach, bud premrháš život alebo ho prežiješ kvalitne, je to na tebe čo si vyberieš.,,

lenka1993
autor
11. nov 2021

Manžel vie , žije somnou. Je ticho. Ja cez deň fungujem. Kriza príde večer. Okupem deti uložím, sadnem si a bum. Praskne to vo mne a už idem. Čo zapijam ? Stále si človek nájde dôvod. Babka má covid, syn 2 a pol rocny nerozpráva, zomrel mi blízky príbuzný, manžel je chorý čo sa nedá liečiť. Furt niečo. Okrem toho som puntickar a tu je stále extrémny bordel. Deti a muž neriešia. Stále sa nájde niečo.

filili
Autor odpoveď zmazal
magdalenal
11. nov 2021

@lenka1993 skusenost nemam, ale napis Michaele Duffkovej.... napisala nejaku knihu m tomu, tie, zapijala den vinom, potom sa to zvysovalo na mnozstve, tajila to a pod. Teraz chodi po srminaroch a pomaha zenam, ktore si tym prechadzaju.... ma tusim aj nejaku organizaciu. Videla som s nou viac rozhovorov, ma 'triezvy' pihkad na tie veci a presne vie cim si prechadzas.... drzim palce

luccija
11. nov 2021

@magdalenal to je tá mladá mamina 2 deti?čítala som o nej clánok..
@lenka1993 dôvod sa nájde vždy ako píšeš...veľmi držím palce a to, že nezatváras pred tým oči

zanka777
11. nov 2021

@lenka1993 držím tak isto palce a verím že to zvládneš lebo už prvý krok si zvládla na výbornú a to je uvedomiť si že mám problém... Len detom nestačí keď sú len čisté a najedene....hlavne sa im treba aj venovať a dávať im stále veľa veľa lásky...dúfam že v tomto problém nie je ..že sa cítia milované ❤️

simoncik
11. nov 2021

@lenka1993 ty nemas problem z alkoholom. Ty mas problem sama zo sebou. Typla by som depresiu. Nechut k zivotu, nespokojnost sama zo sebou. Hladas unik pred problemami, pred myslienkami. Spadla si do toho no da sa z toho v pohode dostat no musis hladat spustac. Zmenit zivot postaj k nemu. Najst nieco co ta sprwvi aspon trochu stastnou.toto nie je riesenie

lenka1993
autor
11. nov 2021

@zanka777 deti sú priorita. Majú všetko, aj lásku 🙂. Milujem ich najviac na svete.

zanka777
11. nov 2021

@lenka1993 myslela som si lebo to cítiť z toho ako píšeš... Hlavne myslí aj na seba a začni sa mať viac rada nech všetky zle myšlienky a "depky" idú od teba preč veľmi ti držím palce a ja nejak verím že to dáš...keby všetky mamky čo majú tento problém mali takú snahu sa s tým popasovať ako ty tak by to bolo super... Buď príkladom iným ženám ktoré majú rovnaký problém a buď im inšpiráciou že sa to dá keď sa chce 🙏❤️❤️

lululucy
11. nov 2021

Drzim palce 👍

marika6
Autor odpoveď zmazal
lenka1993
autor
11. nov 2021

@marika6 my paradoxne doma alkohol nemáme. To je take že “dnes mám chuť kúpim si”. Alebo donaska. Proste spôsob sa nájde. Ak nie nič sa nestane. Nie som taká že teraz by som zúrila že nemám čo piť. Keď nie je tak nie je. Uvarim čaj. Možno to vyznie zle ale ja sa ľúbim keď som triezva. Led ráno vstanem a fungujem normálne. Ale potom príde kriza nejaký sek a ide to dole.

wudz
11. nov 2021

Odporúčam ti túto knižku, prípadne blog od autorky, bola v podobnej situácii ako ty - malé dieťa + alkohol. Podarilo sa jej z toho vyhrabať a nedávno otvorila aj centrum pre liečbu závislosti.
https://www.martinus.sk/?uItem=702317

takacovama
11. nov 2021

ked to ale prekracuje nejaku tu unosnu mieru, treba si proste priznat, ze mas problem a robit teda vsetko púre to, aby si zvladla tento boj vitazne. nestoji ti to za to, aby sa nieco stalo, alebo aby sa ti rozpadla rodina

brembo
11. nov 2021

@lenka1993 rieš to,kým je čas. Mal som kolegu,bol tažký alkoholik,išiel sa liečit. Dost dlho sa držal,niekolko rokov,k nám nastupil po ukončení liečby. Potom začal doma po troškách pit a išlo to s ním dole vodou. Už chodil do práce s dávkou. Načapali ho,okamžitý vyhadzov-robíme s tažkými bremenami,kde je ohrozenie života vysoké. Rok potom ako ho vyhodili ,ako východisko videl samovraždu. Každému hovoril,že už tu dlho nebude-kolegovia ho stretávali. Zastrelil sa jatočnou pištolou.

manzanillaa
11. nov 2021

@lenka1993 tvoj stav je na navstevu psychiatra, oni liečia aj závislosti.. Treba sa vyrozprávať, aj to niekedy pomôže. Každopádne ti silno držím palce, aby si v živote bola spokojná a šťastná ❤️

Strana
z2