icon

Mám ísť do práce?

20. júl 2021

Caute mamky! Potrebovala by som poradit.
Zajtra mam mat pohovor do vysnivaneho zsmestnania. Som na materskej s dietatom, ma 2 roky. Ale ked sa objavila ta ponuka, proste som neodolala. Byvame zatial v podnajme a ja by som uz velmi chcela vlastne byvanie. Muz si hypo zobrat nemoze, jedine tak o par rokov. Dieta mi uz do jasli chodilo a adaptovalo sa velmi dobre, ale manzel nastoji na tom, aby som nesla a ostala doma. Zaraba dobre avsak ja po tom velmi tuzim. Samozrejme, neviem ci ma vezmu ci nie, takze ... on sa vsak vyjadril, ze dufa, ze mi to nevyjde. Tiez ani nechce povolit, aby som si dokoncila vysku popri materskej, aj ked financie nie su problem.

autor
21. júl 2021

@madeline1 je to preto, lebo ruci svojmu otcovi :( on ma vsak presviedca, ze hypo mu daju aj napriek tomu, lebo ma vysoky prijem. Ja tomu velmi neverim

1aduliatko1
21. júl 2021

ja som šla do práce, keď mal menší 2r.2m a super. ja by som si teda od muža nenechala hovoriť, či môžem či nemôžem....chce ťa mať doma, závislú na peniazoch, ktoré zarobí on?

autor
21. júl 2021

Mam Bc. Vzdelanie, ale chcela by som Mgr... on ma nizsie vzdelanie a casto mi to vykrikuje. Viem, ze sa preto citi menejcenne. Dnes na ten pohovor urcite pojdem, je to robota po ktorej som roky tuzila aj financne velmi dobre ohodnotena. Citala som nazory, ze muz je rad, ze som na nom zavisla financne... hej, asi to tak je. Uz som 8 mesiacov chodila do roboty a drobec bol v jasliach, lebo som od neho odisla . Vyzobral si vsak dalsiu sancu tak som to s nim skusila. Mrzi ma, ze nie je dobroprajny, ze ma nepodporuje v tom co chcem. Tvrdi, ze rodina ma byt na prvom mieste a ze uz skm studium prepasla.

liz_lemon
21. júl 2021

chod do toho, nedaj sa nim odradit, a asi by som prehodnotila cely vztah s nim, raz si uz odisla, asi si mala dovod, a on ako sama vidis, si druhu sancu nevazi, nedopraje ti, dokonca ti praje neuspech...
tvoje dieta uz nie je take male, da sa to zvladnut

jana_eyre_2
21. júl 2021

To že študuješ, alebo pracuješ neznamená že rodina nie je na prvom mieste 😬 to je smutné že to tak berie..

anjelicek26
21. júl 2021

Muz musi popracovat na svojom sebavedomi, vzdelanie pre pana nie je vsetko. Ved normalne funguje, zaraba, tak o com? To, ze budes samostatna neznamena, ze ho opustis. On ma urcite kvality, ktore mas na nom rada - povedz mu o nich. Chlapi niektore veci vidia velmi priamociaro - nebude na mne zavisla = zasa odijde, proste strach. Treba im to aj priamociaro povedat - nie, nechystam sa odijst, len ma musis pustit plnit si aj moje sny a ciele. Rodina je na prvom mieste a to je aj - stastie a spokojnost jeho zeny.

autor
21. júl 2021

@liz_lemon stale sa odvolava na to, ze dieta ma byt do 3 r doma a ze aj on ma potrebuje, mat svoju zenu doma pri sebe.nechce aby drobec siel do jasli vobec. Ze on ho tam neda. Ale on tam uz chodil a miluje spolocnost deti...

cacianka
21. júl 2021

No už sa to rozvíja.
Uz si raz odišla a asi si mala silny dôvod.
A aj prave preto ze je aky je, choď a realizuj svoje sny, ci už škola alebo práca . vyuzi šance ktoré máš, lebo ich nema kazda žena. Keby si aj niekedy opäť musela prehodnotit váš vzťah a manželstvo, budeš mať oveľa lepšie pozície pre život.
Choď a snaž sa, všetky tu ti držíme palce. 🍀🍀🍀

ivkazba
21. júl 2021

Takže muž je rád, že si na ňom finančne závislá a trpí tým, že máš vyššie vzdelanie ako on. Ach jaj, ťažko sa žije so zraneným a nevyzretým egom. Ak teda muž nedovolí, aby dieťa išlo do jaslí, vymeňte sa. Nech je s dieťaťom doma on. Áno áno, viem, utópia, to by jeho ego bez sebavedomia ešte viac utrpelo. Ale ak by som sa rozhodla ísť do práce, tak toto by som mu navrhla. Prečo by musela byť matka doma do 3 rokov. Ale možno to nechápem, možno preto, že ja si neviem predstaviť žiť s človekom, čo má mindráky.

autor
21. júl 2021

@ivkazba on zaraba dost vela ale ma 12tky. Nechce to nijako len ze nemam ist na pohovor

luccija
21. júl 2021

Keď má byť rodina na prvom mieste mal sa správať tak, aby si nemusela od neho odísť s drobec do jaslí.Na pohovor chod a k mužovi sa nevyjadrujem chod za svojím to bude nejaký špekulant premudrely

ivkazba
21. júl 2021

Čiže on u seba meniť nechce nič, on sa ničomu neprispôsobí. Ale u teba s tým počíta ako so samozrejmosťou a chce, aby si sedela doma, závislá na ňom. Zároveň namiesto toho, aby ťa podporil v tom, že sa chceš vzdelávať, tak ťa udupáva. Prepáč, ale za mňa je tvoj muž zakomplexovaný chudák.

anjelicek26
21. júl 2021

Boji sa, ze ta strati... ked ho mas rada, tak mu povedz, ze nestrati. Nemusi hladat argumenty proti jasliam, nemusi hladat argumenty o zene doma, nemusi vobec nic, ked ho mas rada, budes s nim napriek samostatnosti. A ak by si ho rada nemala - ani to, ze budes doma tri roky, ten vztah nezachrani. On to musi takto pocut. Nech sa ukludni, predycha, ze tym odmietanim to cele len a len zhorsuje ten vas vztah. Ty potrebujes jeho podporu citit.

autor
21. júl 2021

@anjelicek26 ja mu to stale vravim ale nezabera to

autor
21. júl 2021

@anjelicek26 on sa teraz boji ale vobec nepozera po com tuzim. Ze aj ja mam nejake sny. Vravi ze on nedovoli aby syn siel do jasli a myslim ze mi ten pohovor bude chciet nejako prekazit.

anjelicek26
21. júl 2021

Dohodni si strazenie a odved tam syna a mas vybavene. Ak s nim nie je rozumna rec, tak bohuzial. Laska sa obmedzovanim a zakazovanim nedokazuje. Toto nie je zdravy vztah :(

ivkazba
21. júl 2021

Bude ti chcieť prekaziť pohovor? Balil by si veci v tej chvíli. Pretože to nie je láska ani záujem ani podpora. To je majetníckosť a preukazovanie svojej slabosti. Sorry, ale to je dno za mňa aby toto spravil. Nech je doma on, ak "nedovolí" aby išlo dieťa do jaslí. Normálne sa mi dvihol tlak.

autor
21. júl 2021

@ivkazba hada sa ale nevyhada nic. Ja som rozhodnuta ist tam. Vraj mu tym podrazam nohy hoci neviem ako. Len 3 roky aby som bola s nim doma...

autor
21. júl 2021

@ivkazba ze vraj zavola svojmu znamemu a postara sa o to, aby ma nevzali :D mam zachvat smiechu...

marpel
21. júl 2021

Tak po tejto jeho reakcii by som si nebola úplne istá či tie 3 roky doma budú stačiť. Skôr mi to zaváňa tým, že po 3 rokoch to budú ďalšie 3, lebo sak malé je v škôlke, bude choré, bude ta potrebovať. A nakoniec ti zákaze ísť do práce úplne.
Nevidím tento vzťah ružovo - ty si na inej úrovni ako on, on si to uvedomuje ale nič s tým neurobí. Okrem výčitiek voči tebe. Znies ako rozumná žena, asi vieš ako to bude pokračovať. Držím palce na pohovore. 🙂

hipuska
21. júl 2021

Keď je preňho rodina prvoradá, nech ostane doma on. Ty choď do práce a urob si školu

autor
21. júl 2021

@hipuska aj to tak on vravi, ale je urazeny a nahnevany. Ze ine matky su s detmi do 3 rokov a ze mu tym podkopavam nohy atd. Vobec ho nezaujima ze ta praca je moja vysnivana a ze maly je samostatny v jasliach. Ze on nedovoli aby maly chodil do jasli, ze s nim ostane doma ale tomu neverim. Ideal by bol ak on by chodil do prace, resp vybral si druhu pracu kde ho prijali, mal by dennu nocnu a 3 dni volna, tiez by pekne zarobil a ja by som , ak by ma vzali, mala 8h kazdy den, cize by som odnieslaaj vzala drobca z jasli, pripadne on, ak by mal 3 dni volna. Ale on nijako nechce, hada sa , nervozny atd.

makova333
21. júl 2021

Lahsie sa manipuluje zavislou zenou ako samostatnou s vlastnym prijmom.

tara42
21. júl 2021

Ja by som pozerala na dieta. Ak je spolocenske, je medzi detmi a dospelymi spokojne, stastne tak by som do tej vysnivanej prace urcite isla. Aj tak by za rok isiel do skolky a tebe sa nemusi naskytnut dobra praca. Mala by si sa s manzelom vazne porozpravat, ok je to aj jeho dieta ale zakazovat ti nemoze nic ak by bolo o dieta nadalej dobre postarane.

sickynickyobsadene
21. júl 2021

Choď,veď aj tak keď povieš že máš 2 r.dieta, ta odpisu...a bude vybavené,ty budeš spokojná že si to skúsila a muž že ťa nezobrali

a_adamcova
21. júl 2021

Skús sa na to pozrieť inak. Vzťahy v dnešnej dobe sú aké sú, a manželstvo už nie je také "posvätné" ako bolo niekedy. Je viac rozvodov, pretože ľudia už nemajú snahu a potrebu "opravovať" niečo pokazené. Na vzťah treba dvoch, a nikdy nevieš ako to u vás dopadne. Samozrejme, tým ti nič zlé neprajem, ale je fajn sa pripraviť aj na takú situáciu.
Ak sa teraz prispôsobíš mužovi, nedokončíš si školu, a necháš tú prácu plávať, ako sa na to budeš pozerať potom? Zvyčajne ľutujeme to čo sme neurobili. Nájsť si vysnívanú prácu nie je jednoduché, a už sa ti taká príležitosť nemusí naskytnúť. Koniec koncov ešte ani nevieš ako to dopadne. Takže na ten pohovor určite choď. A rozhodovať sa budeš potom. 🙂
A školu si určite dokonči. To by bola škoda. A ver mi, že to časom ľutovať budeš.

a_adamcova
21. júl 2021

@sickynickyobsadene To ale vôbec nemusí byť isté. Je pravda, že s dieťaťom sa žena ťažšie zamestná, ale nie je to pravidlo.

janinad
21. júl 2021

Vysnívaná práca a dieťa zvyknuté na jasle? Ani o tom neuvažuj a utekaj na pohovor. Nenechaj sa nikým odradiť, ovplyvniť negatívnym postojom, lebo pohovor nevyjde. Neber ohľady na manžela, očividne ani on neberie v tomto na teba. Choď si za svojím snom, lebo toho oľutuješ. Skús to, lebo keď neskúsiš oľutuješ a aj to môže naštrbiť vaše vzťahy. Držím palce

solange7
21. júl 2021

Bodajby si tu prácu získala. Držím ti palce.

a_adamcova
21. júl 2021

Hmm teraz čítam aj tvoje ďalšie príspevky a teda znie to všeliako.
Je jasné, že s hádkou a ani s tvrdou hlavou to pri ňom nevyriešiš. Skús na to ísť inak, a opýtať sa ho, že čo si myslí kedy je chlap spokojný. Keď má dobrú robotu, ktorú má rád, keď má doma príjemnú ženu? A čo si myslí, kedy má doma príjemnú a spokojnú ženu? A nejako takými otázkami, ho usmerniť a nejako mu otvoriť oči, že jeho spokojnosť ide ruka v ruke s tou tvojou. Skús mu vysvetliť, že aj ty sa potrebuješ cítiť potrebná, a ocenená aj inde ako doma. Bez toho budeš frustrovaná. Tým pádom nebude spokojný ani on, lebo bude mať doma akurát tak uhundranú ženu, ktorej všetko vadí. :D Ono sú ženy, ktoré by vedeli doma zostať aj 10 rokov na materskej, a potom sú také, ktoré od života čakajú aj niečo viac, ako prebaľovanie ritiek. Na tom nič zlé nie je predsa.
Skús sa s ním dohodnúť, že ak bude dieťa trpieť tak to necháš. Ale určite neustupuj, nemôže ti predsa niekto takto riadiť život.