Mám nefungujúce manželstvo a našla som si iného
Ani neviem ako začať alebo kde začať aby som to zhrnula tak v skratke....som 13 rokov vydatá z nášho manželstva sú dve deti dvaja chlapci vo veku 13 a 7. naše manželstvo prešlo všeliakými krízami...bolo aj šťastné obdobie aj smutné. Len nejak posledné štyri roky je to už z mojej strany iba zo zvyku. Môj manžel nie je zlý chlap mám pri ňom všetko po materiálnej stránke máme krásny dom autá našim deťom nič nechýba. Ale to je tak všetko......ani neviem ako sa to stalo proste som sa zamilovala do mojej prvej lásky, ktorú som po 15 rokov stretla a jednoducho to prišlo samo a zamilovali sme sa do seba znovu. Snažila som sa to utajiť ale proste to prasklo môj muž sa všetko dozvedel, zo začiatku ma prosil aby som s ním zostala a ja som nevedela čo skorej ťahalo ma to za tým druhým ale na druhej strane tu mám deti všetko tak som zostala s manželom, že sa pokúsim to dať ešte nejako do poriadku. Ale doma sa to iba stupňovalo nakoľko býva s nami moja mama ktorá vždy držala jemu stránku nie mne vždy si jeho zastávala a to iba preto, že sme sa mali po finančnej stránke dobre že nám nič nechýbalo. Stupňovalo sa to hádkami, krikom nadávkami vulgarizmami až to prešlo do toho, že ma pred deťmi trieskal o skrinu kričal zahnal sa na mňa ale nedal mi facku ale viac ma bolí to, ako sa správal ako keby ma bil. Až to vyústilo do toho, že jedného večera si zavolal ku nám domov toho môjho priateľa s tým, že sa mám rozhodnúť buď odídem alebo ostanem a zabudnem na neho a budem žiť v manželstve ako doteraz. Mala som sa v ten večer rozhodnúť, s ktorým chcem zostať rozum mi vravel ostaň a srdce ma ťahalo preč. On dokonca prišiel čo som nečakala povedal, že tak ma ľúbi, že nedovolí aby som trpela toto urážanie ale tiež nechcel aby som odišla od detí. Ale môj muž ani počuť deti mi nedá deti nezoberiem z domu, a nahučal deti, že som k...a a mám iného samozrejme, deti boli na jeho strane hlavne ten starší. Tak som sa zobrala a odišla s tým, že budem za deťmi chodiť a požiadam o rozvod. Za mesiac čo som bola mimo domu som prežívala peklo smsky urážlivé keď som prišla domov tak sa Manžel správal normálne ale starší syn ma odmietal nechcel ma ani vidieť a to ma zabíjalo. tAk som po mesiaci sa vrátila domov s tým, že skúsim nejako s mužom zachrániť čo sa dá. Prijal ma naspäť aj deti ale po troch týždňoch čo som doma je to zase to isté. Proste zákazy príkazy moja mama sa do všetkého stará proste nemôžem ani dýchať podľa seba musí byť upratané ako ona chce musí byť navarené vtedy ak neožehlím v ten deň ako ona povie tak už je zle....a stále sa hádať ma tiež nebaví.
Som rozhodnutá požiadať o rozvod ale mám strach veľký strach. Ako som sa vrátila domov zistila som, ke´d som si len tak behala po počítači proste v dokumentoch mal video natočil ma tajne ani som o tom nevedela, keď som sa sprchovala proste dal kameru do kúpeľky a ani som o tom nevedel, našla som v jeho nočnom stolíku moje nohavičky schované, šaty mi roztrhal len preto, aby som si ich už nikdy neobliekla ak budem s iným. Mám pocit, že je už posadnutý mnou proste stále mi vraví, že on nedokáže žiť s inou ženou akoso mnou, že nechce inú ženu iba mňa lebo ma miluje ale ja mám pocit, že on je tak mnou posadnutý a pripútava si ma viac a viac, ale neuvedomuje si, že mňa si týmto jeho správaním iba odhadzuje od seba. Neľúbim ho mám ho rada svojím spôsobom však sme spolu niečo prežili ale nechcem s ním zostať ....nedokážem už ani v tom dome fungovať držia ma tam iba moje deti nič viac.....som tam ako v base nemôžem ani telefon zodvihnúť aby ma nekontrolovali na počítač ani nechodím sleduje ma na každom kroku....včera mi zase vykričal, že ľutuje, že som sa vrátila že ma zbalí a vyhodí na ulicu a podobné veci. Zatiaľ som to neriešila nijako ale poznám ho aj mamu a modlím sa, aby to nezašlo ešte ďalej. Bojím sa tam byť v tom dome čo sa zase vyhrotí čo zase mu bude vadiť proste viem, že som urobila ja chybu, keď som si našla iného ale nedokážem už byť v tomto vzťahu z mojej strany žiadna láska nie je je to už iba o zvyku, nedokážem mu dať ani pusu ani s ním ísť do postele snažila som sa ale nejde to zo mňa a nasilu to robiť tiež nechcem to by som šla sama proti sebe. Bojím sa, že bude mi robiť peklo ak zostanem v dome ale zase viem, že deti by so mnou neodišli pretože sú zvyknuté žiť v tom dome majú tam svoje pohodlie a sú na neho naviazaný jasné však on zarába viac ako ja aj to som už dostala vytknuté, že všetko platí on že ja zarobím minimum a podobné veci......Chcem sa s ním vkľude dohodnúť aby sme si nerobili naprieky ale on ani počuť nič v kľude nechce riešiť...a ja mám pocit, že som už na konci so silami.......
@bublina83 Moc děkuju 🙂
@lucia26r
máš pravdu... keby bol taký skvelý, tak aj pri tejto udalosti by si zachoval normálne a nie týrať ženu pred deťmi, naťačať si ju potajme a podobne... ja ju viem pochopiť... ale tiež nie je dôležité čo bolo, lebo v danej chvíli musí riešiť niečo iné... a to následky... rozprávať sa s deťmi a riešiť to, kým nie je neskoro...
@lucia26r alebo napr. aj pre "trpela som to 13 rokov stále robiť tak ako oni chcú proste už nevládzem" alebo "Moja rodina bola rozbitá už dávnejšie....ako som písala je toho viac, prečo som hľadala inde proste mali sme obdobia kedy som bola sústavne sama s deťmi po nociach keď boli chorí ked bolo treba s nimi ísť do nemocnice keď som bola tehotná a prišla z nemocnice v treťom mesiaci a môj muž sa zobral a odišiel na chatu sso starším a ja sama doma s matkou"
Ja si vobec nemyslim, ze sa zamilovala kvoli stereotypu... Ked si vo vztahu fungujucom, tak nehladas prilezitosti... Podla toho co tu pise, to vztah fungujuci uz nebol...
Ved ty si maj svoj nazor,,, mysli si co chces a hlavne ze TEBE sa take nieco nemoze nikdy stat,,,, ale aby si potom nebola prekvapena... a nespomenula si si o nejakych par rokov na tuto temu 😀
@fallingstars a prečo si myslíš že to vidíš ty v tých živých farbách? Čo ak to ja vidím v tých zivych farbách? Že v manželstve uz necitila ziadnu iskru, každý den sa točil o Tom istom, okolo deti, muža, matky, že stretla niekoho kto jej bol sympaticky a nezastavila to uz v začiatkoch naschval lebo túžia zažiť zasa tu romantiku ako za mlada, začala byt teda neverna, postupne sa do svojho milenca zamilovala, lebo určite to nebola láska na prvy pohľad teda musela podvadzat dlhší čas, muz sa nakoniec o Tom dozvedel, začali hádky, podozrievanie...... Stále ju to tahalo ale k milencovi, odstahovala sa, zasa sa vrátila, ale milenecky vzťah naďalej udržovala, preto aj tie ziarlivostne scény manžela. Žiadosť o rozvod sa boji podať, kvôli sebe, čo by s ňou bolo keby.... neviem čím sa živý ale pravdepodobne by sa mala finančne horšie, strach z toho že jej to s milencom nevyjde....
@missy97231 na to napíšem len jedno: rada by som si vypočula druhu stranu
@lucia26r Ale já se Tě neptala, jak to bylo v tomhle případě (protože to jaksi nevíme ani jedna), ale jak bys podobný případ řešila Ty, kdyby to byl Tvůj život, když jsi psala, že se to mělo řešit jinak...😉 A navíc...kapka nadhledu by vážně neškodila, ten můj příspěvek byl myšlen s nadsázkou a řekněme lehce ironicky...😉 😀
@lucia26r - veru ten pribeh z druhej strany bude asi diametralne odlisny 🤐
@fallingstars v prvom rade ako matka dvoch malých deti
@lucia26r A to je jak?
Netrtulit sa s cudzim chlapom potajme za chrbtom svojho muža! Otca svojich deti!
Já se holky taky podělím- odsuzujte mne, ale život není nalinkovaný- Manželství trvalo 5 let, brali jsme se když mi bylo 18, jemu 24 v roce 2005 z čisté lásky (dnes vím že to láska v pravém slova smyslu nebyla), syn se narodil po roce a čtvrt manželství. Prostě to neklapalo- rozdílné názory na život, na výchovu, na peníze, skoro na vše. Bylo to jak na houpačce- týden fajn, 14 dní děs. V práci jsem poznala muže, a od prvního dlouhého pohledu do očí jsem věděla že je to ten pravý, i když mozek se dost intenzivně bouřil. Byl ženatý, já vdaná. Ale od prvního dne to bylo táááák silné. Podal žádost o rozvod po měsíci co jsme byli spolu, já po dvou. Ze začátku jsem si myslela že to bude postelový vztah, že si panáček holt chce jen užít, jako většina záletníků, ale nebylo to tak, bral to snad vážněji než já. Jak to dopadlo? Za 2,5 měsíce jsme spolu bydleli, po roce se vzali a dnes jsme 2 roky manželé. Je fakt že bývalý a bývalá se nám dodnes snaží házet klacky pod nohy. Syn (v době rozvodu 3,5 let) začal sám od sebe říkat novému partnerovi tati, a i když si ho vlastní otec bere řekla bych, že "našeho taťku" jak manželovi říká, respektuje jako otce více. Je fakt, že první muž byl tatínek jen když se mu chtělo, ale nynější manžel je otec se vším všudy. Jsem šťastná, a je to o něčem jiném než první manželství, i když nemáme tolik financí, stálo to za to a udělala bych to znova. Holky myslete si co chcete,že jsme rozbyli 2 rodiny a pod. Ale my ze dvou nefukčních rodin udělali jednu skvělou. Cítím, že je to ten pravý. Teď čekáme první společné mimi. A nemyslete si, na syna jsem myslela v první řadě. 😉
@lucia26r Aha...takže rada, jak vyřešit tu situaci, veskrze žádná...no, přeju Ti, abys to měla vždy tak jednoduché 😉
@fallingstars ja ti teraz niečo napíšem, viem že chceš mat posledné slovo s najmudrejsim textom tak budem čakať na tvoje premudrele vyjadrenie. Mne je suma fuk ako tento ich príbeh dopadne, ja som vyjadrila len svoj názor o opaku má ty nepresvedčis nech sa akokoľvek snažis. Je mi ľúto ich deti čo teraz zažívajú, prepac že sa mi nezdá správne, že Podvadzala svojho muža, zabudla som že dnešným svetom hýbu podvody a ten kto nepodvadza nie je in. Prepac že obranujem rodinu ako takú a že aj ked je na pokraji rozpadu dá sa to riešiť aj inak ako narazenim si chlapa lebo s ním sa mi bude od rodiny odchádzať ľahšie. Nuž som ja asi ešte stará škola tak ako má učili rodičia.
@lucia26r 🙂 Teď mě úplně jímá hrůza, že nenaplním Tvé očekávání přemoudřelého vyjádření 😀
Takže asi tak...nesnažím se Tě přesvědčit o opaku, diskutujeme, každá máme jiný názor a chytáme jedna druhou za slovo, a o tom to je. Nechápu, proč reaguješ tak podrážděne, napsala jsi, že bys to řešila jinak, chtěla jsem vědět jak a to jsem se nedozvěděla kromě zevšeobecňování a poukazování na prohnilost světa a oblíbeného "já bych nikdy"...😉
A ne vše ze straré školy je bezvýhradně dobré. A to si přeber jak chceš 😉
@fallingstars pravdu? Pretože pozerám dokument o 11zari a ked vidím tu hrôzu tak má uz nebaví riešiť tento neskutočné veľký problém, je to pre mna strata času. A áno sem tam treba aj poukázať na prehnilost sveta lebo ho tvoria práve takéto činy ktoré ty tak skalopevne obranujes. Verím tomu že ja Bych nikdy, budem sa o to snažiť všetkými silami a to nie je určite na vysmech. Papa
@lucia26r 😀 Jasně, základní poučka - při nedostatku argumentů uzavřu diskusi odvoláním na nějaký zásadnější problém, v jehož světle bude tento vypadat malicherný a třeba se oponent chytí 😉 Jen pro pořádek, já tu nic neobhajovala, max. jen to, že nic není tak jednoznačné...pokud si přečteš moje první příspěvky, píšu v nich že nevěra není ideální 😉
Asi mi nezbývá než jít také řešit něco jako pohyby kontinetů, červí díry a budoucnost vesmíru...dobrou noc 😉
@fallingstars 😀 😀 😀
@fallingstars to snáď nemyslíš vážne 🙂
@zamilovanadonej ja si myslim, ze stat se to muze kazdymu. a nebrala bych ohled na deti! protoze pokud je manzelstvi nefunkcni, rodice se hadaj nebo se naopak spolu radsi nebavej, tak to ty deti vycejti.
muj manzel ma 13-ti letyho a ten mel v 9-ti letech dost rozumu, aby pochopil, proc tata odesel. to dite cejti jaky jsou vztahy mezi rodici a rikejte si co chcete. i kdyz se mu mama snazila namluvit, ze za vsechno muzu ja, tak se ji to nepovedlo a jezdi k nam rad.
takze drzim palce, at to dlouho vydrzi 😉
@zamilovanadonej no ako vyborne si to vyriesila... Bolo by zaujimave, keby bola situacia obratena, ze tvoj muz by si nasiel milenku, ved vase manzelstvo udajne bolo o nicom a oznamil by ti, ze odchadza a berie aj syna lebo ona mu bude iste lepsou matkou ako ty 😉 to este mame my slovneky stastie, ze tie male deti v drvivej vacsine ostavaju s matkami, aj ked uz nam stupili na otlak so striedavkou....
@babulinka29 V živote raz nastane chvíľa, keď slovo "ZÁBAVA" už neznamená chodiť na oslavy, vracať sa domov o 7 ráno a myslieť iba na samých seba...Zabávať sa znamená pozerať disneyovky, večerať s rodinou, rozprávať rozprávky pred spaním, znamená dlhé objatia a mnoho božtekov, mať neporiadok a hluk v dome, znamená ísť do postele o polnoci a zničení!!! Byť otcom a matkou ťa nezmení, len pozmení vnímanie toho, čo je v tvojom živote skutočne dôležité! Ak si hrdý, že si rodič, tak sa poděa toho aj správaj, v opačnom prípade nes za svoje činy dôsledky!
Ahojte čítala som celú diskusiu. Môžem pridať vlastnú skúsenosť. Ako decko som mala doma presne toto isté. Otec, ktorý nikdy nebol doma, behal po služobkách kde mal zakaždým inú pipku a mamu veselo podvádzal, tieto veci som sa dozvedela ked sa rozvádzali mala som asi 13 rokov vtedy začal otec huckať nás deti proti mame, vypočuli sme si naozaj také špinavosti, že rozum stál niekedy a čo nám nepovedal, to som sa dozvedela od rodiny, ktorá proste miluje drby. Moja mama to trpela v manzelstve 13 rokov. Nehovorím nám ako detom ked bol doma sa plne venoval, na druhej strane vyžadoval absolutnu poslušnosť a za každú blbinu nás mlátil. Paradoxne rozvod bol kvoli mojej mame ktorá si po týchto 13 rokoch našla priatela, ktorý sa k nej konecne správal ako k žene a nie ako k majetku. A vtedy nastalo peklo. Moj otec razí teoriu že muž može ale žena nie, ja som mamu chápala na svoj vek som bola rozumovo vyspelé decko. Predtým sa hadali iba za zavretými dverami, potom už im to bolo jedno. Otec bol stále viac a viac agresivnejši často krát sa mame vyhrážal zabitím, držal v ruke nož alebo šrobovák, my sme pri nich všetk tri deti stáli a plakali a prosili ho aby prestal, dokázal mamu hodiny týrať svojimi rečami, nikdy ju neudrel ale to čo stváral bolo stokrát horšie ako facka. Takže babulinku velmi dobre chápem čo prežíva. Moj otec chcel deti do opatery a my sme sa len modlili aby nás sud nedal jemu. vláčil nás po psychologičkách a dokonca mna aj na sud kde som musela klamat, ze chcem oboch rodicov, lebosom vedela ze doma by ma zbil ako hada. Nastastie nakoniec nas sud pridelil mame. A napriek tomu ze su nasi rozvedeni byvaju stále spolu, pretoze mama nechce opustit už svoje aj tak dospele deti ktore nemajú kde inde ist a otec napriek tomu ze ma dlhorocnu priatelku s bytom, vyhlasil ze jej bude dozivotne strpcovat zivot za to co mu urobila. Takze z mojho pohladu decka nie je nic horsie ako sa bat o zivot vlastnej mamy, celé noci nespat a striehnut ci otcovi neprdne v bedni a nebude chciet mame ublizit a cez den pocuvat neustále hadky o tom aká je matka ku... Takze čím skor situáciu vyriešiť, lebo deti netrpia preto, že nemajú obidvoch rodičov, ale preto že ich majú obidvoch!!!
@hori mamina je stále s tým priatelom už su spolu tusim 17 rokov, ale nebývajú spolu. On mal vtedy v opatere tiež svoju dceru a bývala s ním v tom byte aj jeho žena bývala. Sice si o pár rokov potom si aj ona nasla priatela a sa odstahovala, ale mama sa rozhodla nestahovať, ono tiež má svoje muchy aj on a myslim, že mama už nemala chuť žiť s akýmkolvek chlapom 24 hodin denne. Otec tiež vychladol po par rokoch, aj ked stále robí problemy, má priatelku a doma je len parkrát do mesiaca a hlavne decká sa nechceli stahovat z domu. Ja som ako najstarsia odišla bývať k priatelovi tak rýchlo ako sa len dalo. Potom ked sa už aj konecne rozhodla že sa prestahuje ved deti už dospele tak z mojej sestry sa stala slobodná mamina, pre mojho otca dalsia rana pod pas tak zasa zacala tyrania. Mama zostala aby ju chránila. Nemal totiž problem zmlatiť moju sestru aj pred jej malou dcerkou. Všetci traja si nesieme z tohto vztahu traumy. Inak moj otec stale nechápe prečo sa s ním nechcem baviť, a o tom ako nás bil hovorí ako o upevnovaní autority. 😠 Ale poučenie do života som dostala naozaj riadne. Zaprvé nikdy nebudem taký manipulátor ako moj otec a nebudem mlátiť svoje deti, a za druhé, nikdy nesúdim ludí, lebo neviem čo za tým všetko je.
@lucia26r ja len doplnim, že zakladateľka píše hneď v uvodnom príspevku citujem: " som sa zamilovala do mojej prvej lásky, ktorú som po 15 rokov stretla a jednoducho to prišlo samo a zamilovali sme sa do seba znovu."
Nechápem ako môžeš takto posudzovať a dokonca odsudzovať keď nevieš vôbec ako to bolo. Reaguješ stále strašne podráždene 🤐 Vieš, takýto problem môže nastať hocikedy a môže sa stať úplne každému, dokonca aj tebe 🤐
Ako sa hovorí NIKDY nehovor nikdy ...
@vadimka ďakujem
ono sila by bola len peniaze nie su. Najhoršie je ked proste nemas kam ist. Ten byt bol prideleny po rozvode mojej mame, s tým že nájde otcovi bývanie. Lenže ked nemala ani korunu nazvyš a otec jej neplatil lebo bol na polovičnom invalidnom a do roboty nechodil (mal ťažku autonehodu po ktorej trpel istu dobu epilepsiou, nechcel brať lieky). Proste finančne na dne.

@missy97231 preto lebo sa zamilovala do iného? Alebo preto lebo bolo manželstvo stereotypne? Uz nie take vasnive ako na začiatku? Alebo ju týral, tryznil? O com pochybujem. to vie len ona. Mna to ani nezaujíma, ja som skôr riešila tie následky.