Mám nefungujúce manželstvo a našla som si iného
Ani neviem ako začať alebo kde začať aby som to zhrnula tak v skratke....som 13 rokov vydatá z nášho manželstva sú dve deti dvaja chlapci vo veku 13 a 7. naše manželstvo prešlo všeliakými krízami...bolo aj šťastné obdobie aj smutné. Len nejak posledné štyri roky je to už z mojej strany iba zo zvyku. Môj manžel nie je zlý chlap mám pri ňom všetko po materiálnej stránke máme krásny dom autá našim deťom nič nechýba. Ale to je tak všetko......ani neviem ako sa to stalo proste som sa zamilovala do mojej prvej lásky, ktorú som po 15 rokov stretla a jednoducho to prišlo samo a zamilovali sme sa do seba znovu. Snažila som sa to utajiť ale proste to prasklo môj muž sa všetko dozvedel, zo začiatku ma prosil aby som s ním zostala a ja som nevedela čo skorej ťahalo ma to za tým druhým ale na druhej strane tu mám deti všetko tak som zostala s manželom, že sa pokúsim to dať ešte nejako do poriadku. Ale doma sa to iba stupňovalo nakoľko býva s nami moja mama ktorá vždy držala jemu stránku nie mne vždy si jeho zastávala a to iba preto, že sme sa mali po finančnej stránke dobre že nám nič nechýbalo. Stupňovalo sa to hádkami, krikom nadávkami vulgarizmami až to prešlo do toho, že ma pred deťmi trieskal o skrinu kričal zahnal sa na mňa ale nedal mi facku ale viac ma bolí to, ako sa správal ako keby ma bil. Až to vyústilo do toho, že jedného večera si zavolal ku nám domov toho môjho priateľa s tým, že sa mám rozhodnúť buď odídem alebo ostanem a zabudnem na neho a budem žiť v manželstve ako doteraz. Mala som sa v ten večer rozhodnúť, s ktorým chcem zostať rozum mi vravel ostaň a srdce ma ťahalo preč. On dokonca prišiel čo som nečakala povedal, že tak ma ľúbi, že nedovolí aby som trpela toto urážanie ale tiež nechcel aby som odišla od detí. Ale môj muž ani počuť deti mi nedá deti nezoberiem z domu, a nahučal deti, že som k...a a mám iného samozrejme, deti boli na jeho strane hlavne ten starší. Tak som sa zobrala a odišla s tým, že budem za deťmi chodiť a požiadam o rozvod. Za mesiac čo som bola mimo domu som prežívala peklo smsky urážlivé keď som prišla domov tak sa Manžel správal normálne ale starší syn ma odmietal nechcel ma ani vidieť a to ma zabíjalo. tAk som po mesiaci sa vrátila domov s tým, že skúsim nejako s mužom zachrániť čo sa dá. Prijal ma naspäť aj deti ale po troch týždňoch čo som doma je to zase to isté. Proste zákazy príkazy moja mama sa do všetkého stará proste nemôžem ani dýchať podľa seba musí byť upratané ako ona chce musí byť navarené vtedy ak neožehlím v ten deň ako ona povie tak už je zle....a stále sa hádať ma tiež nebaví.
Som rozhodnutá požiadať o rozvod ale mám strach veľký strach. Ako som sa vrátila domov zistila som, ke´d som si len tak behala po počítači proste v dokumentoch mal video natočil ma tajne ani som o tom nevedela, keď som sa sprchovala proste dal kameru do kúpeľky a ani som o tom nevedel, našla som v jeho nočnom stolíku moje nohavičky schované, šaty mi roztrhal len preto, aby som si ich už nikdy neobliekla ak budem s iným. Mám pocit, že je už posadnutý mnou proste stále mi vraví, že on nedokáže žiť s inou ženou akoso mnou, že nechce inú ženu iba mňa lebo ma miluje ale ja mám pocit, že on je tak mnou posadnutý a pripútava si ma viac a viac, ale neuvedomuje si, že mňa si týmto jeho správaním iba odhadzuje od seba. Neľúbim ho mám ho rada svojím spôsobom však sme spolu niečo prežili ale nechcem s ním zostať ....nedokážem už ani v tom dome fungovať držia ma tam iba moje deti nič viac.....som tam ako v base nemôžem ani telefon zodvihnúť aby ma nekontrolovali na počítač ani nechodím sleduje ma na každom kroku....včera mi zase vykričal, že ľutuje, že som sa vrátila že ma zbalí a vyhodí na ulicu a podobné veci. Zatiaľ som to neriešila nijako ale poznám ho aj mamu a modlím sa, aby to nezašlo ešte ďalej. Bojím sa tam byť v tom dome čo sa zase vyhrotí čo zase mu bude vadiť proste viem, že som urobila ja chybu, keď som si našla iného ale nedokážem už byť v tomto vzťahu z mojej strany žiadna láska nie je je to už iba o zvyku, nedokážem mu dať ani pusu ani s ním ísť do postele snažila som sa ale nejde to zo mňa a nasilu to robiť tiež nechcem to by som šla sama proti sebe. Bojím sa, že bude mi robiť peklo ak zostanem v dome ale zase viem, že deti by so mnou neodišli pretože sú zvyknuté žiť v tom dome majú tam svoje pohodlie a sú na neho naviazaný jasné však on zarába viac ako ja aj to som už dostala vytknuté, že všetko platí on že ja zarobím minimum a podobné veci......Chcem sa s ním vkľude dohodnúť aby sme si nerobili naprieky ale on ani počuť nič v kľude nechce riešiť...a ja mám pocit, že som už na konci so silami.......
@simca06022011 a mimochodom , poznam aj take kde matka odisla k inemu chlapovi lebo so svojim nebola stastna ... a aj tie decka su v pohode a maju radi oboch rodicov, len ich ti rodicia nehuckali proti sebe, riesili si to medzi sebou a deti do toho netahali stylom vasa mama je kur... lebo si nasla ineho ...
@lenushka_th no jasne odisla k inemu chlapovi ale nevracala sa hore-dole... a samozrejme otec a mamicka by nemali do toho tahat deti, tak si proste iba vylievaju zlost cez ne a riesia si na nich svoje starosti.. ale nikomu to nepomoze 🙂
@lenushka_th dobre, vsechno je to pravda...ale ja osobne bych proste uprednostnila veve, ne sebe...ale to jsem ja...pokud ji to tak vyhovuje, tak budiz...
Ale ona si chlapa cilene nehledala, ne? Proste se to stalo, to je prece lidsky, stat se to muze komukoliv z nas. Nikomu nelhala, sla s pravdou ven. A vzit si s sebou deti...jako joooo, ja si neumim predstavit bez nich odejit, ale mate nektera doma 13 leteho kluka? Myslite, ze by sel? Po vsi te masazi ze strany taty a babicky.
@lenushka_th ja ji nesoudim, jen ji ukazuju svuj nazor...ze se to da jinak...ze podle me malo mysli na deti...kdyby napsala - nasla jsem si frajera, ale deti nechtej jit se mnou, tatinek je super, babicka je super, maj se doma skvelem vsechno funguje, tak je tam necham, dohodli jsme se na tom vsichni,...ale ona porad popisuje, jakej to je kreten a baba semetrika...tak tam bych deti nenechala ani za zlaty prase!
@simca06022011 ale hovorim , neporovnavajme tu pribehy ludi o ktorych nic blizsie nevieme, ty nevies co vsetko sa stalo v pribehoch o ktorych pisem ja ... a ja zas naopak ...
@kacenka1111 trebas se chovaj blbe jen k ni, k detem jsou fajn. Vime o tom vsichni prd 🙂
@cernucha kterej milujicic otec nazve jejich matku kurvou? pred nima? ja bych nikdy nerekla, ze je otec srac....no vis, verunko, tvuj otec je srac...proc? ublizilo by to akorat ji,...muzu byt nastvana, muzu ho nenavidet, ale ji miluju vic a proto ji nechci ublizit...takze pokud neublizi verunce, nebudu verunce lamat srdce...a ona jim preci podle vas neublizuje...ne?
@kacenka1111 ale ona pisala ze deti chcu ostat u otca a ze babku maju radi .. to ze su to kreteni je jedna vec ale druha je ze detom je tam dobre .... k nej sa chovaju zle ale k detom nie, tak sa necudujem ze decka snou ist nechcu ... a tahat ich nasilu iba z toho titulu, ze ja som matka ... mozno je vacsia obeta od matky nechat ich tam ked vie ze to chcu a bude im tam dobre ako za kazdu cenu ich nutit aby isli s mamou len preto ze mama je mama ....
@lenushka_th no, taky pravda...ale aby ji jednou nezavrhly uplne....no...drzim palec...i kdyz ja bych proste nemohla odejit☹ asi to mam jinak, jsem hrozna, ale ja bych to kvuli veve asi snesla, ale tim netvrdim, ze to ma udelat ona, to v zadnym pripade...jenze ja jsem posuk, kvuli veve bych se obetovala...
Ja myslim, ze zoufaly clovek rekne v afektu a v tom svem smutku takovych veci......kdo nezazil, tezko muze soudit. Ja vubec nebudu soudit, jestli ta pani svym detem ublizuje nebo ne, sama z vlastni zkusenosti vim, ze vyrustat v nefungujici rodine je peklo, kolikrat jsem si jako dite prala, aby sli rodice od sebe, protoze vecne hadky, nadavani a urazeni, to je na detskou psychiku hodne. Ve 13 je clovek v dnesni dobe dost zraly na to, aby se rozhodl, s kym chce zit a na to, aby poznal, ze je lepsi dva oddelene zijici rodice, kteri budou v klidu, nez rodinu, ve ktere nic nefunguje. Sedmolete dite jiste trpi vic, je ted v hodne krehkem obdobi, asi nastupuje do skoly, poznava nove kamardy a ta mala a presto uz velka hlavinka musi ted pobirat veci, ktere by v takovem veku vubec nemel prozivat.
@kacenka1111 neznam mamu, ktera by za sve deti nepolozila zivot ( nastesti zadnou takovou neznam) , v tomhle jiste nejste vyjimka.
Ja som si takym niecim istym presla, len to ze ja som pod hrozbou a nejednou peknou vyhrazkou, a pobalenymi vecami od muza ( sam my ich pobalil) kym som bola v nocnej musela odist. Lasku som nikdy nevyhladavala, len to popri tych problemoch , nervov a stresov prislo tak odrazu, necakne. Nic som nemala s priatelom, ale vzdy som bola ja ta k...., lebo ja som bola na chybe. Hmmmmmm?!!!! No zial on bol ten ktory robil problemy. Neraz aj pocas rozvodoveho konania to nebolo ruzove, nejedny vyhrazky a nadavky, nedaval si pozor ani pred detmi, a myslim si aj to že tie deti nahuckal proti mne a aj tak robi doteraz. Teraz s priatelom mame synceka a tesime sa aj ked k nam pridu moje deti. Netreba odcudzovat take matky, kym neviete cim si presli. Ja s tolkych stresov a nervov doma, na denno denom poriadku som za dva tyzdne schudla 10 kilo. Vsimli si to v robote ale ex ten vobec. Jeho zaujimal len ten jeho svet a aj zaujima. Je to smutne ale aj toto sa stava v živote. Nikdy by som svoje deti neopustila a ani som ich nechcela, len zial som nemala na vyber pod hrozbami toho najhorsieho.
@babulinka29 Cim skor to skoncis, tym to bude lepsie. Ak tam budes dlhsie nebude to fajn, bude to horsie. Ja som skoncila tak ze na mna vytiahol noz a pred ocami dcery. Vyhadzoval ma s domu ked som isla do nocnych a bez dovodu. Rozvod som mala uz dlhsie podany, len kym sa nase sudnictvo zobudilo, skoncila som u priatela bez deti. Preplakala som 4 dni a ani do roboty som nesla. A to nie je afekt. Ten moj ex by mal afekty este teraz rok po. No skoda ze si nevie davat pozor pred detmi a potom sa aj oni tak spravaju k sebe.Je to smutne
@kacenka1111 neviem sice co presne znamena v cestine posuk 😀 ale urcite by som vas tak nenazvala, je pekne ze ste pre svoje deti ochotna zivot polozit 😉
@babulinka29 no a vam prajem nech vam vsetko dobre dopadne, nech si date zivot do poriadku a dojdete si aj vy na to svoje stastie .. snad pan manzel dodrzi co slubil ako ste pisali, snad sa zas vsetko nezvrtne a date to do poriadku aj s detmi ... drzim vam palce ...
Mne sa paci ako to vyriesila @babulinka29, synovia by mali nadalej byvat s otcom, pretoze ak su tam uprimne vrucne vztahy, oni sa v nom vidia a zas naopak, tak ich radikalny, necakany odchod s matkou by im mohol len uskodit...
@babulinka29 drzim palce, este vas caka dlha cesta doriesit opateru deti, vlastnicke vztahy, rozdelenie majetku, poriesenie tvojej mamy, ktora tazko moze ratat, ze ked si Tvoj muz najde novu zenu, ze ju v dome bude znasat...
Ale to vsetko sa da vyriesit, ked budete spolu s manzelom komunikovat, nebude Ta osocovat a znevazovat pred detmi... Si mama, nemoze sa takto vyjadrovat pred vasimi detmi, lebo im to len ublizuje, aj keby si bola taka ci hentaka, tie reci sa vryvaju do ich duse krvavym perom, mama je len jedna... Sama vies, co vsetko si detom dala do zivota, co vsetko obnasa vychova, starostlivost, dusevny rozvoj... Musis byt ta, ktora im vzdy pofuka bolacky, vzdy im prizvukuj, ze Ta zaujimaju ich starosti a problemy, so vsetkym sa Ti mozu zdoverit, Ty budes vzdy pre nich taka ista maminka... len bohuzial uz nebudes zit s ich ockom. To sa stava...
Nuz tym dvom detom ona bolacky nepofuka, ona zbabelo pred nimi utiekla pockala kym zaspia a bez rozlozlucky, len rano vstali a mama nikde.... 😔
baby to si fakt myslite ze je ok .... neviem si predstavit situaciu kedy by to pre mna bolo ok .... naozaj neviem .... ako potom mozu tie deti verit svojej mame....
@maznacik007 @babulinka29 napr vo Svedsku je bezne, ked su deti v striedavej starostlivosti rodicov, kvoli detom ziju rodicia v okruhu do jedneho km, kvoli skole, lekarovi atd., tu to moze autorka temy tiez vyriesit podobne, ved sa nestahuje na druhy koniec statu...
Ja by som videla problem, ak by deti zili v rodine, kde su rodicia nestastni - nestastni rodicia, nestastne deti... Ten rozchod a odchod matky je sice teraz bolavy, ale znesitelnejsi, ked sa rozidu v pokoji, dokazu detom vsetko bez prikras, ale aj bez falosnych nadeji vykreslit... Deti si casto beru take situacie velmi osobne, preto by ich na prvom mieste mali ubezpecit, ze sa nerozchadzaju z ich viny, ale preto, ze to rodicom skratka uz spolocne nefunguje...
A co sa tyka toho, ze matka by isla bez deti prec, tak ako vidim u mojho brata, ze je jeho syn strasne nanho naviazany, nijako netrpi, ked je mama prec, viac riesi, kedy pride ocko, mamu miluje, ale so vsetkym bezi za ockom... My nevidime do ich vztahov, aj ked maju vrele emocne zazemie v rodine, k niekomu z rodicov maju asi blizsie, tak ak je to otec, tak naco ich teraz stresovat o nieco viac...
@maznacik007 nie vzdy je to tak lahke. Ty prides napriklad domov s nocnej a najdes si veci pobalene. S detmi ti nedovolia ani porozpravat, a bohvie co im nakecali ocko s mamkou kym si v robote. Ja son zuadist o rozvod podala skor ajo som sa dala do kopy s priatelom. Nase manzelstvo uz nebolo pred tym ok. A daka poradna, snazili sme sa viacery s nim porrozpravat. Zbytocne. Az to vyvrcholilo do nehorazich nadavok, urazok a psychickeho ponizovania a pomali a fyzickemu napadnutiu. Tie ktore, to teraz odzuju, som zvedava o par rokov ako budu same na tom a akej situacii sa ocitnu oni.
keby mojej mame otec psychicky a fyzicky ublizoval, SAMA BY SOM CHCELA, ABY ODISLA DO BEZPECIA. urcite by som tak zmyslala v puberte....
@vadimka o akom ublizovani myslim fyzickom je tu rec.... dievcata vy uz fabulujete... a okrem toho ty to teraz vnimas inak svojim dospelym rozumom...
ja sa stretavam s detmi ktore odvrhli ich rodicia a vidim co to narobi s nimi .... a najma v takomto citlivom veku ako su tie jej dve deti...
neviem ci mas deti ale to mi fakt chces tvrdit ze by si ich nechala niekde v prostredi kde tebe bolo psychicky ci fyzicky ublizovane.... a sla by si k frajerovi....
ano ja poznam dost zien co ziju v azylaku, soc. ubytovni a pod a ver mi ze zili v omoho horsich situaciach to sa ani neda porovnat s touto pani a utekali s detmi .... S DETMI .....
Nechme uz tu pani spat, vzdyt ona uz se k tomu ani nevyjadruje. Ted uz se tady fakt jen dohadujete a pretahujete se o nejakou zakladni pravdu, o tom, jak se ma matka zachovat a to proste kazda vnima jinak. Pani urcite nebyla nijak tyranou zenou v domacnosti, nemusela utikat s detmi od muze tyrana, proste jim jen neklapal vztah, ona se zamilovala jinde, muz to neunesl, namluvil detem svoji pravdu a ty uz maji tolik rozumu, ze se holt priklonily k nemu. Nevim do jake miry pani zabojovala a do jake miry chtela deti brat s sebou a ani se to asi nedozvime.
Vidím, že niektorým neviem o čo ide ale dám to do obrazu......Ja som neopustila svoje deti proste som to tam psychicky nezvládla a iné východisko ako odísť z domu nebolo....on odmietal odísť nakoľko sám povedal, že ja by som ten dom neutiahla sama a to mal pravdu ja nezarábam tisíc eur som rada, že mám niektorý mesiac 400 eur a to pracujem v štátnej správe.......dohodli sme sa s mužom ale otočilo sa to iným smerom.....nič som od neho nechcela iba to, že zoberie deti z domu a porozprávame sa s nimi a vysvetlím im všetko ale on sa s nimi neporozprával proste vraj deti ma nechcú vidieť.....volal som s ním aj dnes vraj mi zavolá ako príde z práce že sa spýta detí ale je sedem hodín večer a nezavolal tak čo mám akože robiť mám ísť domov za deťmi aby som ich ešte viac rozrušila už ked sú nahuckane a on mi sľúbil, že to budeme v kľude riešiť ale nie.......nie je mi ľahko ak si tu podaktoré myslia, nebolo to jednoduché ani ľahké ....ale zostať v dome iba preto, aby deti videli ako sa my hádame obchádzame a atakujeme to teda nie.......a ked sme spolu dnes volali len som sa ho spýtala, kto podá o rozvod nakoľko sme sa o tom rozprávali a mne sa dostalo do uší že ho podáva on a mne povedal, že kam sa ponáhľam či mi to tak súri....ale načo čakať načo sa dalej trápiť raz ked sme sa dohodli tak nie je o čom....vraj podaj si ho....prosila som ho, aby mi dal vedieť čo je s deťmi ale nič neozval sa a nedvíha ani mobil.......tak potom kto tu robí naschvály a prieky? Nerozumiem tomu, prečo toto takto rieši a rieši to cez deti prečo neni taký charakter a nepovedal aj deťom aj mamke ako sme sa rozprávali štyri hodiny a ako sme sa my dvaja dohodli, lež sa všade rozpráva, že som odišla od detí a že moja matka všade vyplakáva aká som k...a a že ona je chorá a pôjde na operáciu a že kto sa o ňu postará a podobné veci....moja mama zabudla na to, že ked bolo treba tak som s ňou behala po lekároch zabudla aj na to, že nemá len mňa má ešte aj dcéru aj synov ale hold kúpila som rodičovský dom a tak som si ju nechala u seba ale nie za takýchto podmienok.....zlomilo sa to vo mne a už nevládzem takto žiť...........a za posledné deti by som si aj zobrala veľmi rada so sebou mali by kde byť ale proste mi sám povedal, aby som tie deti nebrala sú zvyknuté na dom na svojich kamarátov , majú svoj režim a moja matka je na nich citovo naviazaná.....prisľúbil, že deťom nebude brániť a teraz mi nič nepovie o nich a to preto lebo vie, že do toho domu kde je moja matka nechcem ísť lebo viem čo by robili pred deťmi a bolo by to horšie a horšie.........ak bude bojovať o deti budem aj ja a ked inak nedá pokúsim sa o striedavú staroslivosť....ešte raz neopustila som svoje deti .....opustila som muža ktorého nemilujem, bohužiaľ stalo sa proste ten vzťah už nemal budúcnosť netrvala naša kríza ani mesiac ani pol roka trvalo to dlhšie len sme to lepili a lepili ale stačilo.......ďakujem všetkým ktorí mi poradili a pomohli a povzbudili ma...

@lenushka_th a mimochodom , poznam aj take kde matka odisla k inemu chlapovi lebo so svojim nebola stastna ... a aj tie decka su v pohode a maju radi oboch rodicov, len ich ti rodicia nehuckali proti sebe, riesili si to medzi sebou a deti do toho netahali stylom vasa mama je kur... lebo si nasla ineho ...