Mám nefungujúce manželstvo a našla som si iného
Ani neviem ako začať alebo kde začať aby som to zhrnula tak v skratke....som 13 rokov vydatá z nášho manželstva sú dve deti dvaja chlapci vo veku 13 a 7. naše manželstvo prešlo všeliakými krízami...bolo aj šťastné obdobie aj smutné. Len nejak posledné štyri roky je to už z mojej strany iba zo zvyku. Môj manžel nie je zlý chlap mám pri ňom všetko po materiálnej stránke máme krásny dom autá našim deťom nič nechýba. Ale to je tak všetko......ani neviem ako sa to stalo proste som sa zamilovala do mojej prvej lásky, ktorú som po 15 rokov stretla a jednoducho to prišlo samo a zamilovali sme sa do seba znovu. Snažila som sa to utajiť ale proste to prasklo môj muž sa všetko dozvedel, zo začiatku ma prosil aby som s ním zostala a ja som nevedela čo skorej ťahalo ma to za tým druhým ale na druhej strane tu mám deti všetko tak som zostala s manželom, že sa pokúsim to dať ešte nejako do poriadku. Ale doma sa to iba stupňovalo nakoľko býva s nami moja mama ktorá vždy držala jemu stránku nie mne vždy si jeho zastávala a to iba preto, že sme sa mali po finančnej stránke dobre že nám nič nechýbalo. Stupňovalo sa to hádkami, krikom nadávkami vulgarizmami až to prešlo do toho, že ma pred deťmi trieskal o skrinu kričal zahnal sa na mňa ale nedal mi facku ale viac ma bolí to, ako sa správal ako keby ma bil. Až to vyústilo do toho, že jedného večera si zavolal ku nám domov toho môjho priateľa s tým, že sa mám rozhodnúť buď odídem alebo ostanem a zabudnem na neho a budem žiť v manželstve ako doteraz. Mala som sa v ten večer rozhodnúť, s ktorým chcem zostať rozum mi vravel ostaň a srdce ma ťahalo preč. On dokonca prišiel čo som nečakala povedal, že tak ma ľúbi, že nedovolí aby som trpela toto urážanie ale tiež nechcel aby som odišla od detí. Ale môj muž ani počuť deti mi nedá deti nezoberiem z domu, a nahučal deti, že som k...a a mám iného samozrejme, deti boli na jeho strane hlavne ten starší. Tak som sa zobrala a odišla s tým, že budem za deťmi chodiť a požiadam o rozvod. Za mesiac čo som bola mimo domu som prežívala peklo smsky urážlivé keď som prišla domov tak sa Manžel správal normálne ale starší syn ma odmietal nechcel ma ani vidieť a to ma zabíjalo. tAk som po mesiaci sa vrátila domov s tým, že skúsim nejako s mužom zachrániť čo sa dá. Prijal ma naspäť aj deti ale po troch týždňoch čo som doma je to zase to isté. Proste zákazy príkazy moja mama sa do všetkého stará proste nemôžem ani dýchať podľa seba musí byť upratané ako ona chce musí byť navarené vtedy ak neožehlím v ten deň ako ona povie tak už je zle....a stále sa hádať ma tiež nebaví.
Som rozhodnutá požiadať o rozvod ale mám strach veľký strach. Ako som sa vrátila domov zistila som, ke´d som si len tak behala po počítači proste v dokumentoch mal video natočil ma tajne ani som o tom nevedela, keď som sa sprchovala proste dal kameru do kúpeľky a ani som o tom nevedel, našla som v jeho nočnom stolíku moje nohavičky schované, šaty mi roztrhal len preto, aby som si ich už nikdy neobliekla ak budem s iným. Mám pocit, že je už posadnutý mnou proste stále mi vraví, že on nedokáže žiť s inou ženou akoso mnou, že nechce inú ženu iba mňa lebo ma miluje ale ja mám pocit, že on je tak mnou posadnutý a pripútava si ma viac a viac, ale neuvedomuje si, že mňa si týmto jeho správaním iba odhadzuje od seba. Neľúbim ho mám ho rada svojím spôsobom však sme spolu niečo prežili ale nechcem s ním zostať ....nedokážem už ani v tom dome fungovať držia ma tam iba moje deti nič viac.....som tam ako v base nemôžem ani telefon zodvihnúť aby ma nekontrolovali na počítač ani nechodím sleduje ma na každom kroku....včera mi zase vykričal, že ľutuje, že som sa vrátila že ma zbalí a vyhodí na ulicu a podobné veci. Zatiaľ som to neriešila nijako ale poznám ho aj mamu a modlím sa, aby to nezašlo ešte ďalej. Bojím sa tam byť v tom dome čo sa zase vyhrotí čo zase mu bude vadiť proste viem, že som urobila ja chybu, keď som si našla iného ale nedokážem už byť v tomto vzťahu z mojej strany žiadna láska nie je je to už iba o zvyku, nedokážem mu dať ani pusu ani s ním ísť do postele snažila som sa ale nejde to zo mňa a nasilu to robiť tiež nechcem to by som šla sama proti sebe. Bojím sa, že bude mi robiť peklo ak zostanem v dome ale zase viem, že deti by so mnou neodišli pretože sú zvyknuté žiť v tom dome majú tam svoje pohodlie a sú na neho naviazaný jasné však on zarába viac ako ja aj to som už dostala vytknuté, že všetko platí on že ja zarobím minimum a podobné veci......Chcem sa s ním vkľude dohodnúť aby sme si nerobili naprieky ale on ani počuť nič v kľude nechce riešiť...a ja mám pocit, že som už na konci so silami.......
@didi44 Lajkol si mi odpoveď, tomu neverím. 😀 A nehovorila som, že je bezcharakterný, len, že sa ukázal jeho charakter, to je rozdiel. Tým, že som spomenula môjho muža som chcela povedať, že nie som ako zakladateľka témy, pretože našťastie nemusím byť, mám dostatok lásky a nemusím ju hľadať inde. 😒
@didi44 je mi veľmi ľúto, že si vo svojom partnerskom živote musel zažiť niečo tak strašné a očividne pre teba traumatizujúce, že máš potreby riešiť si tvoje traumy na mamičkovskom fóre na problémoch žien ich urážaním. Zváž prosím odbornú terapiu 😉
@didi44 mel by ses naucit cist...ono muj muz pomaha..to nema s makanim doma, papuci a hubou drzenim absolutne zadnou souvislost...my zeny taky chodime do prace...pokud ty razis pravidlo zena rodi, maka doma a drzi pusu , nemajic zadna jina prava a chlap chodi do prace a doma nohy na stole tak to je dost smutne, bud ses mel narodit v jinou dobu nebo lituju toho kdo s tebou zije..tak se bohuzel jevis i podle toho co pises , bohuzel, bez urazky
ja nevim, ale co dela chlap na tomto foru a jeste kdyz se zaregistroval v lednu? zere mu to tady nekdo? 😀
@didi44 opravdu bych se nedivila kdyby si ty kufry s radosti od tebe odvezla...je mi te opravdu moc lito
@ginger_fox naprosty souhla
niekedy sa proste človek zamiluje .... nikomu neprajem ten pocit,ked nevieš kam a čo robiť 😢 chápem to úplne ...... fúúúúú .....
@babulinka29 to co tvoj manzel robi je pravdepodobne len zaciatok a teror sa bude stupnovat. Zeny a 1 primitiv, ktori ta tu odsudzuju si nevsimaj, tu mam potrebu povedat len hod prvy kamenom, kto si bez viny. Nech si kazdy nazrie do svojho svedomia, tie co tu sudia su urcite svate, vsetko vedia a maju neomylne nastavenu moralnu optiku a nikdy ale nikdy nepochybili. Vobec tym ale nechcem povedat, ze ty si pochybila. Moralne autority co sa tu prezentuju v kazdej diskusii su trapne. Z toho co si nacrtla sa da co to domysliet, napriek tomu si myslim, ze ak zena opusti domacnost, musi byt velmi nestastna. Jedine, co by som ti poradila, ak sa to tak da povedat, je ze viac komunikuj s detmi, su uz dost velke. Vysvetluj im postupne a pomaly, ze nie si stastna a ze sa trapis atd atd. Verim, ze deti velmi vnimaju to dusno a aj ked o tom nehovoria trapia sa. Tiez verim, ze to pochopia, mozno nie hned, ale ak s nimi budes komunikovat casto a s laskou, mozu to casom akceptovat.
mozno je to manzel zakladatelky, potom by to mnohe vysvetlovalo 🙂
Prečítala som si všetky komentáre beriem každý názor aj ten ktorý ma odsudzuje.....na jednej strane je pravda, áno podviedla som ho urobila som chybu zamilovala som sa do iného....ale nikto nevie aká bola príčina prečo to celé vzniklo prečo som si pripustila iného človeka k telu a nie svojho manžela. Nemôžem povedať, že môj muž bol pod papučou to nie robil si čo chcel chodil si kam chcel keď som mu aj povedala, že sa mi to nepáči zobral sa a odišiel.
Ale nakoľko som včera prišla z práce domov snažila som sa s ním komunikovať v kľude úplne v pohode on taký nebol jednoducho bol agresívny vraj ho nič nenapĺňa v tomto vzťahu nikam to nevedie tak som sa ho na rovinu spýtala čo mám ešte robiť ....vraj mám byť taká ako predtým milujúca manželka ktorá sa mu bude hádzať okolo krku a vyznávať mu lásku a chodiť okolo neho a prejavovať mu lásku. Poprosila som ho, že to nejde tak ľahko že nejaký čas to potrebuje samozrejem ani počuť nechcel....že nie ....do toho sa obula moja matka vraj prečo deťom nenavarím čo budú jesť jasne som sa pýtala manžela ked som prišla z práce či mám navariť že ešte zostalo z predošlého dňa či mám ešte variť povedal nie načo nech sa do poje. A zrazu keď vyskočila moja matka že čo budú jesť deti keď dneska prídu zo školy už aj on vraj sa mám postarať ja som matka tak ja mám vedieť či to bude stačiť alebo nie. Tak som povedala že stačiť im dvom to bude a ked prídem tak ja navarím. Hodinu vydržia kým prídem z práce....na to moja matka vraj chcem vojnu budem ju mať a budem mať aj peklo....môj manžel mi do očí povedal ke´d som sa ho sptýala či ma chce psychicky týrať takto povedal že áno. Vraj už ma nemôže ani vystáť. Vadilo mu, že som pozerala v obývačke telku vadilo mu, že som mala telefon pri sebe a kvôli tomuto spustil večer amok krik vulgarizmy a ja som len bola ticho lebo som sa bála či niečo neurobí aby nezobudil deti ale mám pocit, že mu išlo o to aby sa všetci zobudili aby počuli, že so mnou zase robí poriadky. Kričal nadával mi, proste vraj sa iba trápi trpí že čo on má za život že toto nikam nevedie a keď som chcela niečo povedať vraj mám držať hubu. Tak som len ticho ležala od strachu....na to mi povedal, že ak sa rozídeme vraj nemôžeme ostať pod jednou strechou ale on ani deti z domu neodídu. A nakoniec zahlásil vraj som mu dĺžna 60 eur tak to ma dorazilo......bála som sa aj zaspať čo bude ....ráno som vstávala do práce s krčami lebo neviem čo ma čaká ke´d prídem dnes domov mám strach veľký strach ale od detí nechcem odísť nemôžem bojím sa, že ich stratím ....starší syn sa bojí už len ked sa na seba škaredo pozrieme včera sa ma stále pýtal, že či sa hádame a ja že nie nehádame a on, že toto už nikdy nebude normálne a plakal. Bolo mi ho tak ľúto tak moc ....nechcem ubližovať svojim deťom ale s ním už to nejde ja mám z neho strach..........13 rokov som žila s človekom a nespoznávam ho ale viem, že má dôvod predsa som ho podviedla našla som si iného ale ke´d som sa mu snažila povedať kde nastal problém koľko krát som sa mu ja prosila listy som mu písala pri každej našej hádke a on nič nereagoval posielala smsky krásne vyznania a on nič až teraz nedávno keď cítil, že ma stráca tak sa prebral......neviem čo bude a ako bude dalej ale ´dakujem Vám všetkým za názory a rady veľmi p ekne ďakujem vážim si každý názor
@babulinka29
Velmi pekne, smutne, ale realny zivot, ktery MK casto postrada v podobnych prispevcich..jsi jednou z mala, ktera MA sanci, protoze CHCE a ZASLOUZI SI JI...
Jakmile se zbavis strachu a pocitu "VINY", budes silnejsi a situaci zvladnes..podle meho Tvemu manzelovi by stacilo , kdyby ses"pretvarovala"...to je to nejvetsi ponizeni pro zenu, akceptovat ponizeni a olizovat neco, co "smrdi"...
Dava si silu prostrednictvim Tve matky,dalsi smutna realita..bez ni by Vam bylo lepe..podle meho, prvni krok k poznani, s kym jsi doopravdy 13 let zila a zijes..- vede pres "mrtvoly"..t.j. odstehovanim maminky, ktera se jen boji o sve pohodlne hnizdo..
Je i mozne,ze ve Tvem muzi najdes neco, co jsi ztratila ci nevidela...co ovlivni pozitivne Tvuj pohled na neho..pokud maminka odejde...
Nevim presne proc,ale podle MNE maminka ovlivnuje Tveho muze uz jen svou pritomnosti a uchem na zdi..dela, ze se zlobi vic nez doopravdy se zlobi, jen aby "splnil pozadavky a ocekavani" sve tchyne...
p.s. Deti? Udelejte si spolecny vylet..znam i manzele, kteri takovou situaci prekonali..ale prave na zaklade spolecnych chvil, zazitku a krasnych vzpominek!!!Udelejte si dovolenou..samota ve ctyrech a "daleko"od zdi,ktere maji jedno velke ucho a bolest..Vam urcite pomuzou se podivat na celou situaci jinak.. 😉
Hodne stesti a napis🙂
inak to s tou tvojou mamou vobec nechapem, načo a prečo vlastne byva s vami a ako vobec može teba takto rypať ved je to tvoja matka, nie dozorkyna vo vaznici aby ti chcela robiť zo života peklo ...napríklad prečo si nenavarí ona sama, ked jej nejake jedlo chyba a vy mate navarene z predošleho dna... z mojho pohladu kym sa ona neodstahuje inam (alebo vy sa neodstahujete inam- je to jej dom???) , tak to s mužom nevyriešite... myslim že panovačné svokry byvajuce pod jednou strechou so svojim zatom či nevestou rozložili už nejedno manželstvo aj také ktoré by inak fungovalo....
Zena žijuca v STASTNOM vztahu nebude vyhladavat bokovky. Evidentne tento az taky štastny nebol..škoda ze niektory muži vedia precitnut a zabojovat ak je uz žena definityvne na odchode. On si ju nevaži roky,ale druhy ju mat NEBUDE 😒
@irriss
@fra
Moja matka nikdy neodíde z domu už to raz urobila vtedy ked to celé vypuklo odišla na tri hodiny všetci juhľadali môj muž moje deti a ked sa vrátili tak mi oznámil môj muž žemoja matka povedala, že pokým ja zostanem v dome ona sa nevráti tak mi povedal aby som odišla ja....on nedopustí aby moja matka opustila dom nemá ísť kam....je to jej dom ktorý nám predala a ostala s nami bývať ona pretože mi pomáhala s deťmi kým som ja bola v práci za to je patrí veľká vďaka.....on jednoducho viac dá na moju matku ako namňa a keď som sa mu snažila to vysvetliť, že pokým tu bude mama tak to nebude fungovať jednoducho povedal že je to moja mama a ostane tu snažila som sa jej to vysvetliť jeden deň bola ticho a na druhý deň znovu povedala, že ona sa na toto pozerať nebude a povie si svoje a že ak chcem vojnu budemju mať a dopadnem veľmi zle a ona pôjde aj svedčiť na rozvod ak by k nemu došlo a že bude svedčiť proti mne povie, že sa nedokážem postarať o deti, že o deti sa stará len ona a môj muž ich finančne zabezpečí lebo ja to nedokážem a že som sa k....a a podobné veci.........ale zase pretvarovať sa a robiť niečo nasilu je proti mojej srstri a poznám sa dlho by som to nevydržala určite nie....nie som takej povahy čo dokáže žiť podľa niekoho iného.....najhoršie je to, že som skúsila žiť mesiac podľa svojich predstáv podľa toho, že sa mi nitko nemiešal do života urobila som si kedy som chcela vstala som kedy som chcela navarila oprala upratala.........nikto mi nič nevyčítal a to je podľa mňa život a nie toto čo mám doma to je teror. Ja nemôžem povedať pred kolegyniami, že mala som super víkend že som si oddýchla lebo to tak nie je.......ak nevstanem do ôsmej je zle lebo deti už potrebujú jesť a pritom sú v pyžame a pozerajú rozprávky ale moja matka príde do deckej izby začne im ustielať postele treba sa prezliecť umyť naraňajkovať poberie špinavé prádlo a už len vyčkáva kedy vstanem aby mohla ona dať prať.......ak nejdem do deviatej do obchodu tak už ona stepuje a od jedu ide sama................
ahoj, strasne mi je luto, co musis prezivat. ...ano, aj dobry chlap ci mierumilovny sa dokaze zmenit na satana, ked je podvedeny...ak tvoj mm nepohlada odbornu pomoc, bude to u vas len horsie a horsie...
si este v kontakte s muzom, do ktoreho si bola zalubena? mohla by si ist k nemu?
podla mna sa s mm nebude dat dohovorit na nicom, je v stave, ked bludi ako postrelena zver, ma pocit, ze uz nema co stratit....tebe by som poradila, aby si si, ak sa da, ulozila dokazy napr.sms, listy ze ta psychicky vydiera...podaj navrh na rozvod....je mi velmi luto aj deti..kolko maju rokov????
neviem, rada by som ti slovom pomohla, ale naozaj neviem ako....bude to tazky boj, ale zostavat s chlapom,ktory sa teraz ukaja tym, ze ti robi zle, nema zmysel...a starsiemu synovi tym velmi ublizujete....mozno by stalo zato synovi vysvetlit, ze bude lepsie ako na cas odides, lebo tato je teraz na teba nahnevany a ked tam nebudes nebude aspon kricat...ale ze spravis vsetko preto, aby ste boli skoro spolu..ze ho velmi lubis...
p.s. drzim ti palce, modli sa moja....vobec ta neodsudzujem, naopak chapem....
@babulinka29 matku by som slusne poslala do prdele, jej manzelstvo v ktorom sa mohla realizovat to neni a je na case aby sa prestala na Tebe prizivovat (fyzicky aj emocne). Su veci, ktore si musite s manzelom vypovedat sami dvaja v klude. Tvoj muz je psychicky v koncoch, tak ako Ty, brani sa, boji sa, nechce nic stratit, rucaju sa mu istoty, to co robi je normalne, myslim ze tu pomoze len odluka, nech si prezije svoje trapenie sam, lebo inac ta bude dusit a zmykat nadalej. Ak uz neni cesty späť, tak mu to musis takto opakovat, nefungujuce manzelstvo ma nejake priciny, Ty si mala snahu x-rokov ho napravit, manzel sa nesnazil, tak si sa emocne vycerpala, koniec... Detom sa treba teraz venovat o to viac, lahni si vecer spat k synovi, rozpravaj sa vela s tym starsim, ze ho mas velmi rada, ze vzdy bude tvoj milovany syn, nevies ako budete dalej zit, nevies co bude, ale jedno sa nikdy nezmeni... Myslim na Teba a drzim Ti palce.
@babulinka29 citala som len uvodny prispevok. Drzim palce aby vyslo vsetko ako chces.ja vidim hlavny problem v tvojej mame.robi tam dusno. A ak chces odist tak jedine s detmi. Aby sa ti nestalo ze sud da deti jemu na zaklade tvrdenia ze si ich opustila.
@vadimka
@dazdovka
Ďakujem Vám veľmi pekne za podporu naozaj Vám zo srdca ´dakujem. Som v práci ale ani pracovať sa mi nedá myšlienky mi behajú úplne inde ako majú. Nemám žiadne dôkazy pretože on mi to vždy povie rovno do očí smsky mi nepíše a čo písal bohužiaľ som si ich vymazala........a nemám ani svedkov moja mama stojí pri ňom ako som povedala ide proti mne a povedala mi to do očí lebo ja rozbíjam rodinu ja vraj ničím všetky životy aj jej aj detí životy ničím.
Neviem či sa dá v kľude vysvetliť mužovit, že odluka nám urobí dobre pretože som mu to navrhla a povedal, že ak odídem tak už navždy už ma nikdy nebude chcieť vidieť už som bola tak mesiac mimo a bolo to aj tak peklo lebo jeden deň v pohode a na druhý deň nadávky nedvíhanie telefonu nechcel mi ani deti dať k telefonu vraj ma necchú počuť nechcú ma vidieť a podobné veci a ked som prišla domov za deťmi bolo to tam horšie peklo nadávky pred deťmi že čo som to za mater ak som dokázala odísť od detí za iným ale vysvetlenie, že som sa v tom dome dusila im nepomohlo. Proste vraj ak mi záleží na deťoch tak mám znášať aj následky ktoré som si sama zapríčinila...........
@babulinka29
☹
strasne mi pripomina moji matku 🤐 ktera nikdy maminkou nebyla..dostala jen DAR stat se matkou,ale STESTI stat se maminkou nemela... 😎
Je pekne, ze ji "vdecis" za dum..ale ona tuto vdecnost vnima jako "korist"..jako klec, vezeni a dozivotni vydirani.. 😔
Chtelo by to alespon upravit pravidla spolubydleni..neni mozne,aby si chodila vsude do MEHO soukromi jen proto, protoze mi "pomohla s bydlenim"...a z titulu matky,babicky...
KLICE a OZNACIT SI uzemi, kdyz to nejde dobrovolne a bez zamykani, jednoduse jako to delaji pejskove..ze staci instinktivne ocuchat a vedet,ci je uzemi...TAK RADIKALNE..rozdelit uzemi a ZAMYKAT...Neni mozne,ze pujde jen tak do pokoje k detem a zacne stlat postele...Dela si co chce a jen bouri,protoze kdyz muze ustlat postele, proc nenavari..
Protoze jen potrebuje ukazat , ze jsi neschopna, ze ONA je lepsi..
ONA v tomto pripade neni Tva maminka,tchyne..babicka,ale ZENA..prijde mi, ze si dokazuje neco,aby ziskala neco, co ji nepatri..
Neni mozne, ze by chtela Tveho muze?
I to se stava..a to, co prohlasuje,bud ona z domu nebo TY..tomu jen nasvedcuje 😔
@babulinka29 kym si v praci upokoj sa. uprimne si zodpovedz na otazku ci chces koli detom ostat s manzelom. Ak nebudes schopna spolocnu domacnost opustit a vies ze ostanes, dohodni si s muzom terapiu v poradni a daj muzovi podmienku, ze mame najdete ubytovanie niekde mimo vas dom. To co tvoja mama predvadza sa neda ani komentovat. Ak si vies rozvod predstavit, chod za pravnikom a pories majetkove vysporiadanie atd. A co tvoj priatel, ako sa k tomu stavia on?
Este nieco, to co si hovorila o tej kamere v kupelni a nohavickach, na to pozor. To je urcite informacia pre psychologa, necakaj s tym. Tu sa sice vyrozpravas, ale skutocne kompetentne ti poradi az odbornik, ktory ta po vypocuti zorientuje v tom ake mas sance na dalsi normalny zivot. Bohuzial kamera v kupelni a pod. tomu nenasvedcuju.
ufff, podla mna ste urobili chybu už na začiatku ked ste ten jej dom kupili a nešli radšej aspon 20km daleko do vlastneho, možno sa tu z toho aspon niekto poučí a na to to bude dobré ... ale chapem, uplne typicke Slovensko, tvoji rodičia postavili kedysi velky dom aj pre deti, mama ostala sama a načo by jej bol samej velky dom? ... je dost možné, že to "nefungujuce maželstvo" je hlavne dosledkom takehoto spolužitia ... to fakt nie je manželstvo ked su v nom traja dospelí ludia 😠
@didi44 citujem: "predstav si, že nie...a keby sa mi to stalo..čo sa nestane, tak určite by som to už dávno vyriešil."
a príspevok na strane 2 citujem: "Nuz mne sa urvila tiez, ale mam stastie, ze nie je manzelka..a s priatelky sa po rokoch stala kamaratka...a pokial zostane a raz s nejakym trtkacom neodide, tak za urcitych podmienok po tom, co sa udialo a ako sa zachovala..bude len matkou mojich deti...ci sa jej to pacit bude, alebo nebude...lebo som vytriezvel"
Takže asi najprv rozmýšlaj čo píšeš, lebo sa zamotávaš, Tak raz áno potom nie ... jasne ... tušim si tu niekto vylieva zlosť, lebo sa mu stalo to iste ... 🤐
@irriss
Neviem ja mám z nej pocit, že po smrti môjho otca sa upla tak na moje deti že bez nich nevie žiť a hlavne bez toho menšieho na ktorého stále rozpráva, že je ako môj otec. Vraj aj ju môj otec podvádzal a tiež mal všeliaké kamošky ale vraj zostala s ním aj napriek tomu len kvôli deťom a trpela. A ke´d som povedala svojej mame hlavnú príčinu toho, prečo to medzi mnou a mojim mužom nefunguje, že to je všetko aj o sexe že proste to neklape tam tak mi povedala, že sex nie je dôležitý mám zaťať zuby a vydržať že sex nie je taký dôležitý predsa máme dve deti a dá sa žiť aj bez toho.....ale ako žiť bez lásky a všetkého čo k tomu patrí ako ma potom má napĺňať taký život?
Nedá sa ani určiť hranice lebo stojí pri nej môj muž moja sestra všetci sú proti mne všetci idú iba po mne.......zostala som úplne sama všetci ma odpísali všetci na mňa iba kydajú celá dedina rieši iba to, že som odišla a znovu sa vrátila že môj muž je k..t lebo ma zobral naspäť a podobné veci
@babulinka29
Typicke
psychicke vydirani ditete pomoci ukazky vlastniho vytrpeneho zivota matky....
Vzdyt ti jen rika to, co Ty vnimas jinak, ale jako treti osoba (nezavisla) Ti prelozim, co Ti rika..
ZE TRPELA jen kvuli Tobe-kvuli detem..a to, ze je tu "ziva"..znamena, ze se da prezit.. 😒
Ona tim,jak se chova je nasledkem sveho neuspesneho zivota..ted si zije (protoze ji nechavate zit) tak,jak by si prala zit "zamlada"..ona vlastne "nenavidi" sveho muze..Tveho otce..vidi TEBE v nem a nenavidi TEBE..kdyz chce, abys odesla, nerika to TOBE..ale vlastne Tvemu OTCI 😔
@babulinka29 veľmi zložitá situácia. Tvoja mama mi v niečom pripomína moju- tiež sa s ňou nedá žiť pod jednou strechou (aj keď sa to ťažko hovorí o vlastnej mame). Ona napr. sposobila, že ako mladá baba som nevydržala ten jej "teror", tak prvý chlap, ktorý býval hlavne ďaleko od miesta môjho bydliska, ma zbalil a ja som s ním odišla ako 22 ročná, lebo som proste potrebovala byť mimo dosahu svojej mamy. Potom vzťah matka-dcéra konečne začal fungovať, aj keď cez telefón som si vždy vypočula rozsiahle prednášky čo mám robiť a ako, čo mám variť a kedy a čo mám obliecť deťom, sebe atď.. Ja vidím dokonca tvoju matku ako čiastočnú príčinu, prečo si si našla milenca- tiež si hľadala určitý " únik" a tvoj milenec ti ho poskytoval. Ďalej- reakcia tvojho manžela mi tiež nie je neznáma... Tiež som si v manželstve veľa prežila. Reakcia tvojho muža je reakcia zraneného a zlomeného chlapa, ktorý nevie, ako svoju bolesť a svojím spôsobom "potupu" riešiť. Ber to tak, že mu stále na tebe záleží. Ak by mu nezáležalo, jeho reakcia by bola skôr apatická a už by nebojoval. A čo ti radím? Určite vyhľadajte pomoc psychológa!!!! Určite!!! Toto už sami nezvládnete. A myslím si, že na to sedenie bude v určitom štádiu prizvaná aj tvoja matka, ktorá na to sedenie tiež určite patrí, lebo vy ste "trojuholník" v takom netradičnom zložení. Len skús najprv zlomiť tvojho muža na návštevu psychológa. Lebo to bude ťažké, keďže on bude presvedčený, že na danej situácií nemá žiaden podiel viny. Držím palce.
Tak som precitala par prispevkov a nechapem ako ju mozete podaktore tak rychlo odsudit. Tym ze ma deti jej zivot nekonci.ma pravo na stastie a lasku.a neverim ze sla do baru s cielom niekoho zbalit.proste sa stalo a zalubila sa.deti urcite lubi.som si ista ze detom je lepsie ked sa nefunkcne manzelstvo ukonci.je to lepsie nez hadky a depresie v rodine.
Tie co ju sudite mate bud idealny vztah alebo vam skutocne staci dom a pravidelny prisun penazi.
@zuzkat1
Ďakujem veľmi pekne za všetky podporujúce aj nepodporujúce komentáre.....ospravedlňujem sa za chyby v pravopise, píšem trasúcimi sa rukami nedokážem ani normálne rozmýšľať ani myslieť na nič iné, mám strach ísť domov neviem vôbec čo ma tam čaká či niečo sa zase nevyvŕbi snažím sa byť doma kľudná starať sa a venovať sa iba deťom ale aj tak mám pocit, že stále sa im niečo nepáči a nechcem ešte vybuchnúť lebo to moja matka dokáže použiť proti mne urobí sa že je prišlo zle že zomiera a čo ja viem čo ešte ona to dokáže urobiť nie raz mi vytkla, že kvôli mne sa jej niečo stane, že ja budem na príčine ak zomrie, že si neželá aby som ani na jej pohreb prišla a podobné veci.....je to citové vydieranie ale keď jej to poviem tak mi povie, že čo by som chcela mám všetko skvelého muža krásne deti dom finančné zázemie môj muž sa o všetko stará tak čo ja vlastne chcem? nedokáže pochopiť, že majetok a peniaze nie sú všetko ale to je to, čo oni nepochopia

@lajla ...muž na vysokom poste...a doma maká, je pod papučou a drží hubu a krok...to je tá správna alternatíva pre Slovensko,...takých je tu v riadiacich funkciách treba viac....potom to už ďaleko dospejeme... 😀 😀 😀