icon

Mám nefungujúce manželstvo a našla som si iného

babulinka29
21. jan 2013

Ani neviem ako začať alebo kde začať aby som to zhrnula tak v skratke....som 13 rokov vydatá z nášho manželstva sú dve deti dvaja chlapci vo veku 13 a 7. naše manželstvo prešlo všeliakými krízami...bolo aj šťastné obdobie aj smutné. Len nejak posledné štyri roky je to už z mojej strany iba zo zvyku. Môj manžel nie je zlý chlap mám pri ňom všetko po materiálnej stránke máme krásny dom autá našim deťom nič nechýba. Ale to je tak všetko......ani neviem ako sa to stalo proste som sa zamilovala do mojej prvej lásky, ktorú som po 15 rokov stretla a jednoducho to prišlo samo a zamilovali sme sa do seba znovu. Snažila som sa to utajiť ale proste to prasklo môj muž sa všetko dozvedel, zo začiatku ma prosil aby som s ním zostala a ja som nevedela čo skorej ťahalo ma to za tým druhým ale na druhej strane tu mám deti všetko tak som zostala s manželom, že sa pokúsim to dať ešte nejako do poriadku. Ale doma sa to iba stupňovalo nakoľko býva s nami moja mama ktorá vždy držala jemu stránku nie mne vždy si jeho zastávala a to iba preto, že sme sa mali po finančnej stránke dobre že nám nič nechýbalo. Stupňovalo sa to hádkami, krikom nadávkami vulgarizmami až to prešlo do toho, že ma pred deťmi trieskal o skrinu kričal zahnal sa na mňa ale nedal mi facku ale viac ma bolí to, ako sa správal ako keby ma bil. Až to vyústilo do toho, že jedného večera si zavolal ku nám domov toho môjho priateľa s tým, že sa mám rozhodnúť buď odídem alebo ostanem a zabudnem na neho a budem žiť v manželstve ako doteraz. Mala som sa v ten večer rozhodnúť, s ktorým chcem zostať rozum mi vravel ostaň a srdce ma ťahalo preč. On dokonca prišiel čo som nečakala povedal, že tak ma ľúbi, že nedovolí aby som trpela toto urážanie ale tiež nechcel aby som odišla od detí. Ale môj muž ani počuť deti mi nedá deti nezoberiem z domu, a nahučal deti, že som k...a a mám iného samozrejme, deti boli na jeho strane hlavne ten starší. Tak som sa zobrala a odišla s tým, že budem za deťmi chodiť a požiadam o rozvod. Za mesiac čo som bola mimo domu som prežívala peklo smsky urážlivé keď som prišla domov tak sa Manžel správal normálne ale starší syn ma odmietal nechcel ma ani vidieť a to ma zabíjalo. tAk som po mesiaci sa vrátila domov s tým, že skúsim nejako s mužom zachrániť čo sa dá. Prijal ma naspäť aj deti ale po troch týždňoch čo som doma je to zase to isté. Proste zákazy príkazy moja mama sa do všetkého stará proste nemôžem ani dýchať podľa seba musí byť upratané ako ona chce musí byť navarené vtedy ak neožehlím v ten deň ako ona povie tak už je zle....a stále sa hádať ma tiež nebaví.
Som rozhodnutá požiadať o rozvod ale mám strach veľký strach. Ako som sa vrátila domov zistila som, ke´d som si len tak behala po počítači proste v dokumentoch mal video natočil ma tajne ani som o tom nevedela, keď som sa sprchovala proste dal kameru do kúpeľky a ani som o tom nevedel, našla som v jeho nočnom stolíku moje nohavičky schované, šaty mi roztrhal len preto, aby som si ich už nikdy neobliekla ak budem s iným. Mám pocit, že je už posadnutý mnou proste stále mi vraví, že on nedokáže žiť s inou ženou akoso mnou, že nechce inú ženu iba mňa lebo ma miluje ale ja mám pocit, že on je tak mnou posadnutý a pripútava si ma viac a viac, ale neuvedomuje si, že mňa si týmto jeho správaním iba odhadzuje od seba. Neľúbim ho mám ho rada svojím spôsobom však sme spolu niečo prežili ale nechcem s ním zostať ....nedokážem už ani v tom dome fungovať držia ma tam iba moje deti nič viac.....som tam ako v base nemôžem ani telefon zodvihnúť aby ma nekontrolovali na počítač ani nechodím sleduje ma na každom kroku....včera mi zase vykričal, že ľutuje, že som sa vrátila že ma zbalí a vyhodí na ulicu a podobné veci. Zatiaľ som to neriešila nijako ale poznám ho aj mamu a modlím sa, aby to nezašlo ešte ďalej. Bojím sa tam byť v tom dome čo sa zase vyhrotí čo zase mu bude vadiť proste viem, že som urobila ja chybu, keď som si našla iného ale nedokážem už byť v tomto vzťahu z mojej strany žiadna láska nie je je to už iba o zvyku, nedokážem mu dať ani pusu ani s ním ísť do postele snažila som sa ale nejde to zo mňa a nasilu to robiť tiež nechcem to by som šla sama proti sebe. Bojím sa, že bude mi robiť peklo ak zostanem v dome ale zase viem, že deti by so mnou neodišli pretože sú zvyknuté žiť v tom dome majú tam svoje pohodlie a sú na neho naviazaný jasné však on zarába viac ako ja aj to som už dostala vytknuté, že všetko platí on že ja zarobím minimum a podobné veci......Chcem sa s ním vkľude dohodnúť aby sme si nerobili naprieky ale on ani počuť nič v kľude nechce riešiť...a ja mám pocit, že som už na konci so silami.......

fallingstars
22. jan 2013

@didi44 Tu potrefenou husu sis adresoval docela trefně 😀

Chlap, a tím myslím takový ten formát, co si váží sám sebe, ne karikaturu 😉, by se na celou věc uměl podívat s nadhledem a daleko větším odstupem. Rádoby hlásáš pít vodu a piješ bůh ví jaou břečku. Kdyby to všechno bylo, jak jsi tu moralizoval, zabalíš té, která Tě podvedla, prostě jejích pět švestek a jdeš dál, smutný, poučený, ale taky posilněný. Tečka. Nebudeš se tu holedbat svým pseudomužstvím (v Tvém případě velmi zoufalá snaha) a budeš žít dál ten život, který údajně tak miluješ.

Tvá snaha urazit všechny ženy světa je pro mě pouze dojemná, je mi Tě spíše líto, ale jestli Ti to pomůže zchladit si žáhu, tak je to sice především ubohé, ale nemyslím si, že by se to většiny z nás mělo nějak dotknout. Takže co přisadíš, borče? 😝 😀

simcika
22. jan 2013

Nečítala som príspevky a ani nechem radiť, lebo nemám ani skúsenosti ale skôr si myslím, že za všetkým zúfalstvoj sú skryté súvisloti. Tie ktoré si nevidela a nechcela riiešiť. Vadilo Ti že tvoja matka je vlastne v tvojej opozícií, že sa správa ako kliešť? Mala si nudný vzťah 4 roky? Prečo? Investovala si do neho? Alebo bola teda schodnejšia cesta stretnúť niekoho po 15 rokoch a dať mu šancu. Dala si jemu šancu? Alebo to bola šanca pre tvoje ego, ktoré tak dlho trpelo. Láska je rozhodnutie milovať. A ty si sa rozhodla, lebo si to chcela. Neverím na náhody, a nie som ani fatalista. Len si myslím, že si niekde v sebe túžila po "inom" mužovi, po " inej " životnej púti. Tak ju máš!!!!! KOnečne. Dávajme si pozor na naše priania. 😠 Vždy si musíme priať také želania, aby HLAVNE neubližovali iným. Lebo pokiaľ ubližujeme druhým, tak je to sebectvo maximálne. Nepíšem to preto, aby som Ťa súdila. Ako som spomenula vyššiel rady by mal dávať človek iba sám sebe- nemám tvoje skúsenosti. Ale ak môžem.tak nejako intuitívne povedať..tak ja by som som sa snažila situáciu si vytrpeiť, aby všetko prebolelo. Trvá to 3 týždne. Tvoj manžel je nahnevaný. Nezabúdaj, že každá hodina má len 60 min. Skús sa opýtať seba ako si to predstavuješ. A hlavne o svojho muža zabojuj....zabudla si na vašu lásku. Tak sa snaž...aby Ti uveril Kvôli sebe a nie kvôli deťom. Je to len o rozhodnutí. Bojuje sa s čistým štítom, a treba sa do toho zaprieť.

irriss
22. jan 2013

@fallingstars
Jak tak micham obed v hrnci,premyslim o @didi4 ..
preci jen jsem mela jeho virtualni sexy nabidku vzit.... ☹
a rict,
at:
-zalozi soukromku
-napusti vanu
-zapali nekolik svicek
- svlekne se
- hodi mi klice do Ip

a ceka... 😵 😵 😵

lasirena
22. jan 2013

@didi44 Niekto sa tu rád hrá...

sirinka
22. jan 2013

Som tak zbezne precitala tie o nicom prispevky tu a vychadza mi to tak, ze ked ma muz milenku, je to hnusne a treba ho opustit, lebo to urobi zase atd....
Ked ma zena milenca, jej muz sa ma na to divat s nadhladom a chapat ju, ze jej cosi vo vztahu chybalo a snazit sa najst svoj podiel viny.... Hm.... Zaujimave teorie.....

vadimka
22. jan 2013

@simcika

odkial to beries, ze boj trva 3 tyzdne?
pokial jej mm nevyhlada odbornika nema sancu to spracovat za tri tyzdne...prave naopak bude sa v tom dusit dozivitne...a bude robit svojej manzelke peklo na zemi...ona ranila jeho ego natolko, ze to u neho spustilo nekontrolovatelnu reakciu besneho psa....to neprehrmi same od seba za par tyzdnov...k tomu to vyzera na jasnu patologiu co je horsie....oni to bez odbornika nedaju...a ked je manzel pohlteny svojou zlostou, zufalstvom nema cenu sa mu hadzat okolo krku....bude ho to motivovat byt zlym este viac...
ja jednoznacne odporucam odlucenie, potrebuju byt teraz od seba aby si uvedomili, ci to ma este cenu....ale chybu si musi uvedomit aj on..lebo to, ze manzelka mu bola neverna, je dosledok zlej komunikacii...nevera nie je pricina..treba hladat hlbsie...

vadimka
22. jan 2013

@sirinka
..no ale su to len teorie....ked vychadzame z faktu muzskej jesitnosti je takmer nemozne aby sa muz zachoval velkoryso....v tomto pripade, zialbohu....

ginger_fox
22. jan 2013

@sirinka nie nie nie, ked ma muz milenku, tak ta ide urcite po jeho peniazoch a treba ju ritualne zabit 😝

sirinka
22. jan 2013

@vadimka bohuzial pozna v okoli dost takychto velkorysych muzov....

miskap2111
22. jan 2013

@sirinka a ty by si jej čo poradila? V každom prípade som sa v tejto konkrétnej diskusií nedočítala o tom, čo sa radí ženám, ktorých muži majú milenky... Asi referuješ na iné diskusie?

vadimka
22. jan 2013

@sirinka

nuz, ale nikto z nas nevie co sa odohrava u nich v kuchyni....
..takto navonok to mozu byt ukazkove exemplare ale vela krat sa ludia cuduju, ked sa prevali z neho psych...manipulator...

fallingstars
22. jan 2013

@ginger_fox 😀

@sirinka Vždy jsou to jen domněnky...v prvním i druhém případě, jak je to doopravdy, ví jen zúčastnění 😉

simcika
22. jan 2013

@vadimka, písala, že doma je práve od odlúčenia teraz 3 týždne. A teda, že teror z jeho strany neprechádza. Ja si myslím,že samozrjeme sa dá mnoho problémov zveriť odborníkovi...možno je aj tento jeden z týchto. Tretia osoba mi im pomohla. Nikto tu nepísal o tom, že by sa mu mala hádzať okolo náručia!!!! Skôr som tým všetkým chcela povedať, že či to že miluje niekoho iného nie je len o prístupe ( ked som vravela o tej šanci atď) Každý sme iný, každá žena považuje niečo iné za riešenie. Ja som toto napísala ako niečo intuitívne....Ale pravdu povediac, myslím, že jej muž ani nevie už čo so sebou a ani s nou..preto som si myslela, že by mu ona mohla pomocť k tomu aby sa správal citlivejšie.To je vsio.

sirinka
22. jan 2013

@miskap2111 ja uz som sa vyjadrila. Prestat nariekat a zobrat zodpovednost za svoje rozhodnutie... Aj ked nebude vysledok idealny... To uz zrejme v jej zivote nebude nikdy....

zuzkat1
22. jan 2013

@babulinka29 ja si nemozem pomoct ale podla mna sa to u vas pokazilo kvoli mame. Musi to byt tazke a neviem co by som na tvojom mieste robila.ale hlavne treba poriesit ju.

didi44
Odpoveď bola odstránená
simcika
22. jan 2013

@sirinka presne tak, konečne sa postaviť a bojovať, povedať sebe, mužovi a hlavne detičkám. Nejako sa prejaviť...niečo napokon urobiť. A keď to nijak nepojde, co vyzerá tak že strata ucty pokazila celý vztah, tak treba sa aspon rozist pekne....snazit sa o tom z plných sil. ...

simcika
22. jan 2013

@didi44 ake konšpiracne téorie??? vsak tu ide o deti!! a nie o pohodlie.

miskap2111
22. jan 2013

@sirinka absolútne súhlasím s tým, že treba zobrať zodpovednosť za svoje rozhodnutia- a to znamená pripustiť si chybu a hľadať riešenie, ktoré bude najlepšie pre jej situáciu, ktorú my dopodrobna nepoznáme a ani nebudeme. Takže naše "rady" a názory sú možno úplne irelevantné, ale môžu slúžiť na "zmobilizovanie sa". Jej prípad je zložitý. Opäť sa budem opakovať, toto chce odbornú pomoc.

80472
22. jan 2013

prečo sa bojíš rozvodu? 🙂 trošku ťa skľudním, nikdy som nežila lenpší život, ako teraz po rozvode! užívam si dcéru, život, priateľov, jednoducho žijem...dokonca sa mi do cesty priplietol úžasný o 6 rokov mladší muž !( vlastne mladý chalan) 🙂 nemá to budúcnosť, to je jasné, ani nechcem, aby malo, jednoducho si užívam život a neriešim 🙂 a bgudem sa opakovať vzťahy sú blbosť! treba si užívať - v únosnej miere a nie riešiť to, čo aj tak nezmeníte.....

dazdovka
22. jan 2013

@didi44 tak strasne potrebujes pochopenie, vsak? Neexistuje nejaka ruzovakobyla.sk pre vas? Nemusis tu rypat do niecoho, co sa Ta netyka, najdi si kamaratov, ktory by ta vypoculi, myslim to v dobrom 🙂

didi44
Odpoveď bola odstránená
sashabb
22. jan 2013

@didi44 ja len tolko k tvojmu siahodlhemu príspevku ... stále si odporuješ. Čítaj po sebe a rozmýšlaj pokiaľ niečo napíšeš a odošleš k zverejneniu.
citujem: " .Zabuda, ze som obrneny a mozno este jedno odhalenie...klamstvo a zbalim ju bez ohladu na to, ze mame 3 deti"

a pritom si predtým písal uplne niečo iné
citujem:" a keby sa mi to stalo..čo sa nestane, tak určite by som to už dávno vyriešil....a mala by kufre zbalené"

Nuž niesi taký silný ako sa robíš ...

simcika
22. jan 2013

@didi44 to ako sa vyjadruješ...a používaš nejakú dogamtickú alternatívu vo svojom živote mi nepríde ako niečo, čo by som mala komentovať azda nejakým argumentom. Myslí si čo chceš, o ženách o ich prístipe a paušalizuj to do akej miery chceš. Ja tie tvoje hranice ( myslenia) určite posúvať nebudem.

fallingstars
22. jan 2013

@simcika To nemá smysl...on chce jen urazit, ale upřímně, to by musel být jiný kádr 😉. Tak mu dopřejme zřejmě ojedinělý pocit vítězství v životě, protože to asi mockrát nezažil a s tímhle přístupem ani nezažije... 🙄

babulinka29
autor
22. jan 2013

No nejako sa to tu zvrtlo ale chápema rešpektujem každý názor vďaka za radu a pomoc ......ja som v sebe už rozhodnutá len neviem ako to všetci prijmu a ako sa k tomu postavia ale zničiť sa psychicky nenenchám a ani svoje deti

sashabb
22. jan 2013

@babulinka29 poradím ti jedno, určite sa neobhliadaj na druhých, čo si kto myslí, čo kto povie. Je to tvoj život a pokiaľ budeš ty spokojná a šťastná, budú to vidieť tvoje deti a všetko bude OK 😉 Držím palce a nenechaj sa zastrašovať ani ovlyvňovať matkou či manželom.

fallingstars
22. jan 2013

@babulinka29 Držím palce, ať čas ukáže, že to rozhodnutí bylo správné, a ať přinese lepší život, nejen Tobě 😉

babulinka29
autor
22. jan 2013

@sashabb
@fallingstars
ďakujem Vám dúfam, že nebudú žiadne problémy síce neviem čo ma čaká dnes doma mám aj strach prísť domov aj som mu včera povedala,ž e sa ho bojím, že jednoducho mám strach z neho aj v noci som nič nenaspala pretože som sa bála aj zaspať.......dúfam, že sa to nevyostrí do fyzických útokov nechcem aby to videli a vnímali moje deti ......aj keď kričí prosím ho aby sme sa hádali alebo aby tak nekričal pred deťmi nech mi to povie mimo ale on nie nech vedia všetci, že si ho nevážim a že rozbíjam rodinu.........viem, že som ranila jeho mužské ego aj to, že som mu veľmi ublížila ale snažím sa v kľude normálnym rozhovorom riešiť ale nejde to on to nechce proste odmieta so mnou komunikovať ohľadne detí ohľadne toho všetkého vie iba kričať nadávať urážať a ja už len čakám čo sa zase vyskytne dnes určite sa mama do mňa zase obuje a už mám strach aby som nevybuchla aj ja pretože sa poznám a ja ked vybuchnem nekontrolujem sa a poviem aj to čo nechcem zbalím veci a odídem .............

vendullka
22. jan 2013

@babulinka29 Máš moji plnou podporu., ať si o mě myslí každý co chce. Kamarádka je na tom hodně podobně... Držím pěsti ať všechno dobře dopadne.