Mám opustiť muža?
Ahojte, prosím Vás mám taký problém, môj muž je hrozný spachtoš, nikdy sa mu nechce vstávať do práce má chodiť na siedmu ale chodí až na deviatu - desiatu ( keďže má pohyblivu pracovnú dobu nemá z toho problém) takže automaticky chodí domov neskoro večer, na všetko som kvôli tomu sama. A cez víkendy spí aj do tretej štvrtej poobede...Deti ho ani nevidia lebo keď sa vráti tak už sa chystajú do postieľky...A stále sa na neho pýtajú, že prečo nie je doma a tak. Neviem čo s tým mám robiť, zakaždým keď sa snažím nadviazať rozhovor na túto tému na mňa akurát zvýši hlas, že to nie je moja vec a nemám sa dotoho starať.... Som zúfalá z toho, cítim sa ako matka čo.čiže sama svojimi deťmi a nie ako manželka.
@julina456 hm, to nebude depresia. ak to nebude ani nič zdravotné, skúsila by som babské finty, čo ti tu baby radia. odišla by som na víkend preč, nechala s ním celý deň deti, nech sa stará, proste hocičo, kde by sa mohol zbadať. si s ním vydatá, ja by som to zase hneď nevzdávala. no ak sa po všetkom nespamätá, tak adios, načo ti je budižkničemu.
potrebuje endokrinologické vyš....ak teda nie je enormný lenivec....a kúpila by som hlasnýýýý budík,nastavila na 7mu a drahý-ideš s dieťaťom do škôlky a hotovo...neideš? tak si navar,vyper,uprataj sám..ty nepomôžeš mne,ja sa vy.eriem na teba....a nachystala by som mu postel v inej izbe..niekedy jednoducho musíš buchnúť dverami a kričať...ja by som kľudne aj rozvodové papiere hodila na stôl,že toto vypíš,ja nemienim život "prespať",o chvíľu bude treba s deťmi hodiť na výlety,na krúžky...sama to nezvládneš....
@beatrice1607 Aj ja :( ako vravíš...nakopať ho, lenivca do zadnice 😀 Ako tu bolo spomenuté, môže to byť aj zdravotný problém, ale skôr nie, ako áno....a depresie už vôbec nie....ľudia s depresiami neprespia celé nekonečné hodiny a dni :( To ani náhodou 😢
@julina456
bud - je chory a nechce ta tym zatazovat
alebo - je lenivy tak ako hovoris.....ale typicky lenivec ani do prace nechodi, tak neviem.....
alebo - ma svoj zivot, ktoreho sucastou jednoducho nie si.....teda trosku si, navaris, upraces, postaras sa mu o jeho deti
najviac by som sa priklanala k prvej ci tretej moznosti.....uz len zistit, rafinovane zensky z neho vypacit o co ide. priamo sa ho nepytaj....hlavne nie histerkovo vycitavo.....skus skor styl - ked deti zaspia nalejte si dobre vino, nachystaj nieco co ma rad na zakusnutie....podebadte o detoch, praci, vasom volnom case...atd nenapadne sa dopracuj k dovodu.
@gubiko Teraz ako deti zaspali som tak nenápadne chcela začať o tejto téme, ale skončilo to po troch minútach s tým že to nemám rozoberať lebo ho to len rozčuľuje, a že on ťažko pracuje a ja sa len poflakujem doma takže má právo nato aby so oddýchol.... No každopádne som sa rozhodla že zajtra vezmem deti a pôjdeme k rodičom na víkend, uvidíme či to s ním niečo spraví
@gubiko jasné že depresia je choroba preto by s tým mal navštíviť lekára a ten mu niečo poradí, pomôže ale on bez akejkoľvek snahe radšej spí preto si myslím že je to len lenivosť a nezaslúži si potom rodinu keď žije len sám pre seba a svoje pohodlie tie deti ani jeho manželka si takýto prístup podľa mňa nezaslúžia ona chce žiť s ním nie vedľa neho to môže byť aj sám a potom keď bude na všetko sám uvidí ako rýchlo ho to poženie z tej postele 🙂 🙂 🙂 🙂
tak to ťa uplne chápem moj manžel sice robí na tri smeny ale ked je doma tak ani prstom nepohne ale ja som ina povaha je to moje druhé manželstvo už viem čo mám robiť moja rada tvoj manžel by si bud mal nájsť inu prácu alebo sa nad sebou zamysliet neviem či by ti to pomohlo ale ja by som pre neho už neurobila nič ani jedlo ani pranie proste nič venovala by som sa iba deťom ignorácia možno by mu to došlo ak nie tak mu to dojde ked budu decká velké a nebudu mať pre neho ani pekné slovo držím ti palce vela silnej vôle ešte jedna vec ženy su silnejšie ako muži
@julina456 🙂 🙂 nie na víkend ale na týždeň by som vypadla a nebrala by som mu telefón a nech sa spamätá keď má čas na auto, nákupy a všetko čo baví jeho tak si musí nájsť čas aj na rodinu hlavne na deti tie ho potrebujú viac ako to hlúpe auto ☹ ☹ ☹
@julina456 ja sa ti do toho nechcem pliesť, ale takýto stav u vás trvá koľko? to nieje normálne, aby jeden chlap toľko vyspával a keď nevyspáva tak sa venuje len svojmu, ja by som to môjmu chlapovi netolerovala, ty musíš vedieť kedy to začalo a ako sa správa k tebe k deťom, myslím si však, že to nieje celkom v poriadku
@julina456 navaris, hadam zvladne ohriat. A fakt vypadni prec. Deti to daju, neboj.
@kaktusik007 zomriem strachom o ne, ale ak by to mohlo pomôcť tak to skúsim....aby sa človek bál nechať deti s vlastným otocom.... Hrozné.
ja by som mu deti nenechala, ale ty musíš vedieť či je schopný sa postarať najmä o to menšie dvojročné, veď si sama písala, že do kedy spí myslíš si, že je to najvhodnejšie riešenie, len aby si to potom neľutovala
Povedala som mu že ráno musím íst k rodičom, že potrebujú niečo pomôcť... Malú vezmem so sebou. Bude musieť syna vyzdvihnúť zo škôlky... Som zvedavá či zvládne aspoň to, a či vôbec trafí do škôlky keďže tam ešte nebol.
možno by si mu aj mala nechat deti ale tak že ich budeš moct skontrolovat však uvdíš ako sa zachová možno že je len zvyknutý že ty sa o všetko postaráš chlapi su niekedy taký
@julina456 neradím odísť z domu aj s deťmi,to mu len urobíš podmienky,aby sa poriadne vychrápal...deti mu nenechávaj,to by siprišla o nervy čo tam chúďatká robia...ostaň doma,ale staraj salen o seba a deti,jeho ignoruj,tvár sa,že doma ani nie je..ak sa náhodou opýta,tak povedz,že nech to nerieši,že ťa max. rozčuľuje,že chceš mať kľud od lenivca,nech si žije ako vie a spomeň ten rozvod..ak by si mala odísť tak,aby to malo význam,tak najmenej na dva týždne a vôbec ho nekontaktovať,ak zavolá on,tak správať s aodmerane
Panecku,ziadna depka,lenivy je.Dobre si spravila,navar im,daj instrukcie kde je skolka a nech sa stara,aspon o jedno dieta,horor chlap toto
@julina456
no vari ste nejakú dobu spolu chodili nie?....vtedy nebol šípková ruženka? ...či až po svadbe sa stal spachtošom, keď vtáčikovi dospievali a aj ho lapili....no ťažko teraz radiť, ja osobne by som deti nenechala na takého nezodpovedného chlapa ako ti tu radili poniektoré, ešte sa niečo vyvŕbi a budeš si to vyčítať...určite by sa báli ak boli naučené byť stále s tebou....išla by som preč a nechala ho tak, možno sa zobudí a zistí že zostal sám, nemá full servis a uvedomí sa....držím palce...
@julina456 deti s nim nenechavaj, ved bude spat a deti okolo neho mozu nieco sravit. Ja zvyknem tiez chodit spat okolo pol noci a vstavanie je rano horsie ,vstavam o 8 (aj deti su tak zvyknute) a ked je muz doma cez vikend chce sa mi spat aj do 9. alebo boli spat u babky ja som spala 10.5hod. nic mi neni ziadne depresie, lenivost je to blby cas na spanie Musi pomaly zacat chodit spat skor a 22hod najneskor. Ja som skusala ale aj tak som sa len prehadzovala v posteli, skus mu dat pol deci okolo 21hod. aby zalahol skor 😀
ja si teda rada pospim ale aby som chrapala do 3poobede to by som musela ist spat rano o 6..
toto nie je normalne co on robi ani nie je zdrave spat viac ako 9hodin.Ved on nezije on hybernuje! 🙂
Tak sa stazuj svokre ze co to vychovala a nedaj sa odbit.No a co ze pracuje?cez vikend nema co spat pol dna maximalne do 10 rano bohate staci a relaxovat sa da aj v bdelom stave pozeranim rozpravok s detmi alebo hranim sa snimi. To je uplne minimum co by mal robit.On sa sam od seba nezmeni musis naho tlacit.A ked to nezaberie tak snim skoncit ved je zombie potrebujes ziveho spolocnika nie spiaceho.Este ti deti chce naucit aby si pol zivota prespali-to fakt nema v hlave v poriadku.Len aby mal pokoj chce aj z nich urobit spacov..sebec je to!Povedz mu ze ty takto nebudes vecne zit nech sa laskavo uvedomi a zmeni sa k lepsiemu lebo nie si stastna ani spokojna ak sa nezmeni koniec..
ja niekedy naozal pochybujem, ze taketo problemy su realne.
kebyze moj chlap spava pravodelne do tretej oobed a este mi povie, ze jeho vec, tak dobre dva tyzdne konzumuje len tekutu stravu slamkou.
ale vazne, toto je nonsens, ja by som musela byt permanetne na drogách, alebo mat vysurovau polovicu mozgu, aby som toto tolerovala.
ziadne ignoruj, nevar, neper...normalne si ho posadit a oznamit, ze takto t uz dalej nejde.
a nech si sakra dobre uvedomi, co je prenho dolezite.
lebo teraz dasva uplne jasne najavo, ze jeho zena a deti to rozhodne nie su.
ked sa mi nepaci, moze sa odstahovat, staci, ked ti bude posielat peniaze.
@julina456 aj ked sa to na prvy pohlad nezda ozaj to moze byt zdravotne. ja by som ho dokopala k lekarovi a isla s nim. spat celu no a potom do 4??? su individualne rozdiely v potrebe spanku ale toto nie je normalne. 8 hod by malo stacit. skusit hormonalny profil, psychologa, komletnu prehliedku. ak o vas stoji tak to podstupi a chod tam s nim a povedz svoju verziu doktorom, lebo on bude zlahsovat
to má tak náročnú prácu? ...toto robil brácho, keď sa nudil a do 3 v noci hral "tanky" ...potom prespal aj celý deň ...🙂 ... tak, ale on ešte nemá deti... sorry, ale toto si nedokážem predstaviť (a to už je čo povedať... 😅 ...) ... no, možno by si naňho nemala kričať, ale v dobrom ho najako "dokopať" , nech si dá urobiť lekársku prehliadku, možno mu niečo chýba ..nedostatok železa sa niekedy prejavuje extrémnou únavou ...a spavosťou ...
PS: mm si nenechá ujsť ani chvíľu, keď môže byť s našimi deťmi a to už od ich narodenia🙂 ... preto to vlastne nedokážem pochopiť, že tvoj m dokáže prespať také vzácne chvíle ...
@julina456 No ja by som mu tie deti nechala na celý víkend, myslím si, že to určite prežijú a ked budú hladné, tak ocka hádam svojím krikom zobudia, alebo ich v sobotu ráno nakrm a šup preč, samozrejme v piatok mu daj vediet, že odchádzaš bez detí preč na celý víkend. Nech si to chlapec užije. Ja som tiež nechala mužovi 2ročného syna na celý víkend a išla som na kurz, lebo už som bola total vyčerpaná z rodičovskej "dovolenky", lebo moj muž vtedy pracoval v zahraničí a všetko bolo len na mne. Tiež to spočiatku nechápal, že načo a prečo, ked som sa vrátila, pochopil, že si doma neválam šunky. 😝
toto pozorujem vo viacerých prípadoch.. muži sa oženia, urobia si zo dve deti a tým to pre nich skončilo... kks ale tento tvoj to je vrchol.. ak pôjdeš s deťmi preč na víkend, akurát bude namiesto 24 spať 48 hodín vkuse.. to čo je za lenivého tvora? a ani sa s ním nedá o tom porozprávať, kto si myslí že je??? pošli ho do riti a vykrič mu to.. načo si robil deti keď nemá o ne záujem? podla mňa by si mala začať kričať a aj sa vyhrážať, že ak to pôjde takto ďalej môže zbaliť kufre a ísť do preč.. nemala by som takú trpezlivosť ako ty. všetko čím dokáže argumentovať je jeho práca? nech ide do riti.. som zvedavá keď ty nastúpiš do práce plus deti, čím bude potom argumentovať. alebo viem... povie ti že tvoja práca nie je tak náročná ako tá jeho.. a čo vlastne robí?

@gubiko to vôbec, on má chuti do života až až....vie sa nadchnúť pre hoci čo okrem mňa a domácnosti, viacej ho zaujíma naše auto s tým stále dačo robí, a vždy je celý vzrušeny z toho čo zase vymenil na ňom alebo tak... a ešte rád chodí nakupovať v obchode niekedy strávi aj 5 hodín lebo si musí pozrieť.každú vec čo majú