icon

Mám ostať s priateľom kvôli synovi?

romidzi
26. jún 2014

Ahojte, takže...tak na úvod...mám 20, priateľ tiež...máme 6.mesačného syna...s priateľom bývame sami...dostal 1.izb. byt od mamy...keď som bola v 7.mes. tak sme spolu začali žiť sami, v tom jeho...byte...nakoľko sme spolu boli dlho...a dá sa povedať, že sme spolu aj predtým žili...len nie úplne sami...tak som myslela, že nebude problém...v 7.mes tehotenstva mi odišla aj rodina...čiže som ostala v meste len s priateľom...žiadnu rodinu tam už nemám...bolo to pre mňa tažké a blbé obdobie...proste veľa zmien naraz...odchod rodiny...koniec školy, dieťa...on ešte pred narodením malého...sa babke sťažoval, mame...proste každému...prišlo mi to divné, pretože on somnou chcel dieťa a vôbec mu to neprekážalo, že som otehotnela...naopak bol rád...a príchodom malého...každý deň rozmýšľam...nad tým, prečo s nim vlastne žijem...a čo mi on dáva...tak veci platíme pol na pol...kamošky mi ale vraveli...že prídu výčitky...že to je jeho byt atď...že tam nemám ísť žiť a mám ostať radšej v byte u mojich...a stalo sa...pravidelne keď sa pohádame ma vyhadzuje z bytu...vyťahuje sa že je to jeho byt atď...vraví mi že som príživníčka...potom keď už aj idem volať niekomu nech mi príde po veci a nech odídem...nakoľko a mi vyhráža, že mi vyhodí veci pred byt...tak mi nedovolí zavolať...že nemám robiť cirkusy...tak neviem kto ich robí...už ma to uráža...nebaví ma počúvať....že on má posraný byt...tak ja nemám právo nič povedať nič...proste...sa s tým ako keby vyťahuje...ďalej...je tu problém jeho matka....tá ma nikdy nemala nejak rada...ale pred nim sa správa aspoň trošku normálne..tak on jasné že verí mamičke...tá vie, že tam nemám nikoho a správa sa ako blbá...stále robi hádky medzi nami...a jasné, že on je na jej strane a vždy bude...tak a naposledy mi vykričala...že jej bránim v styku so synom...že žiarlim (asi na ňu) alebo neviem a že ho manipulujem....a to len preto, že bol somnou u mojich a nevidela ho 2týždne...proste to je choré....ja sa vôbec necítim...na to...aby som mala niečo s tou jeho rodinou...a ani s nim sa necítim tak...že to bude raz v pohode...mám s nim ostať len kvôli malému alebo ja už neviem... ? poraďte ☹

pikino
26. jún 2014

@romidzi tvoj drahý je stale nezrelý pubertiak ktorý sám nevie čo chce, preto tie nálady, preto to vyčítanie, preto je stále závislý na mamičke. Nech si každý hovorí čo chce muži proste dozrievajú neskôr - česť výnimkám.
Ja som si prešla niečím veeeeľmi podobným s mojím drahým a úprimne dozrel až po 30tke. ALe tiež to nešlo samo od seba, sme spolu od mojich 19 on mal 25 a robil presne to čo robí tvoj. Výčitky, sprosté reči, nádavky, vyhadzovanie z jeho bytu a potom zasa udobrovanie. Našťastie ale jeho mama bola vždy na mojej strane. Raz som sa s ním rozišla na pol roka pred našou svadbou. 13 rokov nám trvalo kým sme obaja dospeli začali sa chovať k sebe s uctou ale to som sa musela aj ja velmi zmeniť a nedovoliť mu aby po mne skákal. Každý človek sa na tebe dovolí tolko kolko mu ty dovolíš. Len nie pre každého vedie cesta smerom k láske a porozumeniu a vydrží s druhým napriek všetkým problémom. Nech už to s vami dopadne akokolvek hlavne mysli hlavne na to aby si bola spokojná a šťastná vtedy bude spokojný aj tvoj chlapček. 😉

juliana77
26. jún 2014

@romidzi Otec nie je muž, ktorý dieťa spolodí, ale ktorý sa stará o dieťa a jeho matku, a očividne dnes muži nezvládajú dve veci naraz a TO dieťa spolodiť a aj sa on starať.

S priateľom sa treba priateliť a nie si s ním robiť deti, to len do budúcna, a napokon hovorí sa, že v núdzi spoznáš priateľa, tak teraz si v obraze.

Podľa toho čo píšeš nestojí ani za to, aby si nad ním premýšlala a nie ešte s ním aj žila. 🙂 🙂 🙂

@pikino Puberta - zrelosť a zodpovednosť nie sú nijak ohraničené vekom, niekedy vie byť 15ročný chalan zodpovednejší ako 30ročný. Asi je to ovplyvnené modelom z rodiny, výchovou, intelektom a niekedy stačí možno len chcieť byť zodpovedný a ide to.

pikino
26. jún 2014

@juliana77 ano máš pravdu že to nie je ohraničené vekom preto píšem česť výnimkám. Ale uprimne poznám len málo 20 ročných mužov, ktorí si chcú založiť rodinu a mať deti a dokážu sa zrelo a zodpovedne rozhodovať. Nie je to dané výchovou je to dané vyzretosťou mozgu. Ževraj pud sebazáchovy a zmysel pre zodpovednosť dozrieva u mužov až po 25 roku života u niekoho to samozrejme môže byť skôr u niekoho neskôr - nie som žiadny ujo doktor to som počula z rádia 😀 Ale ked pozerám okolo seba asi to bude pravda.
žena a muž proste vždy budú rozdielny v chovaní a to je len dobre a tak to má byť.

jana_eyre
26. jún 2014

@pikino ja som to tiez pocula a u zien je to vraj okolo 21 rokov.. je to vraj sposobene neuronmi v mozgu, ktore dozrievaju az po 20tke.. u mna to sedi :D

janinka007
26. jún 2014

Moja pekná...nohy na plecia a utekááááj hned a už sa neobzeraj ak môžeš.Toto dobré nebude,ten tvoj krásavec je ešte velice nevyskákaný a takto sa milujúci chlap nespráva. Môj exo bol tiež rovnaký psychoš (ale on má na to aj papier,že je na hlavu)...dokázal mi tak hnusno vynadať za hocičo,tie najoplzlejšie výrazy používal a potom by ma nedbal hned "prekotiť"...že ved on sa na mňa nehnevá ☹ on mne vynadá do kadečoho,lebo sa mu chcelo len tak z pasie a on sa nehnevá...chorý mozog. A teiž som bola s malým stále sama,on vedel jedine drichmať, ked zrovna nejakú kdesi neprášil a svokra...ved my sme vás spolu do hromady nedali,tak si toho nášho xuja uži (to už samozrejme nepovedala). Ja radím ODÍSŤ od neho,lebo prídeš o rozum a dieťa nepotrebuje vyrastať v takom prostredí.HOWGH

mima4
26. jún 2014

@pikino
@jana_eyre

baby, priznam sa, ze ja som nikdy nepoznala ani zeny do tych 25 rokov, ktore by si chceli zalozit rodinu, mat deti... realne viem o takych zenach iba z kona... Jedna spoluziacka mala dieta v 17tych... uz rozvedena... ale inak v realnom zivote som sa s tym ani u zien nestretla...

Vacsinou spoluziacky zo zakladky/strednej/zvysky + zname sa zacali v zakladani rodiny rozbiehat po tej 25tke... najcastejsie ako 30tnicky..

juliana77
26. jún 2014

@pikino Neviem či si si ale všimla a je to dosť aj čitateľné z príspevkov na MK, dievčatá by sa nemali tiež hrnúť do materstva, do vydaja sa nehrnú to je jasné, to sa dnes nenosí, ale očividne sa materstvo stalo pre ženy veľkou záťažou. Už som to raz písala a opakujem, kľudne by sa mohol vek dospelosti dnes posunúť na 25 rokov.

jana_eyre
26. jún 2014

@mima4 ja som poznala - moju mamu :D ona chcela mat deti a mala ich v 20tke, ale to uz je 42rokov dozadu.. teraz asi ziadnu, iba ak nechcene..

romidzi
autor
26. jún 2014

@janinka007 noo....asi aj on by potreboval papiere na hlavu je to schyzofrenik ... a ešte si to aj priznal ...

mima4
26. jún 2014

@juliana77

ak mozem vyjadrm sa k tomuto "do vydaja sa nehrnú to je jasné, to sa dnes nenosí, ale očividne sa materstvo stalo pre ženy veľkou záťažou."

áno, prave to priniesla táto doba, ktora bagatelizuje a vysmieva sa z manzelstva... zena prebera kompletnu starostlivost o dieta, o všetky povinnosti, kým jej priatel je slobodny muz, nema voci nej ziadny zavazok a mozno keby sla ona stylom "najprv svadba, potom dieta" by si ju ani nevzal... Zena ma na pleciach vsetko a muz sa uz nemusi viazat, proste len odide... a zene ostanu oci pre plac...

ale Bohuzial, zeny sa v takomto pocinani este podporuju... aj preto mame cely kon plny osamotenych mamiciek, ktore maju toho vyse hlavy...a padaju na hubu...kym ich priatelia ruka hore

fidka79
Odpoveď bola odstránená
fidka79
Odpoveď bola odstránená
romidzi
autor
26. jún 2014

@fidka79 máš pravdu...plne s tebou súhlasim...tiež mám príklad v rodine...moj biologický otec....ked som sa narodila mal 25 a moja mamka 19...starala sa o mna sama...on vkuse chodil nejaké prášiť...potom tak ked som mala 2apol roka čakal s mamčou druhé dieťa(moj brat) ... vtedy sa vydrbal s autom a k*rvami....v ňom a mojmu dedovi čiže jeho vtedy svokrovi...volal nech mu príde na pomoc....sila....no a 2roky na to..mamča odišla...nechcela už trpieť...našla si muža(mojho oca) od 5rokov a od 3vychovával mňa aj brata...dnes mám 20...brat pomaly 18...a ešte máme brata ktorý má pomaly 14 ... moj biologický otec...pre mňa už dávno nie je otcom...a keď aj ...len tým, že ma splodil...dnes má 45 a v živote sa mne ani bratovi neozval...lebo nedozrel ešte ani teraz a ešte aj v 45 mu rieši veci mamička... 😀

juliana77
26. jún 2014

@mima4 Ženy /niektoré/ poňali slovíčko emancipácia po svojom a slovíčko Tradícia je mnohým na výsmech, napokon nie všetko čo bolo staré bolo zlé a bolo treba sa od toho odtrhnúť, stačilo si to dobré ponechať a nie urobiť hrubú čiaru a začať nanovo, čo znamenalo začať bez niakeho modelu a toď výsledok a toď dnešné vzťahy, dnešná výchova hodnoty a pod.

Sú to všetko maličkosti, ktoré v konečne dôsledku tvoria jeden neúnosný celok.

mima4
26. jún 2014

@juliana77
ja sa povazujem za emancipovanu zenu, ale plne s tebou suhlasim... a najhorsie je, ze snaha seba oslobodit, mnohe zeny iba zotrocuje a este viac zatazuje...

fidka79
Odpoveď bola odstránená
janickacrazy
26. jún 2014

@mima4 Napr. ja som mala prve dieta v 22, sice neplanovane, ale aj tak som uz po dietatku tajne tuzila, takze mi to az tak strasne nevadilo. Zvladla som to v pohode, moj vtedy rovnako stary partner to nezvladol vobec, poslal ma na potrat. Potom som si nasla muza s 2 detmi v jeho starostlivosti, cize v 24ke som bola matkou 3 malych deti a bola som spokojna, aj ked vsetci sa mi cudovali, ze taka mlada a tolko deti a ako to vraj zvladam, muz chodil na tyzdnovky, takze vacsinu som bola na ne sama. Mam pocit, ze zeny dospievaju ozaj skor ako chlapi, poznam osobne len jedneho, ktory mal deti v 24, aj to prve planovane a do roka druhe neplanovane. On to zvladol celkom dobre, ale jeho partnerka bola ucitelka v MS, cize sa v detoch ozaj doslova vyzivala, ju to velmi bavilo, on pomahal.

juliana77
26. jún 2014

@fidka79 zakladateľku neodsudzujem, vlastný život má vo svojich rukách a aj osud dieťaťa.

Osobne poznám dievča, čo bolo v osemnástich panna, zrejme preto, že jej matka si nemyslela, že päťnásť rokov je vek na to, aby dievča chodilo po nociach. Môj názor je taký prostý, že tie deti už dospelé aj musel niekto vychovať, ale doba to určite nebola.

adri266
26. jún 2014

@juliana77 a pre chlapov dospelost tak v 75 tich navrhujem 😎

reni93
26. jún 2014

@romidzi kvôli malému? ak by mal maleho rad, nikdy by takto netyral a dokonca nevyhadzoval jeho najmilovanejsiu bytost, jeho maminku. utekaj dievca, s odstupom casu, ked uz budes sama, budes lutovat kazdy dalsi mesiac, ktory si premarnila s tym debilom.. setri sa pre malého. velmi ti drzim palce!

romidzi
autor
26. jún 2014

@fidka79 nechcem ťa sklamať, ale dnes je taká doba...že podľa niektorých byť pannou v 16 je hanba....sama poznám dievča....čo ma ledva 16....a ..

romidzi
autor
26. jún 2014

@mima4 tým chceš povedať čo ? Ja som si to neplánovala, ale tak vyšlo a ja náhodou poznám veľa mamičiek..dokonca aj mladších...tým chceš povedať že matky pred 25sú zlé matky ?

lenbea
26. jún 2014

@romidzi akože mu nič nedávaš? to ako čo by ešte chcel. staráš sa o jeho dieťa, teda Vaše. on by sa oň vedel postarať? a normalne fungujete spolu v byte, nie? riadiš, perieš, tak nechapem. ale to su chlapi. ked neni so všetkym spokojny, tak si nevie važiť, čo má. a tiež tá jeho mama ho určite magorí. ale tieto veci musí pochopiť sám. takže už ste sa vratili od rodičov a si tam zas sama? možno to chce čas a uvidíš, čo dalej, možno sa to samo vyrieši. bud pochopí, alebo nepochopí. a s malým má aký vzťah?

lenbea
26. jún 2014

@romidzi nechapem, prečo si niekto myslí, že nemôže mať žena v 20 dieťa, že má čakať... na čo? aby sme potom nevládali na deti? ja som teda mala prvé dieťa v 30, ale skôr sa to nedalo. proste až vtedy som si našla muža a vydala sa. ale chcela by som mať ovela skôr. a čo teraz? každá matka je matka a vie sa postarať o dieťa. a ani neskôr neni isté, že bude mať neviem kolko penazi a neviem čo, tak dokedy má čakať, aby "mohla" mať dieťa? a ked sa "stane", tak čo teraz, má ho dať zabiť? všetci odsudzujú len matky a tie sa pritom najviac snažia a staraju o svoje deti. a otcovia sú kde? tí su nie za nič zodpovední, za to, že to dieťatko nenosia a neporodia? nechapem tieto nazory

romidzi
autor
26. jún 2014

som tu sama, ale chystá sa zamnou aj ked neviem na čo...po tom všetkom čo mi narozprával ... s malým ma celkom v pohode vzťah 🙂

romidzi
autor
26. jún 2014

@lenbea súhlasím s tebou...nakoľko poznám ženu, ktorá mala prvé v 26 ... dnes má jej syn 11 a dcéra 8 a...syna vychovávala bitim po rukách...syn nemože chodiť ani von...ani pred blok...a ona zarába tak 300eur..aj keď má muža..ale na rovinu..dobrá práca sa hľadá dosť ťažko na Slovensku v dnešnej dobe.. a v KE tiež žiadna sláva 🙂

lenbea
26. jún 2014

@romidzi tak nech len príde. ešte to môžeš s ním skúsiť. ked bude daleko od matky, možno mu trochu rozumu naleješ. tak všetci chlapi asi narozpravaju blbosti bez rozmyšlania. aj mne muž povedal par krat take veci že som žasla. a nechape, že slova sa už nedaju vratiť spať a ani sa neospravedlnil, nikdy - len za take somariny, čo by sa ozaj nemusel. ale za take važne veci nikdy. lebo je hrdy si priznať, že aj on robi chyby. ale viem, že ho to mrzi.
v pohode je čo? mal by myslieť na to, že ak sa rozidete bude mu chybať - on ako otec. a tiež ak bude stale trepať somariny, tak malemu to bude luto, že ty sa trapiš, takže nech sa od toho oduči čo najskôr. a ak sa neoduči, tak mu povedz, že nebude s malym v kontakte, aby netrpel. ale je to ťažke, chapem.

jana_eyre
26. jún 2014

@romidzi nemyslim, ze by to mima4 myslela tak, ze mladsie matky su zle.. len ze jednoducho take nepozna osobne, co by deti planovali v 20tke..

osobne take nepoznam ani ja.. ale zien, ktore otehotneli neplanovane v tom veku poznam vela a kazda z nich je dobra matka, aspon podla mojho usudku.. resp. si myslim, ze kazda, ktora otehotnela dospela skor a dieta ich zmenilo na dospele.. co sa o otcoch ich deti povedat neda - teda nie v kazdom pripade..

juliana77
26. jún 2014

@romidzi čo to znamená v preklade, ........že s malým má celkom v pohode vzťah?

borkavan
26. jún 2014

@mima4 vieš čo, súhlasím s tebou, ale prečo ju musíš osočovať, že nech používa mozog?
však spolu dlho chodili a kto vedel, aký debil sa z neho vykluje???? A prečo spravila chybu???? Ešte raz.. nikto nemá na čele napísané ako sa zachová alebo tak.
a ked tebe všetko vychádza, tak klobúk dole a gratuluejm.
vieš dobre poradiť ale aj dobre pourážať. to sa mi nepáči. len toľko