Mám pocit, že sa doma dusím
Ahojte.
Ani neviem ako zacat, ale hned na zaciatok chcem napisat, ze je mi jasne, ze ma mozno mnohe odsudite a budete si klopat na celo a prskat na mna, ale ja to takto citim a hladam odpoved na nieco, na co si sama odpovedat neviem.
Som vydata, mam dve male deti, som na materskej. Financne sme zabezpeceny (takze nemusim kazdy mesiac sledovat penazenku, ale urcite to neznamena, ze prehadzujem peniaze vidlami). Manzel nepije, nefajci, doma pomaha.
Prestahovali sme sa do mesta, kde nikoho nepoznam, nemam tu ziadnu svoju rodinu, ziadne zname, kedze som tu este nepracovala, nemala som ako a kedy niekoho spoznat. Ale o tie kamaratky ani nejde, nie som typ cloveka, ktory potrebuje raz do tyzdna sadnut si na kavu so znamymi. Len sa tu citim cudzo.
Od narodenia druheho dietata (ktore bolo chcene a planovane) mam pocit, ze sa dusim a ze sa zblaznim a ze som sa nemala nikdy vydavat, ani mat deti. Starsie dieta je (ako vsetky deti) velmi zive, neposedne a vlastne neposlusne, este nikdy neurobilo nic na prve slovo. Vsetko opakujem tisickrat. Je placlive, pre vsetko je u nas zvesena pusa a ja zacinam byt na to alergicka a som vo vyvrtke, len vidim tie usta dole. Mam pocit, ze som sa zasekla medzi prackou, sporakom a zehlickou. Ze kazdy den robim to iste a vysledok po mne nie je ziadny. Kazdy den je ako cez kopirak.
Rano starsie dieta hned odute. Ak ide do skolky, to mladsie je na mne nonstop zavesene, takze nedokazem uvarit, ani ist na WC bez toho, aby mi dieta nedrzalo kolena. Ak je starsie doma, tak je tu nenormalny krik, hluk, cely den lietaju s boxami na hracky, mam pocit, ze mi exploduje hlava.
Ak potrebujem ist pre starsie do skolky, tak od rana mam zaludocne krce z toho, ako bude mladsie zase revat ako pavian pri obliekani, ako ho nebudem moct narvat do kocika, lebo ani nezohne kolena a ako ho budem zase vliect celu cestu na rukach a pot mi bude az dole zadkom stekat. V skolke sa starsi zase oduje, lebo som nanho pozrela inym okom ako chcel..
Muz je cele dni v robote, ked pride domov, je s detmi hodinu a uz je zlostny, huci a posiela ich spat.
Ani neviem, ci ma tento moj vylev hlavu a patu a ci niekto pochopi, co prezivam, ale momentalne som skutocne v stave, ze by som sa najradsej zbalila, plesla dverami, kluc hodila do schranky a utiekla na opacny koniec sveta (doslova).
A pritom sa toto vsetko vo mne deje napriek tomu, ze si uvedomujem, ze muza lubim, deti tiez, ale neviem si pomoct, som stratena sama v sebe a neviem kudy kam. Chce sa mi len plakat a uz pri minimalnom naznaku vzdoru deti mam pocit, ze skolabujem a prosim vsetkych svatych, aby som sa odparila z tejto zeme.... Neviem, co sa to so mnou deje, ale niekedy mam skutocne pocit, ze proste nie som typ cloveka, ktory ma mat rodinu, ktory sa ma starat o deti.
@natalym @timi1012 @lubkavargova1 @diusik @alaguema @tinka323 @jabadaba
Ano, aj ja som citala prispevky laskavocka v roznych forach, infiltruje sa uplne vsade a vsade sposobuje rozruch, aj sama zaklada fora. Zamerne rype a bavi sa na reakciach. Reagovat je zbytocna strata casu a chuti. A je to urcite chlap 😀 Najlepsia haluz je, ze vystupuje ako zaryty odporca manzelstva a materstva a zalozila temu, v ktorej pytala rady na zmensenie vaginy po porode 😀 A takych hlodov ma viac. Ale ak sa chcete pobavit, je to celkom vtipne citanie 😀
@matafen tiez mi prislo divne, ked v inej teme pisala, ze je po porode aj ked
@laskavocka to si porodila a dieta dala prec ? kedze si pisala, ze si po porode ? 😅
@laskavocka na jesen si si davla zmensovat vaginu pri porode... Uz som ti pisala, rob si poznamky, co si na koniku natrepala, lebo uz sa zamotavas... Lebo teraz si zrazu bezdetna... btw: Doktorova hrdzava kolobezka sa nasla? Lebo ju cez Vianoce hladalo pol kona...
@laskavocka naco ti je taka malicka suska, ked je ten tvoj doktor s nádychom luxusu a hrdzavou kolobezkou nadpriemerne vybavyny... Vsak mu musi byt u teba tesno...
@zita19
Zitka naco Ti to je ci som bezdetna alebo nie?Na operacii som nebola a usetrila som peniaze,venusine gulicky so mna urobili nymfomanku,tak som ich vysadila,kegelove cviky docielili,ze ju mam teraz ako teenegerka,moj krasny pritazlivy doktor,ziadnu hrdzavu kolobezku v ruke nedrzal ,nato,aby si nou spinil ruky ,je prilis nóbl.
ja sa ospravedlnujem zakladatelke temy, za moj vstup. Ale musela som, lebo tento konikovsky endemit menom @laskavocka treba hned skraja predstavit aby ucastnici diskusie boli v obraze. Ak by ste mali cas, tak mozte si pocitat v jej "hodnotných" príspevkoch v mnohych temach. Napríklad tu:
https://www.modrykonik.sk/forum/rodinne-problemy/ako-zatocit-s-manzelovou-milenkou/
https://www.modrykonik.sk/forum/volne-diskusie/su-ludia-ktori-nenosia-znackove-oblecenie/
https://www.modrykonik.sk/forum/rodinne-problemy/mam-sa-obavat-ze-ma-podvadza/
To je len strucny vyber....
@zita19
Aby sa mu u mna lepsie trel,preto ta pruznost .
@laskavocka no a preco si teda na portaly pre rodiny? teda kde sa vyskytuju manzelstva a deti 😀
@mima4 ty tiez nemas deti, tak co robis na MK?
@cottonwomen mam manzela (teda uz rodinu) a tento portal je aj pre ludi, ktori do buducnosti chcu deti. Je to rodinny portal
@bonbonali ahoj,,zažívam niečo podobné,,,tak velmi soms a tešila po materskej do práce že som pomaly odratavala aj dni,,,milujem svoje dieta nadovšetko a čas s nou doma som si užívala a vychutnávala,,ale mám dieta ktoré je velmi ale velmi žive od narodenia bola aj 15x v noci hore,,neobsedím pri ničom,,teraz ma 3 roky ,,síce je trpezlivejšia,,ale sviatky a prázdniny su naša smrt ked ma byt doma,,lieta,,ziape,,len pre to že ju to baví,,stále treba vymýšlat program,,ja pracujem väčšinou na nočné preto potrebujem ticho,,pokoj a oddych,,dost daleko dochádzam,,a velku čast z toho peši,,takže ked prídem domov som riadne zničená ešte v tomto počasí,,preto poznám takuto situaciu,,kedy sa človek točí okolo hrncov,práčky a detskej postele,,už ani neviem čo je to výlet s rodinou,,alebo poriadny oddych,,máme spoločné aj to že som v cudzom meste,,,kde malokoho poznám,,nemám tu rodinu,,ani kamarátky,,nemá mi kto len tak malu postrážit,,k tomu,,,mi mala s opatrovatelkou ani neude lebo sa panicky bojí cudzích ludí,,,je to večný kolotoč,,akorát včera som mala taký plačlivý stav...ked som bola dotočená z roboty,,a hned potom som mala jazdu na vodičák na ktorej som sa totálne nesustredilaa robila samé chyby,,ešteže už začína školka lebo by som sa scvokla 😒
Zienky prosim , ignorujme uz laskavocku , lebo admin tuto diskusiu uzamkne a to by bola skoda .
A ospravedlnujem sa bonbonali , za odbocenie od temy .
@laskavocka mne je ťa v podstate ľúto 😒 Lebo určite skončiť medzi "úbohými" vydatými ženami na materskej musí byť pre teba úplné zúfalstvo 😀 😀 😀 ach jaj... no ale dosť o tebe, všade sa tískaš a v podstate nestojíš za to...
@bonbonali si úplne normálna žena na materskej, toto obdobie prejde a budeš naň s úsmevom spomínať. Nebudete to trvať deň ani dva...
Ja by som mm dala prečítať to, čo si napísala. Tiež som to tak viac krát riešila, keď som sa nevedela presne vyjadriť, resp. lepšie ide napísať a pritom si vyliať srdiečko.
@diusik to si myslim aj ja😉
@laskavocka ja ti rozumiem, tiež som bola ako ty... až teraz vidím, aká som bola trápna 😀
@lenbea dakujem, idem to tam obzriet.. oni spavaju spolu len na obedny spanok - vecer starsieho uspava tato a mladsiu ja.. len ten obed som tak radsej vyriesila uplne od narodenia malej, lebo starsi este vtedy nemal ani dva roky a nedalo sa to inak.. najprv som spala medzi nimi a potom som uz mohla odchadzat, ked bola mala starsia..
@jana_eyre no aj ja mam tak, že je medzi nimi rozdiel 2 roky bez 3 mesiacov. staršia spáva v spálni cez obed a mladšia ešte stale nema daky pevny režim, ale cez obed ju davam do kočika von a potom do chodby a cez den si zdriemne v takom vozíku, čo mám v kuchyni a na noc ide do spálne, ale až ked idem aj ja spať. staršia môže zaspavať len vo svojej postielke, lebo v našej posteli nevie zaspať, stale by niekde lozila, vymyšlala.
@laskavocka Niektorym ludom nerozumiem, preco idu niekam, kam nepatria. Aj na MK v roznych temach sa ozvu ludia typu " vsade bol, vsetko videl" a radia o 106. Pravda je, ze sme ludia vselijaki. Sme tu povacsinou zeny a dokazeme byt na seba veeelmi hnusne niekedy. Tato tema ma nazov Mám pocit,že sa doma dusím. Ak ta ten nazov oslovil a tyka sa to aj teba, vitaj a prispej niecim. Aj slobodne a bezdetne mozu mat ten pocit. Za slobodna je dobre to, ze si slobodna a vsetko co opisujes. Za vydata je zase dobre to, ze si vydata. Nic nie je lepsie ako milovat a byt milovany a vsetkych svojich milovanych (manzela aj deti) mat pri sebe. Aj slobodna aj vydata sa mozes citit obcas uplne na dne. A dobre padne ked ta niekto vypocuje, pochopi, poradi. 🙂 Je tak?
@bonbonali nečítala som diskusiu, ale myslím, že potrebuješ raz za čas zresetovať hlavu. Ak máš rada ticho a kľud, tak si ho aspoň raz za čas dopraj. Potrebuješ skrátka čas pre seba, aspoň dva, tri krát týždenne. Je úplne fuk, či pôjdeš do knižnice a budeš si tam čítať, alebo sa prechádzať v parku, alebo vyženieš manžela s deťmi na pol dňa k babke a počas tej doby nebudeš vysávať a variť, ale si vychutnávať ticho. Vôbec by nebol zlým nápadom psychológ, najlepšie detský, aby ťa naučil, ako reagovať na tvoje staršie dieťa a ako nájsť stratenú vnútornú rovnováhu. Je dobre, že to riešiš, pre teba, pre tvoje deti, rozprávala si o tom s manželom? Aký má na to názor?
@laskavocka prečo ťa tam posielajú, kam si uviedla? Lebo si už trápna svojími primitívnymi názormi a klamaním. Poobzeraj sa po nejakom fóre pre pubertiakov, tam sa vyblázniš.
myslím, že tým prechádza každá druhá maminka.....aj ja som si tým prešla...boli chvíle, keď som myslela na najhoršie......a musím podotknúť, že som "nevypla"...nešla na kávičku, ani nikam...ale všetko pekne krásne pretrpela....ale ty, ak máš možnosť, určite aspoň na dve-tri hoďky vypadni niekam von a zresetuj si hlavu, aspoň raz do týždňa, lebo sa môžeš zrútiť a to bude mať neblahé následky....držím palce 🙂
@laskavocka ty si.pripad pre psychiatra, uzko mas asi pri prechode rozumu do casti hlavy.
@laskavocka niesi nahodou chlap, ktory si tu robi dobre na tom co pise?
@laskavocka inacpreco situ zaregistrovana/ny , vsak stranka je pre mamicky, zeby nejaka tuzba po niecom 🙂
V japonsku existuju (pop-) piesne, ktore pisu muzi o vyznavani sa zien z toho, ze stratili mileho (vlastnou chybou). V podstate v tych piesnach vkladaju do ust zien to, co by chceli, aby zena citila.
Laskavocka ma presne ten isty problem.
Chlap, co sa vidi ako nadpriemerne obdareny, sarmantny, bohaty, vzdelany doktor, co ma zenu a k tomu milenku a este je aj hodne vykonny.
A zena, co netuzi po inom, ako mat znova a znova sex s tymto uzasnym prototypom chlapa (uz prvy sex s nim mal byt pre nu silny zazitok, ktory nam predstavil a potvrdil jeho vysnivane kvality), a preto vymysla vsetky mozne sposoby, akoby mu este viac vyhovela (aj ked ich hlada dost jednostranne prave vzdy iba v tom ako si vypracovat super uzku vaginu - typicky muzska predstava, nie zenska).
Do varu ho privadzaju nastky (a nizsie vekove kategorie), s predpokladom este nepouzitej vaginy, kde by dominoval ako jediny hrdina (a nemusel zvadnut v strese pred porovnanim s inym muzom).
Pritom v realite ma iba na to, aby sa dokazal odbavovat detailnymi opismi svojich fantazii (o uzkej vagine a ako toto sposobuje jedinecnu, resp. jedinu, rozkos) na nete, a potom odbieha od monitora na wc u(spo)kojit dosledky svojej vynutenej (kedze ho nikto nechce) zdrzanlivosti.
Preto je tu zaregistrovany (a inde). Niekto sex ma a on si potrebuje aspon o nom pisat, aby aspon daco mal.
Aj ked chvilu som si myslela, ze ide o zakomplexovanu zenu so silne znizenou sebadoverou, ktora kazdy sex preziva v nervovom vypati, ze po tom, ako sa z nej chlap odvali, jej zahlasi: no vies co moja? Nic moc.
A pre tento komplex si urobila zmysel zivota v poskytovani doknalych sexualnych zazitkov, aby si zasluzila pochvalu od muzov.
Ale podla dalsich a dalsich opisov je to (nezaujimavy) muz, ktory si cez avatar zeny masti svoje (pod)brusko.
Www.nevychova.cz, pomoze zmenit postoj k detom, aby si ich nevidela ako neposlusne stvorenia, aby si nemusela byt v strese kazdy den, ze co zas bude...Podla mna utek do prace nic nevyriesi, iba zametie problem pod koberec.
@bonbonali Aj ja ti uplne rozumiem. Tiez som mavala krute pocity o nezmysle svojho zivota a moj manzel je pritom anjel, milujuci, starostlivy, tak rad je s nami a my s nim. Je velmi trpezlivy. Naozaj v takychto pocitoch nie si sama. Materstvo je tazsie ako manzelstvo. 🙂 Ja vzdy poviem, ze je to nadherne, ale velmi, velmi tazke. Vzdy som obdivovala zeny, ktore si hned dokazali uvedomit, ze dieta je dieta, nie dospely a preto od neho nemozem vyzadovat a ocakavat, ze bude reagovat a spravat sa ako dospely. Mne toto stale casto unika, ked vybuchujem a tesim sa ako male dieta, ked sa co i len raz ovladnem a neragujem podrazdene. My mame zatial jedneho chlapceka a asi je to spokojnejsie dieta, ale stale potrebuje pri mne byt. Ktosi pisal, ze nie je chvila, aby nebol nalepeny na jej kolenach (nalepena 🙂 ). To je aj u nas. A placik nasilu. Je tazke si to nevsimat. Obcas sa to da, drobec na chvilu odide po svojom a ja mozem aspon navarit (alebo aspon prvu etapu varenia zapocat).
Na tie odute ustocka by som asi zacala byt alergicka aj ja. 🙂 Tak rozmyslam, preco je taky, co mu vadi. Napadla mi knizka, mozno ju poznas o 5 jazykoch lasky deti. Myslim, ze urcite stoji za precitanie. Mozno prides na ine myslienky a este ti to aj nieco da. Ja som velmi netrpezlivy clovek, vybusny a nervak a najhorsie sa zije s takym clovekom. Skoda, ze je niekedy tazke napravit nase chyby pri vychove. Ja sa velmi obavam, co vsetko sa do maleho ulozilo a co na mna vybali neskor. Preto si stale hovorim, ked sa neovladnem teraz, potom bude neskoro.
Veeeelmi ti drzim palce, aby si nevesala hlavu a vytrvala. Niekedy sa to zda ako vecnost, ale.....cas rychlo leti. Ked citam rady mamiciek zufalym mamickam, vzdy im dam zapravdu, ze treba vydrzat - nie sa vzdat a byt netrpezliva - ze sa to vyplati. Ale je to stale veeeeelmi tazke. Tak nam drzim palce, aby to nebolo vzdy take tazke a povzbudzovali sme sa chvilami, ked sme zvitazili nad svojou rozorvanostou a boli silne a dobre 🙂.

@natalym
Nechapem preco ma diskriminujete a posielate do ritky,ked je tu sto inych slobodnych zien bez deti.Druha vec,kegelove cviky cvicim preto aby som mala lepsi sexik,intenzivnejsi orgazmus a aby ma nahodny milenec pred ostatnymi kamaratmi neohovaral,ze mam prilis siroku a velku frndu a nemiesil vo mne neviditelne cesto.