Mám priateľovi dovoliť vychovávať moje dieťa?

evzelinka
13. máj 2013

Mam 22mesacneho syna,idem sa rozvadzat a medzicasom som si nasla priatela.Sme spolu pol roka a zacalai sme spolu aj byvat.Vsetko sa ukazovalo bezproblemove,ale ako sme zacali viest spolocnu domacnost,tak zacal byt nejaky iny na maleho.Mne vykrikuje,ze mu vsetko dovolujem,ale nie je to pravda.)Ked zacne maly pre nieco fnukat,hned zacne po nom kricat,aby bol ticho a chyti ho a da do postele,ze tam moze plakat kolko chce...lenze tomu tak nie je,lebo ked place v posteli,tak na neho zase krici,ze nech je ticho,ze kto to ma pocuvat,ze ci nepocul co mu povedal.Mne ide srdce utrhnut...neviem co mam robit.Nemyslim si,ze malemu vsetko dovolujem.On na neho krici aj ked sa maly niecoho boji a zacne plakat.Maly bol zvyknuty so mnou spavat v posteli.Bola som rada,ked sme zacali pracovat na tom,ze bude spavat uz sam.Aj sa podarilo,ale sem tam sa zobudi a chce ist za mnou.Co mne vobec nevadi,ja sa s nim rada postiskam.Lenze priatel zacne po nom zase kricat,ze kam ide,ze nech si okamzite lahne a je ticho...Neviem co mu mam na to hovorit.Lebo ked som sa o nieco pokusila,tak ma zahriakol,ze vsetko zvelicujem.Ja ho lubim a chcem aby sa to nejak vyriesilo...On musi pochopit,ze maleho lubim nadovsetko.Poradte baby.Dakujem

anjelicek26
13. máj 2013

Aj on sa musi naucit byt otec, kedze zijete v spolocnej domacnosti, musis mu tie prava maleho spolu s tebou vychovavat aj dat.. kedze vlastne dietatko este nema, je to o uceni... ako sa k detom spravat, co je ok a co nie... o hladani rovnovahy. Zo dna na den to nebude. Plus samozrejme ak ma prava, ma aj povinnosti, ak sa da, tak aj tie prijemne. Nech ma k dietatu aj pozitivny vztah. To urcite pomoze, pretoze ked ho bude mat rad, aj jemu bude ten plac trhat srdce ;)

janka300
13. máj 2013

Ahoj, až teraz máš možnosť zistiť, či je tvoj priateľ pripravený nato, aby ste žili spolu ako rodina, či je pripravený na dieťa. Jedna vec je stretávať sa so ženou, ktorá ma dieťa, druhá vec je prijať jej dieťa, rešpektovať ho a mať ho rád.
V každom prípade tvoje dieťa by malo byť na prvom mieste! Muž, ktorý príjme cudzie dieťa musí mať neskutočne dobré srdce a charakter, lebo poznám prípady, že dotyčný to nezvládli a dieťa len trpelo a matka sa tvárila, že to nevidí.
Tvoj priateľ podľa toho, čo píšeš absolútne nie je nato pripravený a ja osobne by som nedopustila, aby po mojom malom dieťati kričal

zugas
13. máj 2013

Môj priateľ na môjho synčeka nekričí,všetko mu pekne vysvetlí,ale má ho hrozne rád,ako vlastného,našťastie 🙂 Dúfam,že sa to nezmení po príchode nášho spoločného synčeka 🙂 Neviem ti na to čo povedať,keď kričí na neho,asi s ním ešte nie je na 100percent vysporiadaný 😒 daj mu čas,aby si na neho zvykol,neviem.... Je to ťažké.Ja som sa tiež bála,ako prijme nový partner môjho synčeka,to je asi prvoradé vo vzťahu a potom môžme riešiť nás dvoch.Lebo ak ho neprijme,nemá ho rád,neni o čom ☹

angua27
13. máj 2013

súhlasím s dievčatami. aj Tvoj priateľ sa musí naučiť byť rodičom. ako k dieťaťu pristupovať. že sa to dá aj inak ako krikom. ale... naučiť ho to musíš Ty. takže nenechať sa zahriaknuť, vysvetlovať. jasne mu povedať, že dieťa je u Teba na prvom mieste. a hlavne, mysli hlavne na malého a na seba.

hradnapani
13. máj 2013

prosim ta, a co robis ty, ked na neho krici? aspon si to potom vydebatujete? alebo to nechas tak? ak mu to povies, ze ti to vadi, tak aspon slubi nejaku napravu alebo je majster sveta?
pises, ze nevies co mas robit... v prvom rade si to s nim jasne vydebatovat, stanovit si hranice, kam moze a kam uz nie v spravani k tvojmu (!) dietatu, Ak ma o vas seriozny zaujem, bude musiet na sebe popracovat... daju sa navstevovat aj kurzy pre rodicov, aj literatura je dostupna, ale ak to bude chciet od srdca, tak pride aj sam na to, co ma robit.
Ale: dobre si zvaz a prever, ci je schopny sa zmenit a hlavne nezatvaraj oci a nedufaj, ze sa zmeni, ak bude zjavne, ze sa nezmeni a nechce zmenit.

sissy27
13. máj 2013

jedna vec je, ak nový priateľ dieťa vychováva, druhá vec, ak po ňom vrieska za všetko... asi by bolo vhodné priateľovi vysvetliť "odkiaľ pokiaľ", môže mu vysvetliť, že je už veľký a mal by spať vo svojej postieľke, ale nie naňho kričať... veď zakazuje mu to, čo sám robí - kričí... ak nemá trpezlivosť na malého, tak by ste mali zvážiť len stretávanie a nie spoločné bývanie...

luciferkax
13. máj 2013

Ahoj, skúsenosť síce nemám, ale asi by som priateľovi nedovolila kričať na svoje dieťa.. aj keď časom by som asi chcela, aby ho vychovával ako svoje... aby si vytvoril vzťah..
zároven, ale chápem trocha tvojho priateľa, človek má obvykle 9 mesiacov prípravy, počas tehotenstva, aby sa na rodičovstvo pripravil 🙂 on to nemal... ale tak, ak je rozumný, tak si dá dohovoriť, sadla by som si s ním sadla jeden večer a dlllho rozprávala... že na deti sa nekriťí pre banality, že tvoj syn je tak či tak malý na to, aby pochopildobre ten krik... ak chce, ak vás oboch naozaj ľúbi, tak zmení postoj... ak nie, tak ... to jednoducho dalej nemá zmysel, lebo sátále bude niekto trpieť

zuzkanemethova
13. máj 2013

suhlasim s hradnapani pokial si nestanovite iste podmienky co moze a co nemoze nebude to dobre pre nikoho a budes len trpiet pokial ta lubi musi aj tvoje dieta a krikom sa nikdy nic nevyriesilo skus mu povedat ci jemu by sa pacilo keby ty na neho za kazdu somarinu co spravi zle kricis co by sa mu nepacilo isto takze asi tak...verim ze to zvladnes a budes mat usmev na tvary ci snim alebo uz bez neho ci bude ochotny sa zmenit kvoli tvojmu dietatu velmi ti drzim palce 🙂

samika
13. máj 2013

tak mne trhá srdce, už len keď to čítam 😢 neviem si predstaviť, že by niekto kričal po mojom 22 ročnom dieťati a za trest by ho šupol do postielky...no neviem, či toto dokáže človek s dobrým srdcom. ale tak ako Ti radili maminy na 1. MIESTE JE TVOJ SYN, nebuď tá čo sa bude len prizerať ako je tvojmu drobčekovi ubližované. Veľmi by som zvažovala spolužitie s takým človekom 😒 Podľa toho čo píše pre malého nie je žiadnym prínosom, skôr naopak. Všetko zlo, ktoré tvoj priateľ na ňom napácha zanechá na synčekovi stopy aj do budúcna.
A pomojkať sa ráno s deťmi v posteli, je krásne a deti to milujú. Keď sa priateľovi nepáči, môže ísť zatiaľ pre teba a pre malého pripraviť raňajky.
Držím palce. 😒

leanax
13. máj 2013

v každom prípade ber ohľad na syna, aby hlavne on netrpel... môže ho vychovávať aj priateľ, ale s láskou a pochopením a nie krikom a trestaním... (mne niekedy vadí, keď môj manžel skríkne na malú a to je jej vlastný otec) proste detičky sú náladové a veľa krát treba nad nimi zaťať zuby... aj moja malá sa skoro každú noc dovalí aj s vankúšikom ku nám do postele a berieme to už ako samozrejmosť. Tvoj synček ťa teraz potrebuje najviac, pretože si jeho mama aj otec, tvoj priateľ je pre neho cudzí.

sisaha
13. máj 2013

suhlasim s otatnymi nazormi, dodam iba, ze ste spolu zacali velmi skoro byvat. Najprv ste to mali nechat v rovine stretavania sa a vzajomneho spoznavania.. Ty si ho hodila do vody a on musi byt zrazu otcom. Vobec na to nie je pripraveny. Nevie co dieta obnasa..

ginger_fox
13. máj 2013

krik nie je vychova a touto cestou sa akurat moze stat, ze Tvoje dieta povie Tvojmu partnerovi, ze nie je jeho otec. A budu nasledovat sceny, mozno facky, riesenie u psychologa, bola tu uz taka tema. Takze ked sa tomu chces vyhnut, treba si dohodnut pravidla fungovania(vratane vychovy) Teba, Tvojho partnera a aj otca Tvojho dietata, ktore budete vsetci respektovat a dodrziavat. A este jedna poznamka; muzi sa v nasich zivotoch menia, ale deti zostavaju 😉

aristka
13. máj 2013

ja len nechápem teba,rozvádzaš sa a hneď šup do druhého vzťahu s tým,že po pol roku ideme spolu bývať,jedno nepíšeš ako to bolo toho pol roka ,tam by sa dalo vydedukovať čo bolo a čo nebolo dobre a či si vôbec spravila dobre ,že ste spolu išli bývať,lebo toto absolútne nie je dobre ,tam nie je vybudovaný žiadny vzťah,ten sa mal budovať ešte za času chodenia a tam by bolo vidieť či si sadli,aby som si dala hučať na dieťa podotýkam 22 mesačné,lebo toho chlapa ľúbim 😢 😢 😢 ,buď nie si normálna alebo musíš dospieť,ale toto dobre neskončí,veľmi ste to zanedbali ,ak máš kam ísť odíď ak ťa ľúbi ,začne na vzťahu s tvojím synom pracovať a chodte nato pomaly a ak nevieš aký je postup ,zájdi aj za psychologičkou,dievča ak neprijme tvoje dieťa ruky od neho preč a duplovane si nebuduj s ním domácnosť

uglybetty1234
13. máj 2013

Ahoj, nečítala som ostatné príspevky,len sa pokúsim napísať môj pocit po prečítaní tvjoho príspevku.
PREBOHA!! necháš ho kričať po tvojom dieťati?! Ja som tiež v situácii, že vychovávam dieťa so svojím partnerom, ktorý nie je biologickým otcom môjho syna, ale je viac otcom ako by mohol byť. Nikdy po malom nekričal, veľmi ho miluje. Len akceptácia dieťatka nestačí, vždy tam musí byť viac. Z tvojho príspevku mám pociť, že tvoj priateľ malého stále niekam odprace, keď je trochu mrzutý, plače atď- To chceš?! Aby sa cítil vždy niekde na strane a aby po ňom neustále hučal? Myslím, že nie. Spolunažívanie je veľmi o tolerancii a kompromisoch a dohode. A vprípade spolužitia aj s detičkami to platí predovšetkým pre partnera. Porozprávajte sa. Určite si pravidlá, hranice. Chlapom treba veľa vysvetliť, niekedy sa to nepodarí nikdy. Ak sa neukáže ani snaha, tak never, že sa to zmení. Na svete behá veľa chlapov, pre ktorých bude dieťatko a jeho maminka veľká láska a to aj bez kriku.

atinag
13. máj 2013

ODCHOD takemu priatelovi... 😕 boze zena,este ani rozvedena a uz toto... 😔

stanislavao
13. máj 2013

nechajte takeho debila cim dalej od seba a svojho dietata. este nie ste ani rozvedena a uz zijete s inym muzom. co ma z toho to dieta? jedine chaos. preco nechate "tyrat" svoje dieta nejakym blbcom? poslite ho niekam do kelu, nech si vybija svoje nervy niekde inde a nie na malom dietati, ktore este aj preziva tazke obdobie z rozvodu rodicov.

simca06022011
13. máj 2013

Suhlasim s vyssimi prispevkami, nedovolila by som to... aj vlastny otec, ked na moju drobku bez dovodu krici skoro dostal po pysku odo mna, cudzeho by som asi vyhodila von oknom :P Ak sa to nezmeni rychlo a nespamatate sa rychlo, to dieta si z toho neodnesie len nejaku traumu, ale hlavne nenavist voci tvojim priatelom a nakoniec aj tebe, ked to nechas tak.. je to este male dieta, potrebuje sa mojkat, plakat, stiskat.. bude sa aj o zem hadzat, ved este to len zacina.. potom co bude? bude ho do komory zatvarat?? Ja som aj u nas stanovila ultimatum a to ide o otca vlastneho, este raz na malu zakrici bez dovodu alebo jej capne, tak sa moze rovno pobalit... lebo to je tak, navrieskat ked sa mu nepaci, hodit do postielky a nic nevyriesit.. my sme s tymi detmi cely den a vidime co im je, ale v takom amoku to ani nepocuvaju trulovia vobec...

deny3
13. máj 2013

vydatá, ideš sa rozvádzať (neviem,čo to znamená, žiadosť sa chystáš podať alebo si už podala? ), pol roka si s iným, začali ste spolu bývať. Priateľovi evidentne tvoje dieťa prekáža, neviem, čo tu chceš riešiť, akú radu počuť. Priateľ sa nezmení, pol roka vedel, že máš dieťa, že ak budete spolu, tak všetci traja. Čo chceš, svoje dieťa či toho chlapa ? on sa nezmení a mám obavy, že dnes iba kričí, ale zajtra .... Môj názor - utekaj, utekaj, utekaj, ak ti aspoň trochu záleží na vlastnom dieťati a nemáš potrebu byť za každú cenu s nejakým chlapom.

kikaba44
13. máj 2013

evzelinka,si matka na nezaplatenie, hlavne ak budes stastne rozvedena, chuda dieta

matafen
13. máj 2013

@janka300 to naozaj vystihla: "Jedna vec je stretávať sa so ženou, ktorá ma dieťa, druhá vec je prijať jej dieťa, rešpektovať ho a mať ho rád." Pre muza je lahke zalubit sa do zeny, ale milovat cudzie dieta to chce naozaj charakter a hlboky cit. Podla toho, co pises, tvoj priatel tvoje dieta nielenze nema rad, ale je nanho alergicky, nevie ho akceptovat, berie ako ako pritaz vo vasom vztahu. Ak ti zalezi na tvojom synovi, nedovol, aby trpel!!! Aj ked je este malicky, vnima lasku okolo seba a taketo odmietave spravanie zo strany tvojho priatela v nom moze zanechat traumu 😒 Verim, ze osamelej matke s dietatom je tazsie najst seriozneho partnera a ze sa ovela viac snazi si ho udrzat, ale ak to ma byt na ukor stastia dietata, tak to by som nezniesla, k takemu chlapovi by som ziskala odpor! Nechapem, ako ho mozes lubit, ked ublizuje tvohmu dietatu!? 😒

yidaky
13. máj 2013

No s tymto by som teda nesuhlasila. 22mesacne dieta si nemoze ist lahnut do postele za maminkou? Tvoj priatel nie je zjavne pripraveny na dieta a aj keby bol, toto rozhodne nesvedci o tom. Aj "cudzie" dieta sa da lubit ako vlastne a vychovavat. U mna by skoncil....

reuska1
13. máj 2013

Ja si nemyslim, ze je to o tom, ze sa musi naucit byt otcom, naucit sa ako sa ma spravat. Podla popisu ma ten clovek proste taku povahu a nenauci sa spravat inak, ma v sebe zlost a mozno aj akesi znamky tyrana, pretoze normalny clovek toto nerobi. Ano, kazdy uz mame niekedy toho plne zuby, aj zvysime hlas. Ale kricat nanho za to, ze place, alebo nebodaj za to, ze taketo malinke dieta pride k nemu do postele? taketo spravanie zanecha na psychike dietatka nenapravitelne skody. Od takehoto cloveka by som utekala kade lahsie.

kubuliatko
13. máj 2013

tak toto je situacia ktoru nechcem nikdy zazit. chapem ta ze si do tvojho priatela zamilovana a nechces ostat sama. je to hrozne tazke zacat zit s chlapom ktory nie je otcom tvojho dietata, akosi nechape ake to je mat male dieta. 22 mesacne dieta chce spat s mamou to je normalne. a je normalne aj to ze obcas vrieska a reve, co obcas, moj vrieska vkuse ked nieco chce ale tvoj priatel neraguje trpezlivo a asi mu tvoj syn lezie na nervy. ja si neviem predstavit ze by moje deti mal vychovavat iny chlap ako ich vlastny otec. ale viem ze nie vsetky zeny mali stastie na normalneho partnera

jatamido
13. máj 2013

Pozor: Keďže toto je Otázka, každý môže odpovedať iba raz....tak toto je sila!!!!!podľa tvojho príspevku som pochopila,že jemu tvoj syn očividne prekáža!!!!!teraz kričí,čo príde potom???bitka,facky???preboha spamätaj sa!!!!

anelehka
13. máj 2013

ahoj,uz tym,ze nad tym uvazujes davas najavo,ze nieco nebude v poriadku...22 mesacne dieta je velmi male,potrebuje mamu,ktora ho prituli,ked place a nie,aby nanho vrieskal cudzi chlap a daval ho do postele,nech sa vyplace tam...na prvom mieste je vzdy dieta,potom az nejaky partner 😕 nikdy by som nikomu nedovolila hulakat na moje dieta a to mam chalana,co bude mat 17,aj na toho,keby hulakal nejaky cudzi clovek,nezdrzim sa a tak ho zdr...m,no a keby si dovolil kricat niekto na toho 5-rocneho,tak asi vyletim z koze...deti su moje vsetko a nijaky chlap nestoji zato,aby malo decko traumu,nech si huci na svoju babku 😠 a nie na takeho spunta 🙄 prepac,ale ja som co sa tyka deti,velmi nekompromisna,my sme tu od toho,aby sme ich chranili

dadda02
13. máj 2013

Pevne verim, ze drahy uz ma zbalene kufre. Charakterny clovek da lasku aj cudziemu dietatu. Ked je uz teraz takyto, predstav si ho o par rokov, ked zamilovanost pominie. Bude to len a len horsie. Takeho poslat k vode. Laska, nelaska - to prejde. Na vztah a spolocne byvanie treba viac ako len lasku, treba aj rozum, spolocny sulad a nazory na vychovu atd. Raz sa iste objavi niekto normalny, no s takym muzom len stracas cas a nervy... a pre synceka to musi byt tiez tazke!

bambibam
13. máj 2013

ako rozvedená som si našla priateľa- terajšieho manžela- neľutujem , nikdy po mojej dcére nekričal,chodil ju uspávať,veľa sa rozprávali a hrali, niekedy mám pocit ,že Veronka skôr sa zdôverí jemu ako mne,sama od seba ho všade uvádza ako otca, takže podľa svojej skúsenosti ,ruky preč od chlapa ktorý dieťa berie ako vec z výkladu. Dieťa má srdce ,a samé ti dá najavo pri akom chlapovi mu je dobre, moja mi to dávala rok jasne najavo ked som skúšala mať vzťah ,pri každom chlapovi -len rozhovor -bola zlá ,umrnčaná,nervózna . Možno aj tvoje dieťa má " šiety zmyslel" a už vie ,že budeš nešťastná ty aj ono. Počkaj ,daj veci do poriadku a potom príde aj Láska ktorú potrebuješ.

eeffka
13. máj 2013

toto nemozes mysliet vazne? taky chlap davno nema co robit v tvoejj posteli, byte i zivote, nejde o to ci maly spi alebo nespi s vami ale jeho celkove spravanie. ze ho "lubis" hmm nechcem byt svina ale asi aj otca syna si lubila...

mata1001
13. máj 2013

vyraz ho za dvere aj s kuframi...a sa ti cudujem ze si to nespravila uz davno...ty sa vies na to pozerat ako vrieska na TVOJE male dieta?no na moje by zreskol len jediny raz a uz by letel...musis si uvedomit kto ti je dolezitejsi...ci on alebo tvoje dietatko...neboj ak sa s nim rozides,svet sa nezruti-pride iny milujucejsi a zodpovednejsi chlap,ale dieta mas len jedno...ono ta potrebuje,potrebuje ta citit a potrebuje ta mat vo svojej blizkosti...ono je zavisle na tebe..nedovol nikomu nech na neho niekto vrieska a nedaj boze o par rokov ho aj zbije...lebo ked uz teraz na neho nema nervy tak co bude ked bude chodit do skoly....

lucinda1711
13. máj 2013

Ja som ostala sama s vtedy s 2 rocnym syncekom,vtedy som si povedala ze ak si niekoho najdem tak prve budem hladiet na to ze ci bude mat rad mojho syna,to je pre mna najdolezitejsie.nasla som si,sme uz rok manzelia mojho syna zboznuje,bere ho ako vlastneho.keby som raz zistila ze nieco neni v poriadku a nevychadzal by s mojim synom,tak mu zbalim veci a poslem prec.pretoze moj syn je pre mna na prvom mieste.Ty by si mala urobit to iste,poslat priatela prec,pretoze teraz ked ma problem s malym,tak co bude potom ked budete mat vlastne babetko,to je najhorsie ked jedno bude mat rad a druhe odstrkovat