Mám sa vrátiť k partnerovi kvôli našej dcére?

zoeazari
7. mar 2019

Potrebujem asi iba pocut nazor nezainteresovanych zien,mam..
Mala som partnera,neboli sme manzelia..Boli sme spolu 9rokov,co je teda dost,nakolko ja mam iba 25rokov..On 37..Z tohto vztahu mame dcerku..5rocnu..Jedine dieta.
Vztah sme mali taky,co ja viem..Striedavo oblacno..Vedeli sme sa ale aj strasne pohadat.Naozaj strasne.Padla aj facka,ja jemu,on mne..Nadavky samozrejme.takto to bolo celych 9rokov..Malu lubi,ale ze by sa nejako extra pocas vztahu venoval,to nie..Jedneho dna som sa s dcerou vybrala na navstevu k babke..Bolo to minulý rok v lete..Zamilovala som sa tam..Uz teraz viem,ze to bol iba utek k niekomu,niecomu,co som doma nemala..Prestahovala som sa tam..Za novou znamostou..K mojej babke..Tento osial trval asi 4mesiace.Nakoniec som sa vratila naspat k muzovi..Ktory ma chodil prosit,plakal,sluboval,ze on nema nikoho,iba nas..Ze sa bude venovat.
Vratila som sa..Ale vo mne ani kusok citu k nemu..Velmi som sa kvoli tomu trapila,nemohol sa ma ani chytit,bolo mi na vracanie..Pritom je to.celkom atraktivny chlap.
Takto som sa prekonavala asi 5mesiacov az som si nakoniec s dcerkou prenajala byt a odisla znova..
Uz si aj hovorim,ci nepotrebujem.nejake lieky,ze furt odchadzam,vracam sa naspat.Ja viem,ano mala si to nezasluzi,behat a pendlovat z bytu do bytu,to vsetko viem a naozaj ma to strasne trapi..
No a teraz k veci.Byvam sama s dcerou v jednoizbovom bytiku kusok od mojej prace a malej skolky..Nemyslim,ze by nam nieco chybalo..Po financnej stranke..Ale malej chyba otec..velmi,vidim to..Trapi sa,chce ist naspat..Ked sa na nu pozriem,chcem ist naspat aj ja,chcem aby sme boli kompletna rodina,ale ked sa vecer nad vsetkym zamyslim(kazdy vecer zaspavam s tym istym v hlave),tak ked si spomeniem,co vsetko sa za tych 9rokov odohralo,ako som sa velmi trapila,ako ma pourazal(ano,aj ja jeho)..Nechcem tak.zit znovu dalsich 9rokov..Ja neviem co mam robit...Naozaj neviem,som na dne..Ano,ja viem,ze som.odisla kvoli niecomu,ze keby bolo vsetko ok,tak by som neodchadzala,a uz vobec nie druhy,treti krat..ale.....
Je mi smutno...a malej tiez....

beky1813
7. mar 2019

Ved ona môže byt s otcom, ak sa viete dihodnut na stretavani, mkze byt s nim často. Ale uz sa k nemu nevracaj

martinkotomasko
7. mar 2019

@zoeazari ja by som sa určite nevracala. Máš dcérku pre ktorú sa oplatí žiť, čas všetko zahojí. Dcérka si zvykne.

renat04
7. mar 2019

Nechcem ta nijak zranit, no podla mna by si sa vratila zas len tak povediac na chvilu. No je pravda, ze by mala mala mat kontakt s otcom, zas len tak ju odstrihnut nemozes

17juraj17
7. mar 2019

@zoeazari A kam by si sa chcela vratit ? Mala otca moze mat aj bez teba. Neskor mozno aj novu mamu. S tym treba pocitat. Byt tvojim chlapom tak ti otvorim dvere iba na kavu.

zoeazari
autor
7. mar 2019

@17juraj17 komunikujeme spolu,sme v dennom kontakte spolu,vie,kde urobil.chyby,vie,preco to takto je...Takze odpovede typu novu mamu si nechaj na doma...Lebo ides z cesty uplne..... 🙅

zooeynka
7. mar 2019

@zoeazari ak ho nemilujes tak ser nanho. To ze chyba dcere je smutne, ale ved predsa mozu spolu travit cas. Akoze, napises ze sa ta nemohol ani chytit lebo ti bolo z neho na grcanie, a ty zvazujes navrat?!?!

evelyn226
7. mar 2019

Píšeš doooost podobne o mne a mojom partnerovi až na tie facky. Ale my sme spolu 9,5roka syn má tri a čakám druhé. Mne sato našťastie zmenilo a musela som sa aj ja proste do mňa udrel blesk a zo dňa na deň som si začala iné veci uvedomovať. Ale! Neradim ľuďom, priateľom, známim aby sa rozišli. Vždy poradím dobre. Ale tebe musím povedať, ostaň kde si. Dcéru to prejde pochopí keď bude väčšia a hlavne cíti z teba, ze si nesvoja preto to na nej vidíš ze jej otec chyba. Ja som tie so synom dvakrát odišla ale pre naše dobro. Vrátila som sa po to co som si bola istá a po konverzácii s partnerom. Synovi tiež otec chýbal ale viac bol šťastný keď videl, že je s mamou babkou a dedom v jednej domácnosti. Nestahuj sa k nemu, nech vás navštívi stretávajte sa ak chcete, ale ostaň kde si. Bud ho to prejde a ty budeš rada, že sa po XY krát nestahujes od neho. Alebo sa to v tebe zlomi a budete vedieť ze chcete byť rodina. Treba sa porozprávať a štát si za svojim kvôli dcére. A odporúčam vybaviť si papier o starostlivosti o dieťa. Neviem ako sa to volá ale budeš mat výhodu, že dieťa je v tvojej starostlivosti keby náhodou súd atď, bolo nutné riešiť. Môže mu náhodou vekom prepnúť v hlave a bude ti ju chcieť zobrať. Takto máš "poistku". Ja osobne som neriešila ten papier tak viac k tomu neviem co povedať.

dskjhfdlkdjhl
7. mar 2019

@zoeazari nemyslim si, ze @17juraj17 ide z cesty. Ty si sa vratila a nebolo to dobre a nebolo to dobre ani pred Tvojim odchodom, sotva sa stane zazrak a sibnutim prutika z vas dvoch bude dokonaly par-ak si cakala take odpovede, tak si to mala rovno napisat. Dcera sa s otcom moze stretavat tak casto ako bude chciet a ako sa to bude dat stihat, otec to bude vzdy. A casom si on a aj Ty zrejme najdete inych partnerov, ktori k vam budu lepsie sediet.

marseillefan
7. mar 2019

Albert Einstein raz povedal: "Definíciou šialenstva je robiť tú istú vec znova a znova a očakávať iný výsledok."

zoeazari
autor
7. mar 2019

@zooeynka kvoli malej,ja uz ani nepozeram na seba...Len mam v sebe taky pocit viny,ze nebude vyrastat v komplet rodine..Mozu spolu travit cas,ale vzdy,ked mala pride od neho prosi ma,aby sme isli naspat...A ja si potom veru vela poplacem

m.a.r.t.i.n.a
7. mar 2019

Ahoj.
Ja som sa takto vrátila k svojmu ( teraz už ex manželovi ) 2x. Vždy sme si naslubovali, že to bude iné, lepšie, že predsa chceme byť komplet rodina a aj tak sme skončili od seba. Tie dôvody, kvôli ktorým sme sa rozchádzali tam vždy zostali. Vždy.
Ja teraz žijem s 10rocnym synom sama, ale s jeho tatinom má malý vynikajúci vzťah, sú spolu niekoľkokrát za týždeň, plánuje mu prázdniny, dovolenky, víkendy... A ja si s ním vychádzam tiež dobre.
Čím je malý starší, tým viac vníma, že sme rozvedení a občas sa opýta, prečo nemôžeme byť spolu ( pritom ex aj ja máme nových partnerov ) a mňa to kvôli nemu mrzí, ale viem, že takto je to lepšie. Pretože vidí, že mamina aj tatino sú spokojní, že sa nehádajú...
Nie vždy je lepšie robiť ústupky kvôli deťom na úrok svojej životnej pohody, zdravia a kľudu. Dieťa potrebuje mať rodiča šťastného.

cuculiatko88
7. mar 2019

ja by som sa nevratila, ale otec by mohol prist kedykolvek za dcerou

bibi502
7. mar 2019

@zoeazari byť na tvojom mieste sa nevrátim. Pre nieco si odišla nebola si šťastná... Ak by si sa aj vrátila tak by si zase odišla... Mala môže byť s otcom ak sa. Dohodnete na nejaký termin. Ale na co by bolo dobre aby si sa vrátila a mala bude žiť v hádkach a kriku?

larisalarisa
7. mar 2019

Obdivujem vás , že ste odišli. Myslím, že to , čo teraz prežívate treba proste odzit. Vy to odlúčenie zvládnete, veď ste silná. Myslím , že by ste sa nemali vrátiť.

juliet86
7. mar 2019

podla mna jednoznacne navstiv kvalitneho psychologa!!!! napr z institutu virginie satirovej. pripadne manzelska poradna. mali ste nie zdravy vztah.

jamimka
7. mar 2019

Nevracaj sa k nemu, ale malej neodopieraj otca.

saslavka73
7. mar 2019

@zoeazari Nevracaj sa, neskôr by si zase ľutovala, prehodnocovala. Ale malej umožni stretávanie.

dahmaral
7. mar 2019

@zoeazari nevracaj sa, vydrz.. viem ze to mas tazke kvoli malej.. cas ukaze.. drzim palce🙂

peta2202
7. mar 2019

Nevratila by som sa. Mala nech sa stretava, ale ty by si mala urobit hrubu ciaru za nim. Nechat ho tak a zit si radsej svoj zivot 🙂

rybkoava
7. mar 2019

Už len to že padli facky by ma odradilo ísť naspäť.... My sme teda totálne odlišné povahy a vieme sa pohľadať, ale odtiaľ potiaľ.... Dcérke treba vysvetliť, že o otca nepríde, že ju lubite obaja... Je smutné že musíš riešiť takúto situáciu no rozhodni sa správne. To od hádzanie a vracanie sa späť jej určite nerobí dobre.

simonkaa27
8. mar 2019

Ako tu uz niektore zienky napisali, tak i ja mam taky nazor, ze by som sa k takemu chlapovi nevratila! Tiez si myslim, ze mala sa s nim moze stretavat a zachova si aj vztah s otcom ale byt tebou sa k nemu nevraciam.

panelacikova
8. mar 2019

Súhlasím s väčšinou. S nim už nebudeš šťastná a dcéra si zvykne. On si ju môže bravat a tráviť s nou čas. Byť v tvojej situácii, vzťah by som už neobnovovala

mechurik
8. mar 2019

@17juraj17ja by som jej ani dvere neotvorila

petravas
8. mar 2019

A preco sa nevratis k tomu muzovi, do ktoreho si sa zamilovala? Ked tam si nasla vsetko to, co ti chybalo 🤔

nika898
8. mar 2019

@zoeazari ahoj tiez mame s muzom podobny vztah. Vela sa hadame uz aj nad rozvodom sme rozmyslali ale vzdy sme to ustali. Mame dvoch synov. Vsetko je na tebe. Nikto znas ti nepovie ci sa to zmeno alebo nie. A mimochodom tiez mi bolo jeden cas z muza na grcanie a aj keby ma podviedol bolo by mi to jedno. Zvas si ci ho lubis.

lubiduch
8. mar 2019

@zoeazari kompletna rodina neznamena rodicia ktori sa nelubia a deti k tomu. Ak to nejde dokonalo a krasne ze sa rodicia lubia, respektuju sa navzajom atd tak nemozes ani ocakavat ziadny extra krasny rodinny zivot. A co chces dcere ukazat ako vzor do buducna? Rodicia ktori prezivaju pri sebe kvoli nej? Stav ze budete zit krasny rodinny zivot asi nedosiahnes...
A ked si odchadzala prvy krat si na to nemyslela ze bude zit mala v rozvratenej rodine? Teraz budem trochu ustipacna, ked sa zena zalubi, ide ostatne bokom. Zrazu sa odovodni akekolvek spravanie, najde sa vhodna argumentacia, lebo ved my zeny argumentovat vieme...takze pockaj len kym sa znova niekde zalubis a to ze dcera nebude v kompletnej rodine ti bude v tej chvilu jedno, lebo si to v hlave tak prave odovodnis. Aktualne nikoho nemas, tak prilis premyslas....
Venuj sa dcere, ked ju bude lubit mama aj tato hoc ziju oddelene prezije krasny zivot bez nasledkov. Ked bude zit doma s mamou a tatom ktori sa vadia a obcas prefackaju tak orave to ju moze poznacit...

majka99999
8. mar 2019

@zoeazari to o novej mame... Ty si myslis, ze ked ste sa rozisli, on teraz bude v celibate dozivotne? Ma 37, najlepsi cas sa ozenit s nejakou zufalou 30nickou, co chce rodinu, ale doteraz mala ine zaujmy. 😀 Rozisli ste sa po dlhom case, ked pochopi, ze sa nevratis, tak mozno o rok uz bude mat dalsie potomstvo na ceste. Tym nevravim, ze sa mas vratit. Len aby si nebola prekvapena.

0martina0
8. mar 2019

ano maš vyčitky že mala nevyrasta v kompletnrj rodine,a to že sa hadate a fackate,to je pre malu aky priklad,už nieje malinka aby to nechapala,to ťa netrapi,to si nevičitaš,ako si dobrak si jej dokazala vysvetliť,prečo si byvala štiry mesiace s inym a znovu z jej otcom,a dookola

misa0411
8. mar 2019

My sme sa s mojim rozišli, mame dve deti 8 ročného a ročnu. Ostali sme kamaráti, chodí takmer každý deň k nám, chodíme s deťmi na spoločné výlety, pomáhame si a všetci sme v pohode. Trávime čas aj všetci spolu a myslím, že sme všetci spokojný. Ako človek je to do tého srdca, ale proste ako partner žiť spolu nemôžeme. A deti sú tiež v pohode.

keeptrying
8. mar 2019

Ahoj. Podla mna nema vyznam zostavat vo vztahu len kvoli dietatu. Vase buduce hadky jej len uskodia. Mozte sa s partnerom dohodnut ze ju bude mat cez vikendy, alebo ine dni kedy vam to obom vyhovuje.