Mám si vo svojej situácii založiť rodinu?
Na úvod by som vám rád opísal svoju situáciu. Som 23-ročný chalan, čiže už vo veku, kedy sa vážnejšie zamýšľam nad tým, ako si predstavujem svoj život v budúcnosti. Vlastne mám v tom jasno: chcel by som mať rodinku. Chcel by som mať ozajstný a úprimný vzťah s milým a pekným dievčaťom, mať s ňou kopec príjemných zážitkov a spomienok, ktorými sa zapíše do môjho srdca na celý život. Myslím, že som dosť usilovný a pracovitý človek. Momentálne študujem na vysokej škole a robím všetko preto, aby som v budúcnosti zarábal dostatok peňazí, pre nás oboch, aby sme si mohli postaviť pekný dom s veľkou záhradou, v ktorom budeme vychovávať naše 2 alebo 3 deti a žiť pekný život. To všetko by bolo fajn. Avšak, je tu jedno veľké ALE. Problém je ale v tom, že som ešte nikdy so žiadnym dievčaťom vážnejší vzťah nemal, ALE mám za sebou 2 vzťahy s mužom.
Nie som si istý, či sa to dá nazvať vzťahom, pretože z mojej strany to nebola v ani jednom z týchto prípadov láska. Bolo to síce príjemné fyzické uvoľnenie, no nebyť toho sexu, bolo by to úplne ako kamarátstvo. Nikdy som tých chalanov nevodil za nos a v tom "vzťahu" som im jasne povedal, že síce ich mám rád, no z mojej strany to nie je láska. Vlastne si ani neviem predstaviť, že by som ja dokázal mať vzťah a budovať v živote niečo s mužom. Vydržalo to v oboch prípadoch 4 mesiace a keďže som v tých vzťahoch s mužmi nevidel žiadnu perspektívu, ukončil som to. Veľa ľudí si myslí, že chlap, ktorý dokáže mať sex s iným chlapom je hneď homosexuál. Veľa som si o tom študoval a zistil som, že to nie je tak. Aj mnoho vedcov sa zhoduje v tom, že po sexuálnej stránke, by každý človek, či už muž alebo žena, mohol mať sexuálny kontakt s osobou rovnakého pohlavia bez ohľadu na jeho sexuálnu orientáciu. Avšak, nie každý sa k tomu odhodlá a nie každý to aj skutočne vyskúša. Bez toho, aby som sa čokoľvek snažil potláčať alebo si niečo nahováral, necítim sa byť homosexuálom. Sex je síce príjemný, no neviem ho milovať.
So ženou som ešte nikdy žiaden vážnejší vzťah a ani žiaden sex nemal. Nemám rád ľahké dievčatá a také, ktoré je možné ľahko dostať do postele si nedokážem vážiť a ani ma veľmi nevzrušujú. Doteraz som sa riadil tým, že na dievča, ktoré sa mi skutočne páči výzorom aj povahou a s ktorým by som chcel mať úprimný vzťah a neskôr sa dopracovať aj k tým sexuálnym radovánkam, teraz nemám čas. Na strednej to bolo preto, že som som na sebe pracoval, patril som medzi najlepších a dostal som sa aj vďaka tomu na dobrú vysokú školu. Teraz si ale uvedomujem, že tak ako som žil doteraz (že budem vzťah stále odkladať a fyzické potreby budem uspokojovať s hocikým, hoci aj s nejakým chlapom) už žiť nemôžem a nechcem. Uvedomil som si, že povinnosti tu sú a budú stále, no nechcem, aby mi takto mladosť preplávala pomedzi prsty s tým, že si budem nahovárať, že na vzťah teraz ešte nemám čas a potreby sexuálnej blízkosti, ktorú má asi každý v mojom veku budem uspokojovať s ľuďmi, ku ktorým žiaden cit nemám. Ospravedlňujem sa, ak to čo píšem niekoho pohoršuje, alebo ak to pôsobí neokrôchane, no musím podotknúť, že análny sex som s mužmi nerobil, ani som ho nenechal robiť do seba. Tie úlety boli hlavne o chýbajúcom fyzickom kontakte (hlavne ruka a ústa). Problém ale je, že teraz, keď už viem, že "TO" s iným chlapom neni až také hrozné, ba naopak, je to celkom príjemné a zároveň je aj dosť ľahké zohnať nejakého chlapa na jednorázový úlet, neviem, či s tým dokážem prestať... Ak by som už mal mať vzťah s dievčaťom, po ktorom túžim, chcem aby bol otvorený a takúto vec by som si určite nechcel nechať pre seba. Hoci chcem k nej byť vo vzťahu úprimný a otvorený, na druhej strane sa bojím, že s tým, že sa jej s tým zdôverím sa jej zhnusím a odíjde odomňa.
Čo si o tom myslíte? Ako by ste reagovali vy, keby sa vám váš partner zdôveril s tým, čo ja? Čo by ste poradili mne? Ako by som mal ďalej postupovať?
Veľmi pekne vám ďakujem za to, že ste si to prečítali a ak máte ochotu pomôcť a poradiť mi bez toho, aby ste ma odsudzovali, budem veľmi rád.
@mima4 V dobrom - chcem len podiskutovať. AK JE PODLA TEBA homosexualita vec duchovna- ako vysavetlíš homosexualitu medzi zvieratami? Tiež su nejako duchovne mimo??? Či u zvierat je tovec biologicka a len u lduí vec duchovná? Uplne vylučuješ, že základ homosexuality aj u ludí je biologický, podobne ako u zvierat a LEN MY, ludia si určujeme hranice tolerancie, resp. netolerancie voči takémuto správaniu???
@martin_schulz aha, tak promin...citam na preskocku 🙂 tak potom moj predosly prispevok mal patrit @mima4
@anexis - V pohode ;) Stane se. Clovek to snadno prehledne ..... Aspon jsme na stejne vlne uz 🙂
vcera som nad tebou trochu rozmyslala..napisem ti svoj nazor..uprimne..za prve..ako si vazis sam seba,ked mozes mat sex s inym chlapom...pises ze anal je pre teba odpudzujuci..ja mam skor pocit,ze k tomu asi nemas daleko..(moj nazor)pre mna uz je len myslienka na teba odpudzujuca,ze ako si sa mohol dat vyfajcit dakemu cudziemu chlapovi cez net 😝 nic bez urazky prosim..ale ty pises,ze si chces najst dievcinu,ktora je cista..ziadna flandra..ani nic..no neviem si predstavit zenu,ktora je dusou cista..ma dobre srdce plne lasky a zisti,ze jej najmilovanejsia laska sa nechala vyfajcit druhymi CUDZIMI chlapmi..mozno by som to vedela pochopit v dospievani ze mlada sprosta hlava,ktora este nevie naco sa to pouziva..ako ta zena moze ist cisto na psychiatriu..mas strasne idealne predstavy o vztahu..mozno by si si to mal najprv vyskusat,ake to vo vztahu je..lebo rodinna idylka neni ani v jednej rodine..jedna hadka strieda druhu..ci len vymena nazorov..to,ze si myslis,ako kazdy den budes s nou sexovat atd..zabudaj..mozno na zaciatku..potom sa to zmeni raz za mesiac..kde si potom budes ventilovat sexualnu tuzbu?real otazka na zamyslenie..zeny maju svoje dni..nervozne ako pes..a to mi da za pravdu kazda zena :D bud si tu za jednym ucelom..najst mamicku,ktora je mozno sexualne frustrovana,aby ti zadarmo roziahla nohy a bude drzat hubu skrz svojej rodiny..alebo tu polemizujes nad vecami na ktore sam dobre poznas odpoved..miesto toho,ako tu vypisujes skus zahodit svoje predsudky aj na zeny,ktore mozno roztahuju nohy druhym..ty im do duse nevidis,ci to robi z trucu,ze sa popalila s chlapom..a teraz je jej vsetko jedno..ked sa ti hnusi zena uz len pri pomylseni nato..druhy chlap by len rozmyslal,ako rafinovane sa k nej dostat len aby mu roztiahla nohy..tot moj nazor..si rozdvojena osobnost..lenze zit zivot dvojakym sposobom sa neda!to,ze ty si zakladas na niejakych imaginarnych planoch svoj zivot..to neni ten spravny postoj..hnevaj sa na mna..toto je moj nazor..jedine co ti poradim psychlogicka..mozno u nej objavis to,co hladas..tu spravnu odpoved..
@lujza123 tak orientacia je predovsetkym vec absolutne sukromna....ja na tieto veci nepozeram z hladiska nabozenskeho,filozofickeho ci ineho....proste dotycny ma sklony zblizovat sa s muzmi.je to isty druh spravania ktory nekoresponduje so standardnymi znakmi socialne a psychicky vyzretej osobnosti.bud je to prejav len nezrelosti a tuzby experimentovat,forma recesie,alebo je to uz fakt,crta osobnosti- sexualna uchylka.kazdopadne,kazdy mame pravo byt stastny.klast knazov ako nejaky vzor,je scestne.som krestanka,respektujem ludi,no odmietam myslienku,ze by niekedy mohla rodina pozostavat z dvoch ludi rovnakeho pohlavia pretoze toto spojenie nikdy nenaplni zaklad rodinneho ci manzelskeho zvazku nech si kazdy vravi co chce.
@martin_schulz chcel si tu stať z biblie.. Tak som ju na tvoje požiadanie vyhladala. Popredu chcem napísať, že je to len citacia, nie môj názor. Ďalej chcem upozorniť, že síce tato stať v Biblii je,ide o PAvlov list Rimanom, teda nejde priamo o Ježišové slová:
Preto ich Boh vydal nečistote podla žiadostí ich srdca: a tak hanobili svooje vlastné telá tí, čo Božiu pravdu zamenili za lož, uctievali stvorenia a slúžili radšej im ako Stvoritelovi, ktorý je zvelebený naveky. Amen. Preto ich Boh vydal nehanebným naruživostiam. Ich ženy zamenili prirodzený styk za protiprirodzený. A podobne aj muži zanechali prirodzený styk so ženou a zahoreli žiadostivosťou jeden k druhému : muži s mužmi páchali nehanebnosť. Tak si sami na sebe odniesli zasluženu odplatu za svoje pobludenie.
,
@martin_schulz
http://www.gotquestions.org/Slovencina/homosexu... - páči sa
a mozno pomoze, resp. aspon poinformuje http://www.kumran.sk/homosexualita-mozno-sa-nej...
@mima4 homosexualom sa clovek nestava, homosexualom sa clovek rodi ... je to dokazane
@vejula
clovek sa od zvierata lisi tym, ze ma slobodnu volu, rozum a vieru - toto ho odlisuje od zvieracej risi, preto mu bolo dane aj panovat nad zvieratmi. Taktiez aj v inom priklade, kopec zvierat pozere svoje mladez z nejakeho dovodu, a predsa len sa k tomu staviame odmietavo pri ludskych jedincoch. Zvierata su pre radost, obzivu, spolocnici.. ale nie su stvorene s takym zamerom, s akym je stvoreny clovek, pretoze clovek je vrchol tvorstva.
ja co poznam homosexualov/lesbicky, u kazdeho sa daju krasne identifikovat priciny tohto sklonu, predovsetkym je to rodina z ktorej pochadzaju, vychova, vedenie,... a co je zaujimave, mnohi z nich to vedia aj pomenovat...
@zuzanockamt
nie je to dokazane, je to iba medializovane, nic viac.
Prave je dokozane, co je spustacom tohto u cloveka - to uz je dokazane.
@mima4 a co je spustacom? ... aky spustac ma napr. clovek, ktory je "normalne" orientovany, ze sa mu paci opacne pohlavie? ... ziadny spustac tam nie je ... proste sa mu to opacne pohlavie pacit zacne a hotova vec ... a tak je to aj u homosexualov ... ja som liberal, mne nevadia a neodsudzujem ich ... lebo vzdy si poviem, ze co ak raz budem stat pred tymto "problemom" a oznami mi to moje dieta ... nikdy nevies 😉 ... a povedat v dnesnej dobe, ze homosexuala treba liecit, tak to uz je uplne cez ... skus sa ty vyliecit, z tvojej orientacie, ci sa ti to podari, asi tazko 😉 🙂
@mima4 Ano lišime sa od zvierat.... Ale musíš sama uznať, že my ludia niesme len duchovné bytosti, ale v našom trojrozmernom svete musíme fungovať aj s nejakou tou biologickou podstatou. Musime jesť, tiež sa vyprázdnovať... atd. Teda ta biologická podstata je i u človeka. PReto sa pýtam, ked zvierata na svojej biologickej báze su i homosexualne, prečo su ludia vynimkou a biologicky su len a čisto heterosexualni. Ano mame nejaku tu bioloogicky podstatu, rovnako ako zvierata a navyše sme už na takej urovni, že môžme na určitom stupni vedome ovladať tu našu biologiu... Ale to nič nemení na fakte, že tie biologické predpoklady máme. Teda nemam dôvod domnievať sa, že ked sa biologicky vyskytuje homosexualita u iných živočíchov, nieje to tak i u ludí. Ano človek sa na zaklade vlastného rozumu, prípadne presvedčenia môže rozhodnuť, ako sa bude správať. Ty si kresťanka a kresťanstvo ma na homosexualitu vytvorený dosť striktný názor. Z toho vyyplýva tvoj pohlad na homosexualitu ako taku a jej netolerovanie. Ja ti to neberem. Ale ludia ,ktorí nie su kresťania nemaju dôvod sa takto striktne stavať k homosexualite. Tvrdiť, že homosexualita u ludí neexistuje, nie na biologickej báze a vždy je len získana je velmizavadzajuce. A nemáš na to žiadne dôkazy. Ak nejake vyskumy su, ktoré potvrdzuju tvoje slová, tak jedine financované cirkvou... Tam už tie vysledky su vopred jasne
@mima4 krásny príspevok... "...preto mu bolo dane aj panovat nad zvieratmi". Prosím ťa a s akým zámerom bol stvorený človek, ak sa ťa smiem spýtať?
@haslerka27 vsak ano, kazdy moze mat rozny nazor na spoluzitie osob rovnakeho pohlavia. Moze im to byt jedno, moze sa im to hnusit, ale nieje fer niekoho nazyvat deviantom, uchylom a posielat ho na liecenie. Pokial tie dve osoby su dospele, nikomu neublizuju tak nechapem preco by mali byt demonizovane. Aj silne konzervativny, ci nabozensky nazor sa da vyjadrit normalnymi slovami...bez umyslu sa nad niekoho povysovat ci ho urazat, nebodaj mu zakazovat vychovavat deti
Vies kazdy mame nejaky nazor na to co je a nieje rodina, pre nas je rodina otec mama deti, v moslimskych krajinach je to otec mama, mama deti, v himalajach to moze byt napriklad otec otec mama deti...a ano my si mozeme mysliet ze napriklad taky moslimovia nikdy nenaplnia zaklad rodinneho ci manzelskeho zvazku...ale je to len nas pohlad, oni sa citia byt rodinou. ....Tak isto ako sa citia byt rodinou dve lesby s detmi. ...Nemusime zdielat ich nazor, no mali by sme respektovat ze niekto tak zije aj ked tomu nerozumieme ale hlavne ho neodsudzovat koli tomu,
@mima4 sorry za ten prvy prispevok na tvoju adresu, slova deviacia a liecit ma strasne vytocili tak som sa nechala uniest. Ten obrazok je z protestnych akcii kedy ludia protestovali voci zmiesanym manzelstvam (cernosi - belosi) a odvolavali sa na to ze BOH to tak nechce, taketo mix manzelstva nicia krestanov v amerike a podobne....Je to pouzivanie a zneuzivanie BOHA aby ospravedlnili svoje konanie. Take iste ako ked v mene BOHA a nabozenstva boli u nas zakazane manzelstva s zidmi, take iste zneuzivanie ako ked upalovali zeny v mene BOHA...a take iste ako ked teraz ked ludia hovoria ze boh nenavidi homosexualne partnerstva...
Lenze cloveka v tomto bude sudit boh, nie ludia. Netreba sa hrat na vsemohuceho. Spravny krestan by mal riesit svoje spravanie a svedomie, nie polemizovat o nejakych partnerstvach, urazat neznamych ludi....Mimochodom Biblia v tej slavnej stati o Sodome Gomore hovori o bezbrehom sexovani medzi sebou, nie o celozivotnych zvazkoch zalozenych na laske. A to je rozdiel
@zuzanockamt pravdaze pri orientacii na opacne pohlavie ziadny spustac nie je, lebo je to normalne, zdrave a prirodzene. A je rozdiel odsudzovat urcite spravanie a odsudzovat cloveka, pohrdat nim. To ze s niecim v zivote niekoho nesuhlasim a nestotoznujem sa s tym, neznamena, ze toho cloveka nemam rada.
@gabriela255
napisem ti to, aj ked tomu asi neporozumies, ak nie si krestanka: clovek bol stvoreny na obraz Bozi, aby zil v Bozej pritomnosti, chvalil Boha, zakladal si rodiny, muz miloval zenu, zena muza, v laske milovali svoje deti... clovek bol stvoreny ako vrchol tvorstva.
@martin_schulz rozvod je zly, no niekedy je to jedina sanca pre cloveka, pre deti... nemysli si, ze krestania tlieskaju, ked niekto zije s alkoholikom, nasilnikom...a pod...
@mima4 a preco potom Boh dopustil existenciu homosexuality, ked to je "nenormalne"? ... pre mna to nenormalne nie je, je to len nieco ine
@vejula
sexualita je dolezita v zivote cloveka, ale nie je to zakladna biologicka potreba cloveka. Jest musis, pit musis, dychat vzduch musis, ale bez praktizovania napr. homosexualneho spravania clovek prezije, ale pravdaze, musi to byt v jeho hlave, musi byt s tym stotozneny.
Ludia boli stvoreni ako heterosexuali, muz a zena, ich ulohou bolo si vzajomne pomahat, mat potomstvo - toto bol plan pre cloveka dany Bohom. Sexualne deviacie (na deti, na to iste pohlavie, na neviem co este,..) su nasledkom dedicneho hriechu, zivota cloveka a toho co ho ovplyvnuje. Homosexual je v podstate zraneny clovek, nepochopeny clovek, clovek, ktory bol odmietany, hlavne v detstve, neraz neprijaty aj prave pre svoje pohlavie, ktore bolo nezelane a rodicia mu to davali pocitit. Neraz aj tvrdy a odmietavy otec, kedy chlapec zacne v puberte hladat za neho nahrady vo vztahoch s muzmi a pod. Je x takychto pripadov aj v mojom okoli, napr. jedna moja znama zazila velmi vela sklamani od muzov, vela zraneni..a dnes je uz vraj 5 rokov lesba, ma asi druhu priatelku... a sama uznava, ze prave tie zranenia a sklamania, ktorymi si presla v nej spravili blok voci muzom.
@zuzanockamt
pretoze ti dal slobodu a mozes co chces, pokial ti to aktualna spolocenska klima dovoli (napr. ti nedovoli len tak zabit vlastne dieta - zatial - sú krajiny, kde to ide aj tymto smerom).
@lujza123
suhlasim, sudit bude Boh, avsak Boh nam dal Bibliu - svoje slovo, ktore plati, aspon pre mna plati, aj ked su veci, ktore tiez neviem prijat... nemam problem to priznat.
Ale to neznamena, ze krestan ma zaliezt do kuta a nevyjadrovat sa k nicomu. To ze nesuhlasis s konanim cloveka, neznamena, ze ho nemas rada. Je to vsetko o tolerancii, pochopeni - avsak to neznamena suhlas s danym konanim, spravanim.
@mima4 ale homosexual si predsa nevyberie, ci sa nim stane - on s nim narodi 🙂 - zas a znova podotykam ... takze tam moznost volby nie je
@mima4 - A vis, ze Bible zakazuje rozvody a bere je jako hrich? Celou dobu jsem to smeroval k tomuto momentu. Mozna jsem tajne doufal, ze napises to, co jsi napsala. Takze s rozvodem souhlasis (coz je v Bibli brano jako hrich), ale beres to v pohode? Mno.... Chytme se za nos a proberme se, kocko! ;)
@vejula @lujza123 @zuzanockamt
@mima4 sexualita je tiez ludska potreba, presne taka ista ako hlad, smäd, spanok, atd ... preto je celibat u kat. knazov hlupost ... a nevznikol kvoli nicomu inemu len kvoli tomu, aby sa dlaej cirekvne majetky sobasmi nedelili 🙂 😉 ... o nic ine tam neslo bohuzial ... takze zdrziavanie sa sexualneho zivota u kanzov je proti prirode ... jasne, ze im to neuskodi tak, ako keby sa zdrzali jedla alebo pitia, no skodi im to trosku inak ... a obcas to teda potom dost vidno v televiznom spravodajstve v roznych sokujucich reportazach 😝

@anexis - Ona to zminila mima4 🙂
Vime vsichni jak to je. Jen me to zajima a jsem zvedavej na nejakej argument, kdyz o tom zacala 🙂