icon

Mám si vo svojej situácii založiť rodinu?

kristoff
8. máj 2014

Na úvod by som vám rád opísal svoju situáciu. Som 23-ročný chalan, čiže už vo veku, kedy sa vážnejšie zamýšľam nad tým, ako si predstavujem svoj život v budúcnosti. Vlastne mám v tom jasno: chcel by som mať rodinku. Chcel by som mať ozajstný a úprimný vzťah s milým a pekným dievčaťom, mať s ňou kopec príjemných zážitkov a spomienok, ktorými sa zapíše do môjho srdca na celý život. Myslím, že som dosť usilovný a pracovitý človek. Momentálne študujem na vysokej škole a robím všetko preto, aby som v budúcnosti zarábal dostatok peňazí, pre nás oboch, aby sme si mohli postaviť pekný dom s veľkou záhradou, v ktorom budeme vychovávať naše 2 alebo 3 deti a žiť pekný život. To všetko by bolo fajn. Avšak, je tu jedno veľké ALE. Problém je ale v tom, že som ešte nikdy so žiadnym dievčaťom vážnejší vzťah nemal, ALE mám za sebou 2 vzťahy s mužom.
Nie som si istý, či sa to dá nazvať vzťahom, pretože z mojej strany to nebola v ani jednom z týchto prípadov láska. Bolo to síce príjemné fyzické uvoľnenie, no nebyť toho sexu, bolo by to úplne ako kamarátstvo. Nikdy som tých chalanov nevodil za nos a v tom "vzťahu" som im jasne povedal, že síce ich mám rád, no z mojej strany to nie je láska. Vlastne si ani neviem predstaviť, že by som ja dokázal mať vzťah a budovať v živote niečo s mužom. Vydržalo to v oboch prípadoch 4 mesiace a keďže som v tých vzťahoch s mužmi nevidel žiadnu perspektívu, ukončil som to. Veľa ľudí si myslí, že chlap, ktorý dokáže mať sex s iným chlapom je hneď homosexuál. Veľa som si o tom študoval a zistil som, že to nie je tak. Aj mnoho vedcov sa zhoduje v tom, že po sexuálnej stránke, by každý človek, či už muž alebo žena, mohol mať sexuálny kontakt s osobou rovnakého pohlavia bez ohľadu na jeho sexuálnu orientáciu. Avšak, nie každý sa k tomu odhodlá a nie každý to aj skutočne vyskúša. Bez toho, aby som sa čokoľvek snažil potláčať alebo si niečo nahováral, necítim sa byť homosexuálom. Sex je síce príjemný, no neviem ho milovať.
So ženou som ešte nikdy žiaden vážnejší vzťah a ani žiaden sex nemal. Nemám rád ľahké dievčatá a také, ktoré je možné ľahko dostať do postele si nedokážem vážiť a ani ma veľmi nevzrušujú. Doteraz som sa riadil tým, že na dievča, ktoré sa mi skutočne páči výzorom aj povahou a s ktorým by som chcel mať úprimný vzťah a neskôr sa dopracovať aj k tým sexuálnym radovánkam, teraz nemám čas. Na strednej to bolo preto, že som som na sebe pracoval, patril som medzi najlepších a dostal som sa aj vďaka tomu na dobrú vysokú školu. Teraz si ale uvedomujem, že tak ako som žil doteraz (že budem vzťah stále odkladať a fyzické potreby budem uspokojovať s hocikým, hoci aj s nejakým chlapom) už žiť nemôžem a nechcem. Uvedomil som si, že povinnosti tu sú a budú stále, no nechcem, aby mi takto mladosť preplávala pomedzi prsty s tým, že si budem nahovárať, že na vzťah teraz ešte nemám čas a potreby sexuálnej blízkosti, ktorú má asi každý v mojom veku budem uspokojovať s ľuďmi, ku ktorým žiaden cit nemám. Ospravedlňujem sa, ak to čo píšem niekoho pohoršuje, alebo ak to pôsobí neokrôchane, no musím podotknúť, že análny sex som s mužmi nerobil, ani som ho nenechal robiť do seba. Tie úlety boli hlavne o chýbajúcom fyzickom kontakte (hlavne ruka a ústa). Problém ale je, že teraz, keď už viem, že "TO" s iným chlapom neni až také hrozné, ba naopak, je to celkom príjemné a zároveň je aj dosť ľahké zohnať nejakého chlapa na jednorázový úlet, neviem, či s tým dokážem prestať... Ak by som už mal mať vzťah s dievčaťom, po ktorom túžim, chcem aby bol otvorený a takúto vec by som si určite nechcel nechať pre seba. Hoci chcem k nej byť vo vzťahu úprimný a otvorený, na druhej strane sa bojím, že s tým, že sa jej s tým zdôverím sa jej zhnusím a odíjde odomňa.
Čo si o tom myslíte? Ako by ste reagovali vy, keby sa vám váš partner zdôveril s tým, čo ja? Čo by ste poradili mne? Ako by som mal ďalej postupovať?
Veľmi pekne vám ďakujem za to, že ste si to prečítali a ak máte ochotu pomôcť a poradiť mi bez toho, aby ste ma odsudzovali, budem veľmi rád.

kiki68
9. máj 2014

@cottonwomen sak tu chlapec tvrdil,ze neznasa uz len pomyslenie na analny sex...tak co by s tym chlapom mohol robit v nejakom vztahu?

sono2
9. máj 2014

@adri266 ale aj keď., tak ide o chorého človeka. Ja som to prečítala celé a v niektorých príspevkoch mi príde ako celkom skúsený gay čo mrda prvú ligu. A tie úvahy o ženách ohľadom matky tie srandičky. Toto nemôže napísať človek ktorý študuje na vysokej dobrej vysokej škole. Na začiatku niekto napísal že deviant ale toto čo tu píše smrdí neskôr problémami a deviáciou. Ako mladý človek veď neskazeny a takéto reči.? Ono to bola sranda ale teraz mi to príde ako fakt nejaký začínajúci uchyl! On chce jemne dievča. Riadnu klobásu do riti mu dať. By sa spamätal!

martin_schulz
9. máj 2014

Ahoj Kristofe,
ja jsem zil s holkou a byl zasnoubeny. Mel jsem pred tim par uletu s klukama, ale nikdy to nebylo az tak intenzivni jako v Tvem pripade. Zamiloval jsem se do holky, zasnoubil se s ni, ale priroda je mocnejsi. Urcite moc dobre podvedome vis, co chces. Jen se bojis. Pro zacatek bych opravdu zkusil sex s holkou. Nerikam, ze to musi byt lehka holka, ale pokud chces nejakou hodnou, se kterou bys chtel vazny vztah, pak to bude od Tebe docela sobecky. Zahravat si s city neni legrace a karma Ti to vrati mnohonasobne jako se stalo i mne.
Samozrejme ocenuju fakt, ze chces byt uprimny a rict te dotycne o sve minulosti. Mas silny charakterovy vlastnosti. Pro me bylo naprosto nepredstavitelny byt s chlapem. Coming out jsem mel pred cca 7 lety a ted je mi 31. Mam vztah s klukem stejnyho veku a ver, ze i my neholdujeme prilisne analnimu sexu (1 ze 100 pripadu, ale fakt to boli, takze je to jen na chvili :D).
Musis si uvedomit, ze vazny vztah je zavazujici a nesobecky, at uz s zenou nebo muzem. Jak jsem psal, doporcuju sex s holkou a pak se muzeme bavit dal, protoze uvidis jak to zamicha s kartami.
Nicmene nedoporucuju zakladat rodinu, kdyz porad budes myslet na ocasy a budes s ni. Zranis jeji city, protoze se ta prirozenost jednoduse jednou na svetlo sveta dostane.

sono2
9. máj 2014

@kiki68 by sa fajčili do zbláznenia. Až by kúty mali. Jaj aké mám nervy...

adri266
9. máj 2014

@kiki68 a pritom neslo o city, len o sexualne potreby 😉
A tiez sa mi zda cudne, ze najde v sexzoznamke gaya, a nakoniec nemaju plny sex? A su spolu v oboch pripadoch niekolko mesiacov???
chcela by som vediet, co by na to povedala jeho mamicka 🙂

sono2
9. máj 2014

@martin_schulz
Ale veď on mal tiež len pár a to je dva. Intenzívny? Ako že mesiace. Mhm

sono2
9. máj 2014

@adri266 im vyhovovali ruky, technika nie? Jemný chlapci ritku nie.

martin_schulz
9. máj 2014

Nechci nikoho urazet, ale je videt jak hetero svet malo vi o gay sexu. Jen vam reknu par veci.... Je vsem jasny, ze se nam libi stejne pohlavi. Tudiz nas vzrusuje si s tim hrat. No a analni sex je treba pro me docela intimni zalezitost. Vim a chapu, ze je to pro vas nepredstavitelny, ale vy mezi holkama taky vite kam sahnout, aby vam to bylo prijemne ;)
Stejne jako u vas existuji lehci lide, tak i u nas. No a ne vsichni maji za potrebi svuj intimni svet prezentovat svetu.
Mame s pritelem kamarady (par) a Ti taky nepraktikuji analni sex. Jsou spolu 15 let. Jako v hetero svete... Kazdy ma rad neco jineho a ne vzdycky to je uplne "standardni".
Pisu to, abyste nemeli zcestne predstavy o tom jak to bezne funguje ;)

martin_schulz
9. máj 2014

@sono2 - V opilosti jsme se libali a pak jsme se k tomu nikdy nevratili. Takze nedoslo ani na oralni sex.

sono2
9. máj 2014

@martin_schulz lenže u teba je jasné čo chceš a si rozumný muž. Lenže on je začínajúci uchyl, to by si si musel prečítať celú diskusiu., tie jeho reči. To nemôže byť normálne!

martin_schulz
9. máj 2014

@sono2 - Tak to me zacalo zajimat.... Jdu si to precist. Jeste, ze mam dneska volno :D

0silvia0
9. máj 2014

@martin_schulz myslíš, že karma nefunguje keď si s niekým len kvôli vyskúšaniu sexu ako radíš Krištofovi? Radíš mu vyskúšať na začiatok sex s dievčaťom, ale nie s nejakou "hodnou", lebo s "hodnou" by to bolo od neho sebecké, aby ju citovo nezranil...
uf, toto je silná káva, takto prešpekulovane (vychcane, aby sme sa rozumeli 🙂 ) rozmýšľať, aby sa to človeku raz nevrátilo a aby aj on raz nebol pre niekoho pokusný králik...

lujza123
9. máj 2014

@mima4 ubohe povrchne dievcatko co tu mudruje a chce davat niekoho liecit, v prvom rade si daj liecit tu tvoju choru fanaticku hlavicku. O com ty trepes odbornicka na ludku dusu a sexualitu. Co si myslis ze si najaka lepsia bytost len preto ze mas manzela a chodis do kostola? Ze len ty mas pravo na lasku a ostatny nie....

Ty mas ovela horsiu deviaciu ...tvoja dusa je cierna ...

martin_schulz
9. máj 2014

@sono2 - Kluk si mysli, ze vi, co chce. Ale realita byva uplne jina.
@0silvia0 - Prekrucujes moje slova, ale chapu, ze ne vsichni tohle znaji. Co si budeme nalhavat?! Existuji holky i kluci, kteri nekdy maji sex na jednu noc a muzou byt hodni. Nicmene ja jsem ho varoval pred tim, aby si nezacinal s holkou a sel rovnou do vztahu. Nenavadim ho, aby usiloval o hodny holky za kazdou cenu. Nikdo neni svatej a rikat, ze hodni, svobodni lidi nemivaji sex na jednu noc je dost naivni. Kazdopadne chapu Tvoji pointu ;) A omlouvam se pokud jsem se Te dotkl. Vim, ze to je priserna predstava pro tu dotycnou byt testovaci kralicek.

cottonwomen
9. máj 2014

@mima4 čo správa, to perla @zuzanockamt

martin_schulz
9. máj 2014

@lujza123 @mima4
Ja jsem se naucil zit s tim, ze nekdo to bere jako deviaci. Bohuzel.
Podle me ti lide, co se odhodlaji k tomu, aby si rekli, ze to je spatne pak neziji stastne zivoty, ale je to jejich rozhodnuti.
Jen pro vasi predstavu.... Moje mamka to rikala babicce, ktere je skoro 80 let. A ptala se ji, co na to Buh. Babicka chodivala do kostela, je verici a modli se kazdy vecer za kazdeho clena rodiny. A babicka na to rekla: "Reno, Buh je s tim v pohode. Neni blbe'." Ano, jsme Moravaci.
A pokud tohle dokaze pochopit moje 78leta babicka a jeji (nas) Buh, pak v tom nevidim problem ani ja (su krteny).

sono2
9. máj 2014

@lujza123 baby prestaňte to neni sranda si tu nadávať do čiernych duší. Ja som ho už tiež dosť súdila. Každý to vidí zo svojho uhlu. Kľud...

0silvia0
9. máj 2014

@martin_schulz nie, mňa si sa nedotkol, viem, že dosť ľudí takto funguje a je to pre nich normálne. Každý má morálne zásady niekde inde a samozrejme v každom veku vnímame hranice inak. Len byť v koži testovacieho králika musí byť fakt strašné a s dotyčnému človeku to môže narobiť bolesť na duši ak zistí, že bol len testovací králik ☹ Rany z nevydarených vzťahov citlivé osoby veľmi zasiahnu a zistenie statusu testovacieho králika je oveľa horšie ako nevydarený vzťah.

martin_schulz
9. máj 2014

@0silvia0 - Naprosto s Tebou souhlasim. Neni radno si zahravat s lidskymi pocity a city. Vim o cem mluvim, i kdyz v mem pripade to nebyl zamer.
Libi se mi Tvuj koment, protoze je pravdivy a rad se pod nej podepisuju ;)

adri266
9. máj 2014

@0silvia0 pozri, ked nemal problem najst v sexzoznamke testovacieho chlapa, som si ista, ze tam najde aj testovaciu kocku 😉 Mozno jej dvacku priplati, ale to je uz jeho vec

0silvia0
9. máj 2014

@adri266 vychádzala som z toho, že ľahkú babu nechce - píše to hneď v úvode. Ľahký chlap asi nebol problém, no ja ti neviem 🙂

mima4
9. máj 2014

@lujza123 velmi vystizny komentar hovoriaci o moznosti slobody prejavu a o ucte k cloveku. Nemam zaujem s tebou diskutovat, takych zien ako si ty je cela trznica...kotkodaju, nadavaju, urazaju..nedokazu vstrebat iny pohlad na vec 🙂

adri266
9. máj 2014

@0silvia0 no hej, ale potom si to neviem predstavit. Zanalyzuje dievcata, nahodi data do PC, najde tu pravu, zacne ju balit, zacne s nou chodit, po roku zisti, ze je to prava laska, po dalsom konecne pristane na sex...a zrazu zisti, ze sa mu nepostavi 😉 Stoji to zato??? Tak radsej nekaju babu za 20 E nech skusi aspon raz, ci to vobec pojde 😎

mima4
9. máj 2014

@martin_schulz
respektujem tvoj pohlad na vec, aj tvoja babka ma na to pravo, ale v Biblii, ktorou sa riadia krestania je jasne uvedene, ze homosexualne spravanie je deviacia, je to neprirodzene a Boh to nenavidi. Opakujem homosexualne spravanie/praktizovanie, nie cloveka, nie homosexuala.

Pravdaze kazdy clovek ma pravo vybrat si to, co chce a co povazuje za spravne.

lujza123
9. máj 2014

@martin_schulz ako sorry ale mna vedia neskutocne vytocit tieto zvasty o deviacii a lieceni homosexuality. Ako ja napriklad tiez nechapem ako moze mat niekto partnera o 30 rokov starsieho, ci z Azie, ale to este neznamena ze ked to nechapem budem sa rozkrykovat o tom ako je to proti Bohu a ako sa maju dat liecit. Je neuveritelne vela vyskumov a vedeckych studii ktore jasne dokazuju ze ludia s cisto heterosexualnou ci cisto homosexualnou orientaciou su mensinou, drviva vacsina ludi je bisexualnych... a potom pridu nejake modlivky co zozrali vsetku mudrost sveta a blabotat kto vsetko zhori v pekle, je uchyl a podobne.

A to ich panbozkarske liecenie sposobi akurat to ze sa z ludi stanu vynervovane trosky ktore celozivotne bojuju sami zo sebou, pachaju samovrazdy, trpia depresiami...ci sa akoze normalne ozenia a maju rodiny. Lenze take manzelstvo kde jeden partner je teply je obrovsky klam a podvod hlavne voci tomu druhemu zamilovanemu. Je to nefer ked ma zenska chlapa ktoremu je sex s nou protivny, ktory sniva o uplne niekom inom... Prave toto je proti BOHU, klamstvo a pretvarka, nie homosexualita

0silvia0
9. máj 2014

@adri266 určite by to bolo lepšie riešenie ako píšeš, mne osobne sú jeho myšlienkové pochody dosť cudzie a skutočne sa neviem vžiť do jeho zmýšľania.

anexis
9. máj 2014

ak toto nieje vymyslena tema na zabavenie...
chlapce, ty si homosexual ako vysity, uz len to, ze ta vobec nieco take napadlo a ze si to skusil hovori za vsetko
heterosexualny chlap pri predstave na naheho chlapa ide zvraciat, nie ze by sa ho mal este dotykat a kadeco ine s nim robit...neni o com
ty chces usporiadany vztah so zenou, rozpitvavas tu dobre ze nie az podorys tvojho buduceho domu sem nevycapis, aj s detajlnou legendou, ze kde bude aka lampa polozena a pritom si mile daleko od toho aby si vobec pozval nejaku slecnu na kofolu? si divny, ako fakt, zajdi k psychologovi a to co najskor
ano, mas moznost vybrat si zenu aka sa ti paci ale nie rozanalyzovavat spoluziacky...laska, vztah, partnerstvo..nic z toho nefunguje podla pravidiel, schem, ani rovnic, ani tabuliek...ty mi pripadas akoby si sa prave vyliahol z mega vajca...nevies o com je zivot
a ze tvoja mamicka je a vzdy bude na prvom mieste? lebo ta porodila a vychovala a nevies si predstavit, ze by sijju mal presunut na druhe miesto a na prve dat zenu ktoru si prave spoznal? co je to za blbost???? tvoja mamicka ostane navzdy tvojou mamickou, nikam ju netreba presuvat...manzelka je nieco celkom ale uplne ine...to je iny druh lasky, iny druh vztahu...neporovnatelne

lujza123
9. máj 2014

@mima4 ta vasa laska k bliznemu pred 50 timi rokmi vyzerala takto...race mixing march of the antichrist...god save the christians...

martin_schulz
9. máj 2014

@mima4 - Ja se o tohle hodne zajimam. Mam za to, ze v Bibli nikde neni napsano, ze by Buh zatracoval homosexualni chovani, ale dost lidi to tam vidi v urcitych pasazich. Mohla bys to sem dat, abys me vyvedla z omylu, prosim? Je spousta zpusobu jak si vykladat Bibli a kazdy si tam vicemene najde to, co chce videt.

@lujza123 - Vis, ja jsem se naucil to neresit. 100 lidi, 100 nazoru. Nekdo to bere jako deviaci a povazuje me za uchyla. Ze zacatku jsem to hodne resil. Mel jsem strach, co si kdo rekne a malem mi z toho hrablo. Coming out byva u urcitych jedincu naprosty mentalni zverstvo a ja jsem si tim bohuzel taky prosel. Nemel jsem daleko od toho si vzit zivot. A tim, ze jsem si sahl na dno svych psychickych sil, jsem se naucil byt tolerantni. Vsichni vime, ze krestane by meli byt tolerantni, ale spousta z nich se tak nechova a soudi, i kdyz to by melo byt jen pravem bozim.... Je to alibismus. 🙂
A nic s tim nenadelas/me.... 🙂 Lepsi je to ignorovat.

anexis
9. máj 2014

@martin_schulz prepac, na co sem vobec tahas bibliu a krestanstvo...pozrite sa na knazov, polovica z nich su pedofili...k tomu viac ani netreba dodavat