icon

Mám si vo svojej situácii založiť rodinu?

kristoff
8. máj 2014

Na úvod by som vám rád opísal svoju situáciu. Som 23-ročný chalan, čiže už vo veku, kedy sa vážnejšie zamýšľam nad tým, ako si predstavujem svoj život v budúcnosti. Vlastne mám v tom jasno: chcel by som mať rodinku. Chcel by som mať ozajstný a úprimný vzťah s milým a pekným dievčaťom, mať s ňou kopec príjemných zážitkov a spomienok, ktorými sa zapíše do môjho srdca na celý život. Myslím, že som dosť usilovný a pracovitý človek. Momentálne študujem na vysokej škole a robím všetko preto, aby som v budúcnosti zarábal dostatok peňazí, pre nás oboch, aby sme si mohli postaviť pekný dom s veľkou záhradou, v ktorom budeme vychovávať naše 2 alebo 3 deti a žiť pekný život. To všetko by bolo fajn. Avšak, je tu jedno veľké ALE. Problém je ale v tom, že som ešte nikdy so žiadnym dievčaťom vážnejší vzťah nemal, ALE mám za sebou 2 vzťahy s mužom.
Nie som si istý, či sa to dá nazvať vzťahom, pretože z mojej strany to nebola v ani jednom z týchto prípadov láska. Bolo to síce príjemné fyzické uvoľnenie, no nebyť toho sexu, bolo by to úplne ako kamarátstvo. Nikdy som tých chalanov nevodil za nos a v tom "vzťahu" som im jasne povedal, že síce ich mám rád, no z mojej strany to nie je láska. Vlastne si ani neviem predstaviť, že by som ja dokázal mať vzťah a budovať v živote niečo s mužom. Vydržalo to v oboch prípadoch 4 mesiace a keďže som v tých vzťahoch s mužmi nevidel žiadnu perspektívu, ukončil som to. Veľa ľudí si myslí, že chlap, ktorý dokáže mať sex s iným chlapom je hneď homosexuál. Veľa som si o tom študoval a zistil som, že to nie je tak. Aj mnoho vedcov sa zhoduje v tom, že po sexuálnej stránke, by každý človek, či už muž alebo žena, mohol mať sexuálny kontakt s osobou rovnakého pohlavia bez ohľadu na jeho sexuálnu orientáciu. Avšak, nie každý sa k tomu odhodlá a nie každý to aj skutočne vyskúša. Bez toho, aby som sa čokoľvek snažil potláčať alebo si niečo nahováral, necítim sa byť homosexuálom. Sex je síce príjemný, no neviem ho milovať.
So ženou som ešte nikdy žiaden vážnejší vzťah a ani žiaden sex nemal. Nemám rád ľahké dievčatá a také, ktoré je možné ľahko dostať do postele si nedokážem vážiť a ani ma veľmi nevzrušujú. Doteraz som sa riadil tým, že na dievča, ktoré sa mi skutočne páči výzorom aj povahou a s ktorým by som chcel mať úprimný vzťah a neskôr sa dopracovať aj k tým sexuálnym radovánkam, teraz nemám čas. Na strednej to bolo preto, že som som na sebe pracoval, patril som medzi najlepších a dostal som sa aj vďaka tomu na dobrú vysokú školu. Teraz si ale uvedomujem, že tak ako som žil doteraz (že budem vzťah stále odkladať a fyzické potreby budem uspokojovať s hocikým, hoci aj s nejakým chlapom) už žiť nemôžem a nechcem. Uvedomil som si, že povinnosti tu sú a budú stále, no nechcem, aby mi takto mladosť preplávala pomedzi prsty s tým, že si budem nahovárať, že na vzťah teraz ešte nemám čas a potreby sexuálnej blízkosti, ktorú má asi každý v mojom veku budem uspokojovať s ľuďmi, ku ktorým žiaden cit nemám. Ospravedlňujem sa, ak to čo píšem niekoho pohoršuje, alebo ak to pôsobí neokrôchane, no musím podotknúť, že análny sex som s mužmi nerobil, ani som ho nenechal robiť do seba. Tie úlety boli hlavne o chýbajúcom fyzickom kontakte (hlavne ruka a ústa). Problém ale je, že teraz, keď už viem, že "TO" s iným chlapom neni až také hrozné, ba naopak, je to celkom príjemné a zároveň je aj dosť ľahké zohnať nejakého chlapa na jednorázový úlet, neviem, či s tým dokážem prestať... Ak by som už mal mať vzťah s dievčaťom, po ktorom túžim, chcem aby bol otvorený a takúto vec by som si určite nechcel nechať pre seba. Hoci chcem k nej byť vo vzťahu úprimný a otvorený, na druhej strane sa bojím, že s tým, že sa jej s tým zdôverím sa jej zhnusím a odíjde odomňa.
Čo si o tom myslíte? Ako by ste reagovali vy, keby sa vám váš partner zdôveril s tým, čo ja? Čo by ste poradili mne? Ako by som mal ďalej postupovať?
Veľmi pekne vám ďakujem za to, že ste si to prečítali a ak máte ochotu pomôcť a poradiť mi bez toho, aby ste ma odsudzovali, budem veľmi rád.

miskap2111
10. máj 2014

@mima4 výborný článok si dala- presne! Tu nejde o to, že homosexuáli šíria nákazy AIDS. Tu ide presne o to, že nepouživajú ochranu! Chvála pápežovi Františkovi, že podporil používanie kondómov.

miskap2111
10. máj 2014

@mima4 cituješ staré referencie. Z MKCH 10 bola vyňatá v roku 1992, ale už som ako papagáj. A už nejdem s tebou diskutovať na túto tému. Lebo teba ovplyvňuje tvoje náboženstvo, nie vecný a exaktný pohľad na homosexualitu.

mima4
10. máj 2014

@miskap2111
1992 bola vynata z niecoho ineho, najdes to v tom clanku, co som dala!
kondomy nevyriesia problemy, ktore tito ludia maju, vieme ich spolahlivost... a v tom clanku som len chcela poukazat na to, ze v prvom rade je to choroba homosexualov.
Nemusis somnou o tom diskutovat, ja sa s tebou v tomto proste nestotoznujem, pre mna homosexualne spravanie je chore, neprirodzene a zo zoznamu chorob bolo ucelovo a politicky vyciarknute, co podla x zdrojov na nete potvrdzuju aj samotni ludia, ktori sa na tom podielali...

miskap2111
10. máj 2014

@mima4 ty asi nevieš čo je MKCH10, že? Idem radšej upiecť cheesecake a zavolám svojim homosexuálnym prieteľom, nech sa trochu ukľudním. 🙂 Tak aj tebe prajem pekný večer!

mima4
10. máj 2014

@miskap2111 dobru chut 😉

maryennn1
10. máj 2014

@mima4 ty si myslíš, že homosexualita je choroba? hmm ...a ešte by ma zaujímalo čo je podľa teba prirodzené a normálne, lebo ak by si chcela vedieť tak aj v prírode medzi zvieratami existuje homosexualita... myslíš, že ak by to bolo choré a nenormálne, že by to tak matka príroda zariadila? alebo Boh, alebo už ktokoľvek?

...ale nechcem samozrejme vyvolávať hádky ani nič, iné, len som musela reagovať, lebo by ma doma pri počítači roztrhlo 🙂

slniecko2
10. máj 2014

@kristoff Takže ako by som sa zachovala ja keby mi toto povedal, čo si robil ty, nejaký priateľ? V prvom rade by som bola rada, že by si mi to povedal hne´d ešte pred tým, ako by sme niečo spolu mali (teda stále sme v rovine akože) a potom? No hneď by som si pomyslela, že máš vážny problém a ešte vážnejší, ak si myslíš že je to ok. V druhom rade by som okamžite ukončila vzťah. Ak však stretneš dievča, ktoré by to bolo ochotné pochopiť a akceptovať, tak rozhodne by som ti doporučila návštevu psychológa, aby si si ujasnil svoje veci (nie homosexualita je u zdravého heterosexuála výnimočná a povedzme iba pri výnimočných situáciách- drogy, väzenie, sexuálne praktiky v rámci grupáču atď.- a to vôbec neospravedlňuje). Inak hájiť sa tým, že však ty si anál nerobil iba ruka, ústa... WTF? aký je v tom rozdiel? robil si to s chlapom a chceš teraz skúsiť ženu??? 😲 RADA: nezakladaj rodinu a nepleť dievkam hlavy dokiaľ nemáš istotu, čo vlastne od života chceš. Byť homosexuál je fakt blbé, ale aj iný spôsob je možný. držím palce

mima4
10. máj 2014

@maryennn1
skusim sa ta spytat: je v poriadku, aby zena po narodeni uskrtila ci inak zabila svoje dieta? V prirode samicky zvyknu aj skantrit svoje mlade, resp. napr. u ladovych medvodov samicky sa skrivaju s mladatkami v prirode tak,aby ich nenasiel ziadny samec, kedze jej on potom skantri medvediky.

dokonca su v prirode tvory, kde samicka po oplodneni zozere samceka 😉

slniecko2
10. máj 2014

@kristoff á všimla som si, že máš vlažný vzťah s otcom- a sme doma. Častá príčina homosexuálneho správania sa (teda jedna z viacerých). Takže opäť tip: navštív psychológa a pokecaj s ním

vejula
10. máj 2014

@zuzitko74
@mima4 ja zas naopak tvrdím, že Boh do vnutra človeka neprichádza ale tam je... A pri narodení je tam v jeho najčistejšej forme v akej ho človek má za celý svoj život... Až postupom času ho človek a spoločnosť zahadže tolkým balastom, že už ani nevie, kým vlastne je, nieto čo je v jeho srdci pod tým nepotrebným haraburdím... A to čo si zuzitka spomkínala nespôsobila ta podstata ludskej duše, ale práve to bahno, ktoré sa tam životom človeka dostalo...

vejula
10. máj 2014

@mima4 ale maryenn predsa nehovorí, že sa musíme správať ako zvierata. Ona skôr poukazala na to, že rovnako ako v prírode sa tie homosexualne preferencie prirodzene vyskytuju, sa tieto preferencie vyskytuju i u človeka. Ano mame oproti zvieratám tu vlastnosť, že dokažeme rozmyšlať a korigovať svoje správanie.... PREto svoje mladatá nehrdusime, ked nemame dostatok potravy, ale riešime to Rozumnejšie, pretože my ako ludia už máme nad svojim konaním určitú moc. PREto aj môžme rozmýšlať či budeme v sebe homosexualne preferencie potláčať alebo nie... To je už na každého uvažení a zavisi to od mnohých faktorov, ktoré jeho rozhodnutie ovplyvnia... Zatial čo zvieratko nad tym samozrejme uvažovať nebude a bude robiť ako mu pud prikaže....

zuzitko74
10. máj 2014

@vejula Ako filozofia je to pekné, ale v praxi to neobstojí. Každý detský psychológ ti povie, že dieťa sa na tento svet rodí egoistické a amorálne. Aby sme si rozumeli - amorálny nie je nemorálny, amorálny znamená, že morálka sa zatiaľ nevyvinula. Dokonca som čítala aj taký názor, že ak by malo dojča rozmery dospelého, bolo by schopné vraždiť kvôli naplneniu svojich potrieb. Máš detičky a hoci sú určite zlatučké a nevinné, určite si si už všimla, že ak by si ich nechala odkázané na samovyrastanie bez výchovy, nič dobré by z toho nevykuklo.

Jednoducho, ľudská skazenosť je empiricky overená a predsa vášnivo popieraná.

mima4
10. máj 2014

@vejula opat suhlasim s @zuzitko74

miskap2111
10. máj 2014

@vejula ale homosexualita nie je "preferenciou", či správaním, tak ako heterosexuálita nie je. Nie je to niečo, o čom ja rozhodnem, či budem, alebo nebudem. Je to proste stav, ktorý je. Áno, ak som homosexuál, možem sa rozhodnúť, že to potlačím. Že budem tým, čo odo mňa chce okolie, cirkev, či spoločnosť. Ale tak isto sa nakoniec može rozhodnúť aj heterosexuál, že moze byť homosexuálom (Ktorý sa samozrejme tak nerozhodne, ak nie je pod nejakým tlakom. ) V každom prípade, ak sa aj čistý a vyhranený homosexuál rozhodne, že bude heterosexuálom, tak može síce celý život tak aj žiť, možno sa aj dopracuje k tomu, že tak bude šťastný, ale v jeho vnútornej podstate stále zostane homosexuálom. Tak ako sa kňaz rozhodne, že bude žiť v celibáte a určite ho može taký život úplne napĺňať, ale to neznamená, že prestal byť mužom a mať mužské túžby, ako každý muž, ktorý žije plnohodným sexuálnym životom. Áno, človek sa može rozhodnúť urobiť čokoľvek, ale svoju prirodzenú podstatu tým nezmení. Otázkou teda zostáva, prečo by sme mali od homosexuálov chcieť, aby svoju zapreli svoju podstatu? Len preto, lebo je to "neprirodzené"? Sú títo ľudia nejako zlí, škodliví? Ak sa tu opäť otvorí otázka pedofílie - o tom sa tu teraz nebavíme. Ak sa tu otvorí otázka śirenia AIDS- treba robiť osvetu v používaní ochrany. Ale títo ľudia sú len ľuďmi, rovnako dobrými alebo zlými ako heterosexuáli.

maryennn1
10. máj 2014

@mima4 všetko v prírode má svoj význam, zvieratá sa riadia predovšetkým pudmi a my ľudia sme dostali do vienka aj rozum, preto takéto porovnávanie SPRÁVANIA sa zvierat a ľudí nemá zmysel, homosexualita, ale nie je správanie, homosexuál sa tak nespráva on sa tak narodil, je proste inak orientovaný, ale nie chorí 😉

vejula
10. máj 2014

@zuzitko74
@mima4 ja zas nesuhlasím... A ako to potom myslel Ježiš ked povedal, pokial nebudete ako deti, nevojdete do nebeského královsva.... To chce aby sme boli tak sebecký a amoralny ako deti??? Ja naopak verím, že deti su omnoho čistejšie ako dospelí a su nezisštné, opravdivé

vejula
10. máj 2014

@miskap2111 ja od homosexualnov nič nevyžadujem.. si ma asi zle čítala. A ano ide o preferencie samozrejme. Homosexual ma homosexualne preferencie a heterosexual heterosexualne. To je stav, ktorý je. Neviem čo sa ti na tom nezdá.

miskap2111
10. máj 2014

@vejula asi sme sa potom nepochopili. Ja napríklad ako heterosexuálka nemám "preferenciu". Preferencia, ako slovo, je to, čo "preferujem", čo si prednostne volím, ak mám alternatívu. A ja si proste nič nevolím, lebo taká proste som. Neuvažujem nad tým, že preferujem mužov. Je to proste tak- ja nepreferujem muža, ja chcem len muža. Ak by som "preferovala", tak som si nie istá svojou sexualitou.

mima4
10. máj 2014

@vejula
Pan Jezis tym myslel, aby sme boli uprimni ako deti, aby sme s doverou prijimali veci od Neho a doverovali sme mu celym srdcom... aby sme tolko nefilozofovali ako dospelaci,ktori su nakoniec zacykleni vo svojich filozofiach.. a nedokazu spoznavat skutocnu Pravdu, lebo uz splietaju piate cez druhe...
Dieta sa rodi ako prirodzeny sebec, uci sa manipulacie, ovladaniu... presadzovaniu svojho ega a je to normalne - dôsledok dedicneho hriechu... preto prave rodicia by mali tieto veci v nom "ukočirovat"... naviest ho na to, aby sa ucil delit, aby nemanipuloval s inymi ludmi... aby vnimal potreby aj inych..

vejula
10. máj 2014

@mima4 no ale tým si mi dala vlastne za pravdu.... Alebo teda nechápem... Ak nie tak potom aj vy trocha protirečite Ježišovi, ked zamietate moju teoriu a tvrdíte, že dospelí maju bližšie k Bohu ako amoralne deti, ked on saám povedal, že pokial nebudeme ako deti nedostaneme sa do nebeského královstva a vo viacerých statiach vyzdvihuje deti a poukazuje na ich čistotu.

vejula
10. máj 2014

@mima4 a ešte sa spýtam, ak teda existuje nebo a peklo, tak potom podla vašej teorie chudata deti 😕 neznabohovia sebci a egoisti... No ja ti nevím KArle....

vejula
10. máj 2014

@zuzitko74
@mima4 Ale Ježiš ich privolal a povedal: Dovoľte deťom prichádzať ku mne a nebráňte im, lebo takým patrí Božie kráľovstvo.

On si zavolal dieťa, postavil ho do stredu medzi nich 3 a povedal: Amen, hovorím vám, že ak sa neobrátite a nebudete ako deti, nikdy nevojdete do nebeského kráľovstva.

— Matúš 18, 2-3

mima4
10. máj 2014

@vejula ale Pan Jezis nespominal ich cistotu, ale ich pristup, deti prijimaju veci skor ako dospelaci, tam nikde nezie o tom, ze su cistejsie...
tvojmu prispevku 20:59 nerozumiem... spasenie je dar, je to milost pre kazdeho, avsak kazdy ma pravo si vybrat cestu po ktorej chce kracat, v tom je sloboda od Boha.

adri266
11. máj 2014

A Kristofa to uz prestalo bavit??? Cim to asi bude 😉

vejula
11. máj 2014

@mima4 Ježiš nikde nepísal, že hovorí o prístupe detí. Povedal myslím jasne: Ak sa neobrátite nebudete ako deti, nevojdete do Božieho královstva. Prečo by sa dospelý mali OBRATIT a byť ako deti... !Čo ich JEžiš nabada k tomu aby boli skazenejší?? Už len to slovo "obrádte sa" podla mna znamená - zmente svoje srdce (nie len zmente svoj prístup) a ked hned za tým dodáva budte ako deti, jasne mi z toho vyplýva: Zmente svoje srdce, nech je čisté ako srdce detí...

mima4
11. máj 2014

@vejula vytrvahas texty z kontextu, pretoze keby si citala celu Bibliu, vedela by si, ze ty nemozes zmenit svoje srdce, jediny, kto ho moze menit je Boh, a taktiez by si vedela, ze vsetci sme hriesni - do jedneho. Taktiez vo viacerych statiach sa pise, ze ludske srdce je skazene, nikde sa nepise, ze detske srdce je ciste, to co pises, je len tvoje domyslanie si. Bibliu treba citat v kontexte, nie vytrhavat state, lebo tak mi to vyhovuje. Taktiez krestan ma Radcu - Ducha Svateho, ktory ho vedie aj pri citani... ale nebudem ta tym uz zatazovat 😉 ... do by sme sli velmi do duchovnych "hlbin"... a na to treba mat aspon zaklady

vejula
11. máj 2014

@mima4 tak ma zasväť... A ty nemeniš ked tvrdíš, že JEžiš myslel, len prístup.. Ved to nikde nenapísal, to si si len tak domyslela. Prosím vysvetli mi slovo obrádte sa....

vejula
11. máj 2014

@mima4 ešte jedna otázka... ty teda tvrdíš, že v srdci dieťaťa nieje Boh preto, lebo ho do svojho života na vedomej urovni nepozyva?

vejula
11. máj 2014

@mima4 a ked tvrdíš, že len Boh môže zmeniť naše srdce. Koho srdce Boh môže zmeniť a koho nie? Nemôže sa nahodou Boh realizovať len v srdci otvorenom pre neho?? Nemohol náhodou B_oh myslieť tým obrátením to ,aby mali ludia srdce otvorené ako deti? Bez strachu a podmienok??? Ako deti, ktorých srdce ešte nieje oklieštené tou ludskou vychcanosťou? Ved práve ta opravdivosť bez intríg môže byť podmienkou toho aby sa Boh v človeku mohol realizovať... Potom mi z toho stále vychádza len to čo som napísala. Detské srdce je pre Boha najprístupnejšie.

mima4
11. máj 2014

@vejula nemám teraz na to priestor, ale v Bozom slove sa pise ze srdce cloveka je zradne, ziadne vynimky..taktiez sa pise, ze sme vsetci hriesni a nemame slavy Bozej.
Ano, myslim si, ze tym myslel to, aby ludia otvarali svoje srdcia Bohu, pretoze v tomto maju blizsie deti, ale to nikde nehovori, ze srdce dietata je bez hriechu, lebo take srdce neexistuje.
Co sa tyka vedomia pozyvania Boha do svojho zivota, je prirodzene, ze pokial to vedomie tam nie je (mentalna uroven cloveka), tak clovek nemoze za to, a preto ci deti, ci babatka, ci ludia ktori su postihnuti mentalne maju zaslubenie v Bozom kralovstve. No vo chvili, ked vedomie funguje a vedome clovek odmieta Boha, prijima zodpovednost za toto rozhodnutie.