Mám si vo svojej situácii založiť rodinu?
Na úvod by som vám rád opísal svoju situáciu. Som 23-ročný chalan, čiže už vo veku, kedy sa vážnejšie zamýšľam nad tým, ako si predstavujem svoj život v budúcnosti. Vlastne mám v tom jasno: chcel by som mať rodinku. Chcel by som mať ozajstný a úprimný vzťah s milým a pekným dievčaťom, mať s ňou kopec príjemných zážitkov a spomienok, ktorými sa zapíše do môjho srdca na celý život. Myslím, že som dosť usilovný a pracovitý človek. Momentálne študujem na vysokej škole a robím všetko preto, aby som v budúcnosti zarábal dostatok peňazí, pre nás oboch, aby sme si mohli postaviť pekný dom s veľkou záhradou, v ktorom budeme vychovávať naše 2 alebo 3 deti a žiť pekný život. To všetko by bolo fajn. Avšak, je tu jedno veľké ALE. Problém je ale v tom, že som ešte nikdy so žiadnym dievčaťom vážnejší vzťah nemal, ALE mám za sebou 2 vzťahy s mužom.
Nie som si istý, či sa to dá nazvať vzťahom, pretože z mojej strany to nebola v ani jednom z týchto prípadov láska. Bolo to síce príjemné fyzické uvoľnenie, no nebyť toho sexu, bolo by to úplne ako kamarátstvo. Nikdy som tých chalanov nevodil za nos a v tom "vzťahu" som im jasne povedal, že síce ich mám rád, no z mojej strany to nie je láska. Vlastne si ani neviem predstaviť, že by som ja dokázal mať vzťah a budovať v živote niečo s mužom. Vydržalo to v oboch prípadoch 4 mesiace a keďže som v tých vzťahoch s mužmi nevidel žiadnu perspektívu, ukončil som to. Veľa ľudí si myslí, že chlap, ktorý dokáže mať sex s iným chlapom je hneď homosexuál. Veľa som si o tom študoval a zistil som, že to nie je tak. Aj mnoho vedcov sa zhoduje v tom, že po sexuálnej stránke, by každý človek, či už muž alebo žena, mohol mať sexuálny kontakt s osobou rovnakého pohlavia bez ohľadu na jeho sexuálnu orientáciu. Avšak, nie každý sa k tomu odhodlá a nie každý to aj skutočne vyskúša. Bez toho, aby som sa čokoľvek snažil potláčať alebo si niečo nahováral, necítim sa byť homosexuálom. Sex je síce príjemný, no neviem ho milovať.
So ženou som ešte nikdy žiaden vážnejší vzťah a ani žiaden sex nemal. Nemám rád ľahké dievčatá a také, ktoré je možné ľahko dostať do postele si nedokážem vážiť a ani ma veľmi nevzrušujú. Doteraz som sa riadil tým, že na dievča, ktoré sa mi skutočne páči výzorom aj povahou a s ktorým by som chcel mať úprimný vzťah a neskôr sa dopracovať aj k tým sexuálnym radovánkam, teraz nemám čas. Na strednej to bolo preto, že som som na sebe pracoval, patril som medzi najlepších a dostal som sa aj vďaka tomu na dobrú vysokú školu. Teraz si ale uvedomujem, že tak ako som žil doteraz (že budem vzťah stále odkladať a fyzické potreby budem uspokojovať s hocikým, hoci aj s nejakým chlapom) už žiť nemôžem a nechcem. Uvedomil som si, že povinnosti tu sú a budú stále, no nechcem, aby mi takto mladosť preplávala pomedzi prsty s tým, že si budem nahovárať, že na vzťah teraz ešte nemám čas a potreby sexuálnej blízkosti, ktorú má asi každý v mojom veku budem uspokojovať s ľuďmi, ku ktorým žiaden cit nemám. Ospravedlňujem sa, ak to čo píšem niekoho pohoršuje, alebo ak to pôsobí neokrôchane, no musím podotknúť, že análny sex som s mužmi nerobil, ani som ho nenechal robiť do seba. Tie úlety boli hlavne o chýbajúcom fyzickom kontakte (hlavne ruka a ústa). Problém ale je, že teraz, keď už viem, že "TO" s iným chlapom neni až také hrozné, ba naopak, je to celkom príjemné a zároveň je aj dosť ľahké zohnať nejakého chlapa na jednorázový úlet, neviem, či s tým dokážem prestať... Ak by som už mal mať vzťah s dievčaťom, po ktorom túžim, chcem aby bol otvorený a takúto vec by som si určite nechcel nechať pre seba. Hoci chcem k nej byť vo vzťahu úprimný a otvorený, na druhej strane sa bojím, že s tým, že sa jej s tým zdôverím sa jej zhnusím a odíjde odomňa.
Čo si o tom myslíte? Ako by ste reagovali vy, keby sa vám váš partner zdôveril s tým, čo ja? Čo by ste poradili mne? Ako by som mal ďalej postupovať?
Veľmi pekne vám ďakujem za to, že ste si to prečítali a ak máte ochotu pomôcť a poradiť mi bez toho, aby ste ma odsudzovali, budem veľmi rád.
@kristoff No mne sa to hneď nezdalo že niekto a muž vie tak pekne písať o manželstve a rodine 😉 Nečítala som predošle komentáre tak možno ste tu pospomínali aj bisexuálnu orientáciu a zrejme by bolo najlepšie o nej povedať aj budúcej partnerke pokiaľ Ťa bude milovať tak to nebude pre ňu prekážkou ... Možno si myslíš že nie si ani BI a teda ako si písal že šlo o " úlet " z mužmi no sám si priznal že sa bojíš že Ťa to bude možno lákať aj naďalej aj popri vzťahu zo ženou . Skôr si myslím že viac ako iba z fyzického zblíženia z mužom máš obavu či Ťa vzťah /manželstvo zo ženou bude napĺňať tak ako si to predstavuješ a či z toho dôvodu nebudeš vyhľadávať mužskú " spoločnosť " ba možno aj vzťah a práve preto si myslím že budúca partnerka by mala vedieť o Tvojom záujme AJ o rovnaké pohlavie bolo by to fér voči nej a asi aj voči Tebe samému . držím päste nech sa už Tvoj budúci partnerský život uberie akoukoľvek cestou nech to dopadne dobre 😉
@mima4 teraz som si písala s jednou kamaratkou - kresťankou a velmi sa mi pačili jej slova, ktoré povedala na margo homosexualov a ich "liečenia"
ONA:ja mam viacero homosexualnych parov vo svojom okoli
niektori z nich su moji skutocne blizki priatelia, extremne cestni poctivi ludia
JA: a tiež im zrejme nekažeš o tom ako zhoria v pekle
....
ONA: naco?? naco je to dobre.. ja nemam na koho co ukazovat prstom
ak ich v prvom rade neviem ucit o laske Boha k nim
nemam im co hovorit
JA:Och , keby tak všetci na to pozerali ako ty
ONA:ked by som im dokazala sprostredkovat lasku Boha, tak im On sam im na ich zivote ukaze, co maju menit
Videla som raz v televizii pribeh, myslim ze to bolo na Stv Familia, ze chlapec, ktory zil homosexualnym zivotom, sa tak zalubil do jedneho dievcata, a aj ona do neho,ze sa spolu rozhodli zit , zalozit si rodinu a cely zivot potlacat jeho homosexualne chute. V tvojom pripade mi to pripada len ako ulet, a pokial najdes svoje dievca- skutocnu lasku, ta ti to urcite odpusti. Ja by som to mojmu manzelovi tiez odpustila, ak by sa mi k takemu niecomu volakedy priznal, nechcela by som ineho ani keby neviem co... Laska vsetko vylieci.
@vejula robenie bububu skutočne nemá význam, skôr by pomohla modlitba. Ale cirkev má aj učiacu úlohu a cirkvi prislúcha ohlasovať morálne zásady ľuďom. Samozrejme žiadne náboženstvo nemá právo nasilu vnucovať danú vieru. Niekedy je ťažké zjednotiť rôzne názory do jednotného odporúčania, veď koľko ľudí, toľko názorov. Ale niekomu môže pomôcť odporúčanie ak nemá sformulovaný vlastný názor alebo nemá vo veci jasno. Presne ako píše @mima4 až keď sa človek rozhodne pre vieru až potom mnohé pochopí a bude mu ukázaná cesta, pokiaľ sa tak nestane, musí svoju cestu (v živote, v názoroch...) hľadať sám...
kristof tvoj prispevok a ako si ho rozpisal ma dojal aprekvapil,si odvazlivec,a k tvojmu problemu ,no mas len 23,a skusas,je dobre ze si si uveddomil ze s chlapcami to neni az tak ono,ze tuzis mat dievca deti,a kde je problem si zacat s dievcatom?skus a uvidis myslim ze za rok dva budes stastny so super babou
nezdá sa vám divné,že autor témy zmizol a neunúva sa na nič reagovať?
@mima4
@mima4
@0silvia0 co sem pletiete boha? Ten fanatizmus viery v boha vam zatemnil rozum? Normalne sa vyjadrite a nepiste kraviny o motlidbach a vety typu boh ti odpusti ma idu vystrelit zo stolice..toto nieje tema o krestanstve...a inac co tak pozriet sa hlavne na tych co tak vsemohucne hlasaju vieru a veria v boha a napriek tomu su homosexuali a pedofili ??!!!??!! Zabudli sa pri tom modlit ? Tym preco boh nepomohol od toho sa oslobodit? Tak nikoho neposudzujte a neporovnavajte,treba sa pozriet vo vlastnych radoch ...
@stastenka42 no vidím, že Ty si svoju životnú cestu už našla. Tak Ti na nej želám veľa šťastia. Nemá zmysel vysvetľovať, to vidím podľa typu Tvojej reakcie, časom pochopí každý... pekný slnečný deň.
Ahoj,
je veľa faktorov, kvôli ktorým sa teraz ešte nedokážeš zamilovať do muža, ale to neznamená, že tomu tak bude aj o 5 rokov. Tak ako mnohí chlapi v tvojom veku majú nezáväzný intímny kontakt so ženami a nič k nim necítia, aj tvoje pudy ťa priviedli k mužom, ktorí ťa sexuálne priťahujú (tak ako ich priťahujú ženy). Žiť homosexuálne "naplno" je pre každého psychicky zdravého a inteligentného človeka ťažké už len kvôli nemu samotnému. Preto to títo ľudia v sebe potláčajú.
Prekvapilo ma, že nie je ťažké zohnať muža na úlet - podľa mňa sympatického, zdravého a charakterného muža je dosť ťažké zohnať. Ženy sa ti zdajú byť dosť vzdialené a máš na ne zrejme vyššie nároky. To je typický znak toho, že si homosexuálny, ale chceš žiť ako normálny muž, aby si sa tak vnímal ty sám i tvoje okolie, ale musíš si uvedomiť, že ty môžeš byť charakter, ak keď budeš gay a aj keď sa raz rozhodneš žiť s hocikým na svete. Priťahujú ťa muži, ktorí sú nedostupní a možno aj preto, že s nimi nebudeš žiť vo vzťahu, pretože oni už majú svoje partnerky. Byť homosexuálnym je fuška..., lebo človek sa viac a viac topí v sebaklame, ale nebyť charakterným mužom je prehra. Prečo fuška? Lebo v očiach iných mužov budeš slabý a v očiach iných žien výstavný a nepoužiteľný kus. Homo svet sa ti môže zhnusiť, ale penisy a vyšportované telá mužov v tebe asi ostanú navždy.
Odporúčam kontaktovať autora stránky www.citlivetemy.sk. On ti povie, ako to vlastne je, aj rôzne príklady zo života a možno ti aj dá nejaké rady. Jednoznačne sa o tom potrebuješ rozprávať s niekým, kto sa tomu rozumie.
Opravujem 🙂 Nie si homosexuál, ale vieš perfektne kecať s babami, ako by si bol jednou z nich, brániš svoju mamičku a máš vlažný vzťah s otcom. Máš prejavy homosexuality, ale na druhej strane si ešte stále charakter (ak nepočítam to, že by si toleroval aj trojky, štvorky a úlety počas vzťahu, ktoré by neboli neverou len preto, že sa o nich vie..., ale beriem to tak, že si to písal viac na obhajobu seba a zo zúfalstva). Inak mi to vychádza tak, že si vo vnútri fakt človek s Č. Toto si nepokaz a nedaj si to vziať, pretože vekom budú tvoje homosexuálne túžby silnieť, určite si prejdeš aj fázou zamilovanosti do muža..., tak si to všetko neposer a nepokaz len kvôli tomu, aby si bol v očiach iných "normálny" a mal tri deti. Píšem to tak preto, lebo tvoje striktné tvrdenia dnes ešte nikto nemôže brať smrteľne vážne a ani ty sám, lebo čas je najlepší učiteľ, nie niečie postoje, ktoré sa menia z roka na rok. A pri sexualite - tam sa sám nedokážeš oblbnúť, iba sa v sebe naučiť čítať a dať si čas na zrenie svojich jabĺčok a hrušiek. 🙂
Inak ešte mám otázku na admina - Prečo si zablokoval komentáre pri žene, ktorá mala podobnú tému ako tento tu. To si akože podľa čoho súdil, že ona je iná ako tento chlapec? Tak jemu si nechal priestor na 500 komentárov a jej na 6, lebo je lesba??? Trochu mimo logiky.
@stastenka42 a čo sem ty pleties tvoje nazory?
@mima4 nepletiem sem svoje ,,nazory,, a nikomu ich nevnucujem,len som reagovala na odpovede ,ktore sa vymykaju zdravemu rozumu..v diskusii odpoviem k danej otazke alebo problemu ale nebudem podsuvat svoju vieru a odsudzovat niekoho za to ze je ,,iny,,, tebe asi staci bezkat do kostola vyspovedat sa a cakat co Boh zariadi,ale normalne to tak nefunguje..clovek musí riesit problemy sam...
@0silvia0 predstav si ze ano a som stastna a spokojna aj bez toho aby som riesila niekoho vieru a vnucovala tu svoju..Viac sa k tomu nemienim vyjadrovat,len ma zaraza ,ze v takychto temach sa vzdy objavia taketo ,typy, a idu tu davat moralne rady a pritom casto su sami klamani v tom svojom svete a ziju ho v pretvarke..niekomu staci ist do kostola a klamat sam seba dalej,niekto to chce radsej triezvo riesit...Koniec...
@stastenka42 aj ja som šťastná a spokojná a keby si si poriadne prečítala môj komentár, videla by si, že ja skutočne nikomu vieru nevnucujem. Dokonca píšem, že nie je správne vnucovať niekomu vieru, takže neviem prečo ťa irituje, keď niekto vieru spomína. Keby si bola taká šťastná a spokojná ako píšeš, tak komentáre iného razenia nedokážu rozhádzať. To, že si reagovala tak ako si reagovala svedčí len o tvojej vnútornej nevyrovnanosti. Každý problém má viac stránok, viac uhlov pohľadu a verejné diskusie sú o tom, aby každý mohol prispieť aj svojim názorom, ak má pocit, že prispieť chce. To, čo si myslíš o veriacich (že bežkajú do kostola a klamú a rozdávajú morálne rady) je tvoj problém, ja osobne neznášam zovšeobecňovanie. Všetko je o ľuďoch, ľudia sú takí aj onakí. Rozumiem aj tvojmu postoju, nepoznáš iné len svoj racionálny úsudok a desí ťa keď niekto spomína Boha, lebo to nedokážeš prijať. Je to v poriadku, máš na to právo, mnohí sme si tým prešli.
@indiankaindi No ty si tomu dala...hon na čarodejnice nechceš rozpútať? Alebo tolerancia ide iba jedným smerom ? Kopnúť si do kresťanov je také pokrokové a moderné? Mima4 aspoň prezentuje svoj názor slušne, nijako sa toho chlapca nesnažila uraziť, o tvojom komentári sa to povedať nedá.
@indiankaindi Neurazila by som sa, ale nie preto, že by som mala iné sebapoňatie, ale preto, lebo viem, že to, čo si ty myslíš a hovoríš, nevytvára moju hodnotu, ani môj pohľad samu na seba.
Prezentovať svoj názor pokojne môžeš, ale spôsob akým to robíš, vypovedá veľa hlavne o tebe a ak už je ti jedno, že ním niekoho urazíš, aspoň by ti nemuselo byť jedno, ako následne bude okolie vnímať teba.
@0silvia0 prepáč, nedá mi reagovať, ale trochu si protirečíš. Tvrdíš, že verejná diskusia je o tom, aby každý vyjadril svoj názor. Súčasne tvrdíš, že ak @stastenka42 vyjadruje svoj odlišný názor, je v živote nespokojná. To znamená, že diskusie sú určené na vyjadrenie svojho názoru, ktorý ale musí byť v súlade s tvojim názorom? Alebo názorom koho? Zakladateľa, väčšiny? Hlavne aby sme si neprotirečili však? Trošku zvláštne poňatie. A tiež by ma zaujímalo, ako to funguje v kresťanstve, ak som kresťan, som stále šťastná a nemám odlišné názory ako ľudia okolo mňa? A vtedy som akože šťastná? Čo je toto za scestnú pripomienku? Kritizovať a rýpať do citlivých miest, to je také kresťanské ako tak pozerám... 😕
@zuzitko74 tak ak ti moje vyjadrovanie nevytvára hodnoty, prečo ťa to irituje? A to, ako ma vníma moje okolie, keď sa prezentujem, mi zjavne vyhovuje. Som rada, ak ľudia okolo mňa vedia, aká v skutočnosti som. Nepotrebujem niečo predstierať, hrať sa na niečo, čím nie som., Nevidím dôvod, prečo by som sa mala napríklad tváriť tolerantne ku kresťanom, ak to tak necítim a väčšinu z nich považujem za zbytočné existencie, ktoré nám normálnym berú kyslík. (samozrejme s nadsázkou) Nie som zvyknutá sa na niečo hrať, ani v reálnom živote, ani v tomto virtuálnom, hoci viem, že tu je to obrovský trend, mnohé prispievateľky sa tu hrajú na niečo, čím nie sú, a to aj v tejto téme.... Len aby si zachovali nejaké dekórum, budú odsudzovať napríklad aj homosexuálov, pričom každú nedeľu kolenačky ťahajú Krista za nohy. A keď vyjdú von z kostola, robia horšie veci, ako nekresťania... a toto ja neuznávam - to je v mojom poňatí pretvárka.
@indiankaindi vytrhla si z kontextu moju myšlienku a riadne si sa na nej vytešila. Ja nikde nepíšem, že je stastenka42 nešťastná, ja píšem, citujem teraz sama seba: "Keby si bola taká šťastná a spokojná ako píšeš, tak komentáre iného razenia nedokážu rozhádzať" a to je obrovský rozdiel. Ty tam ten rozdiel nevidíš? Ja áno, a obrovský. Vôbec netvrdím že by mala mať väčšina rovnaký názor, opäť citujem sama seba: "Všetko je o ľuďoch, ľudia sú takí aj onakí. Rozumiem aj tvojmu postoju, nepoznáš iné len svoj racionálny úsudok a desí ťa keď niekto spomína Boha, lebo to nedokážeš prijať. Je to v poriadku, máš na to právo, mnohí sme si tým prešli" Ja som dosť tolerantný človek a akceptujem aj iné postoje, tak mi prosím nevkladaj do úst to, čo som nepovedala a to, čo si si vyfabulovala vo vlastnej fantázii. A o kresťanstve a stálom šťastí a o zovšeobecňovaní to už radšej komentovať ani nebudem...
@indiankaindi Tvoje vyjadrenia ma neiritujú, len mi pripomínajú niektorých nemeckých klasikov z 30 - 40 rokov minulého storočia.
Obviňuješ z pretvárky ľudí, ktorých osobne nepoznáš, len preto, že patria ku skupine, ktorou opovrhuješ. Je to nefér.
Ku Krištofovmu problému - ani ten chlapec nemá pocit, že to čo robí je OK. Niektoré baby si z neho v komentoch robili vyslovene prču, mali vulgárne narážky, dávali mu najavo, že je im z neho na grc, ale to si si ty ani neprečítala, lebo ťa naštval hneď prvý príspevok. Mima 4 mu povedala len svoj názor, máš právo s ním nesúhlasiť a komentovať ho ako chceš, ale uvedom si, že v kontexte celej diskusie, tvoj názor naozaj vyznieva ako hon na čarodejnice.
@indiankaindi Zlo v každom kúsku ich mysle? To myslíš vážne? Zorganizovať hon na kresťanov? Aj to myslíš vážne? Tí nemeckí klasici sú ti asi bližší, než som si myslela. Dievča zlaté, bavíme sa tu o miliardách ľudí. Všetci sú podľa teba zlí a hodní prenasledovania?
Prečítaj si aspoň Krištofove príspevky. Myslím si, že ilúzia o jeho normalite, neubližovaní ostatným a nerobení zla ťa veľmi rýchlo prejde. A nie je to vôbec posudzovanie podľa jeho orientácie.

@vejula ...ale myslim si, ze tato tema nie je o viere, krestanstve takze ak ta nieco konkretne zaujima, napis mi IP