icon

Mám si vo svojej situácii založiť rodinu?

kristoff
8. máj 2014

Na úvod by som vám rád opísal svoju situáciu. Som 23-ročný chalan, čiže už vo veku, kedy sa vážnejšie zamýšľam nad tým, ako si predstavujem svoj život v budúcnosti. Vlastne mám v tom jasno: chcel by som mať rodinku. Chcel by som mať ozajstný a úprimný vzťah s milým a pekným dievčaťom, mať s ňou kopec príjemných zážitkov a spomienok, ktorými sa zapíše do môjho srdca na celý život. Myslím, že som dosť usilovný a pracovitý človek. Momentálne študujem na vysokej škole a robím všetko preto, aby som v budúcnosti zarábal dostatok peňazí, pre nás oboch, aby sme si mohli postaviť pekný dom s veľkou záhradou, v ktorom budeme vychovávať naše 2 alebo 3 deti a žiť pekný život. To všetko by bolo fajn. Avšak, je tu jedno veľké ALE. Problém je ale v tom, že som ešte nikdy so žiadnym dievčaťom vážnejší vzťah nemal, ALE mám za sebou 2 vzťahy s mužom.
Nie som si istý, či sa to dá nazvať vzťahom, pretože z mojej strany to nebola v ani jednom z týchto prípadov láska. Bolo to síce príjemné fyzické uvoľnenie, no nebyť toho sexu, bolo by to úplne ako kamarátstvo. Nikdy som tých chalanov nevodil za nos a v tom "vzťahu" som im jasne povedal, že síce ich mám rád, no z mojej strany to nie je láska. Vlastne si ani neviem predstaviť, že by som ja dokázal mať vzťah a budovať v živote niečo s mužom. Vydržalo to v oboch prípadoch 4 mesiace a keďže som v tých vzťahoch s mužmi nevidel žiadnu perspektívu, ukončil som to. Veľa ľudí si myslí, že chlap, ktorý dokáže mať sex s iným chlapom je hneď homosexuál. Veľa som si o tom študoval a zistil som, že to nie je tak. Aj mnoho vedcov sa zhoduje v tom, že po sexuálnej stránke, by každý človek, či už muž alebo žena, mohol mať sexuálny kontakt s osobou rovnakého pohlavia bez ohľadu na jeho sexuálnu orientáciu. Avšak, nie každý sa k tomu odhodlá a nie každý to aj skutočne vyskúša. Bez toho, aby som sa čokoľvek snažil potláčať alebo si niečo nahováral, necítim sa byť homosexuálom. Sex je síce príjemný, no neviem ho milovať.
So ženou som ešte nikdy žiaden vážnejší vzťah a ani žiaden sex nemal. Nemám rád ľahké dievčatá a také, ktoré je možné ľahko dostať do postele si nedokážem vážiť a ani ma veľmi nevzrušujú. Doteraz som sa riadil tým, že na dievča, ktoré sa mi skutočne páči výzorom aj povahou a s ktorým by som chcel mať úprimný vzťah a neskôr sa dopracovať aj k tým sexuálnym radovánkam, teraz nemám čas. Na strednej to bolo preto, že som som na sebe pracoval, patril som medzi najlepších a dostal som sa aj vďaka tomu na dobrú vysokú školu. Teraz si ale uvedomujem, že tak ako som žil doteraz (že budem vzťah stále odkladať a fyzické potreby budem uspokojovať s hocikým, hoci aj s nejakým chlapom) už žiť nemôžem a nechcem. Uvedomil som si, že povinnosti tu sú a budú stále, no nechcem, aby mi takto mladosť preplávala pomedzi prsty s tým, že si budem nahovárať, že na vzťah teraz ešte nemám čas a potreby sexuálnej blízkosti, ktorú má asi každý v mojom veku budem uspokojovať s ľuďmi, ku ktorým žiaden cit nemám. Ospravedlňujem sa, ak to čo píšem niekoho pohoršuje, alebo ak to pôsobí neokrôchane, no musím podotknúť, že análny sex som s mužmi nerobil, ani som ho nenechal robiť do seba. Tie úlety boli hlavne o chýbajúcom fyzickom kontakte (hlavne ruka a ústa). Problém ale je, že teraz, keď už viem, že "TO" s iným chlapom neni až také hrozné, ba naopak, je to celkom príjemné a zároveň je aj dosť ľahké zohnať nejakého chlapa na jednorázový úlet, neviem, či s tým dokážem prestať... Ak by som už mal mať vzťah s dievčaťom, po ktorom túžim, chcem aby bol otvorený a takúto vec by som si určite nechcel nechať pre seba. Hoci chcem k nej byť vo vzťahu úprimný a otvorený, na druhej strane sa bojím, že s tým, že sa jej s tým zdôverím sa jej zhnusím a odíjde odomňa.
Čo si o tom myslíte? Ako by ste reagovali vy, keby sa vám váš partner zdôveril s tým, čo ja? Čo by ste poradili mne? Ako by som mal ďalej postupovať?
Veľmi pekne vám ďakujem za to, že ste si to prečítali a ak máte ochotu pomôcť a poradiť mi bez toho, aby ste ma odsudzovali, budem veľmi rád.

Strana
z19
adri266
20. jún 2014

@rhoy 😎

kristoff
autor
26. jún 2014

@rhoy áno, ja som ten zlý, nevďačný a nechapavý, čo si nenechá radiť od teba - dobráka až do spiku kostí, ktory 100% pozna moju situaciu, dokonca lepsie ako ja sam a vie najlepsie co je pre mna dobre... a teraz som si dovolil teba urodzeného dobraka odmietnut a tym som si ta pohneval az tak ze mi uz odmietas aj napriek svojej nekonecnej dobrotivosti dalej radit. ach ja nestastný. co si len teraz pocnem :D
Sorry ale takto na mna posobil ten tvoj posledny prispevok... sice neviem co sa ta tak dotklo, ze reagujes tak pateticky, urazas ma a nazyvas nekompletnym, ked ja som ta doteraz nikde neurazal a v tom prispevku som ti len vysvetlil, ze sice diky, ze si mi ochotny poradit, ale kedze si myslim, ze si neodhadol moju situaciu a davas mi rady ako keby som bol homosexual, ktory len chce zit v tajnosti so svojou orientaciou, pricom ja si nemyslim, ze som v takejto situacii a preto som tieto tvoje rady odmietol (s tym, ze po konzultacii s odbornickou budem mudrejsi)...
To ako si urazlivo zareagoval ma len utvrdilo v tom, ze tvoje "rady" by za vela nestali a odmietnut ta ako "dovernika" bolo dobre rozhodnutie. Prajem vela stastia aj ja.

@adri266 Aj ked ludia bezne nelezu po stromoch, to ze clovek 2 krat vylezie na strom neznamena, ze je opica. Dufam, ze chapes ako to myslim. 🙂

hucko44
26. jún 2014

@mima4 , @kristoff
Ak v desatoro nie je napísané, že neposúložíš kamaráto svojho, tak v tom nevidím žiadny problém.
Ale je tam miluj svojho blížneho...., tak neviem prečo toto riešite.

@mima4 - vybrala si si len tú svoju časť a venovala sa ten oblasti, kde problém nie je a zmenila tému.
Mám rád Tvojho Boha, ale namám rád tvoju cirkev.

@kristoff - Ty choď do vzťahu so ženou, lebo inak umrieš sám, prípadne v domove dôchodcov.

NA MARGO homosexuality:
Ľudstvo speje k istým hodnotám, padajú bariéry a som si istý, že evolúcia (myslenia) prinesie pád predsudkov a toleranciu voči úprimným vzťahom, nech už sú HETERO, alebo HOMO. To si ale ešte zo 200 rokov počkáme 🙂
😝

terezka1947
26. jún 2014

@hucko44 ...vies,ono je dost mozne,ze evolucia "dnesneho myslenia"prinesie aj pad nasej civilizacie 😉

prave hodnoty su stale rovnakymi hodnotami-ci uz to bolo v roku 1000,ci o 200 neskor....menia sa ludia,casto prave ludia menia vsetko okolo,pretoze je lahsie zmenit (zlahcit) si pohlad na hodnoty ako sa trapit vycitkami svedomia

ono ak mas rad Boha krestanov, musis mat automaticky rad aj krestanov-pretoze "iniciatorom" nabozenstva je "ich" Boh 😉

jasne....ze aj krestania su IBA ludia...a lahsie ako dodrziavat krestanske hodnoty je vypichnut si prave tych "zlych"....resp.ludi,kt.sa krestania IBA volaju

Desatoro chrani stastie kazdeho cloveka...mozme ho mat za nieco zastarale,neaktualne....ale stale je to o laske=laske a vztahu....Boh-clovek, clovek-clovek

v nom je zahrnuta kazda sitaucia v zivote cloveka...

terezka1947
26. jún 2014

@indiankaindi prepac,necitala som velmi pozorne vsetky tvoje prispevky..ale zaujala ma myslienka...

"že kresťania by sa sami radšej zlikvidovali, keby si uvedomili, ako na hovno žijú"

a tomu nerozumiem 😒

ja som krestanka,ale nezda sa mi,ze mam zivot podla teba na "hovno"...

a k tomu zomieraniu krestanov a nekrestanov

hm...skor by som povedala,ze by bolo dobre rozdelovat zomieranie dobrych a zlych ludi-hovori sa,ze aky zivot,taka smrt

neviem ci si bola niekedy bytostne pritomna aspon pri jednom cloveku,kt.zomiera....prip.mas vzorku ludi,kt.zomierali.....

mozno by si velmi prehodnotila svoje riadky 😒 ☹

adri266
26. jún 2014

@kristoff ano, viem, ako to myslis. No na druhej strane, ak raz niekoho zabijes, si vrah. Ak nieco ukradnes, si zlodej, ak raz zaklames, si klamar. Ludia robia chyby, ale to, co si robil s inymi chlapmi, chyba nebola. BAvila Ta to, a to normalny hetero chlap nebude robit.
Vies, mne je suma fuk, ci si gay, ci si bi, ci sam pre sebou zatlkas svoju podstatu. Ale je mi luto tej ubohej dievciny, ktorej budes cely zivot klamat. A ktorej mozno raz ublizis. Hladaj si preto seberovnu, ziadnu pannu v bielych naskrobenych satickach, ale niekoho, kto co to odskakal, a vie pochopit aj Tvoje ulety. Take zeny su. Bud uprimny k sebe aj k nej.
Drzim Ti palce, aby si nasiel to, co vlastne hladas.
PS, bol si uz na sedeni?

indiankaindi
27. jún 2014

@terezka1947 vieš, mne nešlo o to, zistiť, ako kto zomiera. To bohužiaľ nemôžeme zistiť a ani sa to zisťovať nedá. Samotný proces zomierania je iný pre zomierajúceho a iný pre ľudí okolo neho, či už príbuzných alebo úplne cudzích ľudí. Ide o subjektívny postoj. Išlo mi o to zistiť, kto sa ako bojí smrti. Pretože vlastnej alebo aj cudzej smrti a zomierania sa bojí jednoznačne každý človek bez výnimky. Ale niekto sa bojí viac, niekto je viac vyrovnaný. A ja som predpokladala, že veriaci sa budú báť menej, majú pred sebou jasne vykreslenú predstavu toho, čo ich čaká, kdežto neveriaci nie, tí nevedia "do čoho idú". Ale bola som prekvapená, aký radikálny rozdiel mi vyšiel, kedy veriaci mali zo smrti a umierania doslova paniku, zatiaľ čo neveriaci boli síce v strachu, ale bol to racionálny a mierny strach. Čiže o toto mi šlo. A veriaci podľa môjho názoru ani nevedia, ako zle žijú. Teda ani nie veriaci, ako kresťania. Nehovorím o tom, že nie sú šťastní, nemajú sa dobre a pod. Hovorím o tom, že v skutočnosti žijú v jednom obrovskom klame a podľa môjho názoru, práve pri závažných otázkach života, ako je vlastná smrť, si to podvedome uvedomujú a preto sú z toho úplne v panike.... 😒

sono2
Odpoveď bola odstránená
tomiholjubavi
Odpoveď bola odstránená
indiankaindi
27. jún 2014

@tomiholjubavi ujasni si pojmy a dojmy, kde tu vidíš urážanie, alebo šírenie nenávisti z dôvodu vierovyznania? Ako asi diskriminujem kresťanov??? Si vygoogli, čo to slovko diskriminovať znamená a budeš sa hanbiť, že čo si to vypustila z úst. A kde koho urážam? Si normálna? Skús sa zamyslieť nad tým, čo píšeš a menej pozerávaj súdnu sieň 😅 Nemyslím si, že som svojim názorom moderná, alebo nemoderná alebo neviem aká. Vyjadrila som svoj názor a o jeho "modernitu" sa nestarám. Je môj a kto chce, môže súhlasiť, kto nechce, nech nesúhlasí. Ak považuješ moje názory za pokrokové, tak je to tvoja vec, tvoj uhol pohľadu, ja sa taká nerobím, ja taká som... a to je rozdiel 😎 A tiež taký detail, ja nie som útočná voči niekomu, kto so mnou nesúhlasí, ja odsudzujem IBA kresťanov. (na odsudzovanie mám právo aj zo zákona, aby si zase nehádzala poučky ako z právnej revue) Kresťania nie sú zhovievaví, sú extrémne, ale niečo úplne iné. Sú extrémne krutí, zlí, sebeckí a vychcaní. Aby nemal zase niekto problém, tak samozrejme nie všetci. Ale skutočne je ťažké nájsť kresťana, ktorý je v poriadku. Zaujalo ma tvoje vyjadrenie, že "kresťania dovolia natáčať film". No kam by sme to dospeli, aby kresťania niečo zakazovali iným ľuďom? Toto je tá zhovievavosť? Preboha sa zobuď. Kresťania sú skupina ľudí, nič viac. Nemôžu zakazovať alebo povoľovať čokoľvek. O tom sú zase ľudské práva, skús na to mrknúť. Takže si utrieď pojmy a dojmy a nepleť si ich, šírenie nenávisti proti náboženským skupinám je sakra odlišné od vyjadrovania svojho názoru. 🙄

tomiholjubavi
27. jún 2014

@indiankaindi ja som nenapisala, ze ty diskriminujes, precitaj si to este raz... sudnu sien nepozeram, na slovensku ani nebyvam, nechytame nase programy.
to co robis ty je provokacia a sirenie nenavisti, tu kde byvam o tom nieco vedia, kedze tu bola dost dlho vojna kvoli nazorom na nabozenstvá ako je tvoj. ty si mozes odsudzovat koho chces, ale nemas pravo verejne vypisovat, ze krestania su zberba, opovrhujes nimi a treba na nich vyhlasit lov! to je nabadanie k nenavisti voci urcitej skupine. v chorvatsku odvolali niekolkych ministrov a verejnych cinitelov za ovela jemnejsie vyrazy voci pravoslavnym. to, ze jedine pravo ktore ty poznas je zo sudnej siene a z duhovych pochodov, neznamena, ze vsetci su na tom rovnako.
mimochodom ludske pravo tvoje je ohranicene ludskymi pravami ostatnych!

a LGBT propaganda nie su kruti, sebecki, zli, vychcani, agresivni a maximalne netolerantni?? skus sa pohrabat trochu na internete a uvidis aki su prijemni. odporucam napr. ako sa vyjadruju k negativnym komentarom na youtube pod videom conchity wurst. pozri si tiez stranky s heslo lgbt haters, ako tam pokrokovo a mierno hovoria o kazdom, kto im nekyva suhlasne na ich nazory.

inak este jeden zaujimavy link na zaver:
http://www.lifesitenews.com/news/gay-activists-... (hadzanie hovien do prostentanov proti pride-u a vytieranie si zadkov stranami z biblie..wow aka tolerancia a kulturnost)

"dovolia" som myslela v zmysle nic nerobia proti tomu, nechaju to tak...ani si nechcem predstavit co by sa stalo, keby niekto natocil tak nenavistny film ako bol henten proti gayom, ciganom, pristahovalcom, alebo prislusnikom nejakej inej mensiny. hned by mal na krku zalobu a film by bol zakazany! len do krestanov si moze kazdy beztrestne kopat ako keby nic. ved su to IBA krestania, ako pises...

tomiholjubavi
27. jún 2014

@indiankaindi a nemyslim si, ze tvoj nazor je moderny...myslim si len, ze ide s prudom sucasnej silnej lgbt propagandy...

moonlight1210
27. jún 2014

@indiankaindi neviem, ci ta krestania niecim vytocili alebo ti niektory z nich nejak konkretne ublizil alebo vychadzas iba z toho, ze sa vseobecne zvykne hovorit...
inak vies vôbec preco sa to hovori? lebo kedysi bolo krestanstvo nieco ako povinnost. bez pokrstenia a prislusnosti k viere si bola nic. takze samozrejme to bola velmi velka skupina, de facto skoro vsetci ludia prinajmensom v Europe. a teda samozrejme, ze medzi nimi bolo kopec aj zlych ludi. ma to logiku. keby bol v europe povinny ateizmus, tak zas hovoríme o dobrych krestanoch a zakernych ateistoch a nevercoch.
a tak dokolecka. ked budes mat akukolvek velku skupinu ludi, tak bude nutne zahrnat aj tych zlych.
aj keby si si zalozila trebárs vlastnu skupinu. cim viac sa ti rozrastie, tym vacsia istota, ze tam budes mat aj takých, co cest tvojej skupine robit zrovna nebudu. ste preto zla skupina ludi?

ale to, co predvadzas - uff.
taketo chovanie pouzit ako priklad povedzme ateistu, tak mozeme povedat, ze ateisti su polutovania hodny skupina, schopna len kritiky a napadania.
lebo proste taki ludia su v kazdej skupine, ktora je dostatocne velka. a velmi zalezi, aku vzorku z tej skupiny vytiahnes, aby si sa vyburila.

mas to tak vsade, kde je dost ludi. Napr.
su ucitelia dobri a sikovni a su lenivi, co si odbuchaju zaklad a dovidenia ziacikovia - su preto ucitelia len banda tupých hlav, co nikoho nic nenaucia a len buzeruju nepotrebnymi vedomostami a sami nic nevedia poriadne?

su vodici autobusov, ktori su mili, slusni, ochotni, este ti idu aj pomoct s kocikom. a su taki, co ti zabuchnu dvere pred nosom, ked dobiehas na poslednu chvilu - su vodici MHD len banda arogantných hlupakov?

su doktori, ktori zachrania kopec ludi a su doktori, ktorym sa stane, ze pre nieco niekoho nezachrania a nebodaj to bolo z odflaknutej prace - su preto doktori len banda nenazranych nedostudovanych hlupakov, ktori robili skusky za uplatky a teraz vedia tiez brat len uplatky a nechavat ludi trpiet?

atd.

nenavazaj sa.
ano, mas pravo si otvorit usta a vyjadrit nesuhlas.
ano, mas povinnost ho vyjadrit neurazlivym spôsobom.
vzdy maj v hlave oboje, nez otvoris usta.

indiankaindi
Odpoveď bola odstránená
moonlight1210
27. jún 2014

@indiankaindi poznam ludi, co vyhodili tehotnu dceru z domu a su ateisti.
poznam ludi, co neveria a odkedy sa vstupovalo do strany, tak su neveriaci a ublizuju, ohovaraju, atd.

krestanstvo sa nesiri ako mor. rodicia pokrstia dieta a to v dospelosti zvesela kasle na omse, vieru a prikazania. lebo neveri. takze je sice krestan, ale sam sa za neho nepovazuje.

98% VSETKYCH ludi sa po case ukaze ako zli ludia, resp. taki, co hladia na svoj prospech ako prve (zakon prezitia nasej stopy - genov), alebo napr. ohovaraju, napadaju, ponizuju. a ty si sluzis ako jasny priklad.
inak mila zena (zrejme ta taku poznaju), a zrazu okolo seba siri zlobu a neznasanlivost.
potvrdzujes svoje pravidlo.

pozri na svoj u kritiku krestanov (co im vycitas) a pozri na svoje chovanie - a najdi desat rozdielov.

tomiholjubavi
27. jún 2014

@indiankaindi a ktora skupina ludi je dobra? ja poznam ateistu, co cely zivot bil svojich dvoch synov aj zenu, poznam ateistu, kt. tak chlastal a terorizoval rodinu, ze zena od zufalstva skocila z okna, poznam ateistu, co vyhodil z domu svojho jedinacka, lebo bol prislusnikom gay mensiny...viem to, lebo s nami chodil na internat. poznam ateistku, ucitelku, hrdo sa tym vzdy chvalila, co bola taka zla, malicherna, kruta a nespravodliva na studentov, ze kvoli nej odchadzali semester pred bakalarskymi statnicami (bez ohladu na vieru studentov, to ju nikdy nezaujimalo)! poznam ateistku, co podvadza muza kazdu chvilu s inym a este sa tym aj chvali po susedoch, ze zivot je kratky a treba si ho uzit, poznam ateistku, kt. nevie ci ma dieta s muzom alebo jeho vlastnym bratrancom, poznam ateistu, co je v base lebo zabil sekerou svojho brata pre pozemky...
keby takto pokracujem, vyzeralo by to, ze ateisti su tie najvacsie, najkrutejsie bestie bez stipky moralky. lenze takto to nefunguje! v kazdej spolocnosti a skupine su aj dobri ludia aj svine. kto odsudzuje na zaklade vierovyznania, je neskutocne trapny a zaujaty...inak, je kopu krestanov, kt. ani krestania nie su...su pokrsteni, ale v skutocnosti su ateisti a viera ich nezaujima, len ich mamy ich pokrstili...tychto ludi potom prirad laskavo ku svojej skupine, dobre? nehovorim, ze krestania sa tak nespravaju...tiez mam susedov, co vyhodili syna z domu, lebo sa nastahoval k frajerke pred svadbou...alebo velkeho kostolnika, kazdu nedelu v prvom rade, co donasa sefovi na kolegov za benefity...
lenze, keby si nebola taka zaujata a plna nenavisti, pochopila by si jednu vec a to, ze k*rvy su vsade...bez ohladu na vieru ..a vsade su v rovnakom počte!

vejula
27. jún 2014

@indiankaindi hlavne že ty si príjemná.. Tvoje vyjadrovanie o tom skutočne svedčí 😅

terezka1947
27. jún 2014

@indiankaindi hm...respektujem tvoj nazor,ale dovol mi nesuhlasit

videla som zomierat(mne v naruci) zomrelo zopar ludi...aj veriacich aj neveriacich...resp.ludi,kt.boli "dobri"a ludi,kt.cely zivot robili zle,kde mohli....a to zomieranie sa podla mojich skusenosti deli na: reakpitulaciu zivota-snazil som sa....a rekapitulaciu zivota...lutujem/je mi to fuk

je velky rozdiel vidiet zomierat cloveka,kt.cely zivot robil kazdemu zle....a cloveka,kt.bol za zivota "anjelom"-a nemusi byt krestan
clovek,kt.nema na sklonku zivota vycitky za svoj zivot,za zlo,kt.urobil...ten je zmiereny so zivotom a aj so zomieranim
a jasne,ze nie vsetci krestania su aj naozaj krestanmi-podla zivota...nie iba podla nazvu

takze iba podla prisusnosti k nejakej skupine sa clovek neda hodnotit,ci uz pozitivne ci negativne

ono hodnotit krestanov (a iba) krestanov ako ludi "zeslepenych"je velmi kratkozrake
ja som krestanka,ale nikdy by som ludi nedelila na zidov,mohamedanov,kalvinov,....jednoducho su v prvom rade ludia-ti,kt.sa snazia o dobro a ti,kt.je vsetko ukradnute a ziju tak,aby bolo dobre najma im

ono je minimalne trosku "divne"napisat,ze niekto,kto nezije ako ja zije cely zivot v klame....co myslis????
nie je ti to divne?????
krestanstvo nie je par babiek v kostole,to nie su nejake rarity....to nie je iba zlo na svete

minimalne su na tom tak ako ine nabozenstva

neviem,preco mas take radikalne a dovol mi povedat"skreslene a kratkozrake"predstavy o krestanoch

opakujem...ja som krestanka....a snazim sa zit najlepsie ako viem, necitim sa byt ani menejcenna,ani nikym ovladana,dokonca mam aj slobodnu volu...nezijem v sekte,kt.ovlada moju penazenku a reziruje mi volny cas
ale takztiez sa necitim, ako nadclovek

a nikdy by som si nedovolila o niekom povedat,ze zije "zaslepeno"....nemusime s ludmi suhlasit vo vsetkom,ale mali by sme sa s urcitym respektom vyjadrovat o veciach,o kt.az tak vela nevieme

a na margo tej temy-zomieranie...pokial clovek nema osobnu skusenost,skusenost s blizkymi....nemoze sa k smrti relevantne vyjadrovat....jednoducho jeho nazory nie su nicim podlozene...nemozno ich brat uplne seriozne-mozno to brat ako nejaku studiu...

kristoff
autor
27. jún 2014

@adri266 Existuje strasne vela okolnosti, ktore treba zobrat do uvahy...napriklad nazvala by si vrahom niekoho, kto nestastnou nahodou pri buracke zabil cloveka? alebo volala by si klamarkou napriklad matku, ktora zaklame svojim detom, ze sa citi dobre, aj ked je na tom zdravotne zle, len preto aby sa kvoli nej netrapili? Ked uz si dala taky priklad, tak sa pytam, ty si nikdy v zivote nezaklamala? Pacilo by sa ti, keby ta kvoli tomu volali cely zivot "klamarka"? Povazujes sa ty sama kvoli tomu za klamarku?
A po druhe, neviem preco tu kreslis na sklo hotovu tragediu o nejakej utrapenej dievcine, ktorej budem podla teba cely zivot klamat, ked uz viac krat som povedal, ze ak sa niekedy dostanem do vztahu, tak tieto veci jej urcite tajit nebudem, ani jej o tom klamat.
Inac diky, ze mi drzis palce, cenim si to a co sa tyka stretnutia s odbornickou, tak na nom som este nebol. Momentalne si uzivam dovolenku, tak sa tym este nezaoberam, ale ked sa vratim domov, tak urcite budem 🙂
@sono2 vies kolko? asi tolko, kolko ti este zostalo v hlave mozovych buniek, cize nula ;) pozdravujem 🙂

mart1na26
27. jún 2014

@kristoff citam len uvodny a Tvoj posledny prispevok. Podla mna si jeden normalny vyspely chlap. A podla mna na 23!!! rokov pises velmi mudro. Mas zivot aky mas a mas za sebou to co mas.. ked natrafis na tu spravnu, mavne nad tym rukou a bude ta milovat takeho aky si..... maj svoje sny, dom, krasne deti..... drzim ti palce, si urcite spravny clovek. 🙂

kristoff
autor
27. jún 2014

@mart1na26 Dakujem velmi pekne za povzbudive slova. Prajem aj ja vsetko dobre Tebe, detom a vlastne celej rodinke vela stastia a zdravia. Vyzeras na fotke ako naozaj dobra, chapava a milujuca mamina, takze ked vyrastu asi nam tu na svete pribudnu dvaja rozumni a slusne vychovani ludia. 🙂 Este raz dakujem a prajem vsetko dobré 🙂

adri266
28. jún 2014

@kristoff prosim ber to vazne. Vies, kolko je tu na fore zien, ktore su nestastne, pretoze im chlap nieco zatajil??? Sama poznam zenu, ktora je uz rozvedena, a ktorej exmanzel zatajil, ze uz zenaty bol a mal syna. SAmozrejme, s nou robil tie iste chyby ako s provou manzelkou. TAkze keby bola vedela, ze uz je rozvedeny a hlavne dovody, tak by si ho nebrala. Chapes, co chcem povedat? Ona ma posraty zivot. Pretoze maju spolu dieta, ktore sice miluje, ale je v striedavej starostlivosti, takze ona nemoze ist kde chce a ako chce, ten chlap si ju aj po rozovde k sebe prikoval na cely zivot. Takze ano, je to tragedia znicit tak niekomu zivot.
Je to to iste, ako ked chodila ta prostitutka s AIDS a tajila to.
Takze opakujem, bud uprimny k sebe, ale aj k zene, s ktorou sa rozhodnes stravit zivot. Ale povedz jej to pred svadbou, nie po. Aby mala moznost volby.

oravese
28. jún 2014

Ja by som s tebou nikdy niic mat nechcela.

oravese
28. jún 2014

@hucko44 tak poviem ti nieco uprimne vztahy nedaj sa vysmiat a o com je to najdes si zenu budete mat deti a ty si zistis po 10r. napr ze uz niesi na zeny ze zrazu si zasa na muzov a odides si povedz mi kde mas zodpovednost za deti za manzelku? Zeny bohuzial emancipaciou dosiahli to ze chlap sa nestara o rodinu a nieje za nic zodpovedny, chlap sa jednoducho zbali a odide a co deti? a co zena? niec? samozrejme najjednoduchsie je na vsetko sa vybodnut a hladat svoje stastie poviem ti ze si radny SEBEC, dufam ze si ani nikoho nenajdes a vyhlasovat tu nieco o myslienkovej revolucii a tychto dristoch je smiesne. Hodnoty upadaju nie na nejakych revoluciach ale na sebectve, vsak jednoduchsie je uzivat si a o nic sa nestarat nemat deti, nemat zenu, nemat nejake zasady, hodnoty, moralku chodit kade tade, nemat Boha, nemat vieru, pretoze bez zakazov sa zije jednoduchsie. Neznasam taketo cinicke reci 😠

hucko44
28. jún 2014

@oravese som stastne zenaty, mam sikovnu dceru, som hetero, zene pomaham s domacnostou. Varim vyhradne ja a to nie som kuchar. Mas to trosku lomylene. Je v Tebe prilis vela predsudkov, nenavisti a mozno malo vzdelania

oravese
28. jún 2014

@hucko44 Zaujimave ze odsudzujes niekoho ze mam predsudky, nenavist a dokonca malo vzdelania a ty sam posudzujes inych.

hucko44
28. jún 2014

@oravese však? Som rad, ze som Ta zaujal a som pre Teba zaujimavy, ale uz som zadany. Neber to tak intenzivne a vazne. 🙂

Strana
z19