icon

Mama a brat sa o mňa nezaujímali počas Covidu

9. feb 2021

Ahojte chcem sa Vám vyžalovať lebo má to ťaží na dusi. Mala som kovid veľmi ťažký priebeh mala som na male. Môj manžel sa o mna staral deň noc aj o deti je úžasný naozaj. Ale trapi má a to je dôvod prečo je to anonym lebo sa zato hanbím neskutočne. Moja mama je zial popieracka kovidu. A už trepala take veci že som jej povedala že na tuto tému sa s ňou nebudem baviť. Vďaka tomu sa urazila a keď som jej dala vedieť že som chorá má ignorovala. Ako utekali dni môj stav sa zhoršoval tak že som z horúčok strácala vedomie a môj manžel bezmocne stal pri mojej posteli so slzami na krajíčku a volal sanitku ktorá neprišla pretože berú len tých čo majú respiračné problémy. Teta sa o mna zaujímala aj kopa iných ľudí kamarátov susedia otec .... len moja mama a brat nič. Teta mi volala rozprávala som z cesty bola som už na pokraji sil vtedy zalarmovala moju mamu nech sa už spamätá. Zrazu sa začala ozývať ako sa mám. Evidentne povedala aj bratovi ktorý mi vynadal keď som mu volala že som chorá že to sú tie moje keci ako majú dodržiavať opatrenia a chodiť na testy ... že vidí ako to mne pomohlo že som to dodržiavala atd. Zrazu sa zaujímal aj on ako mi je. Žeby sa opýtali či netreba niečo navarit nakúpiť to vôbec len ako mi je. Ocino pracuje v zahraničí ten mi pomôcť nemohol. Jediný kto pomáhal bola svokra začo som vďačná varila aj nakúpila. Len volala denne ako sa cíti muž deti potom ja. Rozumiem bála sa o svojho syna a o deti. Aby sa nenakazili. No jej prístup k veci nepomohol nikomu psychicky myslím. Bola som v samostatnej izbe na koľko mame 2 wc aj kúpeľne tak 1 bola moja ostatok pre zvyšok domácnosti aby sme eliminovali riziko nákazy. Čo bola samozrejmosť manžel za mnou chodil v rukaviciach a respiratore. Pomohlo nenakazili sa ani deti ani on. Ale čo chcem povedať že ona denne volala xy krát aby dezinfikoval všetko nech za mnou nechodí a nech mi len pri dvere nosí čo treba nech sa nenakazí nech na moje dvere dá igelit nwm čo všetko. Ja som bola na tom tak že som nedokázala už casom ísť ani na to wc a ona hovorí toto. Stále som vracala občas som mala svetlu chvíľu keď som dokázala niečo malo zjest. Prosila som muza nech mi nastruha jablko. Zial nám došli tak požiadal mamu aby priniesla okrem iných veci. Tak priniesla o 27 hodín neskôr ako sme ju žiadali .... priniesla nakup za 150€ kde boli rukavice ruska dezinfekcie spreje na osvieženie vzduchu vraj anti covid. Veci o ktoré ju nikto neprosil veci ktoré sa u nás doma vyskytujú bežne aj keď nie je kovid ako napr domestos na wc či savo do sprchy .... samozrejme si to nechala preplatiť ... doniesla savo a sanytol do prania vraj na moje veci nejaké dezinfekcie do umývačky riadu ... a tie jablka ? Vraj si nebola ista čo som chcela priniesla banán ... aha takze zavolať za kraviny vie ale za toto nevedela ? ... viete tak mi je z toho ťažko pretože keď bola svokra po operácii jej 2 syn sa na ňu vy.... môj bol v práci ja na materskej tak som denne jej chodila pomáhať variť podľa jej želaní a ona mi nepriniesla ani len to jablko 🤷🏻‍♂️ .... teraz sa karta obrátila ... kovid má moja mama a brat ... čo je smutne napriek tomu majú tie svoje divne reči ... a viete čo ? Nemá im kto nakúpiť ani navarit tak má potrebuju ... viete čo robím ja ? Denne cestujem k ním s detmi 15km aby som im doniesla čerstvú teplu polievku nakup lieky obed veci čo im treba ... a oni? Berú to ako samozrejmosť vďaku necakam ... len plačem strašne čo to mám za rodinu ... dakujem ak ste to dočítali ... možno to beriem precitlivene neviem vlastne ani neviem čo chcem počuť len som to chcela dať von majte pekný deň

Strana
z2
ckocka
9. feb 2021

@mirka17 Ty by si mala byť minister zdravotníctva.

zuzliq
9. feb 2021

Je mi ľúto, čo si prežila. Skús sa zamyslieť nad mojimi návrhmi. Necestuj za mamou s deťmi. Musíš ich chrániť, si ich matka. Inak ich odložíš, ako tvoja mama odložila teba. Chráň svoje zdravie, regeneruj sa. Potrebujú ťa tvoje deti a manžel. Ak sa ti podarí po splnení týchto podmienok, cestuj za mamou a dodnes jej čo treba. Jedlo jej objednaj, nevar. Jedna vec je pomoc, tá je potrebná, ale iná vec je využívanie. To treba stopnúť, určiť si hranice. A na záver, ja mám tiež v rodine takúto povahu, stále chce pomáhať. No, vadí mi to. Keď jej to naznačím, nepochopí, ide svoje. Potom povie, že za svoju dobrotu necíti vďačnosť. Premýšľaj o tom, či ozaj o tvoju pomoc stoja.

grankosko
9. feb 2021

Viem, že sa to bude ťažko čítať, no necestuj a zvlášť s deťmi nie. Nechceš ich predsa ohroziť? Oni popierači ti tiež nechceli pomôcť tak prečo by si im ty mala

loginexistuje
9. feb 2021

Si nezodpovedna osoba ohrozujes svoje deti namiesto toho aby si bola vdacna svokre ze ti nosila veci este na nu frfles a kvoli mame vo na teba kaslala ohrozujes zdravie svojich deti
mama a brat nech si objednaju nakup z tesca ako iny ludia max raz za tyzden by som nieco odniesla ale bez deti

autor
9. feb 2021

@loginexistuje a ako presne ohrozujem deti? Že sadneme do autá a vylozim im to pred dvere ? No každý ako mysli ....

leskovael
9. feb 2021

V prvom rade mi je ľúto že si mala ťažší priebeh, no mne sa absolútne nepáči tvoj prístup a mysli si co chceš.. Prepáč.... Áno od mamy a brata by sa čakalo že budú pomáhať, ale nepomáhali no a? Nikto ich nútiť nemôže, ani ty... Je to asi aj o vašich vzťahoch všeobecne nielen ked príde choroba. Ked im teta zavolala a "vynadala im" prebrali sa a potom sa ozvali no aj to ti vadí a kritizuješ to že to bolo len na podnet tety.. No tak potrebovali aby im niekto prehovoril nech sa uvedomia a čo je natom? Keď ste potrebovali pomoc mali ste volať, nech vám prinesú nákup, nie čakať kedy sa kto ponúkne. To niene hanba poprosiť niekoho o pomoc, prípadne dnes existuje online nákup s potravinami domov, tak ste to mali využívať.. Kritizuješ aj svokru čo a ako hovorila mužovi a pod. No tak ste si mali vystačiť len ty a manžel, keď bol každého prístup taky škaredý. Nikto ta nenúti byť teraz napomocna im, to že sa za ich prístup hneváš (čiastočne aj oprávnene, nevravím že nie) je ok, ale oni len nerobili to čo ty - nepomáhali nasilu... Proste to nerob ak to tak necítiš,ak cítiš krivdu a pod.. Veď ťa nikto nenúti. Pomáhať by sa malo preto že chceme, toľko kolko chceme a vtedy kedy chceme a nie vtedy a tak, ako to ten druhý očakáva

beata_k
Odpoveď bola odstránená
beata_k
Odpoveď bola odstránená
0silvia0
9. feb 2021

Pises ako denne cestujes, nosis polievku a lieky a vdaku necakas... co vlastne cakas? A preco chodis denne?

miadi
9. feb 2021

@0silvia0 mala by zabit svinku a doniest im zabijacku polievku jaternice 😂bola by to aj narazka co si o nich mysli 🤣

miadi
9. feb 2021

Ty si len zbytocne dokazujes ze si lepsia ako oni no ocividne z toho nemas dobry pocit. Tak to prestan robit. Koli detom. Ked uz nie koli sebe.

vilma7
9. feb 2021

Keď sa ty chceš rozdávať pre druhých, nemôžeš a neočakávaj že sa oni rozdajú pre teba. Každý sme iný, nemusia sa po tebe opičiť. Veď si to predsa teraz zažila naživo.

dusankomoj
9. feb 2021

Ja by som pomohla(tiež som trúba), ale aj by som im jasne pripomenula,ako na teba kašlali a nezaujímali sa. Lebo až taka trúba zase niesom! Povedz,že ešte niesi úplne OK,a pomôcť vládzeš iba obmedzene a hotovo.

09041986
9. feb 2021

@beata_k mňa by zaujímalo ako vy v tejto dobe existujete 😁 xy covid pozitívnych kľučiek 🙆 dúfam že máte na nich doma ruska v lepšom prípade respiratory. Možno sa aj pani z kľučky nakazila.

tykat
9. feb 2021

Čo ti na to napísať, veď ked vládzeš a chces tak pomáhaj...ale vďačnosť nečakaj. Nikto nie je povinný ti pomáhať, ani pomáhať tak ako si ty predstavuješ. A ani ty nie si povinná. Muz sa postaral co je super, a ze ty sa teraz hráš na samaritanku ...tvoja vec.

teleskop
9. feb 2021

strasny prispevok prezivam nieco podobne z mojej komunity rodina a priatelia dajme tomu 30 ludi 5 tvrdi popieraci, 25 ma v prdeli opatrenia...od marca sa stykam len s matkou a muzom co je velmi smutne lebo zbytok by ma mohol nakazit, chori boli skoro vsetci, ruska nenosia, vela z nich ma na haku...

marca12
9. feb 2021

Zmen uhol pohladu,ty si tiez velmi precitlivela. A naco tam chodis kazdy den. Raz za tyzden nakup a nech si vari. K tomu,ze nemala zaujem nuz neveriacemu musime odpustit. Ty si mala koronu,ale z jej pohladu to bol mozno soplik.

denda007
9. feb 2021

Môže vás aspoň tešiť. Že ste lepší človek ako oni 🙂 a na to vždy myslite keď je najhoršie 🙂

letfenixa
9. feb 2021

Ľudia robia rozhodnutia, tvoja mama s bratom sa rozhodli, že Covid je chripocka a pomoc tvojho manžela ti stačí. Ty si sa rozhodla, že ku nim chodíš každý deň, nerozumiem síce prečo, ale je to tvoje rozhodnutie. A nik nie je povinný byť vďačný.

unicornlady
9. feb 2021

Ja autorku aj chápem. Tiež som vyrastala v tom, že správne je to tak, že človek sa musí aj rozdať pre ostatných, lebo inak by nebol dobrý človek. Že treba napĺňať očakávania ostatných, a potom vás budú mať radi.
Gratulujem všetkým, čo sú vychovaní v nejakej tej sebaláske a správnej asertivite.
Ostatní sa to životom učia 🙂

Autorka, už si sa poučila. Že neplatí, že ak človek sa celý rozdá, budú ho mať radi a rozdajú sa pre teba tiež.
Ale platí, že ak chceš pomôcť, pomôž. Ale nečakaj za to nič. Ak nechceš pomôcť, nepomáhaj.
Každý má slobodnú vôľu a má právo žiť, ako chce/vie. Aj ty, aj oni. Obojstranný rešpekt.

loginexistuje
9. feb 2021

@unicornlady takto ja som vyrastala v tom istom este plus ako najstarsia z deti proste tak to bolo zabudnut na seba obetovat sa pre dobro a spokojnost inych inak nemas hodnotu a stalo ma to vela terapii pochopit a prijat ze moja cena nie je urcena spokojnostou mamy a surodencov
a tiez suhlasim pomoc ma byt nezistna

unicornlady
9. feb 2021

Mám pocit, že ženy v tom boli jednoducho väčšinou tak vychovávané. Mňa to stálo zdravotné problémy, kedy sa na mňa vtedy aj priateľ vykašlal.
Každý máme asi nejaké tie "breaking points", kedy sa niečo stane a človeka to núti zamyslieť sa nad tým, ako funguje.

0silvia0
9. feb 2021

@unicornlady suhlasim, myslim ze minimum z nas bolo vychovavanych k sebelaske. Skor to bola tvrda skola zivota😔

beata_k
Odpoveď bola odstránená
miadi
9. feb 2021

Tvoj problem je ze sa chces sebe aj mame ukazat ako Ta lepsia .. ale stale Ta boli jej nezaujem ked si ju potrebovala a to ze jej nosis denne jedlo varene nic nemeni. Skus zabudnut na pocit krivdy na zlihanie druhych. A skus byt len “stastna .” A fèrovà. Ake daj take požicaj. Nie je na tom nic zle ze si tiez len clovek . Nemusis byt svata a nosit im kazdy den jedlo ked ti to nedava dobry pocit.To ako sa zachovali druhi svedci o nich no to ako sa teraz pohnes dalej ako sa citis je len na tebe. Nos im jedlo a teš sa ze im mozes chces vies nosit jest. Aj ked si to nezasluzia a Mozno ani neocenia.Alebo Bud doma a tes sa ze deti su zdrave a venuj sa len svojej rodine nestracaj cas s ludmi co pre teba svoj klud nestracali ked si mala pocit ze umieras. Akokolvek sa rozhodnes rob to co Ta robi stastnou.

janickacrazy
9. feb 2021

Za dobrotu na zobrotu, tak sa to hovorí. Úprimne sa ti čudujem že im vlacis nejaké nákupy. Sú obaja dospelí, vedia si objednať donášku jedla a potravín. Každá obec teraz ponúka takéto služby, aj u nás na malej dedine dokonca. Susedov tiež majú. Veď ich nechaj, nech pocítia na vlastnej koži aké to je, keď sa oni o teba nezaujímali. Aký požičaj, taký vráť.

sidicek
12. feb 2021

No neviem si predstaviť, že by som bola rodičom v takomto stave, ukradnuta. To nie je o tom, ci veria alebo neveria na covid, to je o tom, že im na tebe nezáleží.Mimo covid ti volajú, zaujímajú sa o vás život? Mne to príde, že ta len využijú, keď sa im to hodí.

Strana
z2