Mama ma nechce v rodičovskom dome
Nechcem vás otravovať ani som si neprišla po ironické poznámky žien ktoré sú za vodou..mala som sa dobre, šťastný vzťah skvelá práca..spoločný podnájom..prišiel rozchod a ja sa musím odsťahovať ..mám rodičovský byt v ktorom býva moja mama a dáva mi najavo ako veľmi ma tam nechce.. akýkoľvek podnájom som skúšala zohnať, nič cenovo dostupné pre mňa nie je , a čo je to je už obsadené..som zúfalá neviem čo mám robiť..
@somnikto druhom ti palce keby niečo vieš kde má nájdeš 🫶
@lenkasarka držim*
@somnikto rýchlo, kým si to nerozmyslíš 🙃
@somnikto dufam, ze uz nebudes matke posielat 130€…
@betulinka1 nie, budem ich potrebovať pre seba. Ale vďaka za otvorenie očí. Už som mohla mat fajn dovolenku za sebou za tie roky za tie peniaze.
@somnikto veru to mas parádnu letnu dovolenku raz do roka 😉. Neboj vsetko zvladnes. Plat 800€ + stravne listky sama pre seba je super. Keby si nestihala platit, najdes si spolubývajúcu a podelis sa o najom. Vsetko sa da vyriesit. Hlavne aby zdravie slúžilo.
@spadnutaslivka napisala som" normalna mama sa potesi, ked sa jej dieta nacas vrati domov". Nacas, nie nazad, nacas, znamena docasne, moze to byt napr aj jeden mesiac. Neuspech si si vyfabulovala ty, tak ako mnohe ine veci v tvojich prispevkov k tejto teme. Napr moj brat sa vratil domov po uspesnych 10tich rokoch v zahranici. Docasne, kym si nasiel pracu a prestahoval sa do ineho mesta, byval u mamy. Velmi sa jeho pritomnosti potesila. Dokazes po tomto priklade pochopit, ze su rozne situacie, dovody, kedy sa deti vracaju domov a rozne dlhe obdobia na kolko doma zostanu?
@spadnutaslivka a ked ide o neuspech a dieta pride nacas domov a mama sa potesi jeho pritomnosti, znamena to, ze sa tesi z pritomnosti dietata, nie z jeho neuspechu, ten normalnu matku samozrejme mrzi.
@hanaxxx fakt nevidíš rozdiel medzi tým, že sa dieťa vráti zo zahraničia a na čas sa vráti k rodičom a tým, že mu skrachuje vzťah (pritom autorkina mama sa vraj proti nemu vyjadrila a teraz jej to ani nevyhadzuje na oči) a ide presviedčať mamu, že spolu im bude lepšie, lebo je to lacnejšie? Ja tam nečítam nič o tom, že by to chcela dočasne. A x-krát som to autorke odporučila, aby sa porozprávali o plánoch a našli kompromis. Lebo zjavne im tu otvorená komunikácia chýbala. Ale nevadí, autorka zázračne našla super bývanie, pochopila, že s mamou tyrankou to nebude ono, tak vybrala svoje peniaze z trezoru a ide do podnájmu. Takže happy end. A zrazu to ide aj bez maminej sukne. Stačí zázračný MK. Kiež by sa všetky príbehy končili takto šťastne. Ja chápem, že má polovicu toho bytu. Ale keby bola dospelá a zrelá, nepísala by o neriešiteľnom probléme na MK. Proste by prišla za mamou a spolu by našli riešenie, ako z toho vykorčuľovať bez ujmy na zdraví všetkých zúčastnených strán.
@h2
Čítala som asi po 4. stranu, zas dať 11 strán diskusie, mám doma aj iné veci na praci 😉. No očividne jej matka nie je žiadne terno, keďže žiaden iný sa nenašiel, s ktorým by sa mala lepšie ako tvrdíš, (dokonca ani teraz, býva sama, má len nejakého vzialeného priateľa) a ona vtedy nemala ani ten dvojizbák, žiadnu nehnuteľnosť. Čo myslíš, prečo otec prepísal hneď 50% z nehnutelnosti na dcéru ako zistil, že je chorý? Však jej povaha je des. Vedel, že inak by si dcera pri takej materi ani neškrtla. Nechápem, načo si také zeny vôbec robia deti, keď na to mentálne nemajú a potom sa k nim, keď majú ťažké chvile spravaju ako k odpadu.
@drahomirrra
Veľká irónia, že práve ty ideš písať kto tu máva pračudesné komentáre. Ale, ako sa hovorí - na druhých nám prekážajú najviac naše vlastne chyby. 😀
@spadnutaslivka ty musíš mať hrozné komplexy, ale nevadí, o tom som nechcela. Za prvé, mne to išlo vždy bez maminej sukne, takže takéto veci môžeš hovoriť svojim deťom. Za druhé, myslím, že sa k svojim deťom zachovas rovnako ako moja mama, som o tom presvedčená. Za tretie, to bývanie a peniaze som nevzala zázračne ale vďaka ženám , podotýkam normálnym ženam, ktoré ma povzbudili a dodali sebavedomie a odvahu a neriešili kto má aké morálne právo na byt
@nelca84 ty si precitaj riadne príspevky autorky, lebo ona písala, ze sa obe vzdali svojej časti v prospech matky, takže dar tam započítany nebol 😉
@katkami123 Áno, keď to Ty povieš 👌👌
@somnikto som rada, ze sa ti podarilo nájsť si nový podnájom, ale pri myšlienke na to, ze ty si polovicnou vlastnickou bytu a nemôžeš tam bývať a musíš platiť dráhy nájom ma ide roztrhať od jedu z tej nespravodlivosti a dúfam, ze, keď sa náhodou ja niekedy takto zachovám k vlastným deťom, tak mi dá niekto riadnu po hube, nech sa spamatam
@somnikto neboj, nemám komplexy a o mojej rodine vieš figu, takže pohoda 😉 ako vravím - hotový happy end z MKstory. Úprimne ti prajem do budúcna lepší výber partnera a nech sa otázka bytu porieši čím skôr k spokojnosti všetkých zúčastnených. Inak sa celá situácia pri najbližších problémoch môže zopakovať.
@spadnutaslivka kebyze mi skrachuje manzelstvo a oznamim to mojej mame, tak sa ma spyta, kedy nas ma cakat ( s mojim dietatom), vyvetra mi periny, napecie kolac a privita ma so slovami ako ju to velmi mrzi a ze ona sa o nas postara kym sa dam dokopy. A nie, nie som clovek, o ktoreho by sa bolo treba v takejto situacii postarat (ani materialne, ani psychicky), ani nemame s mamou uplne idealny vztah, ani nie je moja mama na tom dobre financne, ale v tazkych situaciach kto iny ma pomoct a podporit, ked nie vlastna mama? A ta moja by bola aj stastna keby som u nej zostala natrvalo.
@hanaxxx ojoj, po tejto diskusii sa budem uplne inymi očami pozerať na mamu
Dobre, ty😃a nechaj ju troska citovo pozivorit, žiadne smajle na Dobrú noc, trochu sa urob vzácnou, po tom, aký "záujem" s panikou... o teba prejavila🙈🙃🤣😛

@messalina ďakujem ❤️