icon

Mama ma nechce v rodičovskom dome

somnikto
30. aug 2023

Nechcem vás otravovať ani som si neprišla po ironické poznámky žien ktoré sú za vodou..mala som sa dobre, šťastný vzťah skvelá práca..spoločný podnájom..prišiel rozchod a ja sa musím odsťahovať ..mám rodičovský byt v ktorom býva moja mama a dáva mi najavo ako veľmi ma tam nechce.. akýkoľvek podnájom som skúšala zohnať, nič cenovo dostupné pre mňa nie je , a čo je to je už obsadené..som zúfalá neviem čo mám robiť..

saraxyz
30. aug 2023

@somnikto kedy otec kúpil byt? Predtým, ako si vzal mamu?

maminkadeticiek
30. aug 2023

Je to strasne smutne,ze ta mama,vlastna mama,nechce v byte,ked si v tazsej situacii.Navyse ked je polka z neho tvoja.Luto neluto,ihned by som ho prestala platit a zaplatila si najom.Inak nechaoem co na tom byte platis?Hypoteku a najom?Co plati mama?Viac by som neplatila,nechala mamicku nech sa o seba postara a nasla si vlastne byvanie.Nemas hrdost??Sebauctu??

somnikto
autor
30. aug 2023

@saraxyz áno, predtým. Štyri roky predtým.

somnikto
autor
30. aug 2023

@maminkadeticiek platila som daň z nehnuteľnosti , internet a koncesionárske poplatky

kristinka92
30. aug 2023

@nelca84 mne by ako matke prišlo úplne normálne pomôcť vlastnému dietatu tým že sa vrati spat. hlavne ak je po rozchode/rozvode s nejakým alkoholikom a potrebuje čas nato aby sa postavila na vlastne nohy. a spravila by som to aj keby podiel na byte nemá. kto už ma pomôcť dietatu keď nie vlastný rodič?

triss83
30. aug 2023

@somnikto vidím to takto:
1. Otec mal z prvého manželstva deti, rozviedol sa.
2. Následne sa oženil s tvojou mamou
3. Potom si sa narodila
4. Otec ti prepísal byt v dobrej viere a ty chceš teraz mamu vyhodiť...
5. Tvoje argumenty sú prepáč, drzé. Najskôr si zarob na svoje bývanie a prestaň atakovať mamu.
6. Už sa vôbec nečudujem, že ťa tam mama nechce

nelca84
30. aug 2023

@kristinka92 mozno mama ma dovod, preco ju tam nechce, ale s tym sa autorka asi neprizna
A s tym dedenim to tiez nesedi, ak ona dostala polovicu bytu darom, to sa pri dedicskom zapocitava, cize viac uz ona dedit nemohla...

somnikto
autor
30. aug 2023

@triss83 ja som nenapísala že ju chcem vyhodiť, nikde. Došla reč na vyplatenie tak som len napísala že by som v ňom chcela bývať v tom prípade ja. Keby som ju chcela vyhadzovať nič jej neplatim

kristinka92
30. aug 2023

@nelca84 možno má…ale aj keby som bola neviem ako pohádaná s vlastnými detmi, pomocnú ruku by som podala. neviem si predstavit čo take by mi dieta muselo spraviť, aby som sa mu otočila chrbtom…

dskjhfdlkdjhl
30. aug 2023

@saraxyz ja uz autorke neverim nic, ale chapem, ze su ludia, co uveria kadekomu a kadecomu.

triss83
30. aug 2023

@somnikto nikdy nebudem prepisovať majetok na deti za života, nech si pekne počkajú, kým dodýcham.
Aby ma moje decko vyhadzovalo z môjho domu, lebo v dobrej viere prepíšem nehnuteľnosť,tak to teda nie! Otec chcel ušetriť na dedičských poplatkoch a takto to dopadlo 🤦

somnikto
autor
30. aug 2023

@kristinka92 my nie sme ani pohadane len si skratka nie sme nejako extra blizke co sa emocii týka.

saraxyz
30. aug 2023

@dskjhfdlkdjhl nepovedala som, ze jej verím. Príde mi divne, ze otec prepísal 1/2 bytu na dieťa . Divná je aj matka, aj caviky s trezorom... Celá rodina divná. A baba začala s otázkou, čo ma robiť. Nehanila matku, až keď ju vyburcovali komentáre si myslím.

minenkak
30. aug 2023

@sashabb áno ona chela časť z auta lebo chce lebo auto používa niekto iný,tu chce ísť do vlastného bytu a mama jej to nechce dovoliť plus jej nechce dať peniaze,tak preto

somnikto
autor
30. aug 2023

@triss83 ja som nezalozila tému ako vyhodiť matku z bytu...

jovan236
30. aug 2023

Prepáčte nerozumiem čo tu píšete!!!keď mám dieťa a ocitne sa bez domova alebo skrátka nastane hocijaká situácia,bez dohadou to má byť jasné že svoje dieťa prichílim.To ako rozmýšlate?.Ano možno chce svoj klud no keď chodí do práce a je to aj jej byt prečo by tam zavadzala.Alebo teda neplatiť nič mame keď tam nebývaš.To sú už len vzťahy nepomôcť vlastnému dieťaťu och.

drahomirrra
30. aug 2023

@saraxyz Uplne normalne prepisuju rodicia nehnutelnosti na dieta. Na notarskom urade si klucky podavali s darovackami.
Autorka posobi konzistentne. Neklame, otec proste na nu prepisal pol, na mamu pol. Su rovnocenne majitelky, v ziadnom pripade matka nema vacsi narok len za to, ze je manzelka. V ziadnom pripade.

drahomirrra
30. aug 2023

@nelca84 Matka nema vonkocom vacsi narok, ani pravne, ani moralne. Nijako.

kikushaa
30. aug 2023

Ved jej daj ulitimatum, ze ta tam bud strpi, alebo prestavas platit veskere vydavky, nakolko byt vyuziva len ona 🤷‍♀️ matka, nematka.

somnikto
autor
30. aug 2023

@kikushaa už výdavky neplatim celý mesiac. Chcem tam žiť ale nie v domnení že tam zavadziam a že som na vojenčine.. cítim tam domov ale..

triss83
30. aug 2023

@somnikto túto vetu si napísala ty:
bola by som radšej keby odišla ona ale súdiť sa s ňou nechcem..

liv1
30. aug 2023

Takto. Ked si predstavim, ze som v rovnakej situacii a moja dcera v 26 rokoch odchadza od alkoholika. Bucham sampanske ze to s nim ukoncila, prichylim ju a otvorenou narucou a opat pomozem postavit sa na vlastne nohy, aby ame opat mali coskoro obe opat “slobodu”. A aj keby mi mozno narusila sukromie, i tak by som zatala zuby a s laskou ju prijala. Vidim ze mas pracu, rozum, mame pomahas, byt platis… ako ti tu niekto radil, bud pevnejsia, peniaze si z toho trezoru vezmi a daj na ucet.

somnikto
autor
30. aug 2023

@triss83 áno, pretože sme sa bavili o vyplatení bytu. Nikde som nenapísala že chcem vyhodiť mamu z bytu, chcela som tam zatiaľ bývať s ňou, hľadáš skrátka niečo čo tam nie je ja som nemala zle umysli

liv1
30. aug 2023

V Amerike to maju lepsie vymyslene, deti nededia kym nezomru obaja rodicia. A tak by to malo byt. A mama by si hlavne mala platit byt sama, ked ma zdrave ruky nohy. Lebo za tie peniaze co si jej dala by si mala v pohode na najom inde. Ale ktovie preco to otec na teba prepisal, mozno kvoli prvej dcere alebo chcel aby mama s bytom nieco nespravila.

jovan236
30. aug 2023

@nelca84 tak ale si predstav že tvoje dieťa nemá kde bývať,to tam nemôže bývsť pár mesiacov kým si niečo nenájde keď tam ešte aj platí?Veď to nieje cudzia žena och

saraxyz
30. aug 2023

@drahomirrra u nas (v mojom okoli) to je väčšinou tak , že sa prepisuje iba keď je na to dôvod. Väčšinou keď je rodina ako ma byť, tak vlastníkmi sú iba rodiča. Ale autorka pisala, ze otec kúpil byt pred manželstvom.

triss83
30. aug 2023

@drahomirrra podľa mňa má matka väčšie právo, morálne určite. Matka s otcom nadobudli tento byt, dieťa sa predsa na nákladoch nijako nepodieľalo, je to teda zásluha rodičov. Každý máme nejaké dedičstvo, ktoré nám rodičia zanechali. No nikdy,by ma nenapadlo atakovať rodiča, ktorý ostane po smrti manžela (manželky) sám, aby ma vyplatil zo zdedeného bytu (domu). To už sú detí tak nenažraté, sebecké, že sa dokážu takto správať k rodičom?

saraxyz
30. aug 2023

@somnikto prečo ťa sestra viní za otcovu smrť

somnikto
autor
30. aug 2023

@triss83 matka s otcom nenadobudli spolu byt už to pochop

somnikto
autor
30. aug 2023

@saraxyz pretože keď si mama našla iného boli ešte manželmi, oco tým trpel, sestra si myslí že z toho aj ochorel a že ja som tomu nezabránila keď som tam bola..