Mama ma nechce v rodičovskom dome
Nechcem vás otravovať ani som si neprišla po ironické poznámky žien ktoré sú za vodou..mala som sa dobre, šťastný vzťah skvelá práca..spoločný podnájom..prišiel rozchod a ja sa musím odsťahovať ..mám rodičovský byt v ktorom býva moja mama a dáva mi najavo ako veľmi ma tam nechce.. akýkoľvek podnájom som skúšala zohnať, nič cenovo dostupné pre mňa nie je , a čo je to je už obsadené..som zúfalá neviem čo mám robiť..
A vobec to nemusi byt ze ta nemala rada, moze byt ze proste chce len svoj klud plus ten jej tam asi chodi bezne… urcite to bude kvoli nemu bud si ista. No a v najhorsom sa da este prenajat jednotlivo izba. To mas za mensie sumy, aspon kym si nenajdes niekoho, alebo lepsiu pracu..
Čisto hypoteticky ako by to bolo, ak by dala mamu na súd, že chce vyplatiť z bytu?A to si dať ako začiatok na kúpu bytu.Mame by nikto na pol úväzok hypo nedal musela by byt predať?
@triss83 ja sa jej nechcem zbaviť, naozaj nie. Veď by sme sa riadne ani nevideli v tom byte. Ona pol dňa v práci ja 8h v práci, akurát by sme tam obe spali rozumies, je mi ľúto dávať peniaze na cudzie podnajmy keď môžem byť doma. Ale divila by si sa koľko v bytovke v ktorej som s ex bývala bolo žien a matiek čo v 50tke žili s tromi deťmi v podnajme. Na Liptove celkom bežný úkaz
@h2 Ale pise, ze chce, aby mama odisla, len sa nechce sudit. Ja by som nebola napisala taky komentar, keby som si nebola precitala toto. Takze si skus precitat vsetko a potom budes vidiet, ze ziadna rada autorke nevonala, na vsetko mala nejake vyhovorky, az z nech vybehlo, ze by bola radsej, keby mama z bytu odisla. Mne osobne je uplne jedno, ci jej niekto veri, alebo nie. Jednoducho su tam evidentne toxicke vztahy, ale dost pochybujem, ze len zo strany matky. To je vsetko, odpisovat mi nemusis.
@triss83 aké užívanie?ona robí pol úväzok živí babku, dali peniaze na byt babke, otec bol robotník a o dosť starší.Neziju v hlavnom meste a nie sú podnikatelia, IT.Vieš koľko ľudí žije od výplaty k výplate?Možno mama robí pol úväzok, aby sa poobede starala o babku.Nestarajme sa o to koľko si jej rodičia našetrili to nie je predmetom diskusie
@dskjhfdlkdjhl tak ale poslednýkrát a naposledy, bola diskusia o vyplatení z bytu a keď som sa mala rozhodnúť či v tom byte chcem byť ja alebo ona rozhodla som sa pre seba však to bolo čisto hypotetické ty si proste všetko vytrhla z kontextu. A odpisovať mi nemusíš.
@somnikto pockat pockat,takze ty posielas svojej mamke peniaze navyse a jej vadi zeby jej dcera prisla naspat domov? 🙄🙄🙄
@denithestrange1993 nikdy mi nepovedala že by som jej vyslovene vadila ale akože činy mi stacili aj tie nenápadne poznamky
@somnikto Nic som z kontextu nevytrhla a je mi uplne jedno, co sem dalej budes pisat, mna mozes vynechat😉
@dskjhfdlkdjhl keď ti je jedno čo sem píšem prosím nepíš sem už ani ty , tvoj názor je mi tak ukradnutý ako tebe môj.
@somnikto pri takych poznamkach by som jej taktne povedala,ze si z polovice majitelkou bytu,tak ak jej vadis tak nech skusi najst riesenie
@somnikto prepáč ale veľmi si komplikujes vlastný život, a úplne zbytočne.. Načo špekulovať, načo sa doprosovat mame ktorá ťa evidentne nechce ako spoločnosť v byte, načo mrhat časom a kombinovanim hlúpych riešení, ked je to tak veľmi jednoduché... Zober sa a chod do zahraničia. Nájdi si prácu bud sama, alebo cez agentúru, popozeraj možnosti cez vzdelávacie EÚ programy, je toho miliarda.. Chod na pohovor, pobal sa, a vycestuj. Zabuchni tu za sebou dvere, nemusíš sa nikomu ani spovedať ani zodpovedať, nič ta tu nedrží, a tam si minimalne zlepšis jazyk, nejaké skils, stretneš ľudí, kontakty niekedy na nezaplatenie, a ktovie kde sa neskôr ocitne, mozno práve to je tvoj osud, a nie sa tu zlostit a marnit mladosť nad hlupou situáciou v rodine.. . Ak budes pracovať v rámci EÚ, vsetko komplet sa ti bude rátať do dôchodku, aj odvody fungujú dobre, aj poistenie, toto by bolo premna najmenej ako problém... Popozeraj lacné letenky a keď nie praca/dobrovoľníctvo, tak aspoň si urob výlet, zresetuj hlavu, v inom prostredí možno prídeš na správne riešenie vášho problému.. prosím ta, nezober to v zlom, ale naozaj nechápem, načo tu ešte sedíš a píšeš zbytočne veci do diskusie, ked vieš ze toto ti problém nevyriesi... Ja ti fakt držím palce, a veľmi dobre viem ze každý začiatok je pre väčšinu ľudí aj strach, pustiť sa do niečoho nového a opustiť domacke prostredie s zabehnuté koľaje, vyvolá strach a neistotu, ale treba to len prekonať. Nič iné. Len odvahu, je to tvoj život, tvoja mladosť, znie akoby som mala 80 ale predstav si mam 30, manžela a dieta, uz si nemôžem hentak slobodne pískať a ist kdekoľvek kedykoľvek, ale ty to môžeš. Využi to
To to vás baví tu riešiť kto čo zdedil a kolko má peňazí bla bla bla.Tu sa nemôžeš ani bežnú vec spýtať musíš najskôr životopis napísať o sebe.Mne by bolo jedno keby aj nevlastnila polku a neplatila je to jej dcera sakra a v núdzi si svoje dieťa zoberiem.Ja si myslím že tam nevhce autorka s ňou žiť na večne veky.Prajem ti vela šťastia aby sa to nejako vyriešilo a ty nemusíš ísť domov.Je to naozaj smutné takéto vzťahy mať.Ja to svojím deťom nikdy neurobím a ja nevhcem aby skoro odišli teda.Kašli tu už na to,nestojí ti to za to naozaj.
@h2 konečne inteligentný a nápomocný komentár.
@nelca84 nečítam všetky komentáre, to sa nedá stíhať. Ale mám pocit že som na teba niekde reagovala ak nie tak sa ospravedlňujem, viem že som chcela. Neviem, čo ti nesedí, ty sa máš asi v živote dobre , tak si to proste nedokážeš predstaviť. To že som niečo dostala darom neznamená že už nemôžem dediť, si notárka??
@spadnutaslivka kriste pane na nebi... Ako môže ísť autorka naspäť na krk svojej matke, keď obe majú polovicu, vy ste tu fakt padle na hlavu... Treba čítať aj s porozumením a nie len čítať... Mimochodom to skôr autorka ma krku svoju matku, keďže jej prispieva na byt, v ktorom nebýva a ešte jej prispieva aj na vylety

@triss83
Kriste na nebi. To snáď ani nie je možné, tieto názory. Však ľudia keď spolu začnú žiť, vezmú sa, začnú si budovať spoločnú domácnosť... mnohí s odretými ušami. Podľa tejto logiky by si obidvaja partneri/manželia malú od začiatku vzťahu budovať zadné vrátka...