icon

Máme 9 ročné dieťa a manžel už ďalšie nechce

zuzulk
22. jún 2016

😔 maminky ,zacinam mat vycitky k samej k sebe ..mam jedno dieta ,ma 9rokov a stale mam myslienky preco som mu nedopriala skor surodenca..neskoro neni nikdy ,tak sa vravi..no s muzom mame uzavretu temu druhe babo😢on uz nechce a tvrdi ze mu nechyba surodenec a ze ma vsetko..ano ,ma vsetko a zbytocne ..ja mam pracu a neviem co dalej,ci trvat na svojom ,ze chcem babo ,alebo uzivat si zivot so synom a manzelom 😎

jajka257
22. jún 2016

@zuzulk uzivaj si syna a muza. Tebe by sa tiez nepacili, keby nerespektoval tvoj nazor. Ci?

janinah
22. jún 2016

@jajka257 veď on jej názor na druhé dieťa nerešpektuje,či?

jajka257
22. jún 2016

@janinah hmmm, ale ked sa bavime v tejto rovine, on nerespektuje jej nazor, ona jeho. Teda su si kvit. A teraz, preco jej nazor ma byt spravny? Alebo jeho?

janinah
22. jún 2016

@jajka257 treba sa baviť o dôvodoch jeho aj jej názoru..ak by žili v podnájme v jednoizbáku,boli bez roboty a relat. starí,tak jeho názor "vyhráva"..ak sú mladí,zdraví,zabezpečení a jej túžba je veľká a jeho brzdí len nejaké sebectvo a pohodlnosť,tak vyhráva jej názor...

olivus
22. jún 2016

Myslím si, že to už netreba siliť, ak to ani hlavne muž nechce. Ja som tiež jedináčik a nikdy som nezúfala, máš už krásne veľké zdravé dieťa, užívaj si ho aj s mužom 🙂

petra3312
22. jún 2016

@jajka257
Ani jeden nazor nie je spravny ci nespravny, ale v tomto neexistuje kompromis. Ja sa na to pozeram tak, ze on tym, ze pride druhe dieta, nebude nijako trpiet ( ak ma normalny vztah k prvemu dietatu, nie su tam ziadne prekazky - zdravotne, financne atd ), ale ona ak naozaj tuzi po druhou dietati, tak si myslim, ze jej bude v zivote chybat.

jajka257
22. jún 2016

@janinah hmmm, nechapem preco to nazyvas sebectvo. On moze milion dovodov, preco nechce dalsie dieta. A vobec to nemusi byt sebectvo.

jajka257
22. jún 2016

@petra3312 ok, ale co ak sa on potom rozhodne, ze nechce a ona ostane s 2 detmi?

jajka257
22. jún 2016

@zuzulk jedinacikom nechyba surodenec, nechybal ani mne, ani mojmu muzovi. A nasa povie, ze radsej psa jej mam kupit, nechela by uz tiez surodenca.

janinah
22. jún 2016

@jajka257 oproti nám v byte býva jedináčik,ked bola malá,tak bola dennodenne u nás pri mojich deťoch a súrodenca vždy chcela,takže nesúhlasím,že jedináčikom súrodenec nechýba,neplatí to všeobecne...ono,to čo nemáš,to ti nechýba,nevieš aký prínos to vie dať...sebectvo to byť nemusí,ale aký pravdepodobnejší dôvod by si vedela uviesť? z tých milion nože daj aspoň tri....

salamistka
22. jún 2016

zas poznám ženy, ktoré išli cez mŕtvoly, keď chceli viac detí, tu na koníku boli aj také, ktoré sa pokúšali vniesť si spermie samé poza chrbát svojho muža, druhú čo poznám a má o 30 kíl viac ako jej muž ho proste pri sexe prinútila, niektoré sú schopné nájsť si milenca a pod...niektoré ženy sú choré na hlavu, chcieť niečo za každú cenu nie je normálne, všetko má svoje hranice, ja napríklad by som nikdy nespravila niečo také, čím by som ohrozila svoje manželstvo a zobrala dcére jej otca...niekto si myslí, že nechcem to druhé dieťa až tak veľmi, keď preto všetko nespravím, ja som sa rozhodla, že je pre mňa dôležitejšie moje manželstvo a rodina ako druhé dieťa...toť vsjo...problém je ten, že ľudia sa riadia tým, že všetko sa dá, len treba chcieť, keďže týmto nás kŕmia dlhé roky filmy, reklamy a pod...nie je to pravda, nemôžeme mať všetko čo chceme, nikto nemá úplne všetko čo chce a tak to má v živote byť...

maciatkolulu
22. jún 2016

@janinah ja som mala okolo seba spoluziakov, kamaratov so surodencami a vsetci zavideli mne, ze som sama 😉 😉 a dovod je uz len ten, ze potom momentalne netuzi, velmi jednoduche. Nemusi mat kazdy clovek potrebu mat dve a viac deti, napr.moja mama tuto potrebu nemala a mna by teda velmi nepovzbudila a najma z pohladu chlapa informacia, ze budeme mat viac deti, budeme mat viac vnucat 😀 to skor vydesi takeho normalneh chlapa, ktory si predpokladam svoju penziu predstavuje niekde v klude a nieze mu opat po dome beha par desiatok harantov 😀

olivus
22. jún 2016

@maciatkolulu súhlasím, aj mne všetci závideli a to spomínali, ja ani raz 😀

sardinka335
22. jún 2016

@maciatkolulu tak iste je to vec pohladu....ja poznám zeny, ktorým je aj jedno dieta vela prevela, ze ,,nezvladaju,, nestihaju a su ,,na nervy,, vyplakavaju.....a poznám zeny čo maju deti aj 4 a pekne funguju, nehovorim ze nemaju problémy, ale proste nie su to ziadne upišťane zufalky.
A často sa stretavam s tým, že starý ludia su na dochodku viac menej sami, deti nemaju tolko času, mnohí by sa radi porozprávali, pozdielali s tým čo ziju a nema si ich kto vypočuť, rodina nemá čas, alebo sa malo navštevuju, kazdé z detí má uz to svoje a stary človek mu je skor na obtiaž.

maciatkolulu
22. jún 2016

@sardinka335 vsak hej, preto tie zeny nemaju dalsie deti, proste sa na to necitia a su zeny, co maju chut a silu mat aj viac deti, lebo sa na to citia a aj muzi maju pravo mat tiez pocity, takze ked sa niekto na to neciti a opakovane zdorazdnuje, ze nechce dalsie dieta, tak ho podla mna netreba nutit, ale dat cas a uvidi sa. A dochodkovi ludia su rozni, su aj aktivni, ktori cestuju, maju konicky a uzivaju si zivot, dufam, ze k tomu dospejem aj ja 😀 a nesedia doma pri telenovelach, ale iste su aj taki... a potom su tu uz naozaj stari ludia, ktori sa, ale realne nemozu starat o vnucata, alebo pravnucata, pretoze to uz vzhladom na vek nezvladaju. Pre mne jednoznacne nenutit nikoho a argument budeme mat vela vnucat - no neviem, podla mna pre normalneho chlapa nic moc argument 😀 😀

sardinka335
22. jún 2016

@maciatkolulu aaaale prosím ťa, budeš rada ak zaplatiš šeky, lieky a jedlo nieto nejake cestovanie. Jedine ak budes nemecka dochodkyna ale ta slovenska pojde akurat tak prstom po mape - česť vynimkám. Mnohých odnesú do marnice rovno z fabriky - tak sa nám posunie dochodkový vek 😀
Samozrejme na to aby bol človek aktívny nepotrebuje ,,,miliony,, to je jasne. A suhlasim aj s tým, ze nutit niekoho do toho mat dieta je od veci. Dieta nie je hračka, ktoru odlozim ked sa mi to nehodi, je to vazne rozhodnutie.

janinah
22. jún 2016

Musím oznámiť mužovi,že nie je normálny,lebo on by bral aj 7 detí /máme tri/ a vnúčat sa nevie dočkať... 🙂

0silvia0
22. jún 2016

@sardinka335 staroba je pre ľudí v produktívnom veku (a hlavne vo veku ideálnom pre plodenie a rodenie deí) taká vzdialená, že si ani nevedia predstaviť, že raz sa budú chcieť s niekým porozprávať a pozdielať niečo zo života a že raz sa budú doma aj nudiť a márne čakať nejakého rodinného príslušníka.
Takéto argumenty na mladých určite nezaberajú, pretože sú príliš vzdialené... Ja tiež vidím niektoré životné etapy úplne inak napr. s odstupom desiatich rokov...

sardinka335
22. jún 2016

@janinah no a my s 3mi deťmi sme uz ,,velka,, rodina. 😀 😀 Pritom u nas vo farnosti patríme medzi tých čo maju ,,menej,, detí 😀 😀 😀 bezne tu maju 4 deti...aj moja švagrina teraz čaka 4te dieta, pekne sa o ne stara, robia im program no zlatí su. Zvyčajne som sa s neochotou mat viac ako jedno alebo aj 2 deti stretla ani nie tak koli financiám ako koli neochote starať sa o dieta. Proste ludom sa nechce starať o dieta, chcu mat klud, v noci spat a robit si svoje..ako neodsudzujem to, maju na to pravo. Len to proste človek vidi, ze dovody nie su ze nemozu ale ze nechcu.

medionka
22. jún 2016

tak ja dodam toto, ak tvoj muz nechce dalsie deti, tak nech ide na vazektomiu, pretoze on mozno teraz dalsie dieta nechce, ale mozno o 20 rokov stretne mladu slecnu a nebodaj ho uvidis kocikovat,
staci sa popozerat po meste, clovek bysi myslel, ze kocikuju dedkovia a to su otcovia
co spravis potom?? ty o 20 rokov ziadne dieta mat nebudes, jemu ta sanca zostane !!

sardinka335
22. jún 2016

@0silvia0 tak samozrejme aj ja povazujem starobu za vzdialenu, ale mám v rodine starých ludí takze to vidim čo to je starat sa o nich, máme vo vchode 2 starkých, ktorý ked začnu kecať tak nevedia skončiť...ako ja som zase taka, ze ak mam čas tak ,,neodozeniem,, a počuvam a tak. Minule ma zastavil dochodca z našeho vchodu, ze nerozumie vyučtovaniu od spravcu bytovky a ze či by som sa mu na to nepozrela, ze by bol velmi rád. Pritom sa nepoznáme, nestykame lebo byva tam kratko. Poslala som tam muža, nech urobi dobry skutok predsa len on sa lepšie vyzna v grafoch, číslach. Moj muz je ochotny, on išiel aj ked prišiel sám z prace unaveny. To si na nom cením, ze vie sa aj takto obetovat.

mamutka
22. jún 2016

Ak ti kupil tabletky na chudnutie, tak sa mu uz asi naozaj nepaci tvoja postava 😖 nech uz som vyzerala akokolvek, toto by mi chlap neurobil, mna by sa to fakt dotklo. A osobne by som od takeho chlapa necakala, ze bude zit pre mna a pre rodinu, keby som znova pribrala koli tehotenstvu ( za ktore ani o nebol.... ) Toto sa mi na tom v prvom rade nepozdava, lebo od feroveho chlapa by som cakala iny pristup. Aj ked neviem co za tym bolo, mozno si ty tie tabletky pytala.
Ale ja uz som taky skeptik, vidim aj rodiny, kde to na prvy pohlad vyzera vsetko OK a chlapi chodia do bordelu, bez problemov pridu potom domov a dalej sa usmievaj vsetci, ze aka stastna rodinka.
Takze, z mojho pohladu - uz mu vadi ako vyzeras, taky potom lahko zdrha, lebo pri narocnej situacii v rodine, kedy doma odrazu zas place dieta, on sa citi odstrceny, dieta ma v puberte a manzelku pohltenu babatkom a pribratu, tak on chudatko bude potrebovat rameno na vyplakanie. A ze sa takych ramien okolo nas najde, ze............ 😢
To len taka vsuvka z ineho uhla. Ze na to nejak zarazilo. Ale mozno mu krivdim, ty ho poznas.
Osobne - mame jedneho syna, manzel by aj chcel druhe, ale ja vaham a uz aj vek je vyssi, u mna to zdravotne nebolo jednoduche a proste sa bojim riskovat. Vyhovuje mi, ze si zijeme spokony rodinny zivot tak ako je. Aj ked tie pochybnosti zostanu, ze mozno sme to mali este skusit 😖

petra3312
23. jún 2016

@jajka257 tak neverim, ze by sa "potom" rozhodol, ze chce odist z dovodu, ze mali druhe dieta. Moze sa tak rozhodnut, lebo si niekoho najde, lebo ju prestane mat rad, lebo mu proste prepne...ale to sa moze stat, ci maju jedno dieta, desat alebo ziadne. Takou logikou mozem dojst aj k tomu, co ak ho ona opusti, lebo uz druhe dieta nemali? Ako sa uz opakujem tretikrat, v tejto otazke neexistuje kompromis, jeden z paru sa musi prisposobit a jasne, je to nefer, ci to bude zakladatelka, ci to bude jej manzel. Ja nehovorim, ze je nieco zle na tom mat iba jedno dieta, ale trosku na zarazilo, ze jej tu viac ludi radi zmierit sa so situaciou, lubit manzela a svojho syna a zabudnut na svoju tuzbu? Preco by mala? Jej muz nema na to ziaden zdravotny, financny, prip. iny relevantny dovod, tak preco by nemohli urobit podla nej? Je to iba moj nazor a moja skusenost samozrejme, ale ja ked na mna prisla tuzba ci uz po prvom alebo druhom dietati, som bola ako vymenena. Ked manzel povedal, ze keby bolo na nom, druhe dieta uz by sme nemali, strasne ma to sklamalo a preplakala som kvoli tomu vela noci. Viem, ze by som si zvykla, ale urcite by som casto myslievala na to, ze som mohla mat druhe dieta. A co take zle sa stalo mojmu muzovi? Budeme mat syna, po ktorom tuzil uz pri prvom dietati, financne si to mozeme dovolit, mame aj prazdnu izbu v dome....akurat sa par rokov zasa nevyspime. Pochybujem, ze si raz povie, ako by nam bolo dobre, keby sme ho nemali. A ak ma kvoli tomuto raz opusti, tak potom za vela ako chlap nestoji.

jajka257
23. jún 2016

@janinah neciti sa na to, moze mat strach napr. z buducnosti, chce sa venovat len jednemu, a vela inych dovodov...

tova
23. jún 2016

@zuzulk zatvor tovaren. Povedz ked sa nevyraba tak niet co miesat. "musi" ta respektovat nie? tak ako ty jeho.

janickacrazy
23. jún 2016

@zuzulk pozri sa, ja som tiež chcela tretie dieťa a mužovi sa do toho veľmi nechcelo, no ja som ho furt otravovala a bola som furt nešťastná a on to videl na mne, že sa trápim, tak nakoniec povedal, že dobre, ideme na to a teraz je taký šťastný, ked pozrie na drobčeka, mám pocit, že toto posledné dieťa si oveľa viac užíva ako tie predtým, je z neho úplne hotový, malý je také slniečko naše, spokojné bábo, usmievavé a manžel mi povedal, že nechápe ako ho nemohol chcieť, že už si ani nevie predstaviť, žeby sme ho nemali 🙂

mysga
23. jún 2016

Ani môj otec nechcel ďaľšie dieťa. A klatil zenske kade tade :D Mama sa mu snažila vysvetliť, že za pár rokov vyrastiem a keďže ma mala v 17tich, tak bude ako mladá dôchodkyňa. Nedal si povedat, potom zacal mať pomer s nejakou maturantkou, mama podala žiadosť o rozvod, tatko sa zas oženil, teraz má "na staré kolená" trojročneho chlapca, mama 5 ročného a všetci sú spokojní.

Nechcem nikoho znervoznovat, ale takto to bolo u nás a keby som zabezpečená, mladá a s jedným dieťaťom a môj muž druhé nechce, tak sa mi to celé nezdá. 🙂

adel222
23. jún 2016

keby si teraz porodila, kym drobec vyrastie tvoj devatrocny syn bude fuc z domu a ziadni surodenecki partaci nebudu. je tam velky rozdiel. takze argument, ze syn potrebuje partaka nic moc ;)
ale vy by ste mali trochu vzruso na stare kolena tak smelo do toho ;)

madana
23. jún 2016

@maciatkolulu zavidiet niekomu,ze je jedináčik....oóóóó....tiez som chodila do skoly,a mozno deti zavideli niekomu,ja nie,Pochadzam z 3 detí,a neviem si ani predstavit,aby som vyrastala sama,nedelila sa so surodencami o nic.Vsetko mala len pre seba, a teraz ako sme dospelí,je uzasne mat surodencov.Nestretavame sa velmi casto,ale az sa stretneme na nejakej party ,tak to stoji za to,pokecame,vypijeme co to,pojeme co sa da vsetko co uz nebehá🙂,narehoceme sa aaaz aaaz,kazdy donesie svoje deturence a tak je veselo...neviem si predstavit byt sama...takze vobec nikdy neradím niekomu,kasli na to,ved jedinacikovi je teraz dobre.....eeee....ja tomu neveríííím 😉kazde dieta potrebuje mat surodenca,zial ten co ho nemá si nevie ani predstavit o co prichadza.Je ine ,ak zena nemoze mat zo zdrav dovodov uz dalsie dieta,ale ze muz nechce ,lebo je na to uz stary alebo pohodlny ,nema peniaze atd,to su len take vyhovorky...

janickacrazy
23. jún 2016

@madana presne tak, my sme mali v triede dievča, ktorá bola jedináčik a nezávidel jej veru nikto, skor naopak, ona závidela nám, že máme súrodencov, ja mám sestru a sme najlepšie kamošky, ona jediná o mne vie úplne všetko a ja o nej, stretávame sa často, naše deti sa majú rady ako súrodenci, chodíme spolu aj na kúpalisko a tak, je to super