icon

Máme dostatočne zabezpečenú budúcnosť s rodinou?

Dnes o 09:53

Máme 26 rokov. 2 deti ( do 3r.).
2izbový byt (polovicu splatený), auto za 30 v hotovosti (ale používame ho vacsinou na firemne účely, ja v meste auto nepotrebujem). 15 na účte + deti cca 7tisic a stále nám každý hovori, že to je málo, že uz sme mali mat minimálne dom alebo oveľa väčší byt. Plat mame spolu 3tisic. Snažím sa šetriť, rozumne hospodáriť, ale na väčší byt jednoducho nemáme. Bud sú tie byty staré a neutiahli by sme medziobdobie prerábania alebo nám nevyjde vyššia hypo. Pozemky išli tiež rapídne hore.
Som z toho zničená a vycitam si, že sme neurobili dosť. Ale jednoducho nedá sa. S 2 malými deťmi si jednoducho neviem toľko zarobiť ako keď sme boli dvaja. A samozrejme aj výdavky išli narodením deti hore. Nemáme sa zle, trávime kvalitný čas, aj na dovolenku vyjde. Ale aj tak je to v očiach rodiny a blízkych “malo”.

Strana
z2
autor
Dnes o 14:07
@anonym_ffbd1c

@anonym_f28d7d prišla sa pochváliť. Nepoznám nikoho v takom veku s 2 malými deťmi, kto by mal už polovicu bytu splatenú, také drahé auto a ešte toľko našetrené. No je to chúďatko, poľutovať ju treba.
Isto sa aj riadne v práci namakala, 26-3=23, takže max 4 roky odrobené, musela to byť veľmi lukratívna práca, keď sú na tom lepšie ako mnohí 30-40níci, ale zase z tých zázračne negramotných, ktorým musia anonymi na MK vysvetliť, ako dobre sa majú.
Toto nie je prvá téma, kde niekto s vysokým príjmom sem príde nariekať, že či naozaj biedne žije a mňa už začína zaujímať, v akých odvetviach títo ľudia robia, lebo vždy vyznejú, že nevedia počítať do 5, ale zázračne zarábajú nadpriemerne.

@anonym_ffbd1c zarabala som 1500 (v súkromnom zdrav.sektore) , manžel zarábal 2500.

la_dolce_vita
Dnes o 14:46

Necitam komentare, ale co to su za nazory?! Moj syn bude mat v lete 26 rokov ako vy a dokoncuje 6 rocne studium. Je to vek, kedy naozaj nie kazdy je zabezpeceny, ved zivot mate pred sebou..

la_dolce_vita
Dnes o 14:55

Oki, precitala som, cize kazdy znamena svokra.. 🙂)

kp7333
Dnes o 15:01

@anonym_autor nezijete si zle, dokonca by som povedala, ze az nad pomery, teda minimalne to auto je prilis na vase prijmy. Tie peniaze a cast uspor ste mohli radsej investovat do vacsej nehnutelnosti, ktora si udrzi hodnotu, resp. jej cena rokmi narastie. Na rozdiel od auta, ktore straca hodnotu uz v momente, ako opusta predajnu.

anonym_6b729f
Dnes o 15:20

@anonym_autor načo vešiaš vašu finančnú situáciu na nos mame a otcovi? Alebo nebodaj strýkovi a tete 🙄

domix147
Dnes o 16:16

@anonym_autor život sa ti môže zvrtnúť zo sekundy na sekundu ale aj nemusí....zintu a teraz z vďakou za to čo máš...a keď sa to zmení tak sa to zmení...neovplyvnis to...a možno bude dobre stále...

A dobre aj je...pokiaľ nemáme vojnu...

anonym_8b10df
Dnes o 16:27

Svokra je ten typ cloveka /sedlaka/, ktory uznava byvanie len v rodinnom dome s velkou zahradou skrz-naskrz poobsieranou od sliepok, byty v mestach su pre nich kralikarne, ich obyvatelov povazuju za zebrac. Nic si z nej nerob, vzdy ju polutuj, aka je mentalne slabsia malomestiacka a bud rada, ze ty taka nie si.

anonym_3f0108
Dnes o 17:01
@domix147

@anonym_autor život sa ti môže zvrtnúť zo sekundy na sekundu ale aj nemusí....zintu a teraz z vďakou za to čo máš...a keď sa to zmení tak sa to zmení...neovplyvnis to...a možno bude dobre stále...

A dobre aj je...pokiaľ nemáme vojnu...

@domix147 to je pravda,super nam je kym tu nemame vojnu a hladomor,lebo akurat vtedy zistime,co je to zivot a zivorenie.Sme v dnesnom svete tak rozmaznani,tak zhyckani,ze si neuvedomujeme nikto z nas ake mame stastie,ze zatial zatial zijeme v mieri,v bohatstve,v luxuse a peniaze nam vtedy budu na 2veci,akurat tak do kotla,aby bolo teplo.Alebo,aby sme v grile ako take jedlo urobili.
Preto sa to deje vsetko,a bude diat omnoho viac o chvilu.Zime tak,ako by dnesny den mal byt ten posledny.

euka210
Dnes o 18:01

@anonym_autor na 26r a 2 deti sa mate super by som povedala. Ja som sa estelen vydavala v takom veku 🤭
Ak vy dvaja citite, ze je to ok a ste spokojni, tak reci pustte 1 uchom dnu a 2.von. Ste este mladucki, mate deti, auto, byt, uspory...za mna vsetko ok, my sme v tolko nemali. Bezne 4cl.rodina zije v 2i. Casom si nasporite viac.

eeffka
Dnes o 18:14
@anonym_autor

@anonym_ffbd1c zarabala som 1500 (v súkromnom zdrav.sektore) , manžel zarábal 2500.

@anonym_autor vies co aom ja mala v 26r? Holu rit 🤣 2x aj s muzom, ako svokre by aom rovno povedala ze ci nam poslu tak 150tis na ucet, nech nezijete ako socky 😁, nejak to uz spotrebujete

domix147
Dnes o 18:58
@anonym_3f0108

@domix147 to je pravda,super nam je kym tu nemame vojnu a hladomor,lebo akurat vtedy zistime,co je to zivot a zivorenie.Sme v dnesnom svete tak rozmaznani,tak zhyckani,ze si neuvedomujeme nikto z nas ake mame stastie,ze zatial zatial zijeme v mieri,v bohatstve,v luxuse a peniaze nam vtedy budu na 2veci,akurat tak do kotla,aby bolo teplo.Alebo,aby sme v grile ako take jedlo urobili.
Preto sa to deje vsetko,a bude diat omnoho viac o chvilu.Zime tak,ako by dnesny den mal byt ten posledny.

@anonym_3f0108 presne aj ja som toho názoru...to šťastie čo máme je pre mnohých ničím...
Bohužiaľ 😓

Strana
z2