Máme dostatočne zabezpečenú budúcnosť s rodinou?
Máme 26 rokov. 2 deti ( do 3r.).
2izbový byt (polovicu splatený), auto za 30 v hotovosti (ale používame ho vacsinou na firemne účely, ja v meste auto nepotrebujem). 15 na účte + deti cca 7tisic a stále nám každý hovori, že to je málo, že uz sme mali mat minimálne dom alebo oveľa väčší byt. Plat mame spolu 3tisic. Snažím sa šetriť, rozumne hospodáriť, ale na väčší byt jednoducho nemáme. Bud sú tie byty staré a neutiahli by sme medziobdobie prerábania alebo nám nevyjde vyššia hypo. Pozemky išli tiež rapídne hore.
Som z toho zničená a vycitam si, že sme neurobili dosť. Ale jednoducho nedá sa. S 2 malými deťmi si jednoducho neviem toľko zarobiť ako keď sme boli dvaja. A samozrejme aj výdavky išli narodením deti hore. Nemáme sa zle, trávime kvalitný čas, aj na dovolenku vyjde. Ale aj tak je to v očiach rodiny a blízkych “malo”.

@anonym_f28d7d prišla sa pochváliť. Nepoznám nikoho v takom veku s 2 malými deťmi, kto by mal už polovicu bytu splatenú, také drahé auto a ešte toľko našetrené. No je to chúďatko, poľutovať ju treba.
Isto sa aj riadne v práci namakala, 26-3=23, takže max 4 roky odrobené, musela to byť veľmi lukratívna práca, keď sú na tom lepšie ako mnohí 30-40níci, ale zase z tých zázračne negramotných, ktorým musia anonymi na MK vysvetliť, ako dobre sa majú.
Toto nie je prvá téma, kde niekto s vysokým príjmom sem príde nariekať, že či naozaj biedne žije a mňa už začína zaujímať, v akých odvetviach títo ľudia robia, lebo vždy vyznejú, že nevedia počítať do 5, ale zázračne zarábajú nadpriemerne.
@anonym_ffbd1c zarabala som 1500 (v súkromnom zdrav.sektore) , manžel zarábal 2500.