Máme ísť do domu do dediny?
Ahojte,
sme totálne stratení.
S mužom sme odchovaní v byte, bývame vo veľkom byte. Ale čakáme tretie a zišlo by sa väčšie bývanie, plus nemáme ani balkón poriadny (zasklený), takže ak chceme na vzduch, musíme von, chystať sa, výťah, deti venčiť, doma zatiaľ robota stojí. Kebyže nečakáme tretie, tak on by nad sťahovaním neuvažoval, ja som tak trochu vždy túžila po dome. Naši kamoši, s ktorými sme trávili dni na RD sa odsťahovali do domov pred rokom.
Nevieme sa rozhodnúť. Mame tu vsetko, ale chyba nam vlastny kus pozemku a vacsi priestor.Sme rozmaznaní dopravou (10-15 minut v praci, z prace kedykolvek). To by sa dost zhorsilo, aspon docasne na 30-40 minut, kym dostavaju dialnicu.
Mali by sme zahradku 100m2 a velkyyy dom. Vsetka obcianska vybavenost na dedine, hned vedla mesta. Potraviny, skola napeso. Akurat tych vyletov po okoli bez auta menej. Ale zas tolko moznosti, ako mame teraz, kde byvame nie je na vela miestach. A zachovali by sme si aku taku financnu nezavislost. Dom v meste alebo velky dom s velkym pozemkom by sme mali ako zlatu klietku, zas hospodari z nas nebudu.
A tak sa nevieme rozhodnuuuuuttttt. Ci ano, ci nie.
@bazarik84 však pozri sa autorka Nemusite byť fixovany zrovna natento dom. Pozri si aj ine domy s vačšou zahradkou, nie radovy, niekde pri meste, možno natrafíš na terno a ešte si budeš gratulovať
Ja mam rada taky stred- do maleho bytu či domu by som nešla, nech už to stojí za to.Neviem o akom meste sa bavime Nedavno som šla cez Podunajske Biskupice a tam je tych rodinnych domov na mraky a stale to nie je ďaleko do mesta.Potom tam je Malinovo, Rovinka či take čosi
Zapchy verim že sú brutalne.Všetci chodia za pracou do Bratislavy, ale vyzera to tam malebne
@karolinakr tiež si myslím, že ich to nadchlo, bez toho aby si uvedomili všetky mínusy a vieš ako to je. Myslíš si v tej chvíli, že je to jediná možná ponuka a keď sa začneš zaujímať a hľadať, nájdeš zvyčajne niečo, čo vyhovuje viac, netreba sa unáhliť.
Ja som zila 18 rokov v Bratislave a sla som byvat na dedinu do Bulharska 😂 a teda nemenila by som.Zijem tu uz 15 rokov 😊😊😊
@bazarik84 Až teraz som si to prečítala celé. Predtým si nepísala, že ide o radovku so 100 m2 pozemkom. Pozerám, že si z BA a plánuješ tú radovku niekde v okolitých dedinách. Ja som rodená Bratislavčanka, žila som v BA 34 rokov. V malom byte. Teraz bývame v Miloslavove, ak si hľadala domy v okolí BA, tak asi aspoň zhruba máš predstavu o našej obci. Domy tu rastú, ako huby po daždi, jeden ako druhý, na maličkých pozemkoch. Ale: my sme novostavbu v novej lokalite nekúpili, kúpili sme starý dom v centre obce, v starej zástavbe, pozemok má 800 m2. Škola, škôlka, obchod, lekár, miestny úrad, krčma a kostol pešo na skok od domu. Na záhrade pestujeme všetko možné ovocie a zeleninu, aké si vieš predstaviť, máme terasu so záhradným grilom, bazén, syn má domček na strome (čo nemá hocikto, lebo ak má niekto novostavbu na roli, tak tam na to jednoducho nemá vhodný strom)... Milujem to tu, do mesta by som sa v živote nevrátila. Napriek tomu, "vďaka" blízkosti Bratislavy tu je poriadne rušno, je to tu pomaly, ako v ďalšej mestskej časti Bratislavy. Mojím snom je bývať niekde, kde je naozaj kľud, niekde pri lese, na samote... Tak snáď sa mi na dôchodok tento sen splní.
Veľmi Ti odporúčam ísť do domu, ale nie do radovky. Napríklad u nás, v Miloslavove, sa predávajú samostatne stojace domy za cenu petržalského štvorizbáku, nemuseli by ste ísť do radovky. Skús si to ešte premyslieť, ale ja som odchod z BA nikdy neoľutovala, bolo to jedno z najlepších životných rozhodnutí.
@h2 Miloslavov sa pekne rozrastol, ked chodime vlakom BA- Dunajska Streda, po celej dlžke rastú domy snáď každý deň.Akože sú pekne všade, len vačsina je spojena so susedmi. Byvala som raz v takom dome.Nechcela som mať predsudky, ale ked prvi susedia spievali na zahrade od 8.00 do 23.00 rumunske pesničky, kosili zahradu o 22.00 dobre. No to som ešte pretrpela, ale ked sa odsťahovali a prišla nova rodina, čo byvali vedla mojej spalne a na tu stenu si pribili televízor a puštali ho nahlas, že som počula celý film každy večer do 24.00 prišiel čas sa presťahovat.Tak to mi vadilo hrozne...
@karolinakr No, výstavba tu rastie geometrickým radom. ☹️ Ale my, našťastie, bývame v samostatnom dome na relatívne veľkom pozemku.
Ja mam tri deti a byť v meste a nemenila by som. Ono je to pekná predstava že záhrada, ale moja najstaršia, keď sme u rodičov s domom, sa na záhradu chodí akurát opaľovať a najmladšia na tej záhrade sama nevydrží ani 5 minút 😁😁. Takže robota v dome tiež stojí. A teda ja by som sa bála toho, dcéra za chvíľku ide do rizikového veku, stredná škola v meste, keď Ti odíde celý deň nevieš čo robí, ráno odchádza a večer prichádza lebo aj krúžky ma v meste. Takto keď je všetko na skok sa domov aspoň zastaví, na obed alebo po veci a bude pod väčším dohľadom. Lebo náhodou zla partia v škole to je veľká katastrofa
@bazarik84 byvam vo velkom dome, s velkym pozemkom, velkym dvorom, bazenom a v meste. Menila by som za maly domcek max 120m2, s malym pozemkom, kde by som dala bazen a smykalku a miesto na grilovanie. Mesto by som nemenila za dedinu. Ak by to nebolo mozne, tak by som zmenila akurat byt za vacsi byt a vacsou loggiou. Velky dom a velky pozemok, je kopec roboty v dome, okolo domu a aj tak si ho realne neuzijes.
Dom je dom! 🙂 uvidis ako to aj deckam prospeje🙂))) my mame aj byt, lebo robim v meste a je to jednoduchsie, aj dom a dom milujem🙂)) nemenila by som
@betulinka1 ale no... My mame velky dom a velky pozemok a uzivame si to kazdy den 🤪 ale ano jento veľa roboty, ale pre nas je to relax. Obaja s mužom smr kancelarske krysy cize nie je nic lepsie ako prist z prace a dve hodiny venovať koseniu, alebo odhrabavat sneh a potom si vecer poklebetit s vinkom na terase 🙂
Do radovej zastavby so zahradou 100m2 by som urcite nesla. To si radsej kupte chatu a tam travte vikendy. Si predstav ako zariadis 100m2 das tam nejake zahradne atrakcie pre deti a mas po pozemku. Z jednej aj druhej strany sused na terase. Nemozes sa ani v klude porozpravat s muzom. Ak dom tak samostatny s nejakou normalnejsou vymerou zahrady.
@zuzzqa moje dieta chce ist aj von aj na bike aj aby som sa mu venovala. Varim kazdy den. Tiez nechcem prist o piatej z prace a makat bud vo vnutri alebo vonku. To je aj o tom, kto ma ake priority.
Do domu na dedinu sa odchadza vtedy, ak tam plánuješ žiť. A nie len dochádzať prespať kvôli nízkej cene... Bol som mladý, plný elánu, svet gombicka a benzín za korunu tak prečo by som si tie 2 hodky denne neodfajcil šoférovaním? Ale pri predstave, že dcéra ide na nultu hodinu, ja začínam 8.30, škôlka berie deti do ôsmej. Následne cele poobedie riešim, kde sa mi flaka dcéra, kedy stiham nazad do škôlky, medzitým vo fronte v Lidli, potom v zápche von z mesta. Nebodaj sa auto pokazí a je 4 dni v servise, synator si nájde krúžok a dcéra frajera... No tak to aby som si najal osobneho taxikára. V nedeľu povinné kostolné ticho, v sobotu povinné kolečko cirkulara alebo aspoň kosačky... A celú zimu smradľavý vzduch z pálenia odpadu, v horsom pripade celu jesen smrad z pálenia zemiakovej vňate. Nie nadarmo su domy v meste najdrahsie. Lebo je to ten najlepší spôsob. A na dochodok do mensieho okresneho mesta.
@betulinka1 jasne, je to o prioritách ako vravis. Kazdemu vyhovuje nieco ine 🙂
Ze dom v meste?Dievcata su dost vtipne vzhladom na to ze si z BA😂😂 Dom v meste si nemoze bezny clovek dovolit ani v mensich mestach ako su Zilina ci Kosice a podobne.Je uplne bezne ze sa dochadza z ojolia pri vacsich mestach.Ale chapem ze ked niekto byva v pidi mestecku,kde sa da kupit pozemok za 30 000 tak pokojne si kupim aj dom v meste😁 a ano,sla by som na dedinu do domu.
Mat moznost domu na dedine idem do toho,ak ma plnu ob.vybavenost a mam financie na.uzivenie domu,tak nevaham. Domcek s malu zahradku,teraz bazenik pre.deti,dvor,psika vonku, idilka, hlavne.to musi bavit ,my mame byt na.dedine a je to fajn, ob.vybavenost super,dr.detsky,dospelacky,zubar,lekaren,skola,skolka,mega park ,dve detske ihriska, 3je.potraviny,jedny otvorene v nedelu, kvetinarstvo.kadernictvo.za chvilu aj krajcirka tu bude fungovat,textil .okolie priroda, dve restiky,pecu aj pizzu, cukraren,dva senky🙂 , vyrobna kvalitneho medu,10 km do mesta,15min.autom, spoje busy horsie, nebojim sa o bezpecnost, deti sa bez dozoru vonku hraju,maju sa kde bicyklovat,sportove vyzitie super, cez leto tu nie je horko, mate vzdy kde zaparkovat🙂 a ked nebola korona.min leto kulturne vyzitie dokonca v parku koncerty,aktivity pre deti, . .byvam v dolnej krupej🙂)
@nini1010 vsak to. Mali sme pred casom lokalitu Podunajske Biskupice, dost sa tam stavia teraz v Podunajskej brane. Tak pekny 5i dom, 500m pozemok, susedia iba po stranach. No ale holodom 320 plus dokoncovacky, zariadenie, exterier, nabytky, ako fakt vsetko vratame lamp a zaclon a sme na cca 390. A v okoli neni kam s detmi vybehnut, lebo je to v meste, ale v prdeli, nie je tam pesie ihrisko, ani skola, ani zastavka MHD..Takze veru nie je mesto ako mesto a dedina ako dedina.
@bazarik84 ja som byvala v zaprdenej dedine dva roky a vadilo mi to, teraz je to o inom,aj ked auto by vypadlo,tu si bez problemov nakupim, kusok od nas je cast tiez dolnej krupej tzv potocky,krasne novostavby, ale su tam len tie domky a nic viac,je to cca 3km od nas, tam nie je nic iba zastavka, ludia odtial chodia k nam,aj deti do skoly ....treba si preskumat okolie a tiez aj osondovat susedov, zli susedia na dome su horsi ako na byte, ...
My sme pred 3 rokmi kupili starsi dom teraz ho cely rekonstrulujeme sami cez tyzden sme doma v byte na vikend vacsinou vo stvrtok ideme na dom mame ho 1 hodinku cesty pozemok my mame velky takze deti maju aj bazen a mam aj velky priestor na sadenie casom ked budeme na dochodku tam budeme urcite na stalo
@bazarik84 koľko izbový mate byt? Mne sa napríklad osobne paci kombinácia byť v meste a chata so záhradkou mimo.
sorry 100m neni zahrada. to je nic, zla moznost. hladajte inde
@pseudomonas87 4i 86m, tri deti. Ako pomestime sa aj tu. Riesime komfort. Jedna izba je mala, uzka a dlha, pre jedno dieta okej, ale to je vsetko. V druhej detskej by boli dve deti, maju poschodovu postel, okej. Ale uz nam zacina chybat napriklad wecko. 5 ludi je 5 ludi, taka crevna viroza by nam dala logisticky zabrat 😅. Pivnicka mala, uz teraz tam ledva narveme nase a detske bicykle. Skrin by bolo dost, ale aj chladnicka je nam uz mala, najma v lete alebo ked su oslavy alebo ked navarime a chceme odlozit do chladnicky. A vacsiu fakt nemam kam dat. Susicku mam teraz v tej mensej izbe a neviem kam by som ju dala, na chodbu rovno oproti vchodovym dveram, hucat bude na cely dom. Do kuchyne pod okno a to uz sa budeme v tej kuchyni odierat o roh linky, ked budeme stol obchadzat a tak. Ja sijem trochu, teraz mame gauc a vedla gauca stol pracovno sici. Za dverami “schovana” skrina s latkami. Proste by to chcelo tych par metrov navyse pre lepsi pocit a pohodlie 🙂. My sme vyrastali piati v trochu mensom byte a prezili sme to, preto vravim, ze riesime komfort.
My nie sme chatovi, ani velkopozemkovi, stacilo by mi do 500m so samostatnym domom. Na chatu sa nam nechce dochadzat, prenasat veci, rozmyslat, co zbalit. Viest dve domacnosti svojim sposobom...
Susedia tak chceli ist do domu, lebo maju mensi byt a boli pozriet v okoli domceky, projekty , co sa teraz stavaju okolo BA. Im sa ten projekt celkom pacil, hoci tam bol maly pozemok ale.. priamo pri obhliadke to vraj bola karastrofa. Kazdy sused si postavil okolo svojho domceka s pidi zahradkou vysokansky betonovy plot, na ktory vlastne pozeral z kazdeho okna, kedze taky hnusny sedy plot mal kazdy, ja viem sukromie je sukromie ale vyzeralo to ako v base..
@bazarik84 a väčší 4 izbak by bolo riesenie?

@rora diskotéky som dala ako príklad, možno nie práve najšťastnejší, veď píšem, že pri malých deťoch také bývanie ideál, pri starších už len dochádzanie na strednú školu, športové a iné krúžky môže byť problém. Veď uvidíš, keď deti podrastú, dom si budeš užívať predovšetkým ty a manžel, deťom to už bude fuk. Dve autá sú nutnosťou, uľaví sa ti, keď už budú jazdiť aj deti
@simonah73 bývala som v dome - pozemok 600 m štvorcových, teraz asi o niečo viac, aj v dome v meste pozemok asi 300 m štvorcových, tak si to viem aj reálne predstaviť, ako som ale písala vyššie, každá z nás má iné priority a tie sa ešte počas života menia, iné sú pri malých deťoch, iné pre starších. A ona píše o 100m štvorcových a radovka a dochádzanie, pri troch deťoch. To je pre mňa z blata do kaluže. A je panelák a panelák. Môže to byť 12 poschodová opacha a okolo nej šesť rovnakých, výhľad na starú kotolňu a z druhej strany na garáže, ale môže to byť aj byt s veľkou krytou terasou, tá terasa má veľkosť jednej izby, kúsok od centra (nemyslím BA, tam by ma nedostal nikto)15 minút peši od lesa, kúpaliska...